Last news in Fakti

14 Юни, 2023 07:40 3 943 34

600 000 българи с пост - COVID

  • българи-
  • пост-ковид-
  • синдром

Агресия, гняв, възбудимост, апатия, илюзия, депресия, чувство за обреченост, мисли за самоубийство, са често срещани симптоми

600 000 българи с пост - COVID  - 1
Снимка: shutterstock

600 000 българи с пост Ковид - какво е лечението?

"35 милиона души имат пост Ковид в света, а 4 милиона не могат да отидат на работа. Симптомите са тези, които се срещат при всички заболявания. Тук има една пръснатост на симптомите и по-голяма честота на това заболяване. Вече се говори за масово явление дори при децата", обясни проф. Чавдар Ботев в студиото на "Денят ON AIR".

Той даде за пример няколко симптома, касаещи настроението, като промяна в агресия, гняв, възбудимост, апатия, илюзия, депресия, чувство за обреченост, мисли за самоубийство, са често срещани симптоми.

Проф. Ботев допълни, че симптоми като мозъчна мъгла, затруднение при мислене, изпълнение на задачи, забавяне на мисли, много бързи мисли на базата на халюцинации, главоболие в различен характер, болки в слепоочията, ментално напрежение, проблеми с паметта, забравяне как да се извършват рутинни действия, невъзможност за запомняне на нови събития, загуба на дългосрочна памет и краткосрочна памет, също могат да се причислят към тези на пост Ковид.

"Един от честите симптоми е, че при ставане или движение, ние получаваме ускорено туптене на сърцето. При някои хора при минимални усилия са с такъв вид аритмия, усещане за сърцебиене", каза той пред Bulgaria ON AIR.

По негови думи един от важните проблеми е, че имунитетът ни е много потиснат. "Това води до появата на някои неща - инфекции в нашето тяло. Трябва да погледнем локалния имунитет при това заболяване. При децата виждате какво става има епидемия от стрептококови инфекции, не трябва да гледаме на тях като на инфекции, а това е вследствие на Ковид, имунитетът е потиснат", коментира проф. Ботев.

"Човешката клетка има мембрана, която е изградена от мазнини и след една година 98% от нашите молекули в тялото се променят", категоричен е проф. Ботев.

Той препоръча да се поемат две лъжици зехтин, за да се махнат вредните мазнини. "Суровите ядки са източник на мазнини, мангото е хубав източник. Трябва да се опитаме да предотвратим вредните фактори", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лелее

    71 5 Отговор
    По голяма глупост не бях чел скоро
  • 2 Астра шебека

    66 3 Отговор
    А с пост бустер, още толкова.
  • 3 Пич

    60 2 Отговор
    Е..... само толкова се минаха , да се ваксинират !!!
  • 4 Псевдоним

    78 4 Отговор
    Тези всичките изброени симптоми са следствие на психическия терор, на който бяхме подложени. Доказано е много отдавна как се отразява такъв тормоз на тялото.
  • 5 Истината съм аз

    50 2 Отговор
    Да бесни са че са разбрали как изиграха и обраха хората с тая корона
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Госあ

    71 1 Отговор
    При българина, апатията, агресията, депресията и мислите за самоубийство са постдемократични синдроми, а не постковид синдроми

    Коментиран от #11

  • 8 оня с коня

    24 5 Отговор
    Докторите НИКОГА няма да обяснят че изредените в статията Множество неприятни Симтоми са в резултат на ЦИФРИТЕ В ЕГН-то,щото ще си изгубят клиентите.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Госあ

    50 1 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    Лично аз, като гледам какво се случва с държавата ни, ми идва да се гръмна. И на всичкото отгоре, западняците продължават да ни сочат с пръст и да се подиграват на слугите си…

    Коментиран от #22

  • 12 Имитатора

    29 0 Отговор
    функционална неграмотност или една история за уседнал живот в клетка с изкуствена храна ...
  • 13 Тия ни разработват от десетилетия ...

    32 1 Отговор
    Рибата се вмирисва от към главата (в нашия случай и от посолството) ...
  • 14 Това е от

    25 1 Отговор
    ваксините.....
  • 15 Механик

    31 1 Отговор
    Тъй, тъй! Ти мани тия с "пост ковида", ами колко миларда бъгари в момента карат "безсимптомен ковид" направо не е истина. По всички български земни кълбета е пълно с такива.
    Ето аз например. Ставам тая сутрин. Там тоалетна, това-онова. После баня, после усещам, че съм много гладен. А нищо не ме боли. Почвам да се чудя. По едно време се усещам, че и не кашлям и не ми се вие свят. Вече съм някак си напргнАт за здравето си се усещам. И изведнъж изтръпнах. Озари ме прозрение.
    Леле, викам си, та аз карам безсимптомен ковид! Е сега я втасах.
    Сега мисля да ходя да ми жулнат една ваксинка и веднага да я последва бустерче. Ми така де, трябва да съм отговорен за здравето си.
  • 16 Не е от "ковидот"

    36 2 Отговор
    това състояние и симптоми, а от шизофреничните условия на живот, които полЮтиците, психопати налагат на хората. Стресът от тази лудница, в която ни набутват, води до това. И всичко това е представяно като "грижи за добруването на хората и природата". Лицемерни психопати, ще полащате с лихвите престъпленията си. Че и нова медицина сътворили милите грижовници.
  • 17 Лечението на

    19 1 Отговор
    всички тези симптоми е със смяна на алгъзниците и американските подлоги в народното порно събрание. Те са рака който води до заболяванията с тези симптоми. Ковид няма и нямаше, за да има нещо останало след него. Имаше само лъжи и пропаганда в особуно големи размери. Доктор Путин премахна ковида с магическа пръчка преди повече от година.
  • 18 Джонсън Файзер

    20 1 Отговор
    Горките, а така вярваха на управляващите, които ги спасяваха.
  • 19 И ваксинирани ,

    17 0 Отговор
    нали ?
  • 20 Исторически парк

    10 1 Отговор
    Толкова са и ваксаните 😉
  • 21 Компира

    14 2 Отговор
    Съвсем нормални симптоми за експериментите, които си причинихте. Странични ефекти на Файзер и Янсен.
    Бяхте предупредени, но не се вслушахте в здравия разум, а в пропагандата на Симидчиев от ДБ, Витанов и Мутафчийски с военната униформа, който заплашваше от екрана на ьТВ.
  • 22 Българин

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Госあ":

    Гръмни, ама с бомби в парламента 😉
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Европейската комисия

    10 0 Отговор
    Това е поради липсата на редовни бустерни дози.
    Би трябвало да сте запознати, че бустерни дози се слагат на всеки два месеца - пише го в листовката на ваксината. Ние в ЕК сме се подписали под това. Информирайте се.
    Бъдете отговорни за себе си и близките си. Сложете си бустер сега!
  • 25 Слепок

    12 1 Отговор
    Изброените симптоми насочват към пост евроатлантически синдром с д..жендърски привкус.
  • 26 Ъъъъъ

    6 2 Отговор
    Простотия и опити за всяване на паника.
    600 хиляди са повече от 10% от българите.
    Аз не познавам нито един, и не съм чувал за нито един с подобни симптоми…

    Коментиран от #30

  • 27 Има си

    4 0 Отговор
    виновни за всичко това - който измисли течностите, наречени вакси, преди да пуснат ковида - шмайзер
  • 28 123456

    5 1 Отговор
    Абсолютно точни изводи. Лично потвърждавам последствията и усещанията ми вследствие на 3 преживяни заразявания, 2 инжекции Пфайзер, че са: проблеми със зрението, катаракт на двете очи, сърдечно-съдови проблеми, поява на аритмия и то не постоянна, а вследствие напрежение, стрес, тревога, притеснение, гняв, умора и ранно събуждане при това, проблеми с паметта, както са описани.
  • 29 ново (за 20 на ден)

    3 1 Отговор
    Ковид отминава, постите остават.
  • 30 Аз пък познавам доста.

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Ъъъъъ":

    И много голяма част от тях въобще не са били ваксинирани.Просто са сред тези,които са карали по-тежък ковид.Някои са лежали в болница,но не всички.Преди два дни честитих на позната рожден ден и тя ми се оплака,че майка ѝ,която е на 75 години в момента е с ковид и е на легло.А аз видях жената преди 2 седмици случайно на спирката и изглеждаше в добро здраве и поне с 10 години по-млада от биологичната си възраст.Не е ваксинирана и е карала ковид преди година и половина.
  • 31 Хахахахххх

    6 0 Отговор
    Как вървят съдебните дела за 100% доказани увреждания от"ваксините"??? В Германия май минаха 1000
  • 32 Наблюдател

    4 0 Отговор
    Който се е прекарал с фазери, модерни, шампоани джонсън и астропитека, ще открива все повече странични дефекти. Ще ви убеждават, че е пост-незнамсикакво. Щом веднъж сте повярвали в дядо коледа с вълшенбите "подаръци", пак ще им повярвате. Истинската причина за гнева и агресията е натровен черен дроб. От медиканенти, алкохол, татуси, храна, натъпкана с химия, пушене и т.н. а спайковите протеини, които произвеждат клетките ви тепърва ще блокират кръвоносните ви съдове и сърцето.
  • 33 Гост

    3 0 Отговор
    Това все симптоми на ваксинираните.Изкарах ковид и нищо ми няма.
  • 34 Наблюдател

    1 0 Отговор
    Проблемите със зрението са аимптом и следствие на натравянето на черния дроб. Подобрете здравето на черния си дроб и ще ви се подобри зрението. Катаракт безоперативно с метода на д-р Бейтс. Черен дроб с Макс Герсон диета и процедури.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове