Last news in Fakti

12 Юни, 2023 15:09 17 749 19

Адв. Емил Георгиев: Не изключвам Иван Гешев и Бойко Борисов да се разберат

  • емил георгиев-
  • адвокат-
  • иван гешев-
  • главен прокурор

Няма срок за подписването на Румен Радев на указа за освобождаването на главния прокурор

 Адв. Емил Георгиев: Не изключвам Иван Гешев и Бойко Борисов да се разберат - 1
Снимка: Фейсбук

Разбрахме, че някои от вносителите на предложението за отстраняване на Гешев във ВСС се чувстват подложени на натиск. Смятам, че има нещо задкулисно, че това е опит за договаряне – според мен между бившия премиер Борисов и самия главен прокурор. Не изключвам да се разберат. Това ще го видим, ако има някакви отстъпки от прокуратурата по отношение на исканите имунитети. Това каза в студиото на Euronews Bulgaria адв. Емил Георгиев от „Правосъдие за всеки“.

Дори ВСС да премине към гласуване и да реши, че трябва да отстрани Иван Гешев от поста главен прокурор, има още една стъпка и това е указът на президента. Моето очакване е президентът да не бърза, тъй като не е обвързан със срок, каза още той.

Президентът вероятно ще изчака решението на Конституционния съд, който беше сезиран заради промяната на изискуемото мнозинство във ВСС от 17 на 13 за неговото освобождаване. Ако гласовете във ВСС са 17 обаче нищо не се променя.

Моята преценка е, че Гешев беше изключително премерен в изказа си когато нарече депутатите в парламента „политически боклук, който трябва да бъде изринат“. Тези думи са недопустими. Каза го в рамките на свикана от него пресконференция. Направи го при определена градация на действия и слово, театрално подготвено беше скъсването на оставката му. Имаше и думи, които предшестваха това изказване, така че личното ми мнение е, че той не беше под особено емоционално въздействие. Главният прокурор трябва да е устойчив на емоционално въздействие. Податливостта на емоционални състояния не е в негов плюс, а в негов минус, обясни Георгиев.

Желанията на Гешев за изслушване в Брюксел, медийни изявления по Закона за радиото и телевизията и изслушване на закрито заседание в парламента, повдига въпросите, ако той има какво да каже за корупция сред политиците защо сега? Защо прокуратурата бездейства по тези въпроси? Защо не се разследва и не се внасят обвинителни актове?, посочи адвокатът.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Фактъ

    20 15 Отговор
    Банкята и Гешев са се заклели в омерта . Ясно е , че всичко е цирк за плебса . Има ли още наивни да вярват ?

    Коментиран от #4

  • 3 негъра

    11 5 Отговор
    всеки със мнение по въпроса
  • 4 ТрампЛин

    17 9 Отговор

    До коментар #2 от "Фактъ":

    Точно така. И в момента всяко изказване на КешеФ е по-скоро послание към Тиквата. Диалога между двамата се води по странен начин, единия чрез медиите, а другия чрез писма и с посредници, заплахи обещания….пазарлъка върви. Няма как КешеФ да се разприказва без да бъде притиснат! Тези призиви-Оставете Гешев да си свърши работата са толкоз наивни…..
  • 5 Тредстоун

    14 10 Отговор
    А аз не изключвам ти да си платена балалайка на тия които искат да няма държава , такива примати от рода на израждане и други подлогани на рубашките

    Коментиран от #8

  • 6 Бай Онзи

    21 5 Отговор
    И как сш го представяш адвокатче? Тиквата казва-извинявай че исках да те сменя , каскета казва-извинявай че задвижих барса та и турски кинти ??? И ние аплодираме това брилянтно театрално изпълнение и заспиваме доволни ? Лавината тръгна .....
  • 7 пожелание

    18 6 Отговор
    Ще имат време за 20 год. в една килия да се разберат . !!
  • 8 ТрампЛин

    10 6 Отговор

    До коментар #5 от "Тредстоун":

    Не слагай знак за равенство межди Тиквата и ГЕРБ. Правителството е договор между ПП и ГЕРБ, а не между ПП и Тиквата! Обвиненията към Борисов са все още в сила и ако те бъдат доказани, той ще понесе наказанието си. В момента приоритет беше да има Правителство, а не Спасяването на ефрейтор Борисов!
  • 9 Помощ 112

    7 5 Отговор
    И двамата се държат ама за тобките, ще се пуснат щото ще си ги откъснат един друг иначе
  • 10 Майора

    15 3 Отговор
    Много адвокати се нароиха и взеха да дават акъл за всичко! Всно в че тези от "Правосъдие за всеки" трябва да оправдаят парите дадени им от Спрос , но преди всичко да да си спомнят че са българи и не трябва да оплюват страната! Но явно това е целта тях не ги интересува нищо , нали други им плащат!
  • 11 123

    9 3 Отговор
    НИКОГА НЕ СЪМ ПОДОЗИРАЛА,ЧЕ ,,ПРАВОСЪДИЕ ЗА ВСЕКИ ,, СА СЛУЖИТЕЛИ НА СОРОС.
  • 12 Мнение

    10 3 Отговор
    Еми ББ се разбра с ПП ДБ без проблем. Само, че тук се получи проблем. Главния прокурор се опъна. И нещо друго не виждам. Протести срещу назначаването на Пеевски. Това означава само едно. ПП ДБ са във властта и не ги интересува нищо. Предатели. Кой е по-страшния враг Гешев или ББ. Много ясно, че втория. В тази връзка оставка

    Коментиран от #15

  • 13 дон

    5 2 Отговор
    Това е кошмарен сценарий
  • 14 ПСР

    9 6 Отговор
    Защо да се не разберат?!Това сега е братоубийствена война.А какво хубаво,спокойно и богато си им беше...И двамата са майстори на пазарлъка.И двамата много добре се правят на улави.Та,спокйно може и така да се случил
  • 15 ТрампЛин

    6 5 Отговор

    До коментар #12 от "Мнение":

    Много повърхностни заключения! ПП не са се договаряли С ББ!!! Няма начин докато обвиненията срещу ББ не отпаднат, а както виждаш натиска върху него се усилва, благодарение на натиска върху КешеФ. Целия този натиск върху КешеФ беше иницииран от ПП и ще продължава! Гениален ход!!!
  • 16 И аз не изключвам вс да е цирк.

    12 4 Отговор
    Все пак и двамата са за по няколко доживотни присъди!
  • 17 Адв. Емил Георгиев

    6 2 Отговор
    Фъргам на боб и гледам на фафла
  • 18 Край

    1 2 Отговор
    Е какво му остава на Гешев. Стреля по всички сам юнак на коня. Хората?!? Къде са хората? Народ има ли в тази страна. Гешев сам човек революция не прави. Овците си искат овчар да си ги стриже и дои и да си ги дере накрая. Разбери се с Боци - вземи каквото ти се пада и приключвай.
  • 19 Симо

    0 1 Отговор
    А не допускат ли,че Пепи Европа е следил магистрати за да докладва на някого от едно близко село до София.....Б
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове