Last news in Fakti

27 Април, 2023 11:06 1 507 42

Нов инцидент с питбул в Пловдив, пострада колоездач

  • питбул-
  • нахапан-
  • колоездач-
  • пловдив

Пострадалият мъж е с разкъсана ръка. Инцидентът се е случил в центъра на града на метри от болница „Васил Априлов”

Нов инцидент с питбул в Пловдив, пострада колоездач - 1
Снимка: БГНЕС

Нов епизод от серията нападения от куче от бойна порода. Питбул нападна и нахапа колоездач в Пловдив. Пострадалият мъж е с разкъсана ръка. Инцидентът се е случил в центъра на града на метри от болница „Васил Априлов”.

Съпругата на пострадалия публикува пост, чрез който се опитва да намери кадри от охранителни камери на същата улица, за да бъдат разпознати собствениците на кучето.

„Завчера вечерта, около 19:00 часа, имаше една жена с питбул, който беше с повод, но нямаше намордник. Спрях, за да се разминем. Тогава кучето скочи и ме захапа за ръката”, разказа Диан Иванов.

Обяснява, че в случая не е имало как да избяга.

„Захапа ме за ръката, а собствениците стояха и гледаха. После ме попита: „Какво стана, ухапа ли ви?”. Бях шокиран от нейната реакция. Една медицинска сестра беше наблизо и мина да ме пита дали може да ми помогне”, разказа мъжът.

Докато той се опитвал да се обади на жена си, за да го прибере, жената с кучето, която била и с дете с нея, си тръгнали, разказва още Иванов.

Той се е свързал с адвокат и ще потърси жената с кучето.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Мехмед

    14 0 Отговор
    Кюпека що не го бастърдисат?
  • 2 никой

    3 29 Отговор
    Посегнал е да го погали.Ако имаш глава на раменете няма са навлизаш в периметъра на кучето,още повече и с дете!

    Коментиран от #4, #8, #10, #34

  • 3 аман заман

    15 0 Отговор
    псето не го давайте курбан то хорицата кучета ги яли като си ги преизбират некадърните
  • 4 до 2 някой си кучкар

    22 0 Отговор

    До коментар #2 от "никой":

    ти видя ли че го е галил та плямпаш без да знаеш
  • 5 вместо да се обажда на жена си

    17 0 Отговор
    е трябвало да ги снима с хапливот псе, обажда се на 112 и неотлъчно до кучкарката ще ходи докато дойдат заптиетата
  • 6 западняк

    13 0 Отговор
    С такива управници и зелени идиоти кучета,котки,вълци и мечки може,а прасета,овце и крави не може,че носят шап,чума и грип и ще се ядът скакалци,молци и червей
  • 7 Гого

    10 0 Отговор
    И коя е тая болница Васил Априлов? Да не е умбал Свети Георги на бул. Васил Априлов? Мисирки
  • 8 Госあ

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "никой":

    Кой ше тръгне да гали това грозно и злобно недоразумение на селекцията ве ?! Да ги забранят тия породи, както е в целия свят. Аз съм кучкар, апропо, израстнал съм с две немски овчарки и сега имам голдън. Живея в къща с двор в полите на Витоша и си разхождам кучетата в планината !!!

    Коментиран от #42

  • 9 Госあ

    10 0 Отговор
    Само прости и агресивни пачи разхождат такива кучета. Нормално е да реагира нагло и да избяга от местопрестъплението.
  • 10 Призив!

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "никой":

    А защо кучкарите позволяват на песовете си да навлизат в пространството на минувачите? Кучкарката на съд и солена глоба, да плати разноските за лечение и ако втори път се случи - затвор! Аман от безотговорни към здравето и живота на другите хора кучкари!
    Вашите права свършват до там, където започват правата на другите хора!!!!!!!

    Коментиран от #35

  • 11 Ред и законност

    7 0 Отговор
    В Западните държави отглеждането на опасни породи кучета е строго регламентирано с Обучение, Изпит, Разрешително и скъпа Застраховка при инцидент!!! Някои застрахователни компании дори отказват да застраховат опасни породи кучета от инцидент, за това като ухапят някого да се плаща застраховката за съответното лечение на ухапания човек, защото риска да се случи е по-висок! Загова и все по-малко хора на Запад отглеждат опасни породи кучета, защото искат да си спестят неприятности.
  • 12 Ядосан

    7 0 Отговор
    Тази безотговорна стопанка на проблемното куче, да й се забрани да го отглежда, щом не може да го контролира и да опази здравето на околните хора от него!
  • 13 Засрамете се!

    7 0 Отговор
    Не ви ли омръзна да мъчите горките животни, да ги затваряте в тесни апартаменти, да ги обличате в глупави дрешки, които унищожават козината им, да ги манипулирате и егоистично да ги карате да ви изпълняват прищевките?! Природата е създала животните, за да тичат на воля в горите и полята, а не да живеят между хората между четири стени и да бъдат използвани от тях за егоистични цели!
  • 14 Право на мнение

    7 1 Отговор
    Кучкарите са опасни хора, защото до мозъка им не може да достигне мисълта, че има хора които се страхуват от кучето им, че не всички обичат кучета като тях и че кучето им по нищакъв начин не трябва да безпокои, камо ли пък да нарани други хора!
  • 15 Факт

    8 0 Отговор
    Да оставяш безконтролно такова куче на учицата, е като да оставиш на улицата оръжието си.
  • 16 6нтщ5ж

    6 0 Отговор
    В ЕС, когато куче хапе и напада хора се приспива завинаги.
  • 17 Алооо

    7 0 Отговор
    В канада такава порода се третира като незаконно притежание на оръжие!
  • 18 Е, не, няма такава наглост!

    8 0 Отговор
    Когато живееш в едно цивилизовано общество си свободен, но Нямаш право да вредиш на друг човек. Стопаните на кучета носят съдебна отговорност за поведението на кучето си!

    Коментиран от #41

  • 19 Истината!!!

    8 0 Отговор
    Куче, което хапе дори веднъж хора на Запад, се приспива и край. Явно стопаните са виновни за това, че не са дресирали кучета си. На Запад почти не се отглеждат опасни породи кучета, а ако някой отглежда, задължително минава с него курс на обучение, полага изпит и получава разрешително, ако го преминат, а накрая сключна висока застраховка, ако причини вреда на човек Такава порода куче е като да носиш оръжие! Отговорността е на стопонина! Кучето се води от инстинкти, а не е човек!
  • 20 Жалко

    8 0 Отговор
    Тези породи кучета убийци са забранени в цивилизованите държави. Но в Мутромангалия няма закони тука е дивият изток.
  • 21 Алооо

    7 0 Отговор
    Кучето е Животно!
    Кучето се ръководи от Инстинкти, а човека от Разум!
  • 22 золде швайн

    7 0 Отговор
    В целия цивилизован свят е така; Стопанина е виновен винаги дори кучето да лае хората по улицата без друго да прави. А ако ухапе някой, нестига че те глобяват и отиваш в затвора но и ти отнемат кучето. Караш курс и получаваш сертификат и то само за определени породи. И после ти правят проучване дали имаш възможност да гледаш любимеца си. Никой няма да те остави както е тук взел си го от улицата или някой които има и продава кучета и после го регистрираш и си готов. Там процедурата е по сложна и по дълга. Ще те скъсат от проверки как го гледаш и дали се отнасяш добре с него. Ние тук сме още в Ориента само философстваме и нищо друго.

    Коментиран от #40

  • 23 Отряд1

    8 0 Отговор
    Живея в Германия. Тук подобни породи са или забранени (в различните райони) или за да притежаваш такова куче (вкл. други едри породи - доберман, ротвайлер, немска овчарка и прочие) трябва стопанина да е преминал курс и изпит за контрол на кучето. При най- малката грешка и оплакване - си вземате довиждане с кучето, защото властите ще ви го вземат.

    В България обаче това не може да стане. Няма воля някой да бие камбана в тиквата на българина и да му каже - хайде сега, до тук беше с айляка, сега се хващайте да мислите!
  • 24 Мдаа

    8 0 Отговор
    След 2 случая на убити собственици от питбул, в Германия забраниха питбулите, ротвайлерите и други агресивни породи. Имало много случаи на нахапани от ровайлери хора с липсваши части от мускули. Единият питбул беше прегризал сънната артерия на стопанина си, докато спи...
  • 25 В цивилизацията

    7 0 Отговор
    Над 20 страни са забранили за продан редица опасни за живота кучета измежду, които е и породата "питбул".

    Коментиран от #38

  • 26 Кучешки инстинкт

    8 0 Отговор
    Някои немогат да проумеят, че Кучето се води от инстинкти, а не е човек! Никой не знае какво му е в главата, какво ще му щукне в следващия момент и кога ще ухапе.
  • 27 Тикви и Кратуни ☻

    7 0 Отговор
    В днешна България на първо място е кучето и кучкаря, винаги с най-големи права на кучето и привилегии за кучкаря!
  • 28 Закони

    7 0 Отговор
    В Германия глобите за кучкари стигат до 10 000 Евро

    Коментиран от #37

  • 29 По-точно

    6 0 Отговор
    България се нуждае от Закон за Развъждане, Репродукция и търговия на Опасни породи КУЧЕТА!
  • 30 Опасни породи кучета

    5 0 Отговор
    В цивилизованите страни има Закон за ограничаване на движението или вноса на опасни кучета, това се отнася за следните породи кучета: питбул териер, американски стафордширски териер, стафордширски бултериер и бултериер, както и техните кръстоски помежду си или с други кучета.

    Коментиран от #31

  • 31 В цивилизацията

    5 0 Отговор

    До коментар #30 от "Опасни породи кучета":

    Всички собственици на кучета, които действат неправилно, когато развъждат, отглеждат и/или търгуват с тези кучета, води до административно нарушение може да бъде наказано с глоба до 10 000 евро!
    А в България?
  • 32 Законодателят определя бойните кучета

    5 0 Отговор
    Законодателят решават като цяло да приемат, че определени породи са „повишена агресивност и опасност“. По закон тези породи се наричат ​​"бойни кучета".

    Коментиран от #33, #36

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 А кой изпълнява

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Законодателят определя бойните кучета":

    текстовете на законодателя! Тя и деса атанас 2019 година се "разписа" в ЗВМД по повод един мъж, изяден от кучета (да, изяден, а не нахапан). И какво? Деса допринесе, че малките кучета на ангро, а големите над 30 кг на къс повод? И? КОЙ СЛЕДИ дали се спазват текстовете на деса??? Никой! Ето затова, питбула ухапа велосипедиста, а утре и малко дете ще ухапе!!! Да се възложи по закон домоуправителят да изисква документ за регистрация и чипиране (задължително чипиране!) на домашни кучета. Ако собственикът НЕ дава тези документи на домоуправителя, то домоуправителя да сигнализира полицията!!! Ако се хване, че във вход има нерегистрирано и нечипирано куче, домоуправителят да подлежи на парична глоба за укривателство на кучето! Когато се появи куче в блок, домоуправителят НЯМА как да НЕ забележи песа и съответно ако законът задължава управителя, то НЯМА да се къса веригата "регистрация - чипиране - известен стопанин на кучето".
  • 37 И във Франция също!

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Закони":

    Като за домашно куче се иска завършен курс на обучение на собственика, изпит, депозит от 12000€ в случай, че е глобен. Дърпат си ги без хънта-мънта! + Глоби, наказания и тем подобни! Там толкова кучета няма!

    Коментиран от #39

  • 38 Е, да де.

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "В цивилизацията":

    Ама тук не е цивилизацията. !!!!!стан обяснява всичко!
  • 39 В съседна Турция

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "И във Франция също!":

    също. Там хората отглеждат и разхождат деца. Тук - кучета и зверове! Ама там нямат нпо-та!
  • 40 Даже и в Ориента не сме.

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "золде швайн":

    Сме някъде, където имената на държавите завършват на "стан". Благородно завиждам по отношение на кучкарския въпрос на всички, живеещи в цивилизования държави! Ние така и не случихме на политици, кметове, народни представители (чудно кой освен себе си представят), общински съветници, резиденти, общински инспекторати (голям зор са им оплакванията на граждани от домашни кучета и купчинките, които произвеждат нон стоп по всяка педя земя). Питам се КОГА ще има промяна тази държава в посока прогрес, законност и държавност!?
  • 41 Носят отговорност?

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Е, не, няма такава наглост!":

    Или ТРЯБВА да носят отговорност? Тази отговорност съществува ли някъде като текст в закон или на този етап е САМО пожелателна?
  • 42 Данъкоплатец

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Планината витоша е парк, не кучкарник. Преди редовно ходех на Витоша над кв. Княжево и от кучкари дето си пускат псетата без каишки е опасно да се разходи човек. Всеки път имаше мини по пътеките за туристи. Винаги съм бил въоръжен като ходех и само късмет е предотвратило да не отворя дупка в главата на някой кучкар. Като си разхождаш плъха по витоша не ми ходи по пътеките и само с каишка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове