Last news in Fakti

27 Април, 2023 15:11 1 773 18

Ангел Джамбазки е срещу новия пакт на Европейския съюз за миграцията

  • ангел джамбазки-
  • вмро-
  • бежанци

Нелегалните мигранти са заплаха за обществата на Стария континент

Ангел Джамбазки е срещу новия пакт на Европейския съюз за миграцията - 1
Снимка: БГНЕС

Българският представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки участва в европейска инициатива срещу новия пакт за миграция на Европейския съюз.

Представители на различни политически партии и групи в Европейския парламент се обявиха срещу новия пакт за миграция на Европейския съюз. Особено притеснение поражда фактът, че Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент поиска мандат за междуинституционални преговори без текстът на доклада да бъде гласуван в пленарна зала, уточняват от ВМРО.

Групите на Европейските консерватори и реформисти и Идентичност и демокрация поискаха това решение да бъде гласувано. Това положи основите за бъдеща координация в рамките на междупартийната работна група за миграция, в която участват членове на ЕКР и ИД. Инициативата, от която е част и българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки, очерта възможните негативни последствия от приемането на новия пакт и се обедини около позицията, че това е екзистенциален проблем с огромни последици за цяла Европа. Според различните представители в Европейския парламент новият пакт не зачита националната демокрация и е вреден за суверенитета на държавите членове.

Ангел Джамбазки заяви, че границите трябва да бъдат защитавани, защото нелегалната миграция представлява огромна заплаха за европейските общества и всеки, който премине една граница незаконно, трябва да бъде наказван с цялата строгост на закона.

В момента крайнолявата коалиция в Европейския парламент хвърля прах в очите на европейските граждани по темата с нелегалната миграция. Тези хора искат да ни убедят, че миграцията не е проблем и че трябва да се предостави свободно преминаване на всички мигранти, които желаят да дойдат в Европа. Това не трябва да бъде допускано и ние няма да позволим да се случи. Част от неправителствените организации в сектора имат политическата подкрепа на крайнолявата коалиция и действат в синхрон с мрежите за трафик на хора. Това е политическата страна на въпроса, но ситуацията изисква да бъдем практични, добави още българският представител в Европейския парламент.

Групата на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент, от която е част българският представител Ангел Джамбазки, настоява за по-сигурни граници, ускоряване на процедурите и ясно разграничение между икономически мигранти и такива, които търсят убежище. Според Ангел Джамбазки измененията на Европейския парламент в Пакта за миграцията ще направят много по-трудно за държавите членове да се борят ефективно с незаконната миграция към ЕС, а това от своя страна ще засегне именно държави като България.

По време на дискусиите Ангел Джамбазки отбеляза още, че европейските институции са големите длъжници на гражданите по отношение на миграционната политика. Затова те трябва да преосмислят международните задължения и да позволят на отделните държави да въведат всички необходими правни механизми и възможности за репатриране на лицата, търсещи убежище, на които е отказан статут на бежанец.

Българският представител в Европейския парламент изтъкна, че въпросите за миграцията и интеграцията ще нарастват по важност, докато ЕС и отделните държави не намерят ефективен политически баланс. Според него миграционните потоци ще продължат, докато неправителствени организации функционират като мрежи за трафик на хора. Джамбазки акцентира и върху факта, че политическите атаки срещу европейската агенция „Фронтекс“ вече са се превърнали в норма, а това е недопустимо, защото усилията трябва да се фокусират върху наличието на всички ресурси, за да може агенцията да върши своята работа ефективно.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Решение

    38 0 Отговор
    Нелегалните мигранти веднага да стават емигранти !
  • 2 САНДОКАН

    5 31 Отговор
    НАЗДРАВЕ
  • 3 джамбаза е против тук

    5 37 Отговор
    а там в ес мълчи щото ще го изгонят ! МРЪСЕН ГАДЕН ДОЛЕН ЛЪЖЕЦ !
  • 4 бегаййй

    2 36 Отговор
    Айдеее и ти и оня дюшек се оттекохте в канала.
  • 5 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★ ҢҎꡥ

    11 35 Отговор
    Докато не се отървем от 33 годишните марионетки и подлоги които се докопват до властта в България, ще ни унищожават нас, а ще помагат и дават подслон и работа на всякаква чужда измет!
  • 6 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★ ҢҎꡥ

    11 34 Отговор
    Османците преди повече от 600 години с меч и огън са ни завладели и поробили. Съвременните предатели през 2007г. без да ни питат ни предадоха и заробиха на ЕС, НАТО и САЩ, за няколко сребърника ни продадоха и направиха от нас едни роби на англосаксонските псета!
  • 7 Аз пък

    8 33 Отговор
    Приветствам западната цивилизация да се нахълни с лилави бамбуци така никой Българин с бял цвят няма да иска да ходи на гупбет и ще си седят тук и ще работят за светлото ни бъдеще хахаха ех мечти
  • 8 българина

    8 34 Отговор
    няма ЕС няма проблем! всички проблеми идват от там и само от там
  • 9 Ха ха ха

    9 31 Отговор
    Не Ангел Джамбазки, а целокупният български народ е против. Само НПО-шките предатели и умнокрасивите са за. Разбрахте ли мисирки ?
  • 10 ЕС трябва да

    35 1 Отговор
    изработи един списък със страните в които има войни и, че само оттам се приемат бежанци. Списъкът да се осъвременява ежемесечно и емигрантите от мирните държави да се връщат още от летището/границата щом нямат визи. Не бива да се интегрират бежанците, трябва да се отнасяме към тях като временни гости дошли да се спасят от бомбите, но с уговорката свърши ли войната - край на помощите и обратно в Родината. Това да важи особено за арабските и африкански пришълци.

    Коментиран от #15

  • 11 Да се оправят

    37 0 Отговор
    законите за социални помощи в страните от ЕС така, че от тях да се възползва само местното население. Дошъл някой от Сомалия и хоп - жилище, пари, кола без да работи. Щом в страната от която идва няма война - на първия самолет и да си ходи. Афганистанците например от кого бягат? Пoбeдихa, aнгличaни, руcнaци и aмeрикaнци, a ce прeдaдoхa нa 50хил. тaлибaни c кaлaшници и бaзуки зa някoлкo дни. Имaхa 300 000 прaвитeлcтвeнa aрмия кoятo бeшe въoръжeнa дo зъби oт aмeрикaнцитe c тeжкa тeхникa и aвиaция. Тaлибaнитe кaзaхa, чe вoйнaтa приключи. Дa cи cтoят тaм, a и зaщo ли бeжaнцитe ca caмo мъжe 20-40г.? Oт вoйнa бягaт жeни, дeцa и cтaрци?
  • 12 Бежанец е

    32 0 Отговор
    този който просто временно се скрива от бомбите и куршумите, милее за родината си, благодарен е на хората които са го приютили ВРЕМЕННО и чака с нетърпение да се завърне откъдето е дошъл. Тия са от държави в които няма тотални войни, 85% са мъже 20-40г. (неслучайно Асад ги смята за дезертьори) и нямат намерение да се връщат. Нахални са сякаш сме им длъжни, да не говорим за отношението към нашите жени, към нашата религия, хранене, пиене, култура.
  • 13 Не бива да се

    28 0 Отговор
    грижат развитите държави за развиващите се. Африка от 228млн през 1950 сега е с 1,3 млрд. население благодарение на тези помощи. Колкото повече им помагат, толкова повече се плодят и помощта все не достига и емигрират в ЕС където живеят 6% от населението на света. Няма място за 1,3млрд африканци, 1,2млрд. араби и още повече индийци, пакита, китайци, руснаци и други азиатци.
  • 14 Омесването на

    6 24 Отговор
    народите в такива количества (10% и повече мигранти от основното население) винаги води до национализъм и фашизъм. Това се случва дори при съвсем близки по етнос, език и вяра народи - пример Украйна с руснаците, а иначе - Германия с евреите, САЩ с индианците, а сега и с афроамериканците, Южна Африка с белите, ние с македонците (ако станем една държава).
  • 15 Иван4о

    5 13 Отговор

    До коментар #10 от "ЕС трябва да":

    Като свърши воината, ще ги връщаме!?! Само луд може да предложи/допусне че те доброволно/безсъпротива ще напуснат дъежавите на ЕС.
  • 16 ШАРО

    13 5 Отговор
    НАЗДРАВЕ НИКОИ НЕ ИСКА ДА СПРЕ МИГРАНТИТЕ ВСИЧКО СЕ ЗНАЕ С ЗДРВА РЪКА ВСИЧКО МОЖЕ ДА СЕ СВЪРШИ ЗА 24 ЧАСА НО НИКОИ НЕ ИСКА. ;НЯМА ВОЛЯ.
  • 17 РОБ

    2 12 Отговор
    Еми като искаш европейски съюз. На ти тогава мигранти. Държавите не трябва да съществуват като национални.
  • 18 Перо

    0 0 Отговор
    Трябва да следваме имигрантската политика на метрополията и тя да помага, за какво сме техни поданици!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове