12 Юни, 2023 14:49 3 658 28

Борис Бонев: Няма как да бъдем в коалиция, в която се пази ГЕРБ

  • борис бонев-
  • коалиция-
  • пазене-
  • герб

Според Бонев решението на проблема с липсата на достатъчно места в детските градини е Столична община да отчужди приоритетно всички имоти, които са предвидени за изграждане на детски градини и ясли. Сроковете обаче изтичат и тогава собственикът може да се откаже и да поиска да се промени плана, а на това място да се построи сграда например

Борис Бонев: Няма как да бъдем в коалиция, в която се пази ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС

"Разговори за общи приоритети има, но аз не виждам никаква причина да съгласуваме с ПП или ДБ плана за управление на София на "Спаси София". Ние сме много диалогични и се съобразяваме с желанията на наши потенциални партньори, но това е планът за управление на София на "Спаси София". Ние сме независим, отделен политически субект и от ПП, и от ДБ, и от който и да било друг и имаме пълното право да имаме политики, за които да се борим, независимо дали нашите потенциални партньори ще ги припознаят или не".Това каза пред БНР Борис Бонев от "Спаси София"

Васил Терзиев е едно от имената, които се спрягат, потвърди Бонев.

"Познаваме го от доста години. Той е от години съмишленик на "Спаси София". Смятаме, че той е човек, който ако влезе в политиката, би било добре, защото има какво да даде и на София, и на държавата. Но решение кой ще е кандидатът за кмет, под каква форма той ще бъде издигнат и кои ще са участниците в тази кампания - това трябва да бъде взето, само ако има подписано коалиционно споразумение, каквото на този етап няма. Разговорът тече от повече от 8 месеца. Доста сме напреднали в голяма част от казусите. Не е имало никакви спорове за позиции. Тук по-скоро ако има от наша страна определени притеснения - те са свързани с това дали в някакъв момент София няма да стане залог за спокойствие на националната политика - за да няма изненадани, ние сме казали директно, че това за нас би било абсолютно недопустимо и ние няма как да бъдем в коалиция, в която се пази ГЕРБ, защото ГЕРБ са всичко, което ние не сме".

Нашите условия са да няма условия за отношението ни към ГЕРБ, подчерта Бонев и добави, че това е партията, която пропилява потенциала на града и те са основният им опонент. "Няма да позволим нашият труд, нашите битки да бъдат предадени или продадени", категоричен е той.

"При нас няма начало и край на кампанията. Кампанията започва от първия ден след предишните избори. Не сме спирали да бъдем на терен, да предлагаме решения и да се срещаме с граждани. За нас това е естественото състояние", коментира Борис Бонев.

Представихме план за управление за следващите 4+4 години, подчерта той и добави мнението си, че София има нужда от дългосрочна стратегия и мислене, каза още той.

По думите му ако бъде намалено изтичането на средства от порочните обществени поръчки, ще има пари и за детски градини, и за градски транспорт, и за зелени площи, и за улици и тротоари.

Според него решението на проблема с липсата на достатъчно места в детските градини е Столична община да отчужди приоритетно всички имоти, които са предвидени за изграждане на детски градини и ясли. Сроковете обаче изтичат и тогава собственикът може да се откаже и да поиска да се промени плана, а на това място да се построи сграда например. По думите на Бонев това се случва масово.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гей дружинка

    22 6 Отговор
    Детелинка
  • 3 Ами

    22 6 Отговор
    Колегите на Бонева джендъри от ППДБ също тъй разправяха и първото, което направиха е да си спретнат едно содомитскопарти с ГЕРБ!
  • 4 Ами

    12 6 Отговор
    Колегите на Бонева джендъри от ППДБ също тъй разправяха и първото, което направиха е да си спретнат едно содомитскопарти с ГЕРБ!
  • 5 Ели Енчева

    11 0 Отговор
    В телефона ми пише:"Настройте си менструалния цикъл." Как да си настроя менструалния цикъл? Къде са му финните настройки?
  • 6 Ост

    20 5 Отговор
    Аиде и тая мека китка се взе на сериозно
  • 7 Гошо

    12 6 Отговор
    А ти що стана блюдолизец на Фандупкова?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бончу

    8 4 Отговор
    бегай далече от т.н. партньори, защото всяко заиграване с ПП-ДБ ще ви носи негативи. Ако не се явите самостоятелно сте чао...
  • 10 Азз

    15 4 Отговор
    то кирчо и кокорчо и те така бръщолевеха...а виж ги сега - с боко първи дружки,на свинята метани правят и не само....
  • 11 Агата Кристи

    16 5 Отговор
    Този ли сформира ге@йска партия
    "Щипни София, оххх нидей"..
    А ризката му защо не е розовка?
    И да знаете - скоро ще се появи недостиг на смазочни средства
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гей съм

    9 3 Отговор
    Показа Бонев
  • 15 Продължаваме Промяната

    8 4 Отговор
    Бонееев, Бонев...а имаше шанса да бъдеш кмет, ако бе останал лоялен към Кирчо. Сега самостоятелно, нямаш никакви шансове

    Коментиран от #20

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Майора

    6 1 Отговор
    Абе Бонев от "Смучи София" какво ще направиш с твоите искания? На теб не ти ли е ясно че почти 1/3 от България е в София и не може да се строят повече градини и всли за пришълци? И като ги искаш предложи нс общините да дадат пари от бюджетите си за София! С инсче знаем как се представят кметовете от ДБ с които искате да сте коалиция и какво правят!
  • 18 Сух

    5 1 Отговор
    Хахаххах, тоз е поредния със мантри те за Бочо. Очаквам го в други ден да у целува ръка.. Ей, големи шошовци
  • 19 какъв е този младеж?

    7 2 Отговор
    - и сложил ли е тухла върху тухла в тозий свет, та да му гледаме гримирана физиономия тъдява? - Аджеба! - Що не отиде на дискотека(с лека или тежка дрога), и да не ни занимава с въжделенията си!?

    Коментиран от #21

  • 20 тятят

    4 5 Отговор

    До коментар #15 от "Продължаваме Промяната":

    Къв Кирчо кви пет лева кирчо отлита за Канада съвсем скоро
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Редник

    3 2 Отговор
    Ако искаме да оцелеем в този джендърски евроатлантически свят, трябва да се гласува само за хора със семейство и деца. Иначе залагаме на куц кон. Той или тя не може да носи отговорност за едно семейство, а ще чакаш от него /нея да отговаря за селото, района, града и държавата. Помислете какво може да очакваш от егоист или някакъв джендър...
  • 24 НЯКОЙ

    6 3 Отговор
    Това с билетите за градския транспорт беше много долно - от 1.20 лв. с талон скочи на 2 лв в автобус и 1.60 за метрото. Да не говорим за т.н. "валидатори", които са една голяма недомислица ! Ако г-н Бонев ще спасява София като затрива софиянци - не, мерси !
  • 25 И съд ще има за вас, и затвор

    3 2 Отговор
    Бонеееев! Ще бъдете смачкани, защото нямате печен юрист! Трябва ви един, който да е и адвокат, и прокурор, и съдия! ИМАХТЕ ЕДИН, НО ГО ИЗГОНИХТЕ, ЗА ДА ПРОДЪЛЖИТЕ ЗАЕДНО ДА ГРАБИТЕ СОФИЯНЦИ! ДА, ДА! ТОЧНО ТАКА - СТАВА ВЪПРОС ЗА СЪДИЯ МЕТОДИ ЛАЛОВ! ДА ЗНАЕШ! ВСИЧКИ ВИЕ ВКУПОМ СЪГРЕШИТЕ И НЕПОТРЕБНИ СТАНАХТЕ! НЕ Е ДАЛЕЧ ДЕНЯ, В КОЙТО СОФИЯНЦИ ЩЕ ВИ ИЗЧИСТЯТ КАТО АВГИЕВИТЕ ОБОРИ - С ЛОПАТИ!
  • 26 Наблюдател

    1 3 Отговор
    Бонев говори сега това, което говореха ПП и ДБ преди изборите и видяхме колко струва думата им щом им щракнат в пръст началниците. Бонев е на хранилка при същите фондации и същите посолства. Така, че ще го ползват за чиста изтривалка, че с ПП и ДБ бърсаха не кал, ами направо л...ата по Бойко, Доган и Кой и смърдят та се не траят. Нищо ново, старите евро-атлантически номера, а след изборите...Ценности, градът има нужда от управление и...айде всички заедно на софрата, както стана в държавата. За първи път старата и новата мафия се събраха и имат пълен картбланш от началниците да крадат, само да слушат какво им се нарежда за войната. Защото скоро украинците са свършени и трябва нова Украйна да бъде жертвана. Икономически ние вече сме жертви почти колкото тях, остава и кръв да леем.
  • 27 Хектор

    1 0 Отговор
    Б. Бонев от спаси София е един млад лъжец. Те лансират Васил Терзиев като кандидат за кмет на София. Питам за произхода на парите на милионера Терзиев и верно ли е, че баща му е бил висш служител от бившата тоталитарна и репресивна ДС служба или другарите искат пак да ни изпързалят с техни подставени лица любимата им постановка. Рано е още, но на Спаси София и младия Бонев нямаме никакво доверие.
  • 28 Гладиатора

    1 1 Отговор
    Един от най подходящите кандидати за кмет на София е Трайчо Трайков. Натрупа опит като министър, а сега е кмет на един от централните районни кметства. Знае езици, образован, семеен и все още млад. Високо ерудирана личност.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове