13 Юни, 2023 22:40 2 022 18

Емануил Йорданов: Ако срещу теб е имало атентат и после да имаш 3 пътувания едно след друго- това изглежда странно

  • емануил йорданов-
  • атентат-
  • 3 пътувания-
  • странно

"Не знам какво толкова е очаквал от това посещение в Страсбург, при положение, че нашите западни партньори са хора, които разполагат с информация", коментира бившият вътрешен министър 

Емануил Йорданов: Ако срещу теб е имало атентат и после да имаш 3 пътувания едно след друго- това изглежда странно - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Не знам кой му е обяснил, че по този начин би могъл да постигне нещо. За мен е странна и страстта му към пътуванията в различни държави. Ако срещу теб е имало атентат, който е имал за цел да те убие и след това да имаш 3 пътувания едно след друго, които да не отмениш - това изглежда много странно. Не знам какво толкова е очаквал от това посещение в Страсбург, при положение, че нашите западни партньори са хора, които разполагат с информация". Това каза бившият вътрешен министър Емануил Йорданов в студиото на "Денят ON AIR" по повод пътуването на Иван Гешев до Европарлмента в Страсбург.

По думите му едва ли Гешев може да им каже нещо повече от това, което те са знаели и без него.
"Путин сигурно много се страхува от Гешев. Човек трябва да знае какви са възможностите му и да се съобразява с тях, а иначе говоренето на празни приказки не помага на никого. Нямам спомен да съм чул Гешев да каже нещо конкретно и нещо, което реално би могло да помогне на хората да се ориентират в някаква ситуация. Виждал съм го да се бие в гърдите как ликвидира организираната престъпност и олигарсите, а на практика - нищо", допълни Йорданов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че всеки следващ гаф на Гешев се пише в неговата сметка.

"Когато един човек те е назначил, той има право да те уволни. Ако президентът проточи издаването на указа в един по-дълъг период, ще нанесе вреда на самия себе си, защото и той вече ще бъде съпричастен към това, което е сътворил Гешев", коментира още бившият министър.
Според него няма разговори за това как може да се пристъпи към свикването на Велико народно събрание: "Едни избори за ВНС биха могли до някаква степен да решат и част от политическата криза в България."

Попитан дали има руско влияние в службите ни, Йорданов отговори: "Руско влияние има в цялата ни държава и то е базирано на това, че все още има доста силни връзки - хора, свързани със Съветския съюз, с обучения, специализации там."


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мими успокойса ся

    10 5 Отговор
    как си ми са разтревожила...
  • 2 кременчугски авиатор

    8 4 Отговор
    "Руско влияние има в цялата ни държава и то е базирано на това, че все още има доста силни връзки - хора, свързани със Съветския съюз, с обучения, специализации там."

    Някои успешни ушанки, като Иван Йорданович Костов отдавна се пенсионираха.

    Коментиран от #9

  • 3 Какво знаят ,бе Миме,

    16 0 Отговор
    западните ти партньори?Че толупа е клептоман,бългроубиец?
  • 4 Наивник на средна възраст

    18 2 Отговор
    Всичко ми е ясно.Само не ми е ясно г-н Йорданов с каккъв принос е в борбата с/у овладяната държава.Според мене и самият той е част от същата,част от статуквото.Защо ли - едва ли някой си мисли,че същата е създадена в последните 15-на години....Така че къде сте вие в тази игра г-н Йорданов,вие и всички политици в последните над 30 години???
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Град Симитли

    11 1 Отговор
    ".... Руско влияние има в цялата ни държава и то е базирано на това, че все още има доста силни връзки - хора, свързани със Съветския съюз, с обучения, специализации там."... "
    .... Като например бай Тодор Тагарев, прапорщик от КГБ! :))
  • 7 Коментар

    16 3 Отговор
    Всички знаем,че след Гешев ще искате президента да свалите,за да си сложите Магарев номер 2 и после да ни вкарате във война.При условия на война само президента командва,а другите отпадат.После да се правите на Зелето и да крадете милиони под масата за яхти.Да ама на нас никой нищо няма да даде.Да ви е ясно!
    Я горете по-добре в ада,мошеници такива!Окрадохте народа с лъжи.Кой как тръгне да ви вади кирливите ризи го неутрализирате.М-А-Ф-И-Я!
  • 8 Темидец

    15 3 Отговор
    Мими като криминалист или като обикновен пе... правиш този анализ?
  • 9 Само да попитам

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "кременчугски авиатор":

    За действащият военен министър ли говориш,защото е завършил в Москва?
  • 10 Селянин

    12 0 Отговор
    Е какво да прави на Миме след атентат какво се прави?Гешев го е яд защото знае колко милиарди са откраднали а за него нищо.Сарафа е по-гявол и се е нагушил.
  • 11 Помнещ

    13 2 Отговор
    Нека не забравяме как Мими като министър си занесе визитката в Ресилово на братя Галеви и я остави на портиера!Простото си остава семпло.
  • 12 ЕДГАР КЕЙСИ

    10 3 Отговор
    А НЕ ИЗГЛЕЖДА ЛИ СТРАННО ДА СИ ........ ВЪВ ВСЯКА МАНДЖА И МЕРУДИЯ .......
  • 13 Измамен

    2 1 Отговор
    Този адвокат е измамник, излъга мой познат, че му е уредил делото и му взе парите, а горкият нещастник му повярва и сега лежи, а можеше да се споразумее за условна. Не му вярвайте за нищо
  • 14 Ми-ми, Ми-ми Йорданова....

    2 1 Отговор
    Коя беше тази Мими? Аааа! Мими стойката, Мими мушмурока, Мими маус! Ако не се обади, хората ще си помислят, че е отишла в някой паралелен свят
  • 15 Констатация

    1 2 Отговор
    Опаааа, още един кандидат за нов главен прокурор?! Верно, че не е от Милиционерския заначтчийски обор в Симеоново, но е възпитан като социалистически "юрист" да поставя над всичко БКП-партийно-политическата целесъобразност! Без да има бегла представа как да се генерира нова оптимална и работеща система и организация по създаване на правораздавателен продукт - като всички "юристи" от българските "уни"-лафки за дипломи! И им е добре в блатото на БКП-МЕШЕРЕ-КОМУНИЗМА с ръководната роля на БКП-Партията (днес ПАРТИИТЕ-клонинги на БКП)!
  • 16 Донки Хот и Сан Чопанса

    1 0 Отговор
    А кога ще има съд над иванкостовото котило?
  • 17 Пенчо

    1 0 Отговор
    По-добре ли е да се крие като теб в кръчмите докато мутрите се стрелят по улиците на София!? Помниш ли господин бивш министър?
  • 18 Булба67

    0 0 Отговор
    ,Атентат" от сириец- муджахидин- младиженец!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол