Last news in Fakti

27 Април, 2023 13:22 995 27

Искаме от Москва официално становище относно обвиненията срещу Христо Грозев

  • христо грозев-
  • посланик

Посолството ни в Русия е натоварено със задачата, каза служебният министър на външните работи Николай Милков

Искаме от Москва официално становище относно обвиненията срещу Христо Грозев - 1

На посолството на България в Москва е възложено да получи официално становище от руските власти относно задържането на журналиста Христо Грозев. Това каза на брифинг за медиите в Министерството на външните работи (МВнР) служебният министър на външните работи Николай Милков, съобщи БТА.

Министърът отбеляза, че МВнР е информирано по случая от посолството на страната ни в Москва. Официална информация към нас не е постъпвала. Посолството ни се информира по медиите, по публикации от руски медии от 21 април, относно временна заповед за арест на Христо Грозев, български гражданин, обясни министър Милков.

Посочва се в медийните публикации, че съдът е уважил исканията на следователя за задочно прилагане на мярка за неотклонение "задържане под стража". Грозев е обвинен в част едно на Наказателния кодекс, чл. 322, а именно - незаконно преминаване на държавната граница, санкцията по която е до две години затвор, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 пенсиониран палячо

    31 12 Отговор
    какво не ти е ясно ? грозев е платена утайка на фбр

    Коментиран от #3

  • 3 ха ха хааа

    9 13 Отговор

    До коментар #2 от "пенсиониран палячо":

    Тоя Ник много ти отива ...🤭😁 Да позная ли къде си се пенсионирал ?!
  • 4 ЕВРОНЮЗ

    23 6 Отговор
    Ами ако фактите са незаконно преминаване на държавната граница, какви обеснения искат триполовите американски мегафони

    Коментиран от #6

  • 5 плюс минус

    21 4 Отговор
    И сам войнът е воИн.
    То никой не иска и да знае за него, той се тика напред.
    И все напред.
    За да е интересен.
    За себе си.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 АРЕС

    18 6 Отговор
    Официалното становище е КРАВАРСКО ИЗПРАЖ..... което ще страда много,КГБ.
  • 8 Перо

    28 5 Отговор
    Грозев не е български агент за да искаме становище! Той е английски агент с анти-руска дейност, живеещ в чужбина и не е удачно заради това ние да вадим горещите кестени с голи ръце и да сме на топа на устата, а не неговите работодатели и подстрекатели! Неговата престъпна дейност е инициирана от английските служби!
  • 9 ЕВРОНЮЗ

    17 5 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Явно съм бавно развиващ след като ми е трудно да схвана защо триполови КОЗЯШКИ хрантутници се афишират като,, Българин , или,, Българка

    Коментиран от #11

  • 10 Перо

    22 5 Отговор
    От както този елемент има достъп до Русия, само по интернет и стана безполезен, го прехвърлиха за пропагандна дейност в БГ към соросоидната и джендърска измет! Установен е за престъпна дейност за нелегално прехвърляне на руски граждани през държавната граница и с нерегламентирана дейност, свързана с ВПК, като чужд агент, по тяхното законодателство! Той си признава за част от престъпленията! БГ няма никакво отношение към него, освен евентуалното му гражданство!
  • 11 !!!?

    8 5 Отговор

    До коментар #9 от "ЕВРОНЮЗ":

    Не само бавно развиващ, а и късоишков дебил !!!?
  • 12 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    15 3 Отговор
    От къде на къде държавата ще се занимава с продажник и престъпник?!

    Коментиран от #15

  • 13 Мисирки

    16 2 Отговор
    Кво становище,кви 5 лева ? Русия просто каза ,че не го ще на територията си и въобще не е длъжна да дава обяснениия на каквито и да е шорошни мисирки.
  • 14 Мда

    4 10 Отговор
    Чакайте малко, че още не са го измислили рушляците, в какво точно да го обвинят.
  • 15 Абе

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Споко бе, никой не се занима а с теб!
  • 16 Агата Кристи

    2 6 Отговор
    Питайте Копейкин в Парламента.
    Той ще ви даде пояснения.
  • 17 Гай Турий

    10 2 Отговор
    Не трябва МВнР да пита Москва за становище. Главният прокурор трябва да иска данни за изъвршеното престъпление от Грозев. Това, което е вършил срещу РФ не ни интеерсува. Нас ни интересува, че се е продал да служи на чужди сили, и трябва да се провери какви щети е нанесъл на РБ, което е престъпление по българския НК:
    Чл. 101. (1) Български гражданин, който напусне страната или откаже да се върне в страната с цел да се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да и служи във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от три до десет години.
  • 18 Питам:

    2 2 Отговор
    Защо България ще иска, да иска държавата за която е работил? Или пак ще защитаваме внуците на членовете на ЦК на БКП, защото и ние сме от тях?
  • 19 Сандо

    7 2 Отговор
    Всички,които следим събитията в Русия,знаем тоя хубавец защо и с какво е нагазил лука,само образованието,неизвестно по какви заслуги носещо все още названието Министерство на външните работи на Република България,не знае и иска да му се обяснява като на ученик-повтаряч във втори клас.
  • 20 пенко

    2 1 Отговор
    ... " ЖИВИЯТ - МЪРТЪВ " !!!!!!!!!!!!??
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бай Лисан

    2 1 Отговор
    Отнемете му българското гражданство на този Грозев, да си остане само с козяшко, те да си го вардят.
  • 23 Ние не те искаме теб но краварите те

    2 1 Отговор
    Назначиха за марионетка!
  • 24 Ооооо

    4 1 Отговор
    Защо външното ни министерство иска обяснения от Москва??? Какво не им е ясно на нашите служби ???
    Че Грозев е платен агент ли ???
  • 25 Демократ

    1 3 Отговор
    Партийният секретар естествено ще изпълнява повелята на партията, ръководена от Кремъл. Христо Грозев обаче е българин и ако има държава България трябва да го защити, а не да пита началника путлер какво да прави. Цял свят знае,че путлер иска да го убие,защото показа на света истината за него, а КГБ не прощава. Жалки недостойни нищожества управляват за жалост България.

    Коментиран от #26, #27

  • 26 Бай Лисан

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Демократ":

    Христо Грозев бил българин, ама вуйчо му е римлянин...
  • 27 Ммдааа

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Демократ":

    Грозев отдавна НЕ работи за България !!!
    Новите му господари да се погрижат за него!
    Нашето МнВР прави показни акции, за да се хареса на краварите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове