Last news in Fakti

5 Юни, 2023 10:37 1 478 12

Цацаров се отказа да съди Бойко Ноев

  • сотир цацаров-
  • бойко ноев-
  • дело

Накърнените му права ще бъдат защитени, без това да става повод за зрелищни спекулации, категоричен е адвокатът му

Цацаров се отказа да съди Бойко Ноев - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият главен прокурор и шеф на КПКНОПИ, а сега шеф във върховната прокуратура Сотир Цацаров се е отказал от иска си за 15 000 лв. срещу бившия военен министър Бойко Ноев. Това съобщи във Фейсбук разследващият сайт Bird.bg, а "Сега" потвърди новината с проверка в деловодните регистри.

Цацаров заведе гражданското дело преди малко повече от година заради интервю на Ноев пред bTV. Думите, в което той казва, че "Бойко Методиев Борисов заедно с Гешев и Цацаров са основните проводници на руското влияние в България. Опитите и саботирането на разследванията на терористичната и подривна дейност на руските специални групи в България, взривовете в българските оръжейни заводи, тровенето на български граждани, руския "Турски поток", спирането на диверсификацията и строителството на газопровода с Гърция - всичко това е пряко влияние на руската държава в България чрез български политици".

В иска си Цацаров твърдеше, че е изпитал силна раздразнителност и притеснение, като е вдигнал кръвно, изпитал е силно безпокойство и физическо неудобство. Казва още, че клеветническите твърдения на Ноев са опозорили честта и достойнството му и са засегнали изключително негативно личния и професионалния му авторитет, достойнство и добро име в обществото. Твърди, че след предаването са последвали обаждания и коментари от приятели и колеги, които са обсъждали думите на Ноев и той трябвало да се обяснява, че в тях няма нищо вярно. Цацаров твърди в иска си, че и до момента е тревожен, а самооценката му е накърнена. По думите му след интервюто на Ноев започнали проблеми със съня, засилило се е чувството на смущение, напрежение, гняв и неудобство - както в работа, така и извън нея.

Процесът е насрочен от съдия Диана Ангелова за 27 април т.г. Тя нарежда делото да се гледа при закрити врата, тъй като можело да се разкрие класифицирана информация. "В казуса се твърди, че ищецът е бил обиден и клеветен с твърдения за прокарване на чуждо държавно влияние в България, саботиране на разследвания на терористичната и подривна дейност на руските специални групи в България и взривовете в българските оръжейни заводи. Така формулирани обидните и клеветнически изрази описват действия по извършването на престъпление от общ характер (...). Настоящият съдебен състав приема, че се следва делото да се разглежда при закрити врата, доколкото е налице опасност в хода на съдебното дирене да се достигне до разкриване на класифицирана информация", пише в определението си през февруари съдия Ангелова.

На 27 април обаче адвокатът на Цацаров се явява в съда и заявява, че клиентът му го е упълномощил да оттегли претенциите му. "Цацаров не би искал да бъде участник в политически и медийни кампании, които Ноев се опитва да направи в настоящото производство. Защитата на накърнените му права ще бъде осъществена, без това да става повод за зрелищни спекулации. И законът, и моралът, и фактите дават достатъчно възможности за такива действия", пледира многозначително адвокатът. И делото е прекратено.

Цацаров води дело за клевета и срещу бившия премиер и съпредседател на ПП Кирил Петков, от което няма данни да се е отказал.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 истина е

    11 1 Отговор
    Цацаров е направил много по големи мръсотии и от Гешев !!
  • 4 Прецедент

    8 1 Отговор
    Дано новото правителство осъди
    цацаров.
  • 5 Перо

    6 4 Отговор
    Според водещия офицер на Бойко Ноев полк. Попов от служба “Военна информация”, това лице е бил негов агент в Сирия и като министър на МО е унищожил досието си! Най-малко Ноев може и има право да говори за руско влияние!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Фройд

    4 1 Отговор
    Завалията , сигурно и разстройство е получил ..
  • 9 Павел пенев

    5 3 Отговор
    Правилно е постъпил Цацаров. Бойко Ноев е осъден от Господ гнусен седесар.
  • 10 Гост

    4 0 Отговор
    Хахаха, цацко се прави на Момина сълза! Хахахаха! Хората са казали истината, той ще ги съди...
  • 11 пенко

    2 0 Отговор
    КАТО ПОЛУЧАВАМ СЪДЛЯРСКО -МАГИСТРАТСКА ЗАПЛАТА И ПОДКУПИ ---ЗА КАКВО МИ Е ДА СЕ РАЗПРАВЯМ СЪС СЪД И СЪДЕНЕ --НА КОГОТО И ДА БИЛО !?!?!?!?!?!? СВИНКТЕРОВ -ПРОДЖЪКТ !!!
  • 12 Ноев

    0 0 Отговор
    Е брилянтно прав.Явно е осъзнал своите грешк и е преживял своя катарзис. Поздравления!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол