Last news in Fakti

9 Юни, 2023 20:26 2 323 32

Атанас Славов: Интересно кое е обърнало тактика на главния прокурор, че иска да споделя с парламента

  • главен прокурор-
  • парламент

Има очакване в българското общество, че правосъдието наистина ще е правосъдие и трябва да отговорим на това очакване, каза министърът на правосъдието

Атанас Славов: Интересно кое е обърнало тактика на главния прокурор, че иска да споделя с парламента - 1

Има очакване в българското общество, че правосъдието наистина ще е правосъдие и трябва да отговорим на това очакване. Начинът да се отговори е с промяна на Конституцията и това да е съобразено с европейските и международни стандарти. Има два подхода за фигурата на главния прокурор. По-радикалният - тази фигура да се махне изобщо, другият подход е да се запази под някаква форма институцията, но да се изпълни с много съдържание. Това каза в "Още от деня" по БНТ правосъдният министър Атанас Славов. Той смята, че е приложим по-умереният подход, но би подкрепил по-радикалният, ако има мнозинство.

Славов е изненадан, че Иван Гешев има желание да бъде изслушан в НС е да представи пред депутатите конкретни казуси, да изкара производства, които дълго време са държани висящи и то производства за корупция по високите етажи на властта.

"Интересно е кое е онова, което е обърнало тактика на главния прокурор, че иска да споделя с парламента", каза още министър Атанас Славов.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха

    7 24 Отговор
    Този идиот дори покушението срещу себе си не може да разкрие, камо ли корупция да бори.
  • 2 Токмакти Джун

    21 7 Отговор
    Коментара е че новата коалиция ще тупка топката 6 месеца за да изпере по думите им БМБ СРАМ И ПОЗОР ОСТАВКА ВЕДНАГА ЛЪЖЦИ ВРЕМЕ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ

    Коментиран от #5

  • 3 Руските петоколоници страх ги

    8 20 Отговор
    тресе ! Ще стане ясно, че целият ни граблив и нечестен преход е направен от русия и местните предатели !

    Коментиран от #11, #14

  • 4 Майна

    19 1 Отговор
    Вие да не сте групичка за лекуване на психопроблеми, бе.
    Какво ,,споделяне,, бръщолевиш..
    Той е главен прокурор
    Представя ви явно, все още ,,поверителна информация,,
    Кеде се намираш ???!!!
  • 5 Боко Бибибитков

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "Токмакти Джун":

    Браво! Деца мои.
  • 6 Дечо

    20 1 Отговор
    Интересно що се гушнахте с мафията.
  • 7 Майна

    22 1 Отговор
    ,,Според направена проверка 27 магистрати - съдии, прокурори и следователи, не са декларирали установените от ДАНС техни банкови сметки и имоти в чужбина. 11 представители от органите на изпълнителната и законодателната власт също не са го направили пред антикорупционната комисия за сметки и имущество, които притежават лично или чрез свързани или подставени лица в чужбина, включително в офшорни компании"
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ицо Бойкикиев

    19 1 Отговор
    Тоя ми е мъжка секретарка като Надка аз съм се разбрал с Бибитко и Депъсъ
  • 10 Това е така, но ми е по-интересно какво

    19 0 Отговор
    Ще каже Гешев в Парламента!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Сатана Z

    18 1 Отговор
    Страх тресе мафията.Бай Иван Гешев е потомък на оня Гешев а с такива шега не бива
  • 13 Българин

    22 0 Отговор
    "Има очакване в българското общество, че правосъдието наистина ще е правосъдие и трябва да отговорим на това очакване, каза министърът на правосъдието." Нито очакване има, нито ще има правосъдие от вас.
  • 14 да те четат русо робите

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "Руските петоколоници страх ги":

    стреляш в 10-ката,браво!

    Коментиран от #27

  • 15 Гешев от години не върши никаква

    7 12 Отговор
    работа в полза на народа и държавата, сега се активизира поръчково и започна да размахва бухалката за да изпълнява задачи поставени от определени финансови кръгове
    До като не го отстранят тоя Гешев нищо няма да се промени в България
  • 16 Анонимен

    20 0 Отговор
    Много са ми смешни тези "граждани", които сега вярват, че ще има реформа в съдебната власт. Ще им направят една фалшива реформа за очи и пак същите корумпирани магистрати ще извършват всеки ден престъпления, но в широко реформираната с нов главен прокурор съдебна система. Естествено, той ще е с ограничени правомощия, за в очите на хората, но ще е пак марионетка.

    Коментиран от #17

  • 17 Много са ми странни

    13 3 Отговор

    До коментар #16 от "Анонимен":

    Тези, които са окичили Бг знамето по домовете си! С тази ли България се гордеят, където навсякъде е корупция и лъжи! Всичко тук е фалш - и управляващи и институции. Ама гордеят се хората...

    Коментиран от #18

  • 18 Анонимен

    5 5 Отговор

    До коментар #17 от "Много са ми странни":

    Какво общо има знамето с лъжите и корупцията?! Нищо. Какво предлагаш да сложат? Чорапи и обувки ли?
  • 19 Матей преображенски

    1 1 Отговор
    Пред народа какво да каже,мафиотски работи,и какво ще постигне,потрес,изумление и евентуално масови протести.Затова е размислил и е решил да сподели пред нс,без гаранция ,че тайната няма да излезе навън.И все пак нс може да му помогне,да нарита боко или сарафов или който там най-много пречи.Ще се позове и на посолството и да спре тая вендета,която подронва силите на мафията,. а тя трябва да прерасне във фа-ши-зъм и мили-тари-зъм.Така че ,всички реакционни сили срещу народа ,който е в насипно състояние,а за целта на мобилизацията и експедиционния корпус ,на мафията е нужно единство и открита фа-шист-ка дик-та-тура.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Г-н министър

    2 5 Отговор
    Няма нищо интересно!
    Когато , човек не знае какво иска, той иска ВСИЧКО!!!
    Гешев е един неуравновесен човечец и много лесно е да го моделираш, като пластелин!
    По интересното е, каво е правил в американското посолство, след 15 часовото мъчително заседание?
    Вас Ви питам, г- н министър?
  • 22 Аз не знам, не видях, беше някой

    7 0 Отговор
    Наско, ти не знаеш ли или се правиш на улав! Какъв пост заемаш бе мамин? Поредната куха лейка! Прав е Гешев (макар, че той е същият) за парламентарния боклук! Никой от вас не става за грездей, толкова ви е пипето, моралът и "експертизата"!
    Майкоо, и тоя министър?!

    Коментиран от #24

  • 23 Ко каза

    1 0 Отговор
    Абе обратното на острото кво стана с оная твойта където си играеше в филми за възрастни с едни интересни играчки
  • 24 "големият юрист Славов"

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "Аз не знам, не видях, беше някой":

    Този, ако беше читав, нямаше да го направят министъър. Роден в СССР, повечето са руски хора, оттам идва атаката срещу Гешев.
  • 25 Службогонци

    4 0 Отговор
    Този навремето-когато съпартиецът му Хр. Иванов бе министър на правосъдието- е искал да стане шеф на дирекция "законодателство" и представил някакви документи за трудов стаж, които се оказали негодни.....В крайна сметка не го назначили, защото не е имал стаж. А какво е работил?
  • 26 СлаБи Атанасов

    5 0 Отговор
    Производството, което в момента се води срещу Гешев, е незаконосъобразно.Няма правила за дисциплинарно производство срещу триматата "големи" в съдебната власт.Съответно-актът на ВСС ще лбъде нелигитимен, незаконосъобразен, неправомерен, порочен. Гешев ще си остане главен прокурор.
  • 27 Рубльов

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "да те четат русо робите":

    Направи справка къде е роден министърът.....
  • 28 секретарката на Ичо Бойкикев

    3 1 Отговор
    Мачът не е свършил. Решението на ВСС трябва да бъде подписано от президента, който може да го върне за повторно разглеждане на ВСС.
  • 29 Поп Кръстю

    2 1 Отговор
    Защо не попита другите кое е променило тяхната тактика, от привърженици на Гешев, до искащи отстраняването му? На кой Господ се кланят? Това е основният въпрос.
  • 30 Калинка

    1 0 Отговор
    Явно, Гешев има много за споделяне. Бяха близки приятели с Бойко, а сега се чувства предаден. Чакаме. Ако не е поредния театър, има какво да се чуе.
  • 31 Право на мнение!

    1 0 Отговор
    Докога Гешев ще води тази унизителна битка да запази прокурорския си стол вкопчил се в него! Това е потресаващо! Този човек няма ли достойнство да си подаде оставката. Той не е психически и морално пригоден за поста главен прокурор според мен.
  • 32 МИМИ

    0 0 Отговор
    ОСТАВЕТЕ ГЕШЕВ ОЩЕ 20 ДНИ И ПОСЛЕ ГО СМЕНЯЙТЕ ДА ВИДИМ ЩЕ СЕ ПОКАЖЕ ЛИ МАТА ХАРИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове