1 Юни, 2023 07:05 3 225 18

Финансист препоръча Красимир Вълчев за министър на финансите в правителството на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

  • правителство-
  • финансов министър

Дори половината от нещата, които се твърди за управлението на прокуратурата, да са истина, става дума за организирана престъпност, смята Любомир Дацов

Финансист препоръча Красимир Вълчев за министър на финансите в правителството на ГЕРБ-СДС  и ПП-ДБ - 1

Поисканият имунитет на Борисов консолидира и подпомага съставянето на правителство. Рекламата, която се прави и психическото оказване на въздействие, налице. Искане на имунитет още няма. Защо се огласява? Тече открита война. Трябва да се отиде максимално бързо на избори. Не може да има правителство, на което да се вярва, след това, което излезе. Това каза финансовият експерт Любомир Дацов пред Нова телевизия.

"Експерт по публични финанси може да бъде само някой, който е работил в МФ. Петър Чобанов е един от тях, Яна Пальова също, проф. Ганев е в СУ и е бивш шеф на Агенцията за икономически анализи. Има още 1-2 човека, които са в САЩ в момента. Цветан Манчев също е подходящ. Красимир Вълчев е най-подходящ за министър. С мен не е говорено за министър на финансите. Не смятам, че е добро решение чист експерт да бъде в правителството. Димитър Костов е идеален за министър, но е експерт", коментира Дацов.

Той определи като циничен разговора, който се е чул на записа на Радостин Василев. "Не би трябвало някои неща да бъдат в политиката. Когато човек е циник няма проблем да натисне копчето, за да се случи нещо лошо", посочи той. И предположи, че депутатите ще приемат удължителния закон за бюджета.

"Този вариант е най-безболезнен откъм правене на дълг и осъществяване на плащания. Няма да има проблем с плащанията. Възможно е да приемат бюджета навреме, ако се действа бързо", смята Дацов.

Според него ако дори половината от нещата, които се твърди за управлението на прокуратурата, са истина, става дума за организирана престъпност. "В такива случаи обикновено се закрива цялата институция отгоре до долу. Да изнудваш хора, за да завеждаш дела, за да решаваш в нечия полза по политическа заръка, вече е престъпление", подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Индийски БИВОЛАР

    13 8 Отговор
    ПРЕПОРЪЧВАМ ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯТ ДИРЕКТОР НА ЧББ---------ЧЕКМЕДЖАН БАНКЯ БАНК
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Упс

    20 6 Отговор
    Вече не говорим за мандата на ППдб, а все едно че се изпълнява първия мандат на ГЕРБ и министрите на ГЕРБ. Супер, никой и не се надява на друго! Влезе ли един човек от ГЕРБ в правителството, ще управлява еднолично ББ.
  • 4 фактите

    19 4 Отговор
    Петър Чобанов е от дпс бееее, а вълчев от герб, алоооооо

    Коментиран от #13

  • 5 Моля моля

    18 5 Отговор
    Без тия препоръки !
  • 6 Идея

    21 5 Отговор
    Само правителство на северна Корея, или Китай. Друг шанс да се оправим няма.
  • 7 Киркор

    22 3 Отговор
    Вече няма да се казва Министерство на финансите, а Министерство за теглене на кредити.
  • 8 Нено

    16 3 Отговор
    Експерти от ГЕРБ и ПП-ДъБъ нон стоп ги въртят по медии от кръгът ГЕРБ-Капитал!
    Нагласена работа!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Не махайте Валутен Борд

    10 4 Отговор
    Не унищожавайте левът! Имате 40 милиарда заеми, вече. Нямате писмен документ за фиксиран курс обмяна лев евро. Курсът, ако приемете еврото се решава от ЕСъвет на ЕС, ЕЦБ и всички д-ви в ЕС, нямате договор. Ще изхарчите 70 милиарда резерв, около 20 млрд. в България ваши фирми. Криете работният доклад на БНБ. МФ изобщо не е правил анализ по Закон! Поемаме дълговете на фалиралите Гърция, Италия, Португалия, Испания - те са във фалит. Като вноската вероятно ще се увеличи от 2 милиарда за членство ЕС, с още ЕДИН милиард фонд подпомагане д-ви ЕС. Инфлацията ще е жестока. ЕЦБ ще спира тегленето на депозити, ако българите не са съгласни с политики на ЕС, както Гърция, 30 евро на ден теглене от банкомати. Ще паднат редица регулации за резерви на банките. Всяка меж. финансова криза ще се отрази драстично на България. Ще започне безумно теглене на заеми от правителството, ще последва фалит, защото България няма икономика като Ф-я и Г-я.

    Коментиран от #14

  • 11 Светлина

    9 2 Отговор
    Душиииица златна, всички кадри на ДПС. Този е пълна дупка, на Никито Василев приятелка и обслужващ ДС и руските интереси. Една дума, една сричка не му вярвам па този.
  • 12 Град Симитли

    3 1 Отговор
    Димитър Костов е финансовият министър на другаря Виденов! :))
  • 13 Прецеденъ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "фактите":

    Не е вярно
  • 14 Експерт

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "Не махайте Валутен Борд":

    Вие имате ли средно образование, че повтаряте КАТО ПАПАГАЛИ ОПОРКИТЕ на РУБЛАДЖИЯТА -
    Копейкин? Лев няма от 1997г при въвеждане на ВАЛУТНИЯ БОРД, ние боравим с DM респ. след 2000г с €=1,95583лв. Левът е само копюр, който е покрит с Валутен резерв в ЕВРО НА БНБ РАВЕН НА ЛЕВОВЕТЕ В ОБОРОТ ПРИ КУРС 1€=1,95583 или 17,3млрд.€! РЕАЛНО СМЕ В ЕВРОЗОНАТА, НО ЮРИДИЧЕСКИ НЕ ПОЛЗВАМЕ ВАЛУТАТА ЕВРО!!!
    АКО БЯХМЕ В ЕВРОЗОНАТА, ЕЦБ НЕ БИ ДОПУСНАЛА ФАЛИТА НА КТБ ПО ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ И ОГРАБВАНЕТО И!
    НЕ МОЖЕ ДА ИМА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЕВРОЗОНАТА, ЗАЩОТО ТОВА Е т. от Договорът за влизане в ЕС. ПОПУЛИЗМЪТ НА ВЪЗРАЖДАНЕ ВЗЕМА ЗАСТРАШИТЕЛНИ РАЗМЕРИ! ТОВА Е ОБРАЗОВАНИЕ ОТ БИВШИЯ ВОЕННИ, ПОЛИЦАИ, ПЕНСИОНЕРИ ОТ Службите, ПЕНСИОНЕРИ-АКТИВИСТИ ОТ БКП СЪС Сложен начело историк Копейкин - подлога на Митрофанова!
  • 15 Жоро

    3 0 Отговор
    Този човече от зам. Министър на финансите не успя да стане, ама много акъл дава. Мазен плужак, обслужващ задкулисието.
  • 16 До екСперт

    1 1 Отговор
    Я, вижте колко банки в ЕС фалираха тази година! Моля ви, само ви прочетох първото изречение, и разбрах! А КТБ е коренно различен казус... Няма да обяснявам.
  • 17 До еКСПерт

    0 2 Отговор
    Може да има референдум, и такива бяха проведени в държави членки на ЕС - 2 две от тях отхвърлиха еврото. Британия и още една, отказаха еврото с писмено споразумение, след горчив опит с ERM1 - затова има ERM2. Трета д-ма е в ERM2, но отлага приемът. Няма да ви давам готова информация. Полша, Румъния, Чехия, Унгария - отлагат приема. Не сте в еврозона, едно е фиксиран курс към чужда валута или МЕТАЛ, друго е прием на същият в ОБРЪЩЕНИЕ и като официална парична единица. Покажете ДОГОВОР сключен между България и ЕЦБ за ФИКСИРАН курс, НЯМАТЕ ТАКЪВ. На въпрос към висш служител на ЕЦБ, ще е фиксиран ли курсът. Той отговори: "Не е сигурно!". Гърция кризата започна да ползва левове, защото левът чрез валутен борд е СТАБИЛЕН.
  • 18 този

    1 0 Отговор
    селяк в някое АПК се е учил на финанси,няма лошо,но селенията му крещи отвсяккъде;
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове