Last news in Fakti

19 Юни, 2023 11:31 1 703 17

Слабаков: Голям проблем има с медийния диктат

  • андрей слабаков-
  • медии-
  • диктат-
  • контрол

По думите му, всички медии трябва да са под шапката на СЕМ

Евродепутатът Андрей Слабаков коментира в Страсбург пред NOVINI.BG медийната среда не само в България, но и в цяла Европа.

Той напомни пак, че тя не е здравословна не само в страната ни.

Слабаков обясни, че се цели да влезе в сила една регулация, чрез която да се разкрие кой стои зад медиите и журналистиката така да стане независима.

Той уточни, че голям проблем днес е медийният диктат – не политиците диктуват на медиите, а медиите на политиците.

„Това започва да става много тревожно, защото зад медиите стоят едни групировки обикновено“, каза той. Според него е задължително да се изсветли какво е финансирането на медиите. В България СЕМ по принцип трябва да извършва подобна регулация, но сега и нов европейски орган ще изпълнява такава функция, разкри евродепутатът. За съжаление, обаче Европейската комисия цели да приватизира този европейски орган, стана ясно от думите на Слабаков.

„Аз съм против това“, обяви той.

По думите му, всички медии трябва да са под шапката на СЕМ.

Припомняме ви, че в момента сайтовете не подлежат на контрол от СЕМ.

„Това трябва да се реформира“, смята Слабаков.

Андрей Слабаков не пропусна и коментарите за новия министър на културата Кръстю Кръстев.

Той изрази надежда, че ще има пари за култура в страната ни и заяви, че не ЕС не дава пари на България, а може би всичко опира до вид мързел. „Франция взима невиждани пари“, коментира той. Евродепутатът поясни, че няма нищо сложно в това да се искат пари, просто трябва да има проекти.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Външно

    30 1 Отговор
    и вътрешно нечистоплътен , вкаран в Брюксел от тлъстия братовчед агента Иван , напълно безполезен там и тежащ с 300 000 € годишно на данъкоплатците ! Наглост безгранична на безродници !
  • 2 Българин

    20 3 Отговор
    И този още вярва в СЕМ и пропагандира, че медиите щели да станат независими. Макар че го прави лицемерно, защото е американски слуга и знае как стоят нещата. "Той уточни, че голям проблем днес е медийният диктат – не политиците диктуват на медиите, а медиите на политиците." Медиите нищо не диктуват на никого, защото са сбирщини от роби без мнение, но този повтаря лъжата, че медиите диктуват на политиците, за да се прави на интересен.
  • 3 кокорчо

    15 2 Отговор
    Тоя дали гласува за истамбулската само срами баща си.
  • 4 А дали

    13 1 Отговор
    Е бил трезвен като е изрекал това
  • 5 Този

    25 0 Отговор
    Освен че е син на П.Слабаков ,какво друго е работил в Бг ,ааа пушеше цигари
  • 6 Този скункс

    20 0 Отговор
    Колко пъти се изказа в европарламента и колко спечели страната от това че този е евродепутат.Подрастващото поколение трябва да изучава биографията на този като най щастливия човек на планетата без да може нищо да прави..
  • 7 ха ааах

    17 0 Отговор
    Човекът с дюшека, който щял да се бори но забравил за какво.
  • 8 бай Иван

    13 0 Отговор
    Единсвеният принос на Слабаков от депутатстването му е ,че увеличи средният процент на пушачите там.Толкова.
  • 9 Естествен Интелект

    3 0 Отговор
    Споко! Знаем кой финансира, и нито четем, нито вярваме. Трябва да си пазим разсъдъка....
  • 10 Кон Статик

    3 0 Отговор
    За какво си там, да попръдваш дремейки или да се бориш за интересите на българите?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Как'Сийка

    2 0 Отговор
    Всичко опирало до вид мързел? Казано е "Не съди за другите по себе си!
    И от мързел станал евродепутат... Оти там не се работи...
    И защо трябва да се молим за пари на Европа? Може да се съкратят 30% държавни служители, няколко агенции за незнамквоси и ще има средства и за култура!
  • 13 Анонимен

    1 0 Отговор
    Прави са строителите на дпс3етноси. Българина е свикнал на стил да стои. Слабаков е дете на Слабаков и братовчед от дс под име Иван. Всеки дава акъл, но те не знаят, че ограничените пастири тръгнаха с племенници и деца и видяха Франкфурт на Майн и много други държави. Връщайте се в обора на Бг и си го оправете с жена си Слабаков.да ви опъна аз 15 г х 24 часа да гледате стари хора навън и от умора няма да можете да си кацете името с тия старци капризни и никъде освен разходка на двора със старицата. Роба е по просветен от вас и не му завиждайте и малкото земя, което има не му я крадете, изработеното и някоя животинче, това са им децата, кокошка и петел, но крадат докато горе не могат да се разберат и бг крадат заможни, но поне някой гладен и така ще е, трябва да си нагъл, за да оцелееш с това диво племе, на тях им са все пари в главите, имайте, но не вземайте и малкото на човечеца. Седнал слабаков, много ни е на хората до вас народните изгнаници. Бъдете здрави, а да става каквото ще.
  • 14 Анонимен

    1 0 Отговор
    Слабаков, с парите от Брюксел да не е релил партия да прави. Исвен за Нс за друго бочко стават ли твоите шпионки
  • 15 Този

    2 1 Отговор
    Некадърен режисьор, евродепутат и човек, като такъв е само в ощърб на България. Дано баща му, не се обръща в гроба. Мърляв човечец си ти Андрешко.
  • 16 Този опростачен

    1 1 Отговор
    пияндурник срам за баща си и той ли дава съвети вече из медиите ?
  • 17 Коментар

    0 0 Отговор
    Има нещо вярно в това,което казва.Много взеха да лъжат по медиите като най-вече по НоваТВ и БТВ.Вече масово не ги гледаме и сменяме канала.Само мошеници дават по телевизията.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове