Last news in Fakti

31 Май, 2023 11:57 916 22

Гълъб Донев: Не може повече финансовата сметка на страната да е на изчакване

  • гълъб донев-
  • финансова сметка-
  • държава-
  • изчакване

Служебното правителство настоява за отговорно отношение по този въпрос от момента на съставянето на 49-ото Народно събрание. Да се погрижим за счетоводните записи на държавата, допълни служебният премиер 

Гълъб Донев: Не може повече финансовата сметка на страната да е на изчакване  - 1
Снимка: БГНЕС

"Работата по проектите за националния бюджет за тази година, както и за бюджетите на НЗОК и ДОО, се оказа в халдилника. Това наложи служебното правителство да предложи на парламента следващ вариант за решение, който да даде възможност в малкото време, което остава, да се гарантира функционирането на обществените системи. Вчера Министерски съвет подготви и внесе в Народното събрание предложение за продължаване на действието на удължителния закон с още 3 месеца."
Това коментира премиерът Гълъб Донев при старта на днешното заседание на Министерския съвет, съобщават от БНТ. Той допълни,че с продължението на продължението на закона на бюджета ще се осигурят плащанията на държавата към хората до приемането на Бюджет 2023.

"Финансовата сметка на България не може повече да стои в изчакване. Служебното правителство настоява за отговорно отношение по този въпрос от момента на съставянето на 49-ото Народно събрание. Да се погрижим за счетоводните записи на държавата", призова Гълъб Донев.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    13 1 Отговор
    Два месеца в парламента само взимат заплати.
  • 2 Колко е дълга?

    6 0 Отговор
    Изчакването в кои чекмеджета е?

    Коментиран от #16

  • 3 обективен

    7 1 Отговор
    Обявявайте държавата на търг ,и кой колкото даде , и халал да му е , защото не знае какъв трън ще си навре !
  • 4 Виновен е Радев

    5 6 Отговор
    Ами Служебналото Правителство на Румен Радев и Гълъб Донев защо дрямаха до сега????
    Защо служебната министърка на финансите Росица Велкова бездейства толкова време и не направи още в края на миналата година бюджет 2023 г.?..

    Коментиран от #7, #9, #14

  • 5 Баце ЕООД

    3 0 Отговор
    Абе не може, ама ги боли ДЕМОКРАЦИЯТА за народа, тия в парламента
  • 6 ристю

    3 0 Отговор
    финансовата сметка на страната е на изчУкване
  • 7 Ти глупав

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Виновен е Радев":

    Ли си ве? ЩОТО Е НЕЗАКОННО!

    Коментиран от #10

  • 8 Истината

    3 0 Отговор
    Тези, които плашат с фалит на държавата, се опитват да ви откраднат парите.
  • 9 Последния Софиянец

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Виновен е Радев":

    Нали има парламент.На служебното правителство не му е работата да изземва задълженията на парламента.

    Коментиран от #12

  • 10 Ти си лъжец!

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ти глупав":

    През ноември 2022 г. още имахме парламент, но заспалата служебна министърка Росица Велкова не
    венасе нов бюджет за 2023 г. Удължиха стария бюджет на Асен Василев, който плюха, че бил лош, а още го ползват, защото не могат да направят по-добър!
  • 11 шишарка нашишкана

    1 2 Отговор
    13 600 лева да е основната заплата в България. Пенсията да е минимум 4000 лева. Щото на брат Аргиров е 12 000 лева. Иначе България няма да се оправи и да излезе от блатото,отрицателния темп на раждания на деца няма да стане положителен. Ще продължаваме да се топим.
  • 12 Мдаа

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Така е, но ги изземва. Президентът Радев се размотаваше преди връчването на втория мандат, а като избухнаха скандалите изведнъж се разбърза, защото шансовете в процес на конфликти и сщансали прави вероятността да се състави кабинет минимален и той ще продължи безконтролно да си управлява.

    Коментиран от #15

  • 13 Гост

    2 0 Отговор
    Вие, служебните, само си гепите без никакви други отговорности да носите
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Последния Софиянец

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Мдаа":

    Що си без шапка а що си със шапка?
  • 16 Ти да видиш

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Колко е дълга?":

    В "златните", "копринкиновите", "Мунчовите".....
  • 17 Не може

    1 1 Отговор
    и само да се вдигат разходите и вика няма пари. Служебното правителство е вдигнало разодите с над 10 милиарда само за неща като инфраструктурни проекти ... Нали щяха да разследват и санкционират строителните фирми. Вместо това ще им се дадът нови милиарди.
  • 18 Ти със

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ти със":

    Задните полукълба ли разсъждаваш?

    Конституцията и Законът за публичните финанси ясно казват, че до 31-ви октомври МС е длъжен да внесе проект на бюджет за следващата година. Министерският съвет наруши Закона и Конституцията. Няма значение дали МС е служебен или не е служебен"!!!!!!!!!

    Който го е страх от мечки, не ходи в гората! Който не може да поема отговорност и го е страх, да не управлява!!!!
  • 19 Колю

    3 2 Отговор
    Изборите минаха и пенсионерите отидоха в кошчето до следващите избори

    Коментиран от #22

  • 20 Право на мнение!

    1 2 Отговор
    До вчера Президента Радев сепъчеше и гледаше високомерно, а днес неговото некадърно Служебно правителство се МОЛИ!
    Привилегията се превръща във Високомерие. Високомерието води към Несправедливост.
    А това сее семената на Разрушението.
  • 21 Омраза и скандали

    1 1 Отговор
    От високомерието на Президента и Депутатите дойде апатията на електората, от апатията дойде невежеството, от невежеството дойде Омразата и от омразата, ами... Нищо Добро не дойде от омразата.
  • 22 Наблюдател

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Колю":

    Те не само отидоха в кошчето, ами се очертава още по лошо. На 1-ви юли 2023г , няма да се направи 12%- товата актуализация на пенсиите, както е по Закон. С икономисаните пенсионерски пари 5.4 милиарда лева, ще бъде намален бюджетният дефицит от 6.4% на 3%. Това е.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол