7 Август, 2023 12:36 2 449 28

Божидар Божанов: Хартиеният син талон си отиде, да се готви хартиената трудова книжка

  • син талон-
  • трудова книжка

Демократична България се опитва да реализира отпадането на изискването за носене на син талон вече четири години, припомни депутатът

Божидар Божанов: Хартиеният син талон си отиде, да се готви хартиената трудова книжка - 1

С отмяната на синия талон България къса с още един остатък от миналото на бюрокрация и на безсмислени неща, които нямат място в 21-ви век. Това заяви по Bulgaria ON AIR народния представител от “Продължаваме Промяната – Демократична България” Божидар Божанов.

“Вече може да скъсате синия талон, той отива в историята. При проверка от МВР могат на място да направят справка колко точки имате, колко са ни отнети и колко възстановени. Тази двупосочна комуникация е изградена, всеки пътен полицай трябва да го знае”, заяви той, като допълни, че т.нар. "златен талон", който притежават изрядните шофьори, е по-добре на този етап да се запази.

"Съветваме хората да го запазят. Макар самият талон да не трябва да го показваме, ако ни спрат и ни напишат акт можем да кажем, че желаем да се възползваме от тази привилегия, която не е отпаднала. И МВР съответно при издаването на наказателното постановление ще се съобрази с тази наша привилегия", подчерта Божанов

Той припомни, че Демократична България се опитва да реализира отпадането на изискването за носене на син талон вече четири години. А около решението са се обединили всички парламентарни групи. Той коментира и отпадането на трудовата книжка и преминаването към електронна. Тази точка ще влезе в дневния ред на депутатите през есента.

“Работим съвместно с НАП, НОИ и министерството на труда и социалната политика. Тези институции имат познания за всички изключения и гранични случаи, така че ще успеем съвместно да усъвършенстваме текстовете. Те са готови за второ четене”, допълни депутатът от ПП-ДБ.

Във връзка с прекъсването на лятната ваканция и експресното приемане на промени, с свързани с борбата с домашното насилие, Божанов заяви, че предприетите мерки са началo, което в дългосрочен план ще доведе до намаляване на случаите на пострадали от домашно насилие.

"Приехме промени в Закона за домашното насилие, чиято функция е превенция. Трябва да се изгради регистър, да се въвеждат случаите, мерките за помощ на жертвите. Това в дългосрочен план ще доведе до намаляване на тези случаи", каза още Божанов.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    21 2 Отговор
    Е това ли ви е промяната една безсмислена хартийка за други къде, къде по-важни неща пълно мълчание.

    Коментиран от #4

  • 2 Знаещ

    10 2 Отговор
    Божо е един от двамата, дето стават от тая формация.
  • 3 1551

    17 4 Отговор
    Ако си отидете и вие ще е супер
  • 4 1551

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    Да,човек ще каже че тоя талон тежи 100 кила.Голямо постижение е че го махнаха...
  • 5 А какво стана???

    23 0 Отговор
    Със стикерите за годишен преглед и застраховката,които ти лично обеща като беше министър да премахнеш максимум за два месеца?Или там са намесени много пари от които и вие се облажвате.Да питаме Петър Кънев от БСП ,който ги произвежда а?

    Коментиран от #6

  • 6 квя

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "А какво стана???":

    За къде си се разбързал, на час по лъжичка. Все пак да не лишаваме другарят Кънев от хлебеца му, че иначе от какво ще живее горкият човечец!
  • 7 Голямо нещо....

    15 1 Отговор
    Голям успех.Една никому ненужна хартийка,която не съществува никъде по света и сега ще ни надувате главите какъв успех е това.Жалка работа,ако това са ви успехите.
  • 8 БГ Шебек

    13 1 Отговор
    Ехааа...с какви "постижения" се хвалят тия.....не е истина.
  • 9 браво

    16 0 Отговор
    Голямо постижение, няма що. И привилегията златен талон заминава на кино. За сметка на това, стикерите остават щото номера на колата не е достатъчен, нищо че всяка камера вече го разпознава и може да направи връзка има ли гражданска или преглед......
  • 10 Архив

    9 0 Отговор
    Само за далаверката мисли този. Няма нито един сигурен електронен носител. Хартията също не е, но исторически е показала, че е в пъти по-сигурен от сегашните. Този отворко, готов ли е с живота си, да гарантира данните?

    Коментиран от #21

  • 11 Дигитализация

    10 0 Отговор
    Следва въвеждането на дигитална жълта книжка и дигитална тоалетна хартия.

    Коментиран от #12

  • 12 1 хам 0 ям

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Дигитализация":

    За това последното, първо трябва да се научим да ядем дигитално.
  • 13 Вие ли

    12 1 Отговор
    Тоя човечец нещо да каже за единната система между общините и кат. Или пак ще се.ходи за всеки документ от гише на гише защото между институциите няма единна система за споделяне на документи.
  • 14 браво

    9 0 Отговор
    браво тиквии, но не пипайте трудовата книжка, с която се доказва колко трудов стаж има човек, искате май май да прецакате на хората пенсиите, неадекватнициии...
  • 15 счетоводство

    2 2 Отговор
    Таз книжка е за махане от 20 г. но всички предходни политици досега смятаха само колко ще гълтат и бизнеса им служеше като дойна крава без значение, че една и съща информация трябваше да се премята по 5 пъти и да се водят уникални безумия при положение, че същата информация е дублирана с електронен регистър за осигуряването. Това за тях беше безплатно щом не е от техните джобове, никой не пожела дори да се поинтересува от услугите на счетоводните къщи и заплатите на HR, какво струва на бизнеса. Слава на ПП и ДБ !
  • 16 Цифрова Диктатура

    5 3 Отговор
    Хора, не позволявайте частни фирми и ТНК-та, да притежават личните ви данни. Приемем ли еврото и идващото цифрово евро, приемаме тотална икономическа и политическа окупация на България. Следва Редуциране на хората чрез Споразумение СЗО - нови щамове, вече имат здравните ни досиета и ДНК - банка на човечеството предоставена от правителствата с пробите за Ковид, следва Социален рейтинг и премахване, изолация на несъгласните. Информация, която ще е концентрирана в едно малцинство, и ще бъде използвана срещу нас, с напудрени фрази за улеснение и други.

    Коментиран от #24

  • 17 Мухаа,хаа!

    5 1 Отговор
    Последователно реализират Плана! По най неудачен начин,както винаги! Като премахнат трудовата книжка,при нашенския изтърбушен вариант на " Електронно управление " този умник ще гарантира ли ,на милиони млади хора,който ще работят още 40- дори 50 години, защото и възрастта ще нараства минимум до 70 г,ако нещо се случи с рсзните сървъри , как ще доказват десетилетия назад,колко стаж имат,колко са преведени в НОИ,каква заплата и съответно на тази база са плащали осигуровки? Кое гарантира,че няма да се случи Ала- бала, и хиляди да доказват,че не са камила? Само хартията е сигурен,проверен от векове носител на информация.Защо всики основни закони, Конституцията,указ на Президента са задължително и само на хартия? За да се гарантира,че в бъдеще,може и след век,няма да се намери някой,който да злоупотребява,но когато има ...Ето го,черно на бяло,няма мърдане Мъдрите предци са го установили на практика.

    Коментиран от #20

  • 18 Ти да видиш

    5 1 Отговор
    Голяяяямоооо постижение.
    Бог да пази България.
  • 19 ПИЧА-ГА

    7 0 Отговор
    Е сега вече дръпнахме яко!
    Идват ред на корумпираните, алчни и продажни политици, които нямат място в 21-ви век.
    Обаче има един съществен проблем - то други няма!
    Не е ли време за истинска промяна...?
  • 20 хе хе

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "Мухаа,хаа!":

    Върви да живееш в каменната ера.
  • 21 Да не забравяме

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Архив":

    електронните данни, който изтекоха преди 3 години на всички, апропо това доказва като цяло колко е смотано да държиш данни в електронинен (цифров, дигитален - ала-бала) носител.
  • 22 Браво, Божанов!

    2 3 Отговор
    Краъно време беше! Добре, че ПП-ДБ управляват, иначе още щяхме да сме в мутренските времена от 90-те и книжните тефтери от миналия век!
  • 23 Мдаа

    5 0 Отговор
    Другите държави от ЕС отдавна са с Електронни пенсионни досиета, а ние в 21 век сме с книжните парцали още. Докато ги въведем електронните пенсионни досиета, те вече ще са на друго ниво, а ние се развиваме като костенурки
  • 24 Право на мнение!

    2 4 Отговор

    До коментар #16 от "Цифрова Диктатура":

    Светът се развива с всеки следващ ден! Който се страхува от иновациите да се върне в Каменната ера!
  • 25 Следващото е ...

    7 0 Отговор
    Време е да се въведат личните карти с електронен чип, само с която да може докторите да влизат в електронното ни здравно досие и без нея да не могат да източват Здравната каса и да си пишат фалшиви операции, от които да крадат пари!
  • 26 Напънала се планината

    0 0 Отговор
    Напънала се планината и родила,,,,,,,,,,,,,,,, мишка! Ега ти заплатаджиите
  • 27 Васил

    1 1 Отговор
    А с трудовата книжка, да си заминават и Христо Иванов и псевдо генерал Атанасов!
  • 28 Мнение

    0 0 Отговор
    Е аз как да видя колко точки имам или нямам?Пълна излагация. Ако махнете и трудовата книжка с камъни ще ви замеряме. Това е само в услуга на мафията. Как ще докажа че не съм бил глобяван или ако някой корумпиран администратор реши да ми вземе точките.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове