Last news in Fakti

21 Май, 2023 13:35 2 337 78

Десислава Атанасова: Някой предпочита да пази електоралната си тежест пред това да пази интересите на държавата

  • десислава атанасова-
  • електорална тежест-
  • интереси-
  • държава

"Нито ще опитваме чрез натиск, нито чрез някакви примамки, нито чрез каквито и да било други действия да ангажираме депутати от други парламентарни групи, извън тези, които публично заявиха своята подкрепа - ДПС и ИТН, за това правителство", коментира председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС 

Десислава Атанасова: Някой предпочита да пази електоралната си тежест пред това да пази интересите на държавата - 1
Снимка: NovaNews

"Сега ако сложим на везната интересите за конституционна реформа, за България с реализиран първи мандат, за подкрепа на всички приоритети, които г-жа Габриел изброи и срещна подкрепа при разговорите си, а от другата страна сложим липса на парламент, липса на Закон за държавния бюджет, липса на конституционна реформа, само защото политическият инат трябва да победи и само защото някой предпочита да пази електоралната си тежест пред това да пази интересите на държавата, смятам, че този някой рано или късно ще понесе огромни щети не само за своя имидж, а той ще сподели тези щети и с държавата". Това каза пред БНР Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.
Тя допълни: "нито ще опитваме чрез натиск, нито чрез някакви примамки, нито чрез каквито и да било други действия да ангажираме депутати от други парламентарни групи, извън тези, които публично заявиха своята подкрепа - ДПС и ИТН, за това правителство".

Няма да предприемем стъпки, както направиха от ПП в тяхното правителство, когато то се разпадаше, категорична бе Атанасова и добави:

"Ние такъв подход изобщо не обмисляме да реализираме. Дори няма да призоваваме 5-6-10 народни представители да се отцепват, да не идват на работа, а да гласуват по съвест".

Според нея ако не се реализира първият мандат, не вижда как ще се води разговор за втори. Атанасова подчерта, че представят безупречен в своята биография кандидат за премиер.

"Ако сме заложили приоритет Шенген, еврозона, ПВУ - има ли по-подходящ човек, който може да свърши тази работа", попита тя.

Запитана за състава на кабинета, който се очаква утре Мария Габриел да предложи пред президента, Десислава Атанасова отговори:

"Няма да се ангажирам с имена, защото до последно текат разговори. Все още се опитваме да намерим баланс с останалите парламентарни групи. Коректно е всички, които участват в правителство с подкрепа, да имат своето представителство. Всички, които подкрепят в мнозинство в НС правителство, имат право да излъчат своите кандидатури. При всички положения така е редно. Уважаваме всички български граждани и техния вот и всеки трябва да се съобразява с това".

Отношенията ни не само с главния прокурор, а с всички ръководители на органи на държавна власт са еднакви - те са институционални, каза Десислава Атанасова относно излявлението на главния прокурор Иван Гешев. Тя добави, че има комуникация с всички ръководители на органи на държавна власт.

"Ако всички не осъзнаем, че този проблем и процес трябва да търси своето адекватно решение с всеобхватна съдебна реформа, сигурно още 15-20-30 години ще говорим за преход, ще говорим, че между властите има сблъсък или добра координация. Трябва да си дадем сметка, че трябва да приключим със съдебната реформа веднъж завинаги и трябва разделението на властите да се осъществи и никой да не може да си представи, че може да се намесва в една или друга власт".

Имунитети могат да се искат при изпълнение на закона, категорична бе още Атанасова.

"Кулоарни слухове не коментирам. Нямам никакви притеснения, подобни притеснения няма и г-н Борисов. Аз лично единствените притеснения, които видях обективирани, бяха притеснения струва ми се в ПГ на БСП за България. Може да е чисто съвпадение, не знам. Като че ли прекалено диаметрално противоположна реакция имаше след изявлението на г-н Гешев".


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    15 44 Отговор
    В 14 часа НДК Поход за мир и неутралитет под наслов,, Не даваме синовете си,,

    Коментиран от #19

  • 2 Софийски

    47 1 Отговор
    Фрейтистката говори за национални интереси …
  • 3 да де

    74 1 Отговор
    Аре, аре 12 години баце управлява и не се сетихте за никаква реформа чак сега когато каскета ви вдигна мерника се сетихте.
  • 4 БСТ

    51 1 Отговор
    Тоя мид.л къде се обажда ?
  • 5 Мнението

    51 1 Отговор
    на един ароматизатор..
  • 6 бягай бе

    55 1 Отговор
    трътке миризлива....
  • 7 Дякон Унуфрий АраллампиевП

    47 1 Отговор
    Пътник си чадо мое Много зе да се дъниш
  • 8 Варна

    53 2 Отговор
    Е при ГЕРБ е още по- зле!
    Единствената причина да няма правителство е селянина от Банкя!
    - Ако той се разкара заради личният си интерес правителство до сега щеше да има!

    Коментиран от #18

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Никой

    48 4 Отговор
    ГЕРБ , ДПС и малкото дпс ще правят кабинет. Събраха се ! Що толкова се криха ,що толкова се дърпаха. Другите ляховци от хартиената коалиция се уплашиха от Гешевите закани и избегаха у лево.
  • 11 Миро

    50 3 Отговор
    Ти ли бе корумпирана,посредствена крадло ще даваш акъл . Нещо да каже Атанасова за магистралите,чувалите с пари, милионите рушвети от Божков, пълното чекмедже, газопровода на Путин и още много други.Айде да си излежите присъдите,да има справедливост и тогава ще говорим!
  • 12 Прелива

    49 2 Отговор
    от мозък това нищожество , няма що ! По най подъл начин свалихте едно можещо и дейно правителство , после творението "хартиена коалициа" за мушенгии с изборите и сега ми заговорило за интереси на държавата ?
  • 13 Мале

    44 3 Отговор
    Кой говори за щети на държавата?Гербавата шайка, която граби държавата като невидяли.Тиквата,който превърна институциите в мафиотски бухалки.Навсякъде мутрите властват като през 90-те.Спри да ни правиш на малоумни тъпа утко.Никой не те смята за нормална,това ясно ли ти е.Ти нямаш никаква тежест,както Теменужка,глътнала картата на Руски поток.Сачреа,която се подигра на майките на деца с особени нужди.Гербаеата шайка сте скотове,добитък и ще ви се върне,това че се правите на луди и ламтите още да крадете.
  • 14 да да

    27 2 Отговор
    даже си пусна и боята ...
  • 15 По големи идиоти от тези няма!

    35 2 Отговор
    Тази гивори за ГЕРБ, нали?
  • 16 Бамбука

    32 2 Отговор
    Тя си мисли, че Слънцето е независим и е права. Вече нищо не зависи от него.
  • 17 Ха-ха-ха...

    38 3 Отговор
    Верваме ви...
    Мъжът ти спи ли спокойно или по цяла нощ се поти, дали гешеф няма да му спретне обвинение за злоупотреба с обществени средства?
  • 18 Дон Кихот

    5 39 Отговор

    До коментар #8 от "Варна":

    Единствената причина за да няма правителство ще са "ПП и Де Били".
    Не може да се очаква друго от ПП тия на които знамето е цвета на небесната дъга.
    Голям срам за техните избиратели.

    Коментиран от #30, #77

  • 19 Рублите на място ли

    22 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ще ги носят или ще трябва да се ходи до Изгрев?
  • 20 пфу

    28 3 Отговор
    Не им пука за хората и държавата. Действат като организирана престъпна група в личен интерес. Такава е властта им от 12 години. Всички го знаеха, сега стана явно и пак няма доказателства за злоупотреба с власт и престъпни кражби на обществени средства. Няма и да има обвинителни актове и осъдени за разрушените държава и общество. Пушилка и мътна вода - идеални условия за продължаващи престъпления. Бог да прости българската държава и народ.
  • 21 На кого

    25 3 Отговор
    Ги приказваш тези бабини деветини,шматко.Точно рекетьора Тиквуний ще стои мирен и няма да използва патерицата си Възраждане.На вас слугинаж на Путин откога ви пука за държавата?Тръгнали с телата си и с тъпите си глави да заблуждават хората.Малко са вече простите като вас.Време е да си платите корумпета.12 години грабежи,сега заедно с Радев крадете.Само сте за стадиона и докато не върнете милиардите,да не ви пущат.Надминахте италианската мафия.Мутри ненаедни!
  • 22 Десо десоо

    28 3 Отговор
    Тежко ни - и тая се е загрижила за интересите на държавата! Жив да не бях!
  • 23 Макс

    47 8 Отговор
    Интересите на държавата бяха Кабинетът Петков да продължи управлението . Защо го свалихте? Беше война , Копейкин беше в НС и вървеше нагоре , а вие решихте да пробвате електората си . Най-доброто, което може да се случи е лидерът на ГЕРБ и негови калинки, кметове и други съкрадци да бъдат подведени под съдебна отговорност .

    Коментиран от #31, #38

  • 24 питам си

    29 3 Отговор
    Тази нали имаше нещо общо с лудницата вРусе - ЙОристка ли е била, ПАциентка ли???
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Българка

    26 2 Отговор
    За каква електориална тежест говори миризливката? Защо не каже истината? А тя е, че върхушката на ГЕРБ е реално заплашена от влизане в затвор заради уйдурмите, грабежите, рекета, престъпните схеми, с които ограбиха от българите милиарди. Мутрите и мутресите от ГЕРБ дрпат за собственото си оцеляване, а не че се интересуват от състояноето на държавата. Ако се провалят да влязат във властта, ако изобщо не се състави редовен кабинет, то престъпниците от върхушката им остават "голи" без имунитет. Това е голата истина

    Коментиран от #39

  • 27 Деса интереса

    14 2 Отговор
    на ДиПиСи метреса
  • 28 Журналист Пандърков

    18 1 Отговор
    Десислава Атанасова: Някой предпочита да сваля гащите си пред това да пази интересите на държавата, например аз. Птицечовка № 1 в политиката.
  • 29 Гнус

    21 1 Отговор
    Смъъърдииииииии....Парламент да не видиш дано! А мъжа ти е за затвора! Гешев ще ви види сметката.
  • 30 жалък трол,

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "Дон Кихот":

    какъв дон си бе, крепостний ?
  • 31 Това

    27 1 Отговор

    До коментар #23 от "Макс":

    е непростимо и изключително престъпление спрямо България и спрямо българите граждани ! Загубите за държавата и народа са гигантски , а те го направиха с една единствена цел - да продължат да ги ограбват още , не милиони - милиарди ! Доживотни присъди са малко .

    Коментиран от #41

  • 32 Никой

    16 2 Отговор
    Дошъл голям чужд инвеститор в държавата на Бойко Борисов. Разкарвайки в населеното място където бил решил да инвестира огромна сума пари за да открие работни места на бедния народ среща скромно облечена възрастна женица. Засмения чужд инвеститор поздравил жената както подобавало в неговата страна а тя учудено му отговорила. " Що търсиш тука бре сине по нашите земи ?! " Бизнес бабе,бизнес" рекъл той, " Бегай сине ,бегай" отвърнала тя " Тука куманистите са повече от ората...... ".
  • 33 реру

    40 1 Отговор
    "Десислава Атанасова: Някой предпочита да пази електоралната си тежест пред това да пази интересите на държавата"


    Някой предпочита да пази клубната /клановата/ зависимост пред това да пази интересите на държавата...

  • 34 Сашо Йорданов

    11 0 Отговор
    Очакваме утре да бъде един хубав ден за Българската демокрация
  • 35 Българка

    10 2 Отговор
    А на какво ниво е комуникацията на Деса с ръководителите на всички органи? Обсъждат рецепти за сготвяне на опонент или са от биологическо естество?
    Вони ,та се не трае
  • 36 Деса

    20 1 Отговор
    Вътрешен човек на Гешев в ГЕРБ!
    Гешев си споделя с нея, нещата от живота, а тя му снася информация.
    Той тиквата ще те научи!
  • 37 !!!!!!

    19 2 Отговор
    Деси много си готина….но кметицата Иванчева те чакала с нетърпение да се видите
    Да ти наложи новите правила
    Успех прекрасна Деси
  • 38 Ам чи

    2 13 Отговор

    До коментар #23 от "Макс":

    СВАЛИХМЕ ГО ЩОТО БЕШЕ МНОГО КОМПЕТЕНТЕН НАТРУПАХМЕ ОГРОМЕН ФИНАНСОВ ИЗЛИШЪК ИНФЛАЦИЯТА СТАНА НУЛЕВА ПОСТРОИ СУМА ТИ МАГИСТРАЛИ МОСТОВЕ И ЗАВОДИ ЗА КОЛИ ГОВОРИ САМО ИСТИНАТА НЕ Е ХОМОСЕКСУАЛЕН НЯМА 12 КЕНЕФА И МНОГО МУ ЗАВИЖДАХМЕ ЗА ТОВА
  • 39 Ам чи

    3 5 Отговор

    До коментар #26 от "Българка":

    ТИ НАИСТИНА СИ ЕДНОГЪНКОВ ДЕ СА МИЛИАРДИТЕ БЕ А КВО СТАНА ДЕКА СА ПАРИТЕ ИЛИ СА САМО В КУ...ТА ТИ КРАТУНА
  • 40 Баце

    21 2 Отговор
    Това изказване е върхът на наглостта, но е типично за член на шайката, хеле пък дуловската скумрия...нали трябва да се спасява вожда.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Tутанкамон

    5 2 Отговор
    Що така говориш за шефа си на Десо....
  • 43 КОСМАТ ГЕРБЕРАСТ

    2 12 Отговор
    ПЛЯС ПЛЯС ПЕДАЛИТЕ ВОДНО КОЛЕЛО БАЦЕ ПАК ВИ МИНА С 200 АБЕ ВИЕ МАЙ СЕ КЕФИТЕ А НЯМА ЛОШО АМА ЩЕ ВИ СТРУВА НЕКОЙ ЛЕВ. ЛЕВЧЕ КЕФЧЕ
  • 44 ГЕРБ умре

    20 1 Отговор
    Бойко в затвора
  • 45 Хъхъ

    20 1 Отговор
    А вие като развалихте нормално избрано и работещо правителство не се вайкахте нали ?
    Хайде сега сърбайте си попарата, никой не е длъжен да ви изпира корумпираните дрешки и да ви легитимира !
  • 46 Кой да ви повярва

    16 1 Отговор
    Нали ни оправяхте 15 години ама нищо не станало! Затова пак , сега в името страната ни!
  • 47 Факт

    6 1 Отговор
    само аз и нямам телефона на тази дама казват правила супер неща е малко и м....ела устата ама аз няма да я целувам.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Е стига ма

    18 1 Отговор
    Всички възможни всрианти пробвахте,ставате нахални не че не сте
  • 51 хихи

    3 8 Отговор
    Да пази Господ Държавата от такива като първия и втория спечелили изборите...

    Коментиран от #55

  • 52 киро

    18 1 Отговор
    Националните интереси нямат нищо общо с герб,напротив! В интерес на България е герб да не същствува и всичките ѝ членове участвали в правителствата им,в затвора!
  • 53 Мнение

    17 1 Отговор
    А ГЕРБ какво прави, саботират развитието на България в имуто на личните и партийните си интереси, затова оклеветиха с мазни лъжи управлението на кабинета Петков и събориха последното редовно правителство на ПП. Ако ГЕРБ мислеха за България и българите, щяха да подкрепят реформите, които исщаха да правят Продължаваме промяната, а те ГЕРБ дружно с вътрешната си къртица ИТН, а също с ДПС и най-големите саботьори Възраждане, провалиха всичко смислено в българската политика.
  • 54 Иван

    15 1 Отговор
    Не ще подкрепим тебе за да продължите да крадете
  • 55 По-точно

    17 1 Отговор

    До коментар #51 от "хихи":

    Да пази Господ Държавата от такива като ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане!
  • 56 дон

    14 1 Отговор
    Някои предпочитат, да лъжат и крадат вместо да са в затвора.
  • 57 Възмутен

    13 1 Отговор
    Жалко, че имаме тъкава прокуратура, която отказва да разследва безобразията на ГЕРБ. И тези наглите корупционери и градци от герб пак се натискат да управляват и плюят по всички, които имат съвест и морал, и не искат да ги подкрепят.
  • 58 каскет

    4 1 Отговор
    ПДП - НА НАРОДЕН СЪД
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Гъбаркп

    7 1 Отговор
    Какво значи интересите на държавата? Държавата не е частна собственост. Държавата е на суверена, ако щете го наричайте и електорат. Ваша си работа.
  • 61 мдда

    9 0 Отговор
    Да, този някой се казва партия ГЕПП!
  • 62 Ирина, която почти стигна до финала

    0 2 Отговор
    на риалитито "Ергенът", шокира последователите си в Instgram, като качи видео, на което си мие зъбите с вибратор в ръката. Под скандалното видео бесарабската българка написа:

    "Когато ти се развали електрическата четка за зъби."
  • 63 Ник

    13 1 Отговор
    Смърдиш крадеш и съскаш 12 години....Още ли ...
  • 64 Спаз

    5 1 Отговор
    Защо не пратихте начелника да открие и да и резне лентичката най-голямата зала у Бг у Бургас с 4100 сидялки.

    Коментиран от #66

  • 65 Народ

    3 1 Отговор
    Е, финал на комедията и трагедията .
  • 66 Дякон Унуфрий АраллампиевТ

    4 0 Отговор

    До коментар #64 от "Спаз":

    Там за какви кражби иде реч не е истина Още в основите бяха откраднали парите
  • 67 Чочо

    3 0 Отговор
    Аз се сещам за един"някой"!
    Именно...... Борисов!!
  • 68 Слушател на БНР

    0 0 Отговор
    Абе Аноооо,пача безподобна....ти в БНР ли си назначена....Качваш само материали,дето вече сме чули по БНР.
    ТОЛКОВА ЛИ СИ НЕКАДЪРНА И ЯЛОВА,за да качиш...СОБСТВЕН МАТЕРИАЛ?

    Коментиран от #72

  • 69 ха ха

    1 0 Отговор
    КОЙ е държавата и всички сме длъжни да пазим интересите му , а ?
  • 70 Някой

    4 0 Отговор
    Леви,Леви па десни към Сливенския затвор.Само за там си крадлива сврако.Не те ли е срам още да ламтиш за власт и кражби.
  • 71 Цуца

    5 0 Отговор
    Бля, бля, бля..... на гласуването на тяхното ”правителство” ще лъснат гладните за власт псевдодепутати. Не че не ги знаем, така че пак на избори докато не излязат всички да гласуват и да измием ”до голо” мръсотията .
  • 72 реру

    10 0 Отговор

    До коментар #68 от "Слушател на БНР":

    "... ти в БНР ли си назначена....Качваш само материали,дето вече сме чули по БНР..."


    Всички трябва да бъдат информирани, но повечето не слушат БНР, а нормалните не гледат и "Алфа" и "7/8"...
  • 73 Пенсионер 200+50 изборни

    5 0 Отговор
    ДЕСООО, ПРАВА СИ ЧЕ НА ЕДНОТО БЛЮДО СА СЛОЖЕНИ ИНТЕРЕСИТЕ НА ДЪРЖАВАТА ( БЮДЖЕТ И Т.Н.), А НА ДРУГОТО - ПАРТИЙНИТЕ ИНТЕРЕСИ. АМИ ТОГАВА, ДЕСООО, ЗАЩО СЕ НАТИСКАШ С ВАШИТЕ ПАРТИЙНИ, ПРИ ТОВА СЕНЧЕСТИ, ИНТЕРЕСИ? ЗАЩО НЕ ОСТАВИТЕ ДРУГИ, ПО-ЧЕСТНИ ХОРА ДА ВОДЯТ И ЗАЩИТАВАТ ДЪРЖАВНИТЕ ИНТЕРЕСИ? ВАС ВИ ВИДЯХМЕ: КЪЩИ ЗА ТЪЩИ, МАГИСТРАЛИ ВЪРХУ КУФАРЧЕТА, КУФАРЧЕТА ЗА ХОТЕЛИ И ЛИМУЗИНИ, РЕМОНТИ НА РЕМОНТИТЕ, ФУТБОЛНИ СТАДИОНИ ЗА БАБИ И ДЯДОВЦИ, СИГАНСКИ КОМПЛЕКСИ ВЪРХУ ЧУЖДА ЗЕМЯ С БЕЗПЛАТНИ ТОК, ВОДА, БЕЗ НАЛОЗИ И ДАНЪЦИ, ИЗМРЕЛИ ОТ ГЛАД ПЕНСИОНЕРИ... БЯГАЙТЕ, ДЕСО, МАХАЙТЕ СЕ, ЗАЩОТО СЛЕД ВАС ИДВА РЕВОЛЮЦИЯТА!

    Коментиран от #75

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Когато на Дунав се мръкне,и тъмен Балкан

    2 0 Отговор

    До коментар #73 от "Пенсионер 200+50 изборни":

    При това нито един осъден. Честност в единия джоб, почтеност в другия!
  • 76 Минева

    1 0 Отговор
    " Електоралната тежест" изпраща политиците в НС. "Интересите на държавата" не съвпадат с интересите само на една партия
  • 77 Варна

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Дон Кихот":

    Виж сега ПП са същите паразити като ГЕРБ но в нов вариант.
    Факт е че никой не иска ГЕРБ защото отзад стои селянина от Банкя. - Това е! - Няма 2 мнения по въпроса! Такива са фактите!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол