Last news in Fakti

26 Март, 2023 16:42 1 492 56

Андрей Ковачев: Истината за комунистическите лагери на смъртта трудно си прокарва път у нас

  • комунистически режим-
  • лагери на смъртта

Не ставайте жертва на партии, партии, които фалшифицират историята и налагат носталгия по несъществуващи тогава придобивки, казва евродепутатът

Андрей Ковачев: Истината за комунистическите лагери на смъртта трудно си прокарва път у нас - 1

Истината за комунистическите лагери на смъртта много трудно си прокарва своя път у младите поколения на България. Това каза в аудиокаста на "Фокус“ "Това е България“ Андрей Ковачев – заместник-председател на групата в Европейската народна партия в Европейския парламент, по повод проведеното шествие-поклонение от Ловеч до концлагера "Слънчев бряг“.

"Някак си, като че ли се иска това да бъде забравено, защото било негативно, да не го казваме на младите хора в България. Обратното е отговорно, обратното трябва да се случи и в една демократична държава трябва обективно да предаваме паметта на младите поколения, за да не стават те лесна жертва на нови спасители или на партии, които се опитват да продължават чрез фалшификацията на историята да аргументират своята амбиция за власт чрез налагане на носталгия по несъществуващи тогава придобивки, които фалшифицират, че ги е имало и хората едва ли не са живеели в някакъв рай“.

Наш дълг е както към както към изстрадалите няколко поколения българи, така и към младите поколения на България тази памет, активният прочит на историята да бъде предаван и да не бъде забравян, никога да не се повтаря насилието и терорът в България, допълни Ковачев. "Трябва да направим всичко възможно тази памет да се предава по най-обективния начин.“

И тук Ковачев направи връзка и с Македония: "И в сегашната Република Северна Македония, и в България тези сили от миналото, които направиха кариера, направиха живота за себе си и за своите семейства добър, както по времето на Титова Югославия, така и по времето на комунистическа България, те продължават да се опитват да защитават прочита на историята какъвто е бил по времето на титова Югославия или по времето на комунистическа България. Това трябва да бъде прекратено, защото просто не отговаря на истината. А води и до омраза, до дискриминация, води отново до насилие. Нашето искане като демократи за предаване на паметта е не са мъст или реванш, а за това никога да не се повтарят ужасите, страденията от миналото“.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 обективен

    54 5 Отговор
    Истината е, че сега има много повече за в тези лагери, защото крадат и убиват държавата и народ повече.

    Коментиран от #4, #14

  • 2 Последния Софиянец

    44 6 Отговор
    Скоро пак ще отворим Белене.

    Коментиран от #15, #20

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Последния Софиянец

    35 5 Отговор

    До коментар #1 от "обективен":

    И тогава са били същите като сега.
  • 5 комунист ☆

    37 7 Отговор
    Тоя го е страх от лагерите,щото много амбриажи изгниха там.Тиняк !
  • 6 милиционер

    30 8 Отговор
    предвид групите за градски хулигани са били доста полезни и възпитателни....
  • 7 НЕ разбрах

    29 1 Отговор
    защо тогава из македонско ни наричат фашисти?
  • 8 Тиква

    35 2 Отговор
    Ако си имал нещо да кажеш, защо сега след 34 години? Само приказки на воля.
  • 9 българин

    39 9 Отговор
    Андрей Ковачев да коментира и убитите ястребинчета.
  • 10 Петьо Петров

    12 9 Отговор
    Нека обясни този младок бил на няколко години по време на соца кой създаде Народния съд? Г. Димитров и В. Коларов. Какви бяха те...нима не социал-демократи? Или истината за демократичните касапи не е удобна?
  • 11 комунистче

    30 10 Отговор
    ти ще ми казваш че са били несъществуващи привилегиите, нали още са живи хората, които са се ползвали от тях, тези хора имат памет, и аз съм се ползвал като малък, ти си нула като политик Ковачев, а нямаш и биография извън политиката, нищоправник, в сравнение с кражбите, хаоса и мизерията на последните 35 години, наистина си беше рай преди 1989 година
  • 12 От твоето

    30 5 Отговор
    котило носят и греха и срама , другарьо ! А ти като всички тях се връткаш край силните на деня за пари и благини ! И коса си си посадил да си Убавец у Брюксел !
  • 13 Алиса

    26 12 Отговор
    Какво против лагерите, имате те са необходими.
  • 14 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "обективен":

    Така е господине Факт е Това
  • 15 а ааа

    2 11 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Така ли те информира твоя президент. Аз пък много се кефя на горящи кръчми.
  • 16 С тези приказки

    19 2 Отговор
    33 години грабеж
  • 17 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    15 13 Отговор
    когато децата и внуците на тези създали лагерите и копали живи хора с мотика са на власт и задават Моралния облик на младите,не трудно,а ще е невъзможно да се говори за Истината в лагерите.За 13г ...лагерен живот ,като Никола Петковист на Вуйчо ми му дадоха обезщетение равно на едно палто от изкутвена кожа за дъщеря му....!

    Коментиран от #25, #47

  • 18 Псевдо

    24 5 Отговор
    Трудно си прокарва път...защото има още много хора, които помнят КОЙ и ЗАЩО лежеше в тези т.нар. лагери....лошото е, че като си замине и това поколение, младите няма да знаят нищо и ще ли лъжат на килограм.......като междувременно ще ги хранят с хлебарки и ларви и ще им казват, че са ТО ..не мъж или жена....и такива като този се ръсят мозък.......продажници..долни
  • 19 Алиса

    22 12 Отговор
    Върнете лагерите, върнете Белене,върнете казармата,върнете комунистите тогава поне имахме държава сега имаме разграден двор.
  • 20 Попаднала ми бе книжка

    5 12 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    "Затворник на комунистите"Харалан Попов,приживе пастор в Швеция.Осъден по дело за пасторите и отнесъл дългите години.Понеже съпругата му шведски гражданин заминала,отнасяйки и децата(вероятно по височайша воля),а и сам той(пак така вероятно,но и неинтересно сега.Та там в книгата това-онова.Стигам до една част тотално неразбираема,даже и с речник.
    Слушайки в нета покоен вече Костадин Чакъров там той казва и за отряд Б в тоя концлагер,или дейци на компартията.А по пастор Попов в наказателното отделение,което така и трудно разбрах,поради сложност на изразите не ги делели на А и Б(некомун.и комун.),а по неподчинение.Такава книга има в нета и от другаря Богданов и кат я четах нямаше нужда от речници.Та клетници по неподчинение(сам тоя Богданов,важна фигура по висшите етажи) се оказват пастора Харалан и един друг неуравновесен затворник,дошъл с София с пагони на полковник в джоба,дадени му от югославската партизанска армия,някой си Денчо.Пастор Попов споменава него,поради честите спорове,които водели.И...ала-бала.Подробно Стефан Богданов пиши в книгата си "Две смърти,без една не може и за живота след девети,и за процесите срещу пасторите(,а и други процеси),и за теглото в Белене,концентрационен лагер Белене.Който го интересува да чете.

    Коментиран от #33, #41

  • 21 Според мен

    24 8 Отговор
    даже са били малко тези лагери,защото се оказа че предателите на Родината са прекалено много! Но,мисля че скоро ще дойде времето да им се потърси сметка! Малко остава!
  • 22 Поп

    19 3 Отговор
    Фашистки клоун
  • 23 бягай бе

    18 1 Отговор
    евролапач с филия отпред и отзад ,,,Нямаш празно ....
  • 24 ФЕЙК

    19 1 Отговор
    Някои от нашите евродепутати СА И НА ЩАТ КЪМ ОТДЕЛ "ПРОПАГАНДА И АГИТАЦИЯ НА ЦК НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ РЪКОВОДЕН ЛИЧНО ОТ ДРУГАРКАТА ФОН ДЕР ЛАЙЕН / европейската Цола Драгойчева/.
  • 25 Нищо не виждаш

    22 5 Отговор

    До коментар #17 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Кой кла партизаните и отрязаните им глави забиваха на колове! Малко бяха лагерите,и малко беше възмездието! Жалки фашистки нещастници!Скоро нещата пак ще се променят,и ще отговаряте! Лагерите ви чакат!Продажници!

    Коментиран от #40

  • 26 Зевзек

    20 1 Отговор
    Лицемерен антикомунист е този, вожда му Буда е върл комунист и доносник.
  • 27 М3 голд

    17 1 Отговор
    Ковачев, какво всъщност казваш? "Онова миналото до преди 30 г. го забравете, то не е онова, което си мислите. Но онова другото, в лагерите, го помнете. Както ви го казваме, така е било". Бих ви предложил да не се пипа историята и историческите наличности. Нека стоят, поколенията да ги инат, гледат, коментират, показват и на туристи от чужбина. И не ми говорете за принципи. Хайде да ви видим: осигурете от вашите нескромни доходи в Европарламента пътуването на онова даровито пловдивчанче до Бразилия, да прослави България. Направете добро дело, което ще се запомни

    Коментиран от #29

  • 28 по дебел клон

    17 2 Отговор
    Тоя фашист , има само един начин да му се помогне ......

    Коментиран от #36

  • 29 Петко Лилов от ОССЕ , български из-яр

    8 0 Отговор

    До коментар #27 от "М3 голд":

    Виж какво , добри хора останали тук там в дивия капитализъм все още има но да търсиш наивни родолюбиви идеалисти и още повече сред политиците е като да търсиш под вола теле .
  • 30 3333

    18 2 Отговор
    И след 100 години на нашите некадърни и неграмотни политици все миналото ще им пречи. Ама да вземат да си прочетат биографиите ще разберат, че един случаен няма. Всички имат деди и бащи блажили яко а синове и внуци пак блажат яко но с друга окраска.
  • 31 Име

    14 0 Отговор
    Това с каква връзка - в момента имаме пълен проблем - ежеминутен.

    Както и да е - явно - ще си говорим общи приказки - никакъв комунизъм не идва на хоризонта.

    Въпросът е - ГЕРБ да не възродят - те са явна заплаха.
  • 32 Така е

    13 5 Отговор
    За 33 г. равносметката е над 2 милиона емигрирали, на които децата не говорят български. От близо десет милиона население, сега сме по-малко от 6 милиона, от които над 2 милиона са в София. Страхотен растеж, страхотно развитие и подем.

    Коментиран от #35

  • 33 Кочо

    13 0 Отговор

    До коментар #20 от "Попаднала ми бе книжка":

    Вероятно Денчо Знеполски, партизанин от Трънския отряд! Изобщо, отряда Чавдар взел властта /поставили са го/и добре се е разправил с конкуренцията от другите отряди! Социалистическа България се е управлявала от агенти на Гешев и ЦРУ! Не се чудете откъде изпълзяха толкова демократи на 11 ноември 1989 г. Бойко Борисов и той се оказа репресиран!?
  • 34 Говорил съм

    17 3 Отговор
    с хора от лагерите. Много малка част от тях са били действително политически неудобни. Голяма част - спекуланти и мошеници, престъпници. А че шофьорите на комунистите ни управляват е факт, а че децата им, на комунягите ни управляват със западни дипломи е факт. Костов преподавател по пропаганда в УНСС, стана пръв демократ. То такива ги избираха за чужди агенти.Това пребоядисване няма да ви прости българският народ.
  • 35 Верно така е

    6 4 Отговор

    До коментар #32 от "Така е":

    За посткомунизъм напълно нормално. Ако не живеехме в оня концлагер и всеки можеше да има избор дали да отиде легално на запад, или ако отиде то съответно може да.се върне обратно, нямаше да е това масово бягство от "комунистическия рай".
  • 36 Българин

    7 4 Отговор

    До коментар #28 от "по дебел клон":

    Абе какви фашисти ви гонят бе ,Запада им виновен ЕС им виновен,НАТО им виновно.Ходете вижте ,как е в Чехия примерно.На тях ЕС им е виновен ,че са добре.Не разбрахте ли ,че комунистите и псевдо демократите свършиха всичко.Нито имаше лустрация и колко ком.питапяния на дъж .имаше.А ходенето на Запад е възможност.Сонът ми тук изкарва пари ,но ходи в гадната Германия от време на време и изкарва 3пъти повече.
  • 37 Да ви кажа

    7 3 Отговор
    като гледам кои раждат в България, изчезването ни като етнос е въпрос на около 50 г. Българки с над едно дете, 99% профил: богата мутра - съпруг, татко, политик-съпруг, татко, определена етническа група, и жени с ниско образование и доходи за майчински. Изключителна рядкост образовани и реализирани семейства с 2 деца, най-вече ИТ-та. Добрата новина е, че все повече млади хора отиват на село.
  • 38 9689

    8 4 Отговор
    Този не го зная какво работи но истината е,че деветдесет процента са убийци,престъпници.Сега герои.........
  • 39 Софиянец

    6 0 Отговор
    Така е Ковачев, виж тръбите за северен пАток ги дръпнахте за нула време
  • 40 Зевзек

    8 10 Отговор

    До коментар #25 от "Нищо не виждаш":

    Комунистическите зверства не са били по-малки от зверствата преди 1944 г., дори напротив. Само от септември 1944 г. до лятото на следващата години от комунистите зверски са измъчвани и убити над 50 000 българи. В следващите 44 години са убити и измъчвани още стотин хиляди българи. Убийствата на деца като Митко Палаузов, са доста изопачени. 13 годишния Митко е бил в партизански отряд, криел се е в землянка заедно с ранени партизани. Държавата воюна с разбойниците(партизани), войници хвърлят бомба, която убива малкия Митко. Вината е и на комунистите, които са го направили партизанин на 13 годишна възраст.

    Комунистите са били същите изверги, че дори и по-големи изверги от предшествениците си. Комунистите са действали не на принчипа "око за око", а на принципа "око за две очи, зъб за чене ...", "Ние тази власт с кръв сме я взели и с кръв ще я дадем", "Бълъците умряха преди 9.09.1944 г. " (имат се предвид комунистите избите преди 9.09.1944 г.).

    Това внушение, че видиш ли "фашистите" били "по-големи изверги", защото избивали разбойници(партизани-комунисти), които с оръжие и убийства се борят да създадат марионетна съветска диктатура в България. Пък и това е ставала във време, когато все още е бил доста пресен спомена от комунистическия атентат в църквата Света Неделя.

    Коментиран от #42, #49

  • 41 АлаБала

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Попаднала ми бе книжка":

    И те така.Чети,но не се прави на писател.
  • 42 Само питам

    8 6 Отговор

    До коментар #40 от "Зевзек":

    Ти ли си бре,Ал Йо,убиецо на ястребинчетата?Или там бомба от съветски самолет ги разстреля децата?

    Коментиран от #48

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Съдията Дред

    9 0 Отговор
    Живеем като в някакъв утопичен роман, всеки се стреми да манипулира миналото, за да краде в настоящето, и да си осигури бъдещето
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 дядото

    3 0 Отговор
    за коментари 43 и 45- да живее цензурата.а врещите,че при червените имало цензура.днес е същото
  • 47 Знайко

    8 3 Отговор

    До коментар #17 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    "Истината в лагерите.За 13г ...лагерен живот ,като Никола Петковист на Вуйчо ми му дадоха обезщетение равно на едно палто от изкутвена кожа за дъщеря му....!"

    В САЩ на невинно осъдени за престъпления, соито не са извършили, американската държава им плаща обещетение по $50 000 долара обещетение за всяка прекарана в затвора година. У нас даже и ако трябна да се плящя по $10 000 долара обещетение на жертвите на комунистическия режим българската държава ще фалира. Защото невинно осъденито у нас са много певече, отколкото в САЩ.
  • 48 Зевзек

    5 4 Отговор

    До коментар #42 от "Само питам":

    Защо не коментирате факта, че партизаните комунисти са разбойници. Водила се е война, партизаните са служили на чужда държава= СССР.
    Я кажи нещо за комунистическия атентат от 1925 г. в църквата Света Неделя, в който също загиват мното деца и жени. Атентаторите комунисти се укриват в СССР. Атентата е по заповед от Москва и извършен с финансиране от Москва.

    След този атентат, обществото е било силно негативно към комунистите и държавата ги е преследвало. А кажи, ако днес някой направи атентат при който загинат стотици хора включително и деца. Как ще реагира държавата, ще ги нарече терористи, комунистите сте терористи.

    Има такава трагедия "ястребино", но много лъжи и манипулации са насложени от комунистите върху тази случка. Комунистите все още използвате случая за да манипулирате.

    "Ястребинчетата" е трагедия от престараване на някакъв "старшина", който на всичко отгоре бил от РЕМС/комунист е престаралия се издал заповедта за убийството на децата/. Не е било държавна политика. Дори е имало заповед за отмяна на разстрела, която обаче е закъсняла.

    Както винаги рубладжийски лъжи и манипулации. Я кажи колко деца е умъртвил Сталин с глад в Украйна.

    Коментиран от #50, #52

  • 49 някой

    5 2 Отговор

    До коментар #40 от "Зевзек":

    Да оставим настрана партизаните - малки , големи , и още по големи. Били са против официалната фашистка власт , трепали са ги . Кажи евреите с магазините , и дюкяните , те каква вина имаха ? Какви престъпления бяха извършили , че ги палеха нощем , пребиваха . Пишеха по СМО , че от евреин не трябва да се купува , че уринират в млякото което продават , и ред такива ............. . За една бройка им се размина да ги изгорят , други не успяха да се спасят . Тези които останаха живи ги направиха каторжници , против волята им . Когато се обръща палачинката , а не , не е хубаво така . Искам да подчертая , че не ми е известно да имам еврейска родствена връзка. Просто зловещата българска история с продажните ни управници , не започва само след 9.9 44, а и много преди това . А липсата на обективност , само настройва големи групи , с различни обществени нагласи , едни срещу други, все едно сме в някаква латентна гражданска война.
  • 50 някой

    2 3 Отговор

    До коментар #48 от "Зевзек":

    Този атентатор който успява да избяга в СССР , всъщност е разстрелян от съветският режим , като престъпник . Много обичате да изопачавате историята . Атентатът в църквата Света Неделя , има отношение , много повече към двете поредни национални катастрофи , и последвалото след това тежко социално разделение с убийства от всякакъв характер , отколкото към СССР.
  • 51 безпартиен

    6 1 Отговор
    Братът на дядо ми е от първите 15 души изпратени в Белене преди да е имало още затвор!Всички са били офицери изкарали втората световна война и стигнали до Унгария,награждавани!От тези 15 души до 1956 остават живи само двама-дядо и полковника!След 10 .11.1989 дядо искаше да гласува и заведе дело за това защото беше лишен от граждански права.В присъдата пише,че е осъден на смърт заменена с доживотен затвор и конфискация на имуществото му!А той имущество не е имал и нямаше!За делото извади документи от централен военен архив,където го има като ротен командир поручик,награждаван с български и дори съветски ордени!Но в регистрите на затвора в Белене такова лице не съществува!?Той никога не е бил в Белене от справката на затвора!Ппрез 1946 са ги хвърлили на острова началото на февруари!И нито той нито бай Стефан полковника не поискаха и лев за съсипаните години от живота им!Промяна можеше и да има но само и единствено ако първият приет закон след 10.11.1989 беше "ЗАКОН ЗА ДЕ КОМУНИЗАЦИЯ И ЛУСТРАЦИЯ"!След като не се случи,то прав е "великият кормчия" когато казва,че ВЛАСТ СЕ ВЗИМА С ОРЪЖИЕ И СЕ ЗАДЪРЖА С ПИСАЛКАТА!Предадоха писалката на деца и внуци и всичко свърши!За това е прав и "мустакатият вожд",че НЕ Е ВАЖНО НАРОДЪТ КАК ЩЕ ГЛАСУВА,А КОЙ ЩЕ БРОИ!И тези двама изявени дейци на комунизма са допълнени от един бивш кмет на Лондон-АКО ИЗБОРИТЕ МОЖЕХА ДА ПРОМЕНЯТ НЕЩО-БИХА ГИ ЗАБРАНИЛИ!
  • 52 ЧИЧО СТАМАТ ЩУМКОВ

    1 5 Отговор

    До коментар #48 от "Зевзек":

    "Ястребинчетата" е трагедия от престараване на някакъв "старшина", който на всичко отгоре бил от РЕМС/комунист е престаралия се издал заповедта за убийството на децата/. Не е било държавна политика. Дори е имало заповед за отмяна на разстрела, която обаче е закъсняла.

    Както винаги рубладжийски лъжи и манипулации. Я кажи колко деца е умъртвил Сталин с глад в Украйна.
    Коментиран от 50

    18:59 26.03.2023....................................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................................................... А ТОЗИ ПРЕСТАРАЛ СЕ ,,СТАРШИНА,,КОЙ МУ Е ДАЛ ОРЪЖИЕТО КОЙ МУ Е СЛОЖИЛ ПАГОНИТЕ,КОЙ МУ Е ПЛАЩАЛ ЗАПЛАТА ,А ЗА ПЪРВИ ПЪТ ЧЕТА,ЧЕ УБИЙЦИТЕ ДОРИ БИЛИ РЕМСИСТИ.ДА ВИ ПОИТАМ ЗАЩО ТОГАВАШНАТА ВЛАСТ НЕ Е РАЗСЛЕДВАЛА ТОЗИ СЛУЧАЙ,А Е ТРЯБВАЛО ДА ДОЙДАТ КОМУНИСТИТЕ НА ВЛАСТ ТЕЗИ ИЗВЕРГИ ДА СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО.
  • 53 плфд

    6 0 Отговор
    Бг властите крият истината за лагерите на смъртта. Все още същите изроди са във властта- хора на ДС и Шесто управление. Полицията ползва същите комунистически методи за унищожаване на хора, смазване на личността, съсипване на човешки съдби. Прокуратурата в Бг налага без съд присъди "бавна и мъчителна смърт". Никой от новите управляващи не реформира сталинистката прокуратура. Съдът одобрява издевателствата. Бг не е европейска страна.
  • 54 ЧИЧО СТАМАТ ЩУМКОВ

    4 0 Отговор
    ЯВНО В КОМЕНТАРИТЕ ИМА ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА ДВА ЛАГЕРА(КОМУНИСТИ И АНТИКОМУНИСТИ).Аз съм против всякаква власт КОМУНИСТИЧЕСКА И СОЦИАЛИСТИЧЕСКА И МИСЛЯ,ЧЕ 45 ГОДИНИ НИ СТИГАТ.Писах го и вчера и при двата режима ( ЦРСКИЯТ И КОМУНИСТИЧЕСКИЯТ) са избити българи без съд и присъда.ДА СРАВНЯВАМЕ КОЯ ВЛАСТ И УБИЛА ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИ НАЙ МАЛКОТО НЕ Е УМЕСТНО.НАЦИОНАЛНО ПОМИРЕНИЕ ТРЯБВА ПО ТЕЗИ ВЪПРОСИ .ДА СЕ ПОСТРОИ ЕДИН НАЦИОНАЛЕН ПАМЕТНИК НА ЖЕРТВИТЕ НА ДВАТА РЕЖИМА ЗА ДА НАПОМНЯ И ДА НЕ СЕ ПОВТАРЯТ ПОВЕЧЕ ПОДОБНИ СЪБИТИЯ В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ.
  • 55 Роза

    4 0 Отговор
    Нека бъдем обективни-тези лагери са били много удобни за тогавашната комунистическа власт,затова ги е имало.Това,което се е вършило преди 9.септември,1944г.-масови избивания на комунисти и партизани-също е било много удобно на царското правителство.Сега най-удобно е оправданието-"такива бяха времената тогава".Лагерите не трябва да се забравят,защото са едно зловещо минало.Да не допускаме никога то да се повтори!
  • 56 Гост

    0 1 Отговор
    Този неграмотен смешко винаги блести с тъпи изказвания. Така и не е разбрал или просто изпълнява редовната поръчка, че в България имаше концлагери още преди 9.9.44 г., което предизвика такова продължение и след 9.9.44 г.. А това за ликвидирания „цвят на нацията” от преди 9.9.44 г. е уникална глупост. Какъв е например този жалък, обявен „цвят на нацията”, който избира път към фактическо вътрешно разделение на нацията? Обявеният за учЕн Богдан Филов е мърляв масон от ложа в Берлин, който всъщност винаги е работил против интересите на България, участва пряко в отравянето на Цар Борис III, по заповед отвън!Такива са и другите политически помияри от жалкият ни „цвят” преди 9-9-44 г. За съжаление помиярите „работи политика” в България по правило работят против интересите на България. Случи на добродушен народ измета на нацията ни. Успех на предстоящите избори, цветът е без значение!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове