Last news in Fakti

27 Април, 2023 17:24 1 823 45

Христо Панчугов: На фона на поведението на ГЕРБ и Борисов, ПП-ДБ изглеждат все по-хаотични и несъстоятелни

  • христо панчугов-
  • герб-
  • бойко борисов-
  • поведение-
  • пп-дб-
  • несъстоятелни

"Ако има възможност за управление в този парламент, тя минава през разговорите, които текат в момента между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС", коментира политологът 

Христо Панчугов: На фона на поведението на ГЕРБ и Борисов, ПП-ДБ изглеждат все по-хаотични и несъстоятелни - 1
Снимка: Нова телевизия

Ако има възможност за управление в този парламент, тя минава през разговорите, които текат в момента между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Това обясни пред БНР политологът Христо Панчугов.
"Разговорите на Борисов с другите партии не са истинска алтернатива. ГЕРБ не биха платили цената да направят коалиция с БСП и ДПС едновременно. Това да доведе до стабилно мнозинство. Как БСП пасва в тази сглобка? Така би се разрушила подкрепата на самите избиратели на ГЕРБ. Това са по-скоро опити за изнудване, а не истински обмислени алтернативи".

Въпреки това, Панчугов призна, че изпитва затруднения да разбере какво се случва в преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

"Или липсва план, или фокусът все по-видимо пада върху това да се измъкнат от тази ситуация. Много по-честно и по-бързо ще бъде, ако ясно заявят, че няма да се прави правителство. Всичко друго започва да изглежда като един пошъл театър"
Това поведение започва да тежи на ПП-ДБ, обясни политологът.

"Ако продължи, все по-малко хора ще имат доверие в ПП и ДБ. Те трябва да си дадат сметка. На фона на поведението на ГЕРБ и Бойко Борисов, те изглеждат все по-хаотични и несъстоятелни".

Има продължение на стратегията на ГЕРБ, която видяхме в предишния парламент, посочи той.

"Тя е партията на Борисов да изглежда източник на стабилност в българската политика и да излезе от изолацията. Без ГЕРБ да са променили нещо в личния си състав или спрямо оценката за управлението си, те изглеждат много по-предвидим и стабилен партньор, отколкото бяха преди няколко месеца. Време е ПП и ДБ да намерят себе си и да решат какво искат да реализират. Колкото по-бързо вземат решение, толкова по-големи шансове имат да останат част от българската политика. Засега ГЕРБ печелят. Очевидно е, че от тази стратегия печели единствено и само тази партия".


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    10 18 Отговор
    За мен си изглеждат така, още кога ни ги домъкна Мунчо.

    Коментиран от #38

  • 2 СТИГА

    27 7 Отговор
    с тоя Толуп 🎃, бе само го навирате !

    Коментиран от #14, #23

  • 3 Тити

    25 4 Отговор
    Амиии така ли ти наредиха от Банкя?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 НЯКОЙ

    19 3 Отговор
    Ако млъкнат за малко всички "..лози" и "..лизатори", може би гласът на разума ще успее да ги надвика !
  • 6 Сиси

    20 9 Отговор
    На фона на преговорите между ГЕРБ и ПП все по-нагли стават ГЕРБ
  • 7 обективен

    19 7 Отговор
    ГРАБ са най-стабилни в грабенето , и за това никой не иска да управлява с тях ,защото ще изперат боко!!
  • 8 Минева

    19 5 Отговор
    Несъстоятелни и хаотични са врътките на ББ
  • 9 бай Даньо

    6 16 Отговор
    Решението на българския политически пъзел ще дойде когато Възраждане станат втора политическа сила, първа ще са пак и отново ГЕРБ , но около тях вече ще има много малки и незначителни партийки вече готови за евроатлантическа коалиция заради един кокал подхвърлен им от Бойко ... Бойко тоя с едната книга който разказа играта на Харвард ...
  • 10 Бамбука

    15 4 Отговор
    Разбирате ли сега , колко хрантутеници са станали ако не милионери, то поне полу с вили по морето у нас и в чужбина ? "Политическите" анализатори вече са равни по брой и морал на професорите, за сметка на прогресивното намаляване на студентите. Герб и Борисов "печелят" от ситуацията, "омайват" ни анализаторите ? И като как "печелят" , като бягат от съставянето на кабинет, неистово се опитват да вкарат ПП/ДБ с политическо си бърборене в блатато, на тяхната кочина. - Хайде съставете кабинет, хайде бре, колко ще ви се молим - с подобни вопли заливат цялото медийно пространство! Ами съставете бре ГЕРБ, съставете и мирясайте. НО нямате сурат , защото нищо читаво не можете да предложите на България. Погледнете Румъния, Хърватска, Словакия, за Полша и Чехия, или Славения изобщо не можем да говорим колко напред са със стандарта на живот. И всичко това се случи по време на "успешното" управление на Герб, които дори една отсечка от 65 км магистрала до Сърбия не можаха да изградят.
  • 11 Светлина

    17 3 Отговор
    Този човек не е никакъв коментатор, а обикновен хейтър. От години едно умно нещо не съм чула от него.

    Коментиран от #20

  • 12 две години протести заминаха напразно

    12 9 Отговор
    " Изчегъртвачите " само реабилитираха Мутропитека , толкова им позволи " капацитета " .
  • 13 квс

    19 4 Отговор
    Мисирките на герб ми се виждат изнервени
  • 14 Няма стига.....

    8 18 Отговор

    До коментар #2 от "СТИГА":

    ГЕРБ ще управляват.....след новите избори ,разбира се.Бойко е единственият фактор на стабилност.
  • 15 научен комунизъм

    14 3 Отговор
    Какво значи "политолог" ? Това са бивши даскали по "научен комунизъм", сега са им намерили работа като "политолози", защото онази специалност бе закрита. Този на снимката с какво е известен-какво е написал, колко докторанти е подготвил, от какво точно разбира, с какво се занимава, освен да кръъстосва ТВ студиата и да плещи общи приказки?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ха ха

    6 2 Отговор
    До умника
    Ти бе сладур,искаш първите да съставят правителство,а не казваш твоите,вторите като им дойде реда какво ще правят,как те ще направят.Прозрачен си,искате пак избори
  • 18 наемници

    12 3 Отговор
    Някои от тези коментатори, представящи се за политолози, са наети от някои по-богати партии, да пропагандират техните позиции. Хванали са ги за мющерии и срещу определени финикийски знаци говорят, каквото господарите им наредят.
  • 19 не им вярвайте!

    11 2 Отговор
    При тия т. нар. политолози изобщо не може да се говори за обективен, основан на истината коментар. Не ми вярвайте!
  • 20 Христо Сърпичуков

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "Светлина":

    Така е. Гола вода е. И не знае какво работи, с какво се занимава, преподава ли, учили хората на нещо , или само плямпа и разтяга локуми.
  • 21 А на фона на

    11 1 Отговор
    12 години крадене и лапичка, пари в чували, бюлетини в чували....как изглеждат
  • 22 замислен

    4 5 Отговор
    Абсурда е, че с плюене и компромати можеш да свалиш някой НО не можеш да управляваш. За 2 години и куп дългове и спрени строежи на пътища ПП си "отрязаха клона", трябваше да направят нещо а не само да реват "Боко е виновен" а нещата да стават все по-зле. Сега пак се изхвърлиха да се правят на велики а селския хитрец излезе смирено и каза "голяма каша е, всички я виждаме, обявявам какво трябва да се направи, ще ни е трудно" и всички му повярваха НО искаха нещо ново, а ново-то излезе и започна "ама боко е виновен". И така на следващите избори виждам ПП след БСП да се борят за 4-5%.

    Коментиран от #26, #30

  • 23 трудоустроен

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "СТИГА":

    Слрушка и папка. Иначе какво ще работи? Трябва да продава краставици и домати на пазара Красно село, но и за това се иска труд.
  • 24 ГЕРБ са ОПГ

    9 3 Отговор
    Тиквата и шерпите му провокират очевидно ПП/ДБ ! Не им е работа да знаят кои са предвидените за министри ако има такива в ПП ! Ред е на ГЕРБ като първа политическа сила и като "разрушители" на редовно правителство да направят предложение с кабинет и да го внесат за обсъждане и изобщо не им е работа да знаят кои ще бъдат представени като министри от ПП ! Противна престъпна шайка са тези тикви на Тиквата ! Единствената им цел е бавене, протакане и всяване на смут сред овцете, удължаване на времето на имунитета им и обработване на овчето стадо против ПП ! България ще страда докато съществуват такива клонинги на БКП като ГЕРБ, ДПС, БСП, Възраждане, "тумори" на демокрацията и имитатори на справедливост и патриотизъм ! Никакви разговори повече с престъпниците тиквени, избори до дупка, няма страшно, само плашат с тях, защото познават много добре психологията на стадото !

    Коментиран от #29, #33, #34

  • 25 Демократ

    6 3 Отговор
    Колко жалко за красива България! Грозниците мафиоти изнудват цял народ и държава с най-различни безобразни хватки. Аналлизаторите да имат смелост да кажат истината за реката,който се извършва в момента за запазване на статуквото,което 33 години унищожава държавата с множество различни сценарии,но с една и съща цел- запазване на властта,парите и контрола на всичко и над всички от мафията ДС-КГБ. Вкараха плашилото на Кремъл копейкин в Парламента за всяване на омраза, злоба, агресия,насилие и разделение на хората и в продължение на 2 години политически хаос и безкрайни безрезултатни избори. Сега страхът от изкуствено увеличения резултат на възраждане е толкова голям да не стане още повече, че сигурно има хора ,които са против Герб, но искат Герб да управлява заедно с пп, за да бъде спрян копейкин. Сценарият на ченгетата е изигран блестящо за сметка на цял народ и България. Мафията владее изцяло държавата и пилее народните пари както си иска, 500 млн.лв. за 5 планово изпълнени избори в услуга на путин- България най-слабата и мизерстваща държава, но разделяща ЕС И НАТО с послушно про-кремълско управление, сигурно богато възнаградено от Путин. Трагично за Родината ни пълна с национални предатели с власт.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 нннн

    3 3 Отговор
    Изборът на българите се сведе до избор между Tиkвa и Пpo100. Честит ни избор!
  • 29 КриптоШарлатан

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "ГЕРБ са ОПГ":

    Я пак, за кого да гласуваме, за ПП и ДБ ли, гейове и популисти, тези които похарчиха 9 милиарда, за 9 дни, незнайно къде и за какво и оставиха държавата на дефицит и ни вкараха в дългова спирала, а да не говорим, за далаверите им с газа и горивата като цяло и Джем Корп, където бяха заложили цялата енергетика на България, за 1 милиард долара, на една офшорка и поръчаха зърно за един милиард и половина, но нито зърно, нито пари, а и щяха да строят по 4 магистрали на година и по 10 тунела, но управляваха 7 месеца, нито тунели видяхме, нито магистрали, а и теглиха 15 милиарда дълг,, с 7 процента годишна лихва и оставиха държавата без пукната пара и държавния бюджет на дефицит и този дълг, ще го връщат децата и внуците ни, заради тези гейове и популисти от ПП и ДБ, вие ни разправяте хуморески, да се посмеем, само необразованите, простите и тъпите ще гласуват за ПП и ДБ, защото, народа вече ги мириса и им стана ясно какво представляват.

    Коментиран от #31

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ти какво си мислиш бе папагал, че

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "КриптоШарлатан":

    като повториш глупостите на една Тиква ще блеснеш с "УМ" ли ? Говориш за някакви 9 млрд. за които Василев даде отчет, но ГЕРБ и Тиквуний-Първи още не са дали отчет за 100 млрд. ( не 9 ) изхарчени от тях, за чекмеджетата, за чувалите с милиони за "Хемус", за неприбраните 700 млн. данъци от Черепа, за къщи в чужбина, за липсата на дебелината на асфалт, за "ремонт на РЕМОНТА на ремонта", за присвояването на БИЗНЕСИ, за санирането, за милионите които четвъртитата глава от Габрово присвои чрез модернизацията и т.н. и т.н. ? Защо сме най-бедни празната ти глава няма как да се сети, щом някакви си 9 млрд. са се вместили в нея и за изместили НЕЩОТО като мозък !
  • 32 Панчугов

    3 1 Отговор
    май и ти си герберски късо пишещ. Голямо плюене срещу кадърното и младо поколение.
  • 33 Явно

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "ГЕРБ са ОПГ":

    Си участник в "телепортирането" на онези 9 милиарда, изчезнали от страната за една седмица, благодарение на КОКОР БУЛЯ и онзи парапетаджия , който е и над конституцията. Е това е причината да не ги споменаваш и ти си намазал.
  • 34 Да нямаш

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "ГЕРБ са ОПГ":

    Нещо " по така" с ококорената "дама", та така яростно ги защитаваш.
    На балкона ти многоцветно знаме ли плющи на вятъра ?

    Коментиран от #35

  • 35 Имаш ли смелост

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Да нямаш":

    заднешком да провериш знамето на каква сопа е закачено, ако все пак си смел, задъпжително си сложи "капаци" за очи, за да не ти изхвръкнат ! "Балък" средностатистически !

    Коментиран от #36

  • 36 Не се

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Имаш ли смелост":

    Срамувай от знамето ти, а от себе си, дух@чев !

    Коментиран от #39

  • 37 ХАРОН

    1 0 Отговор
    Едните мишкуват, другите се правят на главни. Всички са минали на беседа при чичо Кен хаитянина и се мъчат да се изхлузят като мокра връв за пред избирателя. А избирателя става все по- не заинтересован за техните сомпуси и като нищо другия път да направи Костя поне втора политическа сила.
  • 38 Невменяем

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    А, моля, моля.! Ако можеше Главнокомандващия щеше да им скъса билетите и отмени полетите още преди две години. Тук американските другарки си държат на тях и си ги бутат безпардонно.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Не се срамувам бе празна

    0 0 Отговор
    главо, просто ти предпазвам очите ако дадеш заден към мен, ти трудно разбираш български и още по-трудно мислиш ли, че даде такъв нескопосан отговор ? Ти си оня глупчо за който казват, че е неспасяем нали ?
  • 41 Анонимен

    0 1 Отговор
    БОЙКО БОРИСОВ Са аркадашлар с дпсгербсп.
  • 42 Коментари 39 и 40 са един и същ

    0 1 Отговор
    и се отнасят за коментар 36, за да му напомня за предпазните средства които да използва и да му напомня, че има "вакумирана" глава !
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 А1А1А1

    2 1 Отговор
    Без най–голЕмите крадци в историята на България в управлението на България! Без дебели неграмотни тетки–енергетички, без крадливи бърнести хасковски неграмотници, без хора прочели една книга в живота си, без ботокси, и прочие, и прочие хора с ниски чела и дебели задници! ГолЕм срам за всички нас, че такъв тЪпанар е бил начело на държавата толкова години! ПФУ!
  • 45 ТакаЕ

    1 0 Отговор
    И казано кръчмарски, ПП-ците се дават в собствените изпр.ж.ния, натрупани набързо и добавени към президентските. Повлякоха и ДБ, за всенароден късмет. Единствен шанс да остане нещо да диша е да се отърват от харвардците, веднага и за винаги. Ако не, новото поколение скоро няма реално да участва в управата на страната.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол