Last news in Fakti

15 Август, 2023 09:36 3 182 16

Организирани гонки и дрифт в центъра на София (ВИДЕО)

  • гонки-
  • дрифт-
  • коли-
  • софия

На кадрите се вижда как скъпи коли се движат с бясна скорост по жълтите павета в столицата. Имат си дори оператори, които да ги заснемат

Организирани гонки и дрифт в центъра на София (ВИДЕО) - 1

Клипове на организирани гонки и дрифт в центъра на София взривиха социалните мрежи, съобщиха в ефира на Нова телевизия. На кадрите се вижда как скъпи коли се движат с бясна скорост по жълтите павета в столицата. Имат си дори оператори, които да ги заснемат.

Най-голямо впечатление прави луксозен автомобил с регистрационен номер четири шестици. Преди година шофьорът му причини катастрофа край Царево. Тогава той връхлетя група младежи, спрели да снимат залеза. Като по чудо инцидентът се размина без жертви, тъй като нямало хора в ударената кола. По-късно шофьорът показа среден пръст на снимка на фона на потрошения луксозен автомобил.

„В закона такова поведение не се санкционира с отнемане на колата. Законодателство, което чрез норми се опитва да овладее, да предвиди, всички възможни житейски хипотези, не е добро. За това е съдът. Нормите трябва да са по-общо формулирани, но по начин, който да вмества всички подобни действия”, обясни адвокат Людмил Рангелов.

„Ясно, че в България всичко е възможно. И всичко това се случва на фона на масовото недоволство на служителите на МВР, когато им започнаха проверките с тестове за наркотици. Те изведнъж казаха, че полевите тестове не са качествени. Тяхното недоволство беше уважено. Недоволството на водачите никой не го уважава. Същите некачествени тестове могат да причинят много голяма вреда на някой гражданин, на който е отнето мпс-то и накрая да му кажат – „извинявайте”. Смятам, че същият автомобил, който се отнема, би могъл да бъде управляван от дисциплиниран, съвестен водач. Тогава автомобилът не е виновен, но когато се управлява от дрогиран, той се отнема. За съжаление нашите законодатели не се вслушват в съвети, за да не се стига до тази крайна мярка, която за мен има чисто популистка цел и ще увеличи страшно много корупцията. Някой ще си купи кола за 500 лв., ще се дрогира и ще кара с нея и голяма работа като му го отнемат”, обясни Георгиев. Според него до излизане на резултатите от кръвната проба лицето трябва да е невинно.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ветеринарен психолог

    35 0 Отговор
    Нищо ново. Милицията дреме,батките се кефят. Народа ги псува. Мила родна картинка.
  • 2 Иванов

    32 0 Отговор
    А на тези гонкажий няма ли кой да им конфискува колите ?

    Коментиран от #8

  • 3 Пешо Дрифта

    16 1 Отговор
    Шаркам си на катаджийчетата и всичко е 6...
  • 4 $$$$$

    13 0 Отговор
    Липса на държава във всичките и проявления!!! Само някакви самоназначили са се "политици" действащи в несвяст.
  • 5 За протокола

    18 0 Отговор
    В Парламента
    Мъдриха, правиха, и из...раха едно голямо нищо.
    На такива лекета на място да им се взимат ключовете и да се отнемат колите поне за 1 месец.
    При второ нарушение - поне за 1 година.
    При трето - окончателно.
    За другото:
    - Ако убиеш някого с пистолет, той се отнема. Защо да не е същото и ако убиеш някого с кола?
    - Ако дрогиран или пиян размахва пистолет, защо даа не е същото и при карането под влияние на алкохол или дрога.
  • 6 шампиона

    14 1 Отговор
    Нали сте наясно, че утре като го спрат надрусано това келешче с тази кола няма да му бъде отнета..Питайте кой е баща му, защото на тази възраст дори и наркотици да продава, няма да е толкова на високо в йерархията, че да може да си позволи това возило..
  • 7 гост

    11 1 Отговор
    Такива неща се организират по цял цвят, ма наш ганьо си мисли, че само тука е така. Разликата с другите страни е, че ако те хванат, оставаш без кола а някой коли дори ги бракуват!
  • 8 Ветеринарен психолог

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Иванов":

    Освен Динко от Ямбол,не виждам кой друг.Всеки на него чака

    Коментиран от #10

  • 9 оня с коня

    9 1 Отговор
    В статията надълго и нашироко се описва как се правели необезпокоявано Гонки със скъпи коли,как се показвал Пръст/среден/,как Законът бил хем добър и хем "не чак толкова",но Най-важното - Есенцията в Статията се съдаржа в Едно единствено изречение,находящо се някъде в Средата на писаното:"Ясно,че в България всичко е възможно"!Та се появяват тука разни "Гурели" подвизаваши се в Чужбина,които Настоятелно и почти Заплашително призовават "да се спасяваме" час по-скоро през Терминал-2 щото БГ била "Клоаката" на Европа и Животат тука Нямал Оправяне....Та да загърбят според тяп Читавите Хора БГ която се явява "Люлката на Демокрацията" в Света и да се юрнат по тая ЛУДСКА ЧУЖБИНА?Реалността обаче е съвсем друга за тия злополучни Емигранти и те не са се преселили от БГ по някакви собствени Убеждения,а просто ЖИВОТЪТ ГИ Е ИЗХВЪРЛИЛ като "Непригодни",т.е. разбрали са "по Трудния начин" че България НЕ Е ЗА ВСЕКИ.

    Коментиран от #16

  • 10 Агата Кристи

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ветеринарен психолог":

    Помоли някой колега психолог да те прегледа и да ти назначи лечение !
  • 11 гост

    7 1 Отговор
    Мда, това си е позьорщина. Заглавието е подвеждащо, нито е дрифт, нито са състезания. Това са малки келеши които харчат парите на мама и тате и се мислят за недостижими.
  • 12 Сериозно ли!?

    2 0 Отговор
    Този някой ден ще съжалява, но ще е вече късно. И баща му няма да може да му помогне.
  • 13 Георги v.

    4 0 Отговор
    България е в безтегловно положение от много време. Полицаи, съдии, прокурори, журналисти, администрация гледат само келепира и не им дреме за нищо, не ги е срам от нищо. Затова говедата правят, каквото си искат и тормозят останалите нормални хора. Най - пресния случай е с онази никаквица Белослава. Какво се случи? Нищо.Пред лицето на целия народ я покриха изтъквайки някакви смешни аргументи.
  • 14 бармалей

    0 0 Отговор
    Много точно си го написал - България НЕ Е ЗА ВСЕКИ ! ............................за да живееш в България , трябва да Я разбираш !!!
  • 15 От както е сглобката

    2 0 Отговор
    всяка вечер след 22 часа на Сливница, Раковска и Козлодуй яко дрифт - чува се чак до пл. Народно събрание ... никакви куки няма
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове