Last news in Fakti

24 Юли, 2023 14:11 3 997 36

Линейка с пациент и автомобил катастрофираха, загинаха двама, други двама са тежко ранени

  • линейка-
  • пациент-
  • загинали-
  • катастрофа

Шофьорът на линейката и лекарят са с тежки травми, откарани в болницата в Сливен, където техните колеги се борят за живота им

Линейка с пациент и автомобил катастрофираха, загинаха двама, други двама са тежко ранени - 1

Тежък пътен инцидент между лек автомобил и линейка е станал днес на обяд в село Злати Войвода на разклона за село Гавраилово.

Загинал е пациентът, превозван със специализирания автомобил и шофьорът на лекия автомобил, предаде БНТ.

По първоначални данни причината вероятно е отнемане на предимството на специализирания автомобил!

Шофьорът на линейката и лекарят са с тежки травми, откарани в болницата в Сливен, където техните колеги се борят за живота им.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лошо

    25 0 Отговор
    започва седмицата , пак катастрофи , пак жертви....

    Коментиран от #3

  • 2 др Гей Билтс

    11 14 Отговор
    Вече и по линейките ги морят народа. Който плаща здравни осигуровки е терорист.
  • 3 Точка Омега Последни Времена

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Лошо":

    Господ ви наказва за бездушието.
  • 4 да де

    16 22 Отговор
    Правилника не дава абсолютно предимство на автомобилите с включени сирени и буркани. При кръстовища водачите им трябва да намалят и само при абсолютна сигурност, че няма да има произшествие да преминат.

    Коментиран от #7, #12

  • 5 Доротея

    12 5 Отговор
    Злати вайвода, Гавраилово...! Имам спомен с интересни хора от тези селища! Но, сега там е станала трагедия, без да се подчертава етноса! Което е не от значение, но някои въобще не се съобразяват със сигнал от специален режим на движение по опасните пътища! Спрете се, бе, ее-ееейййй! Сами се контролирайте, че няма кой да мисли вместо вас! Сега е демокрация!

    Коментиран от #20

  • 6 Едно време имаше контрол

    27 1 Отговор
    Сега куцо сляпо и сакато, си плаща, вади книжка, купува един таралясник, плаща да го мине преглед, и газ, "Светът е мой"! Ако Азис е пеел в колата на 200 децибела, къде да чуе завалията сирената? Светът е негов, ама след 2 дена като легне у трапа!
  • 7 Ясно като бял ден

    13 4 Отговор

    До коментар #4 от "да де":

    И на тебе дядо ти е дал 5 овчици за да вземеш книжката!

    Коментиран от #8, #24

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 а ааа

    12 0 Отговор
    Пази боже да те спасява линейка. При подаден сигнал от линейката просто казано "никой неяевава", нито отбиват да и дадат път карат и не им пука, шофьорите им са камикадзета.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    19 1 Отговор

    До коментар #4 от "да де":

    Чудно защо всички ЗНАЕТЕ ПРАВИЛНИКА когато сте в колите си ,
    А рИветИ как линейките се бавели или закъснявили за болницата ❗
  • 13 да де

    7 5 Отговор

    До коментар #11 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Не ме разбирай погрешно разбира се, че всеки трябва да й даде предимство, но това не значи, че шофьора и не трябва да е сигурен, че е забелязан и всеки момент да е готов и да спре иначе става това което е станало

    Коментиран от #16, #18, #32

  • 14 Някъде пишеше

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "да де":

    Участниците в движението трябва постоянно да следят, постоянно изменящата действителност по-пътя! А ма тоя който те е учил, не е имал време да ти го каже! А колкото до мен, на 16 карах теория при най-добрия в България! Оттогава на всеки 3-4 години, ходя при него и му плащам и ме пуска с обучаващите се, и си правя опреснителен! Когато карах за по-големи категории в друг град, един изпитващ ме попита познавам ли този същия инструктор! Когато му казах че той ми е правил теорията на 16, веднага ме свали и ми каза Взел си изпита! Всички инструктори по него време, бяха негови ученици! Уникален човек! Днес е на 70 години!

    Коментиран от #15

  • 15 да де

    9 2 Отговор

    До коментар #14 от "Някъде пишеше":

    За Агоп ли става въпрос на изпита за кормуване той ми беше изпитващ всички твърдяха, че е свиреп и къса наред, но се оказа, че няма такова нещо караш ли като хората нямаш проблем.

    Коментиран от #23

  • 16 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    16 0 Отговор

    До коментар #13 от "да де":

    Да де , аз те разбирам , ама кИлешИтИ със слушалки в ушите и тИлИфонИ в ръкЪтЪ - НЕ ❗
    Защото още от деца и в школите и курсове трябва да им се обяснява, че СПЕЦИАШНИЯТ РЕЖИМ на автомобила не просто дава право да нарушава ЗзДП , а всички ТРЯБВА ДА МУ ОСИГУРЯВЯТ ПЪТ В ЖЕЛАНАТА ОТ НЕГО ПОСОКА ❗
    Нека всеки се замисли , ако в линейната е негов близък ....

    Никъде у нас не се коментира дори
    "правилото на ципа" -
    При две колони автомобилите се изтеглят встрани и по средата остава място за Линейната,
    при стеснен участък
    колегиално се пропуска по една кола от двете ленти , а не едните се правят на тарикати другите на бабаити!
    Хубав ден ❗

    Коментиран от #19

  • 17 Българин

    3 5 Отговор
    НАТО, ЕС и Сорос са виновни.
  • 18 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "да де":

    Нямаш минус от мен !
  • 19 Чума

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    А посочено ли е, ако се засекат едновремено пожрна и линейка, линейка и линейка, пожарна и пожарна, както и автомобил на НСО, полиции и оня Семерджиев с лампата, който уби двете момичета, кой е с предимство? Много трябва да учите!

    Коментиран от #25

  • 20 БОЦ - ко

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Доротея":

    Еееех, Доротея, Доротея,
    За следващия ти коментар копнея ...
  • 21 адаша

    10 0 Отговор
    1981г. Шофьорски курс- група от 14 човека. Изпит. Шестима скъсани на листовки. Трима скъсани на полигон. Двама скъсани на градско. За банкета се класирахме само три. Какво пиене и мезене настана! В самото начало, всички имахме точно пари за финала- 2.60лв. Иначе се водеше за корупция, ако дадеш повече на изпитващия...

    Коментиран от #29

  • 22 Констатираща

    7 0 Отговор
    Ето, това се казва "Вместо да изпишеш вежди, да извадиш очи". Рискове на професията. Жалко за жертвите! Най-вероятно шофьорът на лекия автомобил, не е дал предимство на линейката, но и шофьорите на линейки не могат да са винаги безгрешни. Тяхната работа е много тежка и отговорна, затова трябва добре да владеят професията си.
  • 23 Констатираща

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "да де":

    Преди години, всичко се постигаше по-трудно, но затова пък, беше по-качествено и по-ценено от всички и от притежателя си. Именно тази трудност изгражда правилната ценностна система, защото хубавите неща трудно се постигат, но после изпълват с възторг и удовлетворение притежателя си, а лошите са почти винаги лесни. С всяка изминала година обучението на специалистите и в училищата се опростява, за сметка на качеството. Всяко по-ново поколение е с по-недостатъчни познания и умения от предците си в бранша, а и въобще. ТАКА ДОКЪДЕ ЩЕ СТИГНЕМ???!!!

    Коментиран от #26

  • 24 Констатираща

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ясно като бял ден":

    Много е важно човек да има отговорност, когато поема определена задача или решава да бъде шофьор. Ние никога не сме имали кола в семейството и затова когато синът ми караше курс, плати още два часа за кормуване, за да се научи по-добре. Двата изпита - теория и практика, издържа от първи път с отличен, но пак смяташе, че не е добър и беше много внимателен, а някои ги късат по няколко пъти и вземат изпитите по втория начин, а после всички си патим.

    Коментиран от #28, #31

  • 25 еко

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Чума":

    Тогава важат правилата за нерегулирано кръстовище1

    Коментиран от #27

  • 26 Доротея

    5 2 Отговор

    До коментар #23 от "Констатираща":

    Безотговорност, госпожа! Масова безотговорност! Толерира се от Демокрацията! Вижте надвечер пред читалището, североизточно, където е сянката! Налягали 15 тинейджери, лющят слънчоглед, сладолед, кроасан, биричка - добре! Без толкова не може! Но, защо трябва да трошат бутилки и всичко е стъкла! Предстои хоро за празника, остави, че гостите ще си нарежат джапанките, но и гумите на колите ще пострадат! Ние едно време бяхме в тютюна на техните години и който не слуша - бой и поправителен труд! Сега - лентяйство и разхайтеност!
  • 27 Чума

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "еко":

    Те като се съберат само газари на кръстовището, иди, че им обяснявай нерегулирано! Всички са с предимство и адвокат! Скоро имах случай, трябваше да минавам последен, а минах пръв на практика! Усеща се от ситуацията! Няма да ги чакам, да слизам и да им чета! Всички имате подобни случки всеки ден!
  • 28 Доротея

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Констатираща":

    Поздравления, госпожо! Всички ако бяха като Вас, щеше да се диша по леко! Проблема на сина ви не е самият той, а това, че повечето на пътя не са като него! Много симпатична дама, лекарка или някаква много човещка професия, каза по подобен повод, че от десетилетия е със СУМПС, но не управлява, защото ,,не се чувства достатъчно добра"! Колко това контрастира с наглата и агресивна посредственост на недотам еволюирали създания! Давай, газ! Пътя е мой, светът е наш! Вероятно ,,простак" произлиза и от гръцкото ,,броста" /напред, юруш/ !Или оня възрастен господин, който преценява, че вече не може и подари автомобила си!
  • 29 По същото време

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "адаша":

    И за да те допуснат до курса,/кат.В/ психотест в специализирана лаборатория като за професионалистите. Преди светлините и педалите, тест, който, ако не можеш да четеш, няма как да го решиш. После не помня кога го отмениха
  • 30 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 7 Отговор
    Пишете КОРЕКТНО.........НЯкакъв автомобил им ....ПРЕСЯКЪЛ пътя.......И виждаш как линейката е надънила тази кола от задека и е направила мазало.Вижте какви са ви шофьорите на линейки.Преди много години на спускането към голямотокръстовище при Опълченска....Едва се спасих от един такъв шофьор на линейка.Чувам сигнал но нищо не виждам и при влизане в кръстовището ,а то е широко за ляв завой със скорост бях го виждам от ляво лети към мен по тази голямата булевард кой беше......Светкавична реация ден волан газ и преминах на друга лента и добре,че нямаше коли........Та линейката нацелила отзад автомобилът и той и пресякъл пътя....Без шахмат в училище ще сте си същите..........и след смърта ми!!!
  • 31 И какво????

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "Констатираща":

    Ходил 3 пъти, да изкара един фиктивен курс?!! Браво, а сега КОЙ ще го научи да кара?????

    Коментиран от #34

  • 32 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 5 Отговор

    До коментар #13 от "да де":

    Линейката е Блъснала автомобила,който е бил в нейната посока......Просто е бил пред нея и вие говорите ..........говорите......А шахмат....ви липсва,но сте професори
  • 33 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    Като слагате минуси и ще скриете истината.Тя се видя по бтв.Колата на убития е смляна отзад от линейката.Слагайте минуси и ченгетата подкупете да изкапате невинна линейката.
  • 34 Ми такова

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "И какво????":

    Госпожата казва, че е взел 2 допълнителни часа кормуване, па ти какво си разбрал. Не че с двата часа ще се научи, но все пак има усещането за самооценка на възможностите. Дъщеря ми кара курса при приятел и категорично му заявих да не е посмял по някакъв начин да й съдейства, ако вижда, че не е подготвена. Оказа се истински приятел и след доста допълнителни часове взе книжка.....за да я вози сега мъжът й. Та такива ми ти работи
  • 35 Григорян

    0 0 Отговор
    Днес моторист се опита да убие полицай.
    Не пазете мотористите на пътя
  • 36 Селянин с колело

    1 0 Отговор
    Вьв случая са виновни и двамата шофьори! Първо този със червената кола не е ли чул сирената и да и даде път? И второ това,че шофьорът на линейката е със включени светлинни и звукови сигнали не означава,че трябва да кара като луд!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове