27 Април, 2023 10:36 2 674 28

Политолог: Няма да успеят да излъжат Бойко Борисов в собствената му игра

  • милен желев-
  • бойко борисов-
  • пп-
  • герб-
  • разговори-
  • правителство

ПП-ДБ мислят, че са в изгодна позиция и казват на ГЕРБ "откажете се от първия мандат и подкрепете направо втория" и за тяхна изненада от ГЕРБ казват „добре, дайте да видим тези имена

Политолог: Няма да успеят да излъжат Бойко Борисов в собствената му игра - 1

Има два вида на представяне на проектокабинета. Единият е неговото програмно действие - какво предлага да свърши. Другото обаче е по-съществено и според мен изисквано от ГЕРБ - поименното посочване на имената, които ще заемат министерски кресла.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria политологът Милен Желев.

Няма да успеят да излъжат Бойко Борисов в собствената му игра и от тях ще бъде изискано поименно, кой ще бъде министър-председател и кой ще вземе всяко едно министерско кресло.

Призивите Бойко Борисов да се оттегли от ГЕРБ винаги са били малко странни. Сякаш е възможно Ахмед Доган да се оттегли наистина от ДПС. ГЕРБ не мисля, че може да съществува без Борисов. Това са празни приказки.

ПП-ДБ мислят, че са в изгодна позиция и казват на ГЕРБ "откажете се от първия мандат и подкрепете направо втория" и за тяхна изненада от ГЕРБ казват „добре, дайте да видим тези имена“. Обаче това е една клопка за ПП-ДБ, както каза Костадинов, най-вече за собствения им електорат, който намалява с всеки избори.

Борисов цели да има някакво управление, но и дума не може да става за ясна коалиция със споразумение. „Ние всичко сме си простили“ са приказки за пред хората. Това не се случва в реалния живот. Ето защо мнимата подкрепа на Борисов към кабинет с втория мандат е в негова изгода.

Абсолютно невъзможно е ПП-ДБ да подкрепят кабинет с първия мандат. Те говорят едва ли не незабавно да се пристъпи към изпълнение на втория мандат, което е неуважение към българските парламентарни традиции. Вторият да изисква от първия е много любопитна ситуация. Ако искаш всичко и то веднага, ще получиш нищо и то постепенно. По-скоро ГЕРБ ще продължат да контролират ситуацията.

Изолацията на ГЕРБ-СДС ще продължи и този първи мандат е обречен, независимо дали има експертна форма или сложат на първа линия хардлайнерите. По-вероятно е да има правителство с втория мандат.

Изискването за поименно посочване на кабинета изключва Кирил Петков или Асен Василев да бъдат премиери. По-вероятно е да бъде някое от лицата на ПП, а не на ДБ. Прогнозата ми е за премиер да бъде посочен или Даниел Лорер или акад. Денков. Няма да се крият под експертна форма. Няма да има министри на ГЕРБ. Възможно е ГЕРБ да подкрепят фиктивно един кабинет и ще са в позиция да му ритнат столчето по всяко време.

При такъв кабинет няма как да има реална реформа нито в правосъдната система, нито в която и да е друга сфера.

Имаше коментари къде е бившият вътрешен министър Бойко Рашков на тези срещи. Хората, които арестуваха Борисов и смятат, че хора от външните кръгове трябва да са в затвора, няма как да направят заедно реформа и обратното.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДеПеСарско библиотекарската мафия

    18 2 Отговор
    Борисов финансира Възраждане... Някой май забравят, че преди Костов да дойде на власт държавата ни беше обявила фалит, а спестяванията ни бяха обезценени и прехвърлени в ръцете на сегашните банкери. Докато не се осъзнае този български избирател и не се смени манталитета на народа няма управия !!!

    Коментиран от #3

  • 2 Последния Софиянец

    17 7 Отговор
    ПП и ДБ искат подкрепа от Борисов да разграждат модела Борисов.Шизофреници.

    Коментиран от #4, #11

  • 3 Последния Софиянец

    5 16 Отговор

    До коментар #1 от "ДеПеСарско библиотекарската мафия":

    Много ви е страх от Възраждане.

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    18 10 Отговор
    Откъде изпълзя още една подлога на Борисов? ГЕРБ са в изолация и трябва да осъзнаят, че само пречат и трупат негативи!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 НЯМА ДА УСПЕЯТ ДА ИЗЛЪЖАТ БОЙКО

    13 6 Отговор
    АМА И БОЙКО НЯМА ДА УСПЕЕ ДА ИЗЛЪЖЕ НАРОДА И ПРЕЗИДЕНТА !
  • 8 ДАЙНОВ Е ПРОФЕСОР КОЛКОТО БОЙКО Е ГЕН .

    8 8 Отговор

    До коментар #4 от "гледай си манджите":

    ДАЙНОВ Е МЕНТЕ !

    Коментиран от #12

  • 9 ПОЛИТОЛОЗИ ДИНОЗАОВРИ ДЕТО НЕ ИМ ПУКА

    4 3 Отговор
    През август 1996 г. Иван Костов подписва пълномощно, с което Националният изпълнителен съвет на СДС упълномощава лицето Евгений Дайнов, с ЕГН 580511…. да установи политически контакти в Москва и да проведе консултации за посещение там на кандидата за президент на ОДС Петър Стоянов и председателя на СДС Иван Костов. Няма лъжа, няма измама – в архива на СДС съществува оригиналния документ на това пълномощно, факсПрез август 1996 г. Иван Костов подписва пълномощно, с което Националният изпълнителен съвет на СДС упълномощава лицето Евгений Дайнов, с ЕГН 580511…. да установи политически контакти в Москва и да проведе консултации за посещение там на кандидата за президент на ОДС Петър Стоянов и председателя на СДС Иван Костов. Няма лъжа, няма измама – в архива на СДС съществува оригиналния документ на това пълномощно, факсимиле от което виждате тук. Няколко години по-късно Дайнов смята 1996 г. за края на руския вариант за България:имиле от което виждате тук. Няколко години по-късно Дайнов смята 1996 г. за края на руския вариант за България:
  • 10 гого

    8 2 Отговор
    заприличахте на сапунен сериал! какво стана със държаните инвестиций, народните проблеми, демогравската катастофа, затворите и т.н. Очевидно мирните граждански изяви са неефективни и цирковете във власта трябва да се премахнат
  • 11 Болни мозъци!

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Да седнеш на една маса с този който разруши държавата и да искаш да се промени.Пълен абсурд.Ще ни управляват държавните хрантутковци и това!Като не ни харесва има и други държави!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Град Симитли

    2 7 Отговор

    До коментар #12 от "явно си":

    "професора" ти е пияндур, наркоман и Дрънкало.
  • 14 Минева

    6 2 Отговор
    Никой няма да лъже ББ. ББ- то е " свещена крава"
  • 15 Христова

    6 2 Отговор
    Още един ГЕРБ продажник се изходи по въпроса.
  • 16 клкл

    7 4 Отговор
    Тоя защо внушава, че ПП се опитвали да изиграят ББ?
    ПП се пазят от коварството и мошеничествата на ББ. Знаят колко "тежи" думата на 1 изпечен лъжец.
  • 17 клкл

    7 3 Отговор
    ГЕРБ трябваше да бъдат отстранени завинаги от политическия живот на БГ. Обаче ББ е толкова нагъл и корумпиран, че ходи къде ли не, да предлага какво ли не, за да се намести пак в НС.
  • 18 Нови избори

    5 2 Отговор
    Приятен коментар, Доган да се откаже от "Баницата" ?
    И Бойко Борисов автоматически да направи същото,
    да това би променило до някъде, кой ще е" баша" в Българската корупция, само привидно.
    Хунтата е мафиотско обединенине на всички кланове на политическата мафият в България....
    Проблема с Доган е" излъскан на светло", относно присъди и арести, благодарение на Делян Пеевски и
    неговата" активна кариера" в бранша ,вече десетилетия назад!
    Но със Борисов, риска да бъде арестуван, си остава актуален !
    При една" неприятна вест", че отбора на" Магнитски" , търси нападател футболист ,нещата загрубяват!
    Затова вместо кон ," Чекмеджето" си язде кротко "магарето" докато жребеца дойде!!
  • 19 Ядосан

    3 3 Отговор
    Борисов свали безмислено правителството на ПП на 22 юни 2022 г. От тогава България е в безтегловност, безконтролност, хаос и застой. Явно има кръгове около Борисов, които имат интерес от това!
  • 20 Рей

    2 4 Отговор
    Бойко Борисов и партия ГЕРБ-СДС хвърлиха цяла България в изборна криза вече 2 години. България изхарчи половин милиард заради амбициите на този болен човек Борисов да управлява! Вижда, че не може и пак се инати. Изнудва, заплашва, шикалкави, хитрува този Борисов и пак не отстъпва. Той прави цяла България заложник на ината си!
  • 21 Истината

    3 4 Отговор
    Борисов не разбра, че ПП-ДБ няма да му играят по свирката. Той не е свикнал някой да му противоречи и вече изтъвъва нервите си и маската му пада. ПП-ДБ никога не са казали, че ще го подкрепят за негово правителство! Никога! Целта за ПП-ДБ са България до получи парите по плана за устойчивост и развитие от ЕС, защото България се нуждае от тях!
    Борисов изнудва и шикалкави по всякакви начини, за да му дадат властта и губи самообладание, че не може да постигне своето. Той се виждаше като диктатор с тази власт в ръцете и вече вижда, че това е било само в неговите болни фантазии. Затова внушава, че ПП "шикалкават", което не е вярно. Всъщност Бойко Борисов шикалкави и се преструва на "вълк в овча кожа", на уж смирен и уж просхил за ареста. Нищо не е простил, само чака удобен момент за Отмъщение.
  • 22 Жалко

    3 4 Отговор
    Мутромилиционера от Банкя счупи държавата, като свали последното редовно правителство! Той нямаше възможност след това да състави правителство, но си начеса жалкото Его...за сметка на целия български народ!
  • 23 Боже, пази България от Борисов!

    2 2 Отговор
    ПП започнаха преговори с ГЕРБ в името на България да получи следващия транш от парите по Плана за устойчивост и развитие от ЕС, защото България има нужда от тях!
    Преговорите бяха за подкрепа за 18 закона, които българския Парламент трябва да гласува, за да получи България тези пари за своето развитие след ковид и гориво-кризите.
    ПП-ДБ Не преговарят за подкрепа за правителство на ГЕРБ-СДС. Това е съвсем друго.
  • 24 Право на мнение

    3 5 Отговор
    Борисов е бесен, че не може да купи ПП-ДБ!
    Досега никой не му се е опъвал и не му е противоречал като ПП-ДБ и той губи самообладание.
    Всички му клякаха и НФСБ, СДС, РБ, ИТН, дори БСП му клекнаха в предното Народно събрание за Хартиената коалиция. За ДПС не говорим, защото те в едно и също гърне п..дят
    Борисов е свикнал да подчинява всички по един или друг начин. И сега е в патова ситуация. Идва някакъв интелигентен елит от ПП и не му се подчинява на мутрата сикаджийка. Как така? Пуска армия от троляци да ги оплюват и пак не може да ги срине...
  • 25 байгън

    3 2 Отговор
    Играта му е в Белене на сикаджииската мутра
  • 26 Истини

    0 1 Отговор
    2003 Борисов какво е казвал на ипонеца. Луди ще ги направи пп. Обигран е тати ви. Жестоки хора има, божееее. Кой къде е стойте си и не се връщайте в България, да работят внуците им.
  • 27 Наблюдаващ

    0 0 Отговор
    Коце, хората не ги е страх, но това, ако е вярно, че бб ви финансира, не е добро за България. От къде ви са парите тогава да плащате на тролове, за да мърсят сайта. Извинявай, но може да си учил на запад, може да имаш пари много и недвижимости, но родители, баби прости ли са и те младите ги объркват. Всичко е полудяло за пари, а не всичко е пари. Парите ви правят млади хора по спокойни, но не и много щастливи. Имайте гербдосбсп и кво, другият процент бедняци, мръсни и миришещи на пiкнia, и това не е моя измислица.
  • 28 Арнолд

    0 0 Отговор
    Истинска молба към всички : Моля, не се обиждайте един - друг специално за лицето Б.Борисов . Не ви ли се струва, че изпадаме в някаква шизофрения и обсъждаме от сутрин до вечер само този човек за всичко в държавата ни. Нека все пак да си зададем въпроса : той ли е най-способния, най-образования, знаещия, можещия, моралния и т.н....и т.н. за да бъде истинския държавник, който всеки от нас желае в представите си ? Аз мисля, че не е ! Защото превърна отечеството ни в един мутренско - дебелашки биг-брадър ! Примерите са много и всички ги знаем. Вземете само обноските му със собствените му съпартийци, скандалите с медиите, записите, шкафчета с пачки и кюлчета и т.н...и т.н. Нека всеки се замисли сериозно за тези неща и да вземе своето решение. Различни сме, но е нормално и редно всички да желаем истински уважаван държавник ! Такива хора има !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове