Last news in Fakti

10 Август, 2023 13:32 3 592 48

Кметът Фандъкова "изненадващо" провери как се редят жълтите павета

  • жълтите павета-
  • кмет

Нова технология и строг контрол ще спасяват общината от провал след "ремонт на ремонта"

Кметът Фандъкова "изненадващо" провери как се редят жълтите павета - 1

Продължава работа по пренареждането на жълтите павета. Контролът съм поискала да бъде постоянен, което означава непрекъснато в рамките на работния ден тук да има представител на надзора. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която направи днес изненадваща проверка на пренареждането на жълтите павета. Присъстваха представители на надзора и зам.-кметът по строителството Ангел Джоргов, съобщи БТА. Не стана ясно защо проверката е "изненадваща", след като Столична община се провали с трясък при предишни подреждания на паветата и се наложи да се прави поредния "ремонт на ремонта".

Йорданка Фандъкова настоя надзорът да контролира и целия обект, който е само една малка част от цялата зона 4, включваща района между бул. "Васил Левски", ул. "Георги С. Раковски", бул. "Цар Освободител" и ул. "Московска". Зам.-кметът Джоргов също да минава по няколко пъти на ден да проверява дейностите, разпореди Фандъкова.

Пренареждането върви нормално по утвърдената от работната група технология, като се използват два различни пясъка за подложния слой и за фигурането, обясни Тодор Тодоров, ръководител на строителния надзор. През 10 метра сме предписали да се поставят ограничители, които ще ограничат предвижването след пускането на трафика на паважа, посочи Тодоров. Той отбеляза, че в момента пренареждането върви по-бавно от предния път, защото се внимава повече. Засега нямаме проблеми откъм качеството, каза Тодоров.

"Искам от вас да имате постоянен представител и да се правят проби за материалите", обърна се столичният кмет към представителите на надзора. От изпълнителя искам да внимавате да няма увреждане на паветата, това е културна ценност, те са оригинални и са малко на брой, не може да си позволите увреждане на павета, заяви Фандъкова.

Около 90 % от дейностите в карето между бул. "Васил Левски", ул. "Георги С. Раковски", бул. "Цар Освободител" и ул. Московска са изпълнени, каза Джоргов. Дейностите на жълтите павета са по-малко от 1 % от целия обем на ремонта, припомни той и допълни, остава да се направят още няколко тротоара по ул. "Раковски" и бул. "Цар Освободител", както и да се монтират стълбовете на уличното осветление.

Предвидени са санкции за забавяне, които възлизат на 30 % от стойността на договора, каза зам.-кметът. До 15 септември движението в участъка на пренареждане трябва да бъде пуснато. По-важното обаче е паветата да бъдат пренаредени качествено, за мен качеството е по-важно от срока. Разчитам на засиления контрол, който е непрекъснат на тази част от проекта, добави кметът Фандъкова.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изненадващо

    31 0 Отговор
    Пак по нейния начин се редят. Софиянци плащат. Зайчарника се пълни. Тулупа има пари да купи избори.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ха ха

    22 0 Отговор
    Кметицата всичко знае! И павета как се редят дори... макар и жълти.
  • 4 другарката

    16 1 Отговор
    И как е, как е добре ли се редят.
  • 5 Град Симитли

    15 1 Отговор
    Да и го "наредят" у герберската зурла!
  • 6 мхааа

    19 0 Отговор
    Редят се като кюлчета в чекмедже.
  • 7 цербер

    10 1 Отговор
    Кметицата Фандъкова "изненадващо" провери как се редят жълтите павета.
  • 8 Както

    23 0 Отговор
    не трябва да се редят ! Хората в нормални държави го учат това цели три години , през които и практикуват ! Това е професия и майсторлък , учителке !

    Коментиран от #26

  • 9 Парите

    24 0 Отговор
    Не знам как тази фирма печели поръчките, при положение, че са супер некомпетентни и изобщо не са в час с ремонтни дейности, но явно важното е да им се дават пари докато рушат паветата
  • 10 Последния Софиянец

    15 2 Отговор
    След Народния съд ще пратим Фандъкова на каторга да реди жълтите павета.Аз ще я наглеждам.
  • 11 Нека направи

    12 0 Отговор
    показно защото много ги разбира тия работи.
  • 12 МАЛЛЛЛЛИИИИИИ

    17 0 Отговор
    Като гледам на ,снимката БЕЗ КОМЕНТАР след ТРИ МЕСЕЦА отново РЕМОНТ. ТЪЖНА КАРТИНА!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 13 гражданин

    15 1 Отговор
    госпожо Фандъкова, вземи ги нареди ти, може пък на теб да ти се получи, имам чувството, че всеки в тази държава вече се е пробвал да го направи, и никой не е успял досега
  • 14 София има пример от който не се учи

    13 0 Отговор
    Контрола върху изпълнението на проекта трябва да се възлага на класирания на второ място/загубилия конкурса. Гаранцията по ремонта се поема от и е за сметка на КОНТРОЛИРАЩАТА фирма.

    Град София има подобен пример от преди 150 години, но никой не си е извадил поуките от него.
  • 15 Фандъкова е учителка по руски, какво

    15 1 Отговор
    очаквате от нея. По-скоро е уместно да отбележите една мрачна годишнина. С разрешението на Сталин по искане на Тито от България е откъсната пиринска Македония!
    На 9 август 1946 година извършено едно от най-зловещите предателства на БКП към българската нация и
    държава. На пленум на ЦК на БРП (к) през същата година е приета резолюция за даване културна автономия на Пиринския край.
    Македонизацията в Пиринска Македония е процес, при който от страна на властите в България и Югославия се провежда политика по изкуствено зараждане на общност в Пиринска Македония, с изявено фалшиво македонско национално самосъзнание и отделен етнос.
    Според историческите дадености македонците са българска етнографска група, със своя регионална идентичност. На преброяванията преди 1945 година у нас, тоест, преди идването на комунистите на власт няма, регистрирани етнически македонци. Но според преброяванията от 1946 и 1956 г. се оказва, че у нас вече живеят 160 541, съответно 178 862 етнически македонци.
  • 16 Сила

    13 0 Отговор
    НЕ СЕ РЕДЯТ ТАКА, РЕДЯТ СЕ КАТО РИБЕНА КОСТ...... вижте старите снимки бе
  • 17 12345

    13 1 Отговор
    Как Певски , Доган , Домусчиев станаха милиардери ? ДС . Това е причината да умираме като народ . Никой не иска да се развива в България и емигрира . Корупцата убива . Когато няма свободна конкуренция това е резултатът.
  • 18 шегичка

    12 0 Отговор
    Сега да пуснат един голЕм валяк да мине и да ги изравни, че не изглеждат никак добре на фотото.
  • 19 1234

    10 1 Отговор
    Как Певски , Доган , Домусчиев станаха милиардери ? ДС . Това е причината да умираме като народ . Никой не иска да се развива в България и емигрира . Корупцата убива . Когато няма свободна конкуренция това е резултатът.
  • 20 Само така

    13 2 Отговор
    Ремонт на ремонт на ремонта - евала! Но иначе най-големият проблем според "сглобката" е коя дата да е национален празник..
  • 21 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    7 0 Отговор
    ЩЕ ГИ ВИДИ СЕДМИЦА СЛЕД ПУСКАНЕ НА ДВИЖЕНИЕТО
  • 22 Анонимен

    9 1 Отговор
    Г-жа кметицата Фандъкова /бивша учителка по руски език непрактикувала професията си от 12 години/ знае ли как се редят павета? Дали и ГЕРБ знаят? Или пък тези които е назначила за „Надзор“? Да отидат да се учат там откъдето са ни доставени!!!!!!

    Коментиран от #24

  • 23 Да да

    10 1 Отговор
    Как Доган, Домусчиев, Певски станаха милиярдери? ДС. Защо изчезваме като народ ?
  • 24 Знаят да крадат

    8 0 Отговор

    До коментар #22 от "Анонимен":

    И да казват после , дръжте крадеца.
  • 25 Дрън дрън та пляс

    9 0 Отговор
    всичко е изчислени по герберастки ,да изкарат неразместени до изборите тия жълти павета
  • 26 Бат Ваню

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Както":

    В нормалните държави паветата ги редят машини.

    Коментиран от #29

  • 27 Боби

    7 1 Отговор
    Евтин картофен ПР. А не провери ли как се редят кюлчетата в Чекмеджето на тлъстия й крадлив Вожд?
  • 28 Анонимен

    7 0 Отговор
    По снимката си личи че кметицата е „изненадана“ от реденето на паветата. Хората в чужбина учат това 3 години а ние даваме на „случайни“ фирми с работници цигани да вършат тази работа. Срам за ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ ако все още я има. Или и България е в ремонт на ремонта на ремонта......ПОЗОР .
  • 29 освен това

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Бат Ваню":

    Освен това под паветата има железобетонна основа
  • 30 Сечко

    5 0 Отговор
    Да вземе и Данчето да сложи едно паве саморъчно, най добре ще е.
  • 31 Анонимен

    6 0 Отговор
    Питайте г-жа Фандъкова откъде изкара толкова пари да купи на дъщеря си хотел?

    Коментиран от #39

  • 32 Демократ

    9 0 Отговор
    Тия хора изобщо не знаят каква им е работата. Тази учителка по руски за 16 години да беше научила поне, че общината има архив и там има ръководство как се редят жълтите плочки, написано от трънските майстори, които са ги редили преди 100 години. Майсторите на всичките фандъкови фирми не стават за нищо,освен за крадене на пари. За срам да не говорим пред тази жена,защото тя не знае какво е това.
  • 33 Ииии

    5 0 Отговор
    Г-жо Фандъкова паветата наредени като с машина . „Надзор“ му е майката! Само така тази държава ще се „ОПРАВИ“. И по-малко „кюлчета“ в чекмеджето!!!!
  • 34 Да живее мутро комунистич. аристокрация

    2 1 Отговор
    Най-достойната г-жа Фъндъкова много мъжка постъпка браво
  • 35 гост

    7 0 Отговор
    преди 100 години направено, сега не могат да го направят. корупцията какви чудеса прави само.

    Коментиран от #37

  • 36 Деций

    6 1 Отговор
    И какво разбира тази( на агнето майка му) от строителство, и редене на паваж,че чак инспектирала!Стойки и чалъми ,евтин популизъм ,и фалшива загриженост!

    Коментиран от #38, #41

  • 37 Деций

    6 1 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    Не могат бе човек,не могат.Да направиш нещо което да остане за поколенията след теб е трудна работа !Това което ще остане след тях са борчове и имитация на строежи,пълен хаус и разсипана държава! ГЕРБ ,видими резултати!
  • 38 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 3 Отговор

    До коментар #36 от "Деций":

    То пък е ......Каране на самолет........само като погледнеш без да си завърил и 3клас би трябвало да можеш да отсееш........некадърното от кадърното!Тя не ги реди,тя ги съблюдава.На снимката е почти перфектно нареждане на павета!

    Коментиран от #44

  • 39 Мисля

    6 0 Отговор

    До коментар #31 от "Анонимен":

    Ами от редене на павета.Паве по паве=хотел!
  • 40 Опа

    5 1 Отговор
    Тази активно работи за строителната гербетронска мафия- отчуждава частните имоти, принуждава хората да дават имотите за строеж, имат си лостове и нови технологии за тази цел. Няма все да е така, в Библията пише по делата им ще се въздаде! / подчертавам не е по думите/
  • 41 щом дава парите

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "Деций":

    трябва ли да разбира?

    Коментиран от #46

  • 42 ЧАЛГА= ДУХОВНА СМЪРТ

    6 0 Отговор
    АКО СА НАРЕДЕНИ КАТО НА СНИМКАТА ОЧАКВАЙТЕ МНОГО СКОРО СЛЕДВАЩ РЕМОНТ!
  • 43 Скъпи на триците , евтини на брашното

    9 0 Отговор
    Абе безхаберни управляващи бунаци не хвърляйте пари на вятъра , а намерете читави хора да ги пренаредят!
    Германия, Англия , Турция
    Станахте за смях и подигравки и с това ще ви запомнят българите!
  • 44 Деций

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Важно е да имат основа и да държат на разместване.
  • 45 АнтиГроб

    4 1 Отговор
    Изненадващо пускам булетинята у друга урна.
  • 46 Деций

    6 0 Отговор

    До коментар #41 от "щом дава парите":

    А какво инспектира ако не разбира,а то е ясно ,че не разбира!Прати експерти, строителен надзор и да ти докладват.Какво ми е излязла да се снима.
  • 47 Сечко

    8 0 Отговор
    Каква нова технология бе хора? Ще поправяме това дето преди 100 и не знам си колко години е използвано за поставяне. Преди години всяка година минаваха военните паради с танковете от там и паветата не мърдаха.
  • 48 Мнение

    5 0 Отговор
    Ако това на картинката е от сега , то нещата са много зле.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове