Last news in Fakti

16 Май, 2023 16:42 45 783 77

Свързано с БСП сдружение даде Мария Габриел на главния прокурор Иван Гешев

  • мария габриел-
  • сигнал-
  • общинско жилище

Казусът е за ползваното общинско жилище в София

Свързано с БСП сдружение даде Мария Габриел на главния прокурор Иван Гешев - 1
Снимка: БГНЕС

Сдружение "Дискусионен клуб за социална местна политика" изпрати сигнал до главния прокурор Иван Гешев срещу кандидата за премиер на ГЕРБ Мария Габиел. Това става ясно от съобщение до медиите, изпратено от Сдружението.

Причината за сигнала - преди години на Габриел е било предоставено за ползване общинско жилище в София в разрез с процедурата за отдаване, посочват Николай Белалов и Борис Цветков.

Ето и сигнала на Сдружението до главния прокурор:

До Г-н Иван Гешев

Главен прокурор на Република България

СИГНАЛ

от Сдружение "Дискусионен клуб за социална местна политика" и Николай Йорданов Белалов и Борис Цветков Цветков

Уважаеми г-н Главен прокурор,

Публична тайна е, че г-жа Мария Габриел в периода в който е била евродепутат, избран с листата на партия ГЕРБ, е ползвала общинско жилище в гр. София, в което да си "стокира“ нещата! В този период, а и до днес в столицата има остър недостиг на общински жилища, което води до дълго чакане от страна на картотекирани млади семейства, самотни майки, възрастни хора с ограничени финансови възможности и на много други категории граждани с остри жилищни нужди. Очевидно е наличието на възползване от служебно и партийно положение за ползване на евтино общинско жилище, а не наемане на такова на пазара на частни имоти! Доказателство за подобно възползване е последователното прикриване на фактите от страна на общински чиновници в т.ч. г-жа Фандъкова и г-жа Габриел.

На 16.05.2014 год., в качеството на общински съветник, Николай Белалов отправя писмено официално питане до кмета на Столична община: "Какви граждани, освен тези картотекирани, като нуждаещи се могат и ползват общински жилища и при какви условия, в т.ч. и за г-жа Габриел“. В официален отговор г-жа Фандъкова изчерпателно отговаря, че жилищата на Столична община са във фондове със социални функции и некартотекирани граждани в т.ч. и г-жа Габриел не ползват общинско жилище!?!

По-късно се оказа, че твърдението на столичния кмет е (поредна) откровена лъжа и г-жа Габриел публично декларира, че е ползвала общинско жилище за да си "стокира“ нещата, но вече не го ползва. От последващи публикации стана ясно, че г-жа Габриел също отново е излъгала и е ползвала жилището доста време след своето заявление.

Прокуратурата, въпреки многобройните публикации, вероятно до момента не се е самосезирала за да провери има ли злоупотреба със служебно положение, прикривана с лъжите от страна на посочените лица. Неразследването на посочения казус и преди и сега уронва престижа, както на управниците в Столична община, а така и на българските представители в Европейския парламент показвайки ги в светлината на хора, ползващи служебното си положение за облагодетелстване за сметка на социално слаби и нуждаещи се техни съграждани.

В тази връзка настояваме прокуратурата да разследва този казус и да установи има ли извършени престъпления и злоупотреба със служебно положение за да бъдат наказани виновните лица или да се изчисти името на замесените!

Надяваме се българските институции да предприемат всички необходими действия за да бъде преустановено уронването на престижа на Европейския парламент, на избраните за представители в ЕП, а и на хората, ангажирани с политика и с държавното управление!

16.05.2023 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 224 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    204 10 Отговор
    Къде са подслонили г-жа Габриел? В зайчарника ли?

    Коментиран от #24

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Каскета

    159 22 Отговор
    Няма да правя нищо, защото Габриелчето ме подкрепи преди 3 години!
    Къса памет!
  • 4 Истината е:

    76 163 Отговор
    Това сдружение свързано с БСП е 100% терористична ОПГ!
  • 5 Габи

    180 16 Отговор
    А вие какво искате, в Гоце Делчев ли да живея! Нее.
  • 6 Дедо ви

    186 20 Отговор
    Жирафо подобната оставка не е подавала освободена директно като комисар от председателя на ЕК за тормоз на подчинените и служители
  • 7 И в жилището

    181 16 Отговор
    се курдисал брат ѝ .
  • 8 !!!?

    124 56 Отговор
    То и за подслоняването на Деси както и назначаването й на две заплати от Радев трябва да се сезира Прокурора !!!?
  • 9 Пич

    185 16 Отговор
    Както ви казах , хатектерна черта на Боце е , че има навика , сам да си забива моркова ! След ювелирната акция в президентството , тази с оставка на Гешев , ще се окаже още по ювелирна ! Почти бяха спечелили , и простотията която направиха , е необяснима за мен ! Благодарение на това глупашко бързане , вече всеки , които застане до ГЕРБ , ще изглежда като корумпиран , и дискредитиран глупак ! Да загубиш спечелена партия , при всички усилия на Козяк , такава простотия няма да бъде простена ! Освен ако не излезе , че инициативата за бързането е била на Кирчовците ! Тогава , жалнна им майка на тях ! Защото от едно посолство , наистина се съдраха от зор , за да докарат нещата , в сравнително приемлив вид !!!

    Коментиран от #38

  • 10 В Столична община са научени

    180 14 Отговор
    да лъжат най нагло! Важното е, да е учтиво!

    Коментиран от #32

  • 11 интересно

    152 20 Отговор
    А бочко кога ще е привикан за разпит !!

    Коментиран от #33

  • 12 Верно ли

    108 9 Отговор
    Жирафите къде живеят? Питам за един приятел!

    Коментиран от #20

  • 13 Буквоядец

    155 7 Отговор
    Въпросът е с чий подпис е предоставено това жилище? Защо даскалицата -кмет е дала такъв отговор? И коя оставка трябва да се подаде?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гого

    126 5 Отговор
    Стъкленият поглед май е и френски поданик

    Коментиран от #35

  • 16 Именно

    87 3 Отговор
    Егати трагикомедията! :D
  • 17 ФК Горно Уйно

    121 4 Отговор
    На бако Иван в момента хич не му е до стрина Мара. То при някаква воля може да се върне часовникът назад и всички министри на БГ от 1990 насам да са в Ловеч или Белене.

    Коментиран от #19, #36

  • 18 истина ти казвам

    71 33 Отговор
    Како Курнело нещо за КЦХ,,Мизия" във Врачанско да кажеш???????????????????????????????????????
  • 19 ФК Горно Уйно

    106 4 Отговор

    До коментар #17 от "ФК Горно Уйно":

    Даа за държавна измяна Иване и КостоФ давност няма..
  • 20 истина ти казвам

    34 8 Отговор

    До коментар #12 от "Верно ли":

    Във Аляска!
  • 21 бай Даньо

    41 135 Отговор
    Поредните комунделски глупотевини! Давай да оставим евродепутата бездомен че имало крайно нуждаещи се!? А кога не е имало крайно нуждаещи се!? Да направим евродепутатите крайно нуждаещи се , това ли ще е приноса ни към цивилизацията!?

    Коментиран от #37, #59

  • 22 Конярката цяла година продава оръж

    57 28 Отговор
    Дубай дрънна на конярката и тя веднага рече край на разговори, край на правителство.
  • 23 застъпник за марето

    105 9 Отговор
    Еееее , сега на свободен наем ли Марийка да си сгъва кюлотите преди да ги настани в куфара де , еми скъпо и е .
  • 24 нормално

    58 7 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    на Бостана! С външна евромивка ,перде за кенефа и кофа зи биоматериал да прави Ток! Наем-без пари! Само да гони косерите....
  • 25 Ми аз като гледам

    99 22 Отговор
    Тя тази история е на 15 години. Тези пишман-социалисти къде спаха толкова време? Тя Марийка 2 пъти печели избори за евродепутат. Поне веднъж да я бяха порязали?

    Коментиран от #27, #39, #51

  • 26 Колкото... толкова

    137 8 Отговор
    Щото на жирафката и е малка заплатата като комисарка от десетки хиляди еврака,както казва Боко? И тая запачва като Киртачето с кокошкарски Андрешковски номерца. И вижте какъв термин е употребен - стокирала си нещата скумрията. Щото няма стотици празни след Ковида офиси,гаражи и скаладове та да си сбере пъртушляците на склад... и да си плаща наем естествено. Колкото по-богати - толкова по-голями Андришковци. Ууууу... гнъс!
  • 27 Новичок

    49 1 Отговор

    До коментар #25 от "Ми аз като гледам":

    Спът в прокуратурата бре Пенчо."Пенчо бре чети,Пенчо пак не ще"
  • 28 Жалка работа

    99 18 Отговор
    Всички от тиквенската шайка са крадци и лъжци и най вече нагли.
  • 29 ПОПАЙ ХАМАЛИН ОТ ЛЮЛИН

    71 6 Отговор
    ПОД МОСТА НА
    СТОЧНА ГАРА
    СЕ „СТОКИРАТ” ...НЕЩА..☝
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Държава

    92 13 Отговор
    Като джентълмен няма да коментирам физическите й качества. Но спомнете си как «успешно”’ тя как се справи бидейки на предишия си пост eрврокомисар - ИТ и защита на информацията. Точно тогава тя допусна огромния негативен пробив в НАП и трябваше да си сменяме българските документи. Провал изключитлен Как «специалист» провалил се само в една област ще управлява многофункционална общност - Държава????

    Коментиран от #34, #63

  • 32 И не САМО в столична!

    60 2 Отговор

    До коментар #10 от "В Столична община са научени":

    И в още едни 1-2 големи градове, общините им правят 1:1 същото като столична! Като да са от една партия, раждани всичките!!! Факт е, че ползват всички възможни вратички за да НЕ дадат точен и конкретен отговор на ВАЖЕН зададен им въпрос!!! Гражданите САМИ, с много търсене и настоятелно ровене, стигат до истината, която търсят!!!
  • 33 Чакай малко да отдъхне.

    37 2 Отговор

    До коментар #11 от "интересно":

    Че този развой на сценария НЕ го беше очаквал и всичко му е още много размазано в главата!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ние българите, сме изключително жалки

    105 13 Отговор

    До коментар #15 от "Гого":

    същества. За окайване! Габриел съзнателно, като вече пълнолетен човек е избрала живот във Франция. Няма лошо. Как и с какъв мотив й е хрумнало да стане член на герб, сами можем да си отговорим (особено, сега след като се разнищи биографията й, всички ще дадем правилен отговор). Прави завидна кариера в ЕС и решава да приеме предложението за премиер на РБ (или може би няма избор да откаже). Питам се ЗАЩО боко предлага на нея като тя съзнателно е напуснала България и урежда личен и професионален живот в друга страна. А и питам се ЗАЩО тя изобщо е била в листа за евродепутати от БЪЛГАРИЯ!?!?!? Логично би било да е кандидат от Франция? Как ще представлява българите КАТО съзнателно избира живот в друга държава!!! Ако някой ми отговори, че и Кирил, и Асен са така: Кирил е заминал като дете и не той е решавал. На зрели години се връща. Асен - учил навън и се връща. Но Габриел гради семейство и живот в чужбина. Защо евродепутат от български листи!? Защо и кандидат за премиер на Република България!?

    Коментиран от #48

  • 36 Чул те Господ!

    20 5 Отговор

    До коментар #17 от "ФК Горно Уйно":

    От твоите уста, в Божиите уши! Това ще изправи България и страната ни ще тръгне напред!!!
  • 37 Дано, ако влагаш сарказъм, браво!

    18 2 Отговор

    До коментар #21 от "бай Даньо":

    Хубаво изказване! Ако обаче НЕ е сарказъм, а твоята гледна точка по въпроса, да знаеш че си много зле!!!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Хората да писали и задали въпрос

    49 12 Отговор

    До коментар #25 от "Ми аз като гледам":

    на фъндъковата данка. Отрязала ги е. Баце царува веке НАД 15 години. На КОГО да се оплачат и до КОГО да пратят сигнал, като царството е баце-во? Сега пишат до гешеФ, щото моментната ситуация може да проработи и в полза тях.
  • 40 Еврейската снаха

    54 5 Отговор
    Някой вожд на ГЕРБ тънко я е подвел за тази схема.По онова време еврейската снаха е била твърде млада и наивна за да реши дама да мами държавата.
  • 41 Парашутът на Габриел

    74 7 Отговор

    До коментар #34 от "Ожэффж":

    се отваря чрез именития й съпруг! Кой знае какви заслуги до "онзи"момент тя самата няма!!! И добре е усвоила поведението на Урсула и другите "лъвове" от Евросъюза: вечно усмихнати (като в замръзнала гримаса), извънредно вежливи и "възпитани", точни жестове и език на тялото, осанка на преуспял човек (в случая чиновник), важничене (не може без него, щото всеки евроадминистратор НЕ става, Деса Атанасова май и тя за там се точи)..., свръх компетентност... Но с българската действителност няма да се справи! България не е нито Франция, нито Европа.
  • 42 Еврейски тънки сметки

    29 2 Отговор
    Евала.
  • 43 Бай ив

    46 10 Отговор
    ВСИЧКИ КРИМИНАЛИ И РАЗБОЙНИЦИ ГЕШЕВЦИ ,Б ОРИСОВЦИ И ВСИЧКИ РАЗБОЙНИЦИ ,ПОЛЗВАЩИ ЗАДКУЛИСНИ ВРЪЗКЕ И НА РУШАВАЩИ ГРУБО ПРИНЦИПА НА МОНТЕСКЬО ЗА РАЗДЕЛЕНИЕ И НЕЗАВИСИМОСТ НА ТРИТЕ ВЛАСТИ ,НЕЗЯБАВНО ВЪН И НА СЪД ЗА ТЯХНИТЕ РАЗБОЙНИЧЕСТВА!!!
  • 44 Мария Гаргамел

    32 16 Отговор
    и Кирчо Пут.ков са си сменили половете
  • 45 Надежда

    51 10 Отговор
    Срамота, тя да ползва общинско жилище.
  • 46 123

    45 4 Отговор
    Нищо ново- сдружения и НПО- та, сган от бездомници...
  • 47 знаещ

    72 7 Отговор
    Нагла скумрия поредната женска марионетка на бойко с това което направи показа колко е глупава а че е слабо компетентна е ясно от написаното за нея в европейските медии
  • 48 Надежда

    19 3 Отговор

    До коментар #35 от "Ние българите, сме изключително жалки":

    Наистина защо?
  • 49 Водолей

    16 52 Отговор
    Това е кумонистическа злоба данеби да се случи нещо хубаво за Българите. Да може да се напада НАТО и Европейския саюз.

    Коментиран от #62

  • 50 Трезвомислещ

    71 6 Отговор
    Баба ми казваше:
    Ни срам, ни очи!!!
    И това нещо ще води страната напред?
  • 51 карамфила

    59 11 Отговор

    До коментар #25 от "Ми аз като гледам":

    Може да пере пари на бою и затова два пъти да печели конкурса за евроидиот или е спала с бою ,той обича траверсите.
  • 52 Ех,Калинке

    56 13 Отговор
    Бас държа,че Асфалт паша я е чаластрил яко,че да и се изпъне така шията .

    Коментиран от #57

  • 53 Горката

    47 3 Отговор
    От два стола, та на земята!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Хххх

    43 1 Отговор
    Тая марийка как се самопрецака.. би си шута от платеното място в Брюксел като си мисли че едва я чакаме с мед и рози. Върза се на калпавия акъл на Буцефоне и сега ще е безработна като голяма част от българите..
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Петър Перон

    40 1 Отговор
    А за фалшивата и диплома кога ще сезират прокуратурата

    Коментиран от #68

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Другият един

    27 3 Отговор
    Всичко случващото се и всичко което ще се случва в тази държава е последствие от унищожаване на армията наредено от новите ни партньори и последвалата бандитска приватизация пак умишлено незабелязана от същите партньори С такива партньори и врагове не ни трябват И сега за капак се пробват да ни сложат и министър председател че да ни довършат Алооо българи: Вземай те се в ръце Всички знаете по градове градчета и села кои са главните крадци наместили се из общини и държавни служби несменяем вече 30г Всички трябва да бъдат изринати и проверени от къде са им огромните парични средства и имоти Иначе нищо няма да се промени защото те същите вече са орли атлантици и проводници на европейските идеи за чиста природа фотоволтаици и перки - същевременно и усвоители на Евро средства от всякакъв вид И ако си мислите че това в европарламента не го знаят жестоко се лъжете Знаят го но сега те им вършат мръсната работа Като я свършат чак тогава ще дойде и тяхния ред, но какво от това като нас преди това ще са ни довършили
  • 65 Българка

    19 2 Отговор
    Мария Габриел няма място в парламента.Има по-достойни за министър председатели.Дойде и разбърка прокуратурата,което не е нейна работа.
  • 66 ТАЯ ПАТКА ШЕ ЗЕМЕ ЗА УЛЕЗЕ У ЗАТВОРА

    19 0 Отговор
    ПРЕДИ БОКО ТИКВАТА !
  • 67 Ясно е вече

    14 1 Отговор
    Коя е била ,, Мата Хари ,,

    Коментиран от #71

  • 68 И нейната

    17 5 Отговор

    До коментар #61 от "Петър Перон":

    И на Кирчо са фалшиви . То май на цялата пасмина са такива .
  • 69 българин

    12 1 Отговор
    Тиквата и шайката престъпници около него, властта не трябва да иде в ръцета на коалиция Магнитски.
  • 70 Синоптичката

    7 1 Отговор
    От село съм чичо.Като Роско.
  • 71 Невероятно

    4 0 Отговор

    До коментар #67 от "Ясно е вече":

    Тва нещо за пръчка само.
  • 72 Тредстоун

    4 9 Отговор
    Безсилието на комунистите ги прави да изглеждат като олигофрени , .... , то може би това е нормалното им състояние ... , не зная ....2014 , смешници , руски подлоги на ясла цапат всичко което не е по вкуса на сатрапа и протежето инсталирано от решетников

    Коментиран от #77

  • 73 а беееееее

    3 0 Отговор
    само аз ли искам да щипя тук-там Габито
  • 74 анонимен

    8 1 Отговор
    Да се осъди Мария Неделчева /Габриел/ да заплати като свободен наем предоставеното й жилище от г-жа Фандъкова.
  • 75 васИк атанасова

    3 1 Отговор
    с валшиво висше образувание
  • 76 Матей преображенски

    10 0 Отговор
    Това показва с какви хора си имаме работа,злоупотребата за нищо я нямат.И някой накрая да провери дали тая не знам в коя страна е снаха,дали не е с двойно гражданство,или е задомена в еврейска фамилия и там не се пипа?Толкова ли няма кадърни хора в тая страна,мъже,а не да ни завръщат от чужбина някакви женки,които са се поошлайфали из европарламента и се смятат за годни да ни извадят от 33-годишното американско колониално блато.Тая дори не огладси подобни тежнения,а направо се изцепи,че щяла да сваля главния прокурор ,закщото уронвал престижа на съдебната система.От вратата и за главата!Това ли е най-важно сега или да се проведе операция ЧИСТИ РЪЦЕ,като в Италия срещу Камората и Ндрангета,ето с това трябва да се занимава съдебната система,която се е изродила в едно КРИВОСЪДИЕ.
  • 77 Ай стига бе,

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "Тредстоун":

    владееш мисловните си процеси като говорител на ромска маала!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове