Last news in Fakti

27 Април, 2023 11:47 2 321 31

Георги Ганев: Мнозинство няма да видите, но правителство с членове на ПП и ГЕРБ може и да видите

  • правителство-
  • дефицит-
  • бюджет

Не е възможно всички 12 млрд. лева дефицит да бъдат занулени, но това е възможно за повече от половината, убеден е икономистът

Георги Ганев: Мнозинство няма да видите, но правителство с членове на ПП и ГЕРБ може и да видите - 1

Категоричен съм, че общата ставка по ДДС не бива да се променя. Няма да се вдигат данъци за българските граждани, не виждам причина да се отмятаме от това обещание. Не съм почитател на увеличаване на разходите на държавата", каза депутатът Георги Ганев от ПП-ДБ. И добави: "Мнозинство няма да видите, но правителство с членове на ПП и ГЕРБ може и да видите", съобщи "Фокус".

Не е възможно всички 12 млрд. лева дефицит да бъдат занулени, но това е възможно за повече от половината, убеден е депутатът.

Според него може да слезем до 3% на касова база и под 3 на начислена база дефицит.

Ганев добави, че от предложената от финансовото министерство рамка на бюджета може да се планират по-високи приходи по линия събиране на целия дивидент от държавните предприятия и изтичане на някои преференциални данъчни и акцизни ставки.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Разбойко

    20 9 Отговор
    Сго дих ме се!Сго дих ме се!
  • 2 Радев!!!!!!

    22 1 Отговор
    Връчвай проучвателния мандат на ГЕРБ и да спират с пазарлъците!Объркахте народа!!!!
  • 3 дядо Шишарко

    18 16 Отговор
    Шарлатаните приключват, дано народа този път ги прогони завинаги с камъни и дръве.
  • 4 българин

    11 3 Отговор
    Ганчо, надай се, ама надали карашък правителство, какъвто ви е меракът, няма да видите, Збогом на тиквата, както викаше един ваш министър на кОлтурата и сбогом на помията в червената копанка, лошо, много лошо, нали?!

    Коментиран от #10

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ти да видиш

    17 11 Отговор
    Подмяната обратно в канада ..... Доностническа България обратно в кочината това е решението
  • 8 Нормално

    3 6 Отговор
    Като се има предвид, кой спечели изборите.
  • 9 Момчил

    15 3 Отговор
    Жорка,намали това ядене. Беше слаб преди години, сега си нагрухал като шопар.

    Коментиран от #13

  • 10 Ха,ха

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "българин":

    А дано ама надали. По скоро сбогом на шарлатаните.
  • 11 абе Ганев

    9 3 Отговор
    Ти луд ли си бе ?

    Коментиран от #12

  • 12 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "абе Ганев":

    Господине,г-н Борисов и Петков ше ми оправат

    Коментиран от #18

  • 13 Шано

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "Момчил":

    Беше слаб шото му беше празна копанката сега лапаница яко
  • 14 Бау бау

    7 3 Отговор
    И тоя стана бакалин на държавата... Преди уж разбираше, сега вече е от разбирачите...
  • 15 мижи да те лАжем

    11 5 Отговор
    Ндаа ,наясно са шарлатанчетата ,че на нови избори са ... някъде около ИТН и започнаха да подгряват тигана за да метнат в него наивниците гласували за тях . Сега ще има едни патетики ,едни лозунги ,една бликаща демагогия ,та да залъжат балъците . То ще е евроатлантизъм ,то ще е интересите на България ,то ще грижата за бедни ,болни и пенсионери ,то ще историческата отговорност ,то ще е грижа за опазване на нацията ,то ще върховните интереси на страната ,то ще е ,то ще ,то ще е .... чудо ! Ама ... като има шарани дето да кълват на бастун /630 000 броя/ ... ще има и тарикати ,дето ще се събудят /ако вече не са го направили/ милиардери .
  • 16 Разбраха се

    4 7 Отговор
    ГЕРБ и ДПС се разбраха и още другата седмица внасят кабинет на малцинството (извънредна новина!)
    Истинските преговори за правителство завършиха на камерните сцени в Банкя и Бояна, докато на Голямата сцена в Народния театър в парламента се разиграват скечове с участието на второкласните актьори.
    Споразумението включва т.н. “Кабинет на малцинството” ГЕРБ, подкрепен от ДПС и ИТН с пасуването на останалите партии. Ако се наложи гласове щели да дойдат от БСП и дори ДБ на Христо Иванов. Мотивите са, че никой не иска предсрочни избори през юли/август и никой не иска президентът Радев да продължава да си управлява еднолично.
    Още преди изборите заверата между ГЕРБ и ДПС е била уговорена и оттам дойдоха тези 3-4% отгоре, които помогнаха на Борисов да бие душманите си Киро и Асен с малко, но завинаги, както се казва. Оттам и ДПС наля и 2 процента на Слави за да влезе в парламента.Новият кабинет ще включва 50% квота на министри, излъчени зад кадър от ДПС и президента Радев, които играят в тандем. Нищо чудно и Гроздан Караджов да се върне на поста регионален министър, което ще даде основание и на Слави Трифонов да подкрепи кабинета. Служебни министри също ще запазят креслата си – тези на финансите и на енергетиката, можело и други. Ако гласовете не стигат с няколко, БСП или част от Възраждане и ДБ ще напуснат залата, за да падне кворумът.

    Коментиран от #19

  • 17 нннн

    5 2 Отговор
    Значи, извънбрачен ceкc може да има...
  • 18 Стойко

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ще те оправи ГЕРБ пак като ти направи номиналната стойност на пенсийката ти колкото за един дюнер на ден или един бургер + половинка вода хаха

    Коментиран от #21

  • 19 няма лошо

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Разбраха се":

    Както е писал по предният колега,то това е добре и за ПП/ДБ,таман ще го играят опозиция и няма да загубят електорат,щото ако се гушнат с ББ,след две години никой няма да ги помни,а на следващи избори ще гледат НС от-към опашката на коня само.
  • 20 ГЕРБ=БСП=ДПС

    7 4 Отговор
    Този Георги Ганев е алчен изедник, пречи в България да се въведе прогресивен данък доход. ДБ трябва за го уволни, защото говоренето му показва, че е некомпетентен или корумпиран или и двете.
    Заради такива недоучени икономисти като този, НЕРАВЕНСТВОТО в България е толкова голямо. И осигурително данъчната система репресивна, но само за богатите политико-бизнесменска върхушка. Този по говоренето му въобще не личи да разбира от икономика. Ало Ганев, вземи да прочетеш, какво е написал за икономиката Хенри Форд- един от хората благодарение на които САЩ стана икономическа сила N 1.

    Коментиран от #22

  • 21 "номинална" пенсия

    1 6 Отговор

    До коментар #18 от "Стойко":

    Ми,той Кокорчо така "вдигна" пенсиите, че сега стигат само за хляб и вода, ако започнат да стигат за дюнер и бургер, ще е екстра. ПП. Провери смисъл на думата номинал.
  • 22 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Асен и Кирил ми Направиха Пенцийката от 270 на 590 лева и сега мога да си Купя 2 Бургера на Ден с Нея и Минерална Вода а при Борисов ми падаха по 8 Лева на ден Колкото Бургер и Минерална Вода за Друго Нищо
  • 23 Българка

    7 1 Отговор
    Ако ПП-ДБ допуснат правителство в коалиция с ГЕРБ , това значи публично самоубийство на ПП-ДБ. И аз на следващи избори няма да ги подкрепя. За мен това е престъпление спрямо избирателите им

    Коментиран от #26

  • 24 пенко

    1 2 Отговор
    ХОРА С ЕПИЛЕПСИЯ ДА НЕ ГЛЕДАТ ---ЗАЩОТО ИМА ПРИМИГВАЩИ ОБРАЗИ !!!!!!!!!!!
  • 25 Дълго_Име

    3 1 Отговор
    Ганьо, Ганьо, мислех те за по-умен, ама ней си! Какво ще да е туй "правителство" бе, момче рошаво, без мнозинство?
    Защо не си гледаш икономиката която уж "рзбираш", а се мъчиш с политически "прогнози". Айде холан. мирувай!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Борисов е лъжец и лицемер.

    6 0 Отговор
    Бойко Борисов им иска списъка на ПП за министри, за да ги купи за себе си, а ако не може - да ги оплюе с клевети!
    Така действат СИКаджийските мутри от Прехода!
  • 28 политнекоректен

    1 0 Отговор
    Да-а-а така е! Не може повече от половината, щото другата половина вече е открадната!
  • 29 Така ли

    1 0 Отговор
    Това ли е новината? Ако ПП-ДБ искат да ги няма в следващия парламент да направят правителство с престъпника Борисов.Кой ще гласува за вас на следващо избори,?Сега ви гласувах доверие,за да се борите с шайката ГЕРБ.,да видим Борисов,където му е мястото.Малциндтво сте къде сте тръгнали да ви минимизира съвсем тиквата ли? Ще си отечете малоумни ли сте?Не разбрахте ли защо гласуваме за вас,за да държите на думата си.Тикеата ви иска списък,за да приласти министрите ви и той да ги предложи.Отврат един престъпник върти държавата.Пеъков защо не му каже пак да си ходи в отпуск,а мълчи.С мълчанието си ще се самозаличите.
  • 30 Наблюдател

    1 0 Отговор
    Ганев кабинет все някакъв ще измислите. Я по скоро кажи на Народа, защо се каните да извадите теслата и ударите 2 134 000 пенсионера, като не им индексирате пенсиите с обещаните по рано 12 6%. От тук ли ще направите намалението на дефицита? С кървави пенсионерски пари, които се каните да не дадете. Както Великденската добавка, която селската магазинерка Велкова спря без да и мигне окото. Даде само на половината пенсии. Ужас.
  • 31 Ха ха

    0 0 Отговор
    Вие,които коментирате Ганев нещо недовиждате.Той казва,коалиция между ГЕРБ и ПП,дБ го няма.Не обръщате внимание,че за шеф на правната комисия ще издигат човек от ПП,а не от борците за правни реформи от ДБ.Не обръщате внимание,че Ристьо мълчи и не коментира.Защо ли?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове