Last news in Fakti

16 Август, 2023 10:51 1 723 26

Николай Денков: Отнемането на коли след употреба на алкохол или наркотици е стъпка в правилната посока

  • премиер-
  • отнемане на коли

За съжаление България е на едно от челните места по брой убити и ранени на пътя след произшествия, отбеляза премиерът

Николай Денков: Отнемането на коли след употреба на  алкохол или наркотици е стъпка в правилната посока - 1

Решението на Народното събрание да се отнемат превозните средства, с които са извършени нарушения след употреба на алкохол или на наркотични вещества, е стъпка в правилната посока. Това заяви премиерът Николай Денков в началото на днешното седмично правителство заседание, цитиран от БТА.

През последните години терминът "война по пътищата" придоби широка употреба. За съжаление България е на едно от челните места по брой убити и ранени на пътя след тези произшествия, отбеляза премиерът.

„Затова правителството пое задачата да предложи и да вкара в действие нови и по-строги мерки, които да намалят жертвите и по-тежките произшествия“, посочи още той.

Денков увери, че кабинетът ще направи всичко възможно новите мерки да бъдат въведени в практиката и да намалят рисковете от инциденти.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кокорчо

    51 5 Отговор
    ДА БЕ АМА СЛЕД КАТО ГО ДОКАЖИТЕ НЕ СТЕЗИ ФАЛШИВИ ТЕСТОВЕ ОСТАВА ЧОВЕКА БЕЗ РАБОТА БЕЗ КНИЖКА БЕЗ КОЛА И НАКРАЯ ОСЪЖДА ДЪРЖАВАТА АМА ТРЯБВА ВАС ДА СЪДИ
  • 2 браво

    13 32 Отговор
    Подкрепям !!!!
  • 3 и няма проблем

    31 2 Отговор
    След теста като се установи ,че е положителен , да се вземе кръв за изследване !!

    Коментиран от #6, #17

  • 4 ОМИР

    21 5 Отговор
    Улава работа -----гепи гегата мани тия министърски работи НЕ ТИ СЕ ОТДАВАТ
  • 5 Питане

    26 0 Отговор
    А не е ли по добре пияните убийци да са в затвора.
  • 6 Да бе

    35 3 Отговор

    До коментар #3 от "и няма проблем":

    Я питай полицайте, защо не искат да се подлагат на същиге тези тестове .

    Коментиран от #22

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Красимир Петров

    5 19 Отговор
    ПОДКРЕПЯМ!
  • 9 Тъпунгер

    28 2 Отговор
    Убийството е извършено с нож. Ножът се арестува за неопределено време в мвр
  • 10 ГОСТ

    25 1 Отговор
    Проблема е с тези тестове за наркотици. Трябва да се направят така , че да отчитат реално кога си под тяхно влияние или някакво количество на наркотика в теб. Иначе са безсмислени ,все едно някой преди месец или два да е употребил алкохол и да се каже че сега е под въздействието му- почти всички водачи ще излезе че карат пили.
  • 11 Доктор

    27 2 Отговор
    Стъпка в правилна посока е да се махнете веднага, а най-правилната е да бъдете в затвора.
  • 12 Добре,

    13 3 Отговор
    Взема се колата,този който има възможност ще си купи друга,а който няма,може и да открадне кола,щото пиенето и омайването няма как да се вземат.
  • 13 Стилян

    13 9 Отговор
    Никога няма да гласувам повече за вас.Ще гласувам за първи път за Герб,защото Борисов нямаше да постъпи така.
    Аз не виждам да сте направили нищо против вноса и разпространяването на дрогата..
    Държавните служители допускат да влиза дрога в България.
  • 14 Дрън дрън та пляс

    21 1 Отговор
    невинен до доказване на противното ... да ама не , в бг е точно обратното
  • 15 ПП+ДБ+ГЕРБ

    12 1 Отговор
    Николай Денков: Отнемането на коли след употреба на алкохол или наркотици е стъпка в правилната посока, затова арестувахме колата на Семерджиев, а него го пуснахме на свобода. Следващата стъпка в правилната посока е да арестуваме оръжията на убийците.
  • 16 ха ха

    5 1 Отговор
    Врабецът няма частната собственост за нищо! Давоски наместник комунист.
  • 17 ха ха

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "и няма проблем":

    Има много сериозен проблем. Няма изградена база за кръвни тестове в България... За някои вечества се чака по месец на опашка.
  • 18 ха ха

    12 1 Отговор
    И последно, да приемем, че е справедливо един да го наказват с 1000 лева, а друг с 50 000 при конфискация. Интересното е къде ще складират конфискуваните коли или ще подбиват вторичния пазар? Отделно, че делата могат да се точат с години, а без осъдителна присъда колата не е юридически отнета. Поредното малоумие на народените избраници.

    Коментиран от #20

  • 19 уйко калеко

    3 0 Отговор
    Аз не мога да разбера едно нещо.Искаме да сме по близо до страните от ЕС.Там демокрацията е по напреднала от нас и съответно законите им са по съвършенни от нашите.Тогава какво умуват нашите законотворци.Да преписват техните закони и да се свърши работата,иначе се получава ,че всеки път ттрябва да ,,ОТКРИВАМЕ КОЛЕЛОТО И
    ТОПЛАТА ВОДА.,,.Например скоро в този сайт имаше информация за ГЪРЦИЯ за глоби от порядъка на 1,5 милиона и 2 милиона евро за незаконно строителство по тяхното море,Два парцела от 450 и 700 кв.м.Но явно този гръцки закон не е приложим за страната ни защото ще изгърмят много наши политици магистрати мафиоти и др. наша корумпирана п----ч.ИСКАМЕ ДА СЕ РАВНЯВАМЕ С ЕВРОПЕЙЦИТЕ ,А ВИНАГИ ,ЗАКОНИТЕ НИ СА В УЩЪРБ НА ОБИКНОВЕННИЯТ ЧОВЕК И СЕ ОСТАВЯТ В ТЯХ ВРАТИЧКИ ЗА ,,БОГОИЗБРАНИТЕ,,(ПАРАЛИИТЕ).
  • 20 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "ха ха":

    .Като отнемеш колата на пияния баровез,той ще си купи друга и пак ще кара ,дори и без книжка,или ще го возят.Като отнемеш някоя кочина на 20 + години, ще стане същото.Кошове за по заплата и половина,колкото искаш на пазара. Автомобила не извършва престъпление,не пие алкохол,не приема наркотични вещества,за да се упражнява рестрикция върху него.Но когато си избираме т@паци с купени дипломи,така става.
  • 21 скоро,скоро!!!

    1 0 Отговор
    това ли е голямото решение на банда главоци с големи заплати!!!! а нещо друго,а!!!
  • 22 адаша

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Да бе":

    Защото ще останем без полицейски коли. Трябва да ги конфискуват.
  • 23 Ти си

    1 0 Отговор
    Ако снощи съм дръпнал един джойнт с приятели със сигурност днес при тест ще ми покаже че съм консумирал но това не значи че съм под въздействие на опията в момента и да питам като катаджия "...и ко прайм сега ...."
    Виж темата с алкохола е съвсем друга там е ясно .....
  • 24 Резервист

    4 0 Отговор
    И най-умният си е малко прост. Ако не си обезпечи закона с всичко необходимо, как точно ще го прилага? Полицаи се бунтуват заради неточни тестове, но за останалите са Ок!? Нямаш акредитирани лаборатории за кръвни проби, но да накаже някого за година без да е доказано виновен е Ок?! Нямаш необходимите условия да сълраниш отнетите коли но да ги връщаш оглозгани е Ок!?
    Ти си бил много прост, бе!
  • 25 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    1 0 Отговор
    Глупав продажен съсел.....
  • 26 Лаврентий Берия

    4 0 Отговор
    А кога ще "посегнете" на лъскавите возила дето си правят "драг" и "гонки" из цяла София? На тези рецидивисти, кога ще конфискувате колите Господин Премиер, за да видим, че не се страхувате или не сте зависим от всевластните им татковци, които вече дори не контролират отрочетата си? Крачка в правилна посока - да! Обаче - крайно недостатъчна. В София е "кланница". Масово избушени генерации сменени с "пернишки кюнци" с непоносими децибели? Тормоза започва по нощите, когато полицията изглежда "спи". Та, кога ще посегнете на самозабравилите се синчета?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове