Last news in Fakti

17 Август, 2023 09:48 2 987 54

Ректорът на УНСС: Много сериозен мотив и добре организирано убийство на Алексей Петров

  • димитър димитров-
  • убийство-
  • алексей петров

Освен бизнесмен и политик, Петров беше преподавател в УНСС и експерт по корпоративна сигурност и антитероризъм

Ректорът на УНСС: Много сериозен мотив и добре организирано убийство на Алексей Петров - 1

Показното убийство посред бял ден на Алексей Петров поставя много въпроси. Освен бизнесмен и политик, Петров беше преподавател в УНСС и експерт по корпоративна сигурност и антитероризъм.

"С него се познаваме сигурно от 20 години - когато той беше докторант в УНСС, а след това и преподавател. Знаете за проблемите със съдебната власт и делото "Октопод". След това той прекъсна малко контактите и разви академична кариера в Пловдивския университет. Студентите са го харесвали винаги. Книгата му "Активна корпоративна сигурност: Теория и практика" беше един от по-интересните материали, свързани с корпоративната сигурност, който той също прилагаше и в бизнеса си", каза ректорът на УНСС и експерт по национална сигурност проф. Димитър Димитров в студиото на "България сутрин".

Гостът сподели, че с Алексей Петров са говорили лично преди 2 години и каза, че не е сигурен дали се е притеснявал за живота си. Димитров разбира за убийството от Facebook и първоначално мисли, че това е шега. Според него покушението е било добре организирано, след като бившата барета успя да оцелее при другите опити за убийство.

"Никой не се разхожда с пушка в гората и очевидно това е организирано. Поръчителите смятат, че няма да бъдат заловени и това е големият проблем. Когато има страх от залавяне, няма да се случват такива неща. Понякога извършителите са много изобретателни, но архивите показват, че има много неразкрити убийства, което говори за системен проблем. Да, трябват реформи и в МВР, и в правосъдната ни система, но те не трябва да бъдат безкрайни", заяви ректорът на УНСС в ефира на Bulgaria ON AIR.

Проф. Димитър Димитров не смята, че се връщаме в мутренските времена и силно се надява извършителите да бъдат открити и осъдени. Той отрече спекулацията, че убиецът на Алексей Петров е пуснатият преди няколко месеца украинец и заяви, че има много начини, чрез които да се провери тази информация.

"Алексей Петров се занимаваше с много неща - икономика, политика, връзка със силовите структури. Явно мотивът е бил много сериозен, след като е организирано това покушение. Възможно е да има сътресения в сферата на застраховането, но не мисля, че ще са сериозни. Все пак не е лесно да създадеш такива компании и да ги управляваш", каза още ректорът на УНСС.

В края на разговора той заяви, че убийството няма връзка с Шенген и че тези неща се случват и в други държави. Събеседникът отбеляза, че България трябва да изпълни поредица от изисквания преди да бъде приета в Шенген.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    27 1 Отговор
    България ке се оправи коги у политиката и общественото пространство няма ни един с близки връзки към престъпници и мафиоти, ни един. Ортаците на убитият гангстер още малко и национален траур ще обявят.
  • 2 беше един

    21 2 Отговор
    Б О К Л У К
  • 3 Хасковски каунь

    30 1 Отговор
    Очаквам и баба ПЕНА фурнаджийката да даде своята версия.
  • 4 За пореден път

    28 0 Отговор
    За пореден път се убеждавам, че по брой специалисти на глава от населението сме първи в света. Толкова анализатори нямат дори САЩ. Да се чуди човек, защо тогава сме все на опашката във всяка една област?!?
  • 5 Стига бе

    31 2 Отговор
    Вече ставате смешни. Какъв преподавател може да бъде една помачорска мутра с основно образование. Тоя е същия като "генерал" Чекмеджан.
  • 6 Гацо

    20 2 Отговор
    Мене що не ме утепат...Оти не съм айдук...За айдуците само трепание...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Стефанов

    22 2 Отговор
    АЛЕКСЕЙ БЕШЕ много Умен, Като Бойко, ГЕШЕВ, имаше много дипломи и титли!!! И Като тримата, беше Мафиот, така казват бабите по Пазара!! Убихаго да му вземат Дипломите!!
  • 9 Бандитска София

    11 10 Отговор
    След като Радев вдигна юмрука, България се върна в 1990. Човек трябва да се оглежда по ъглите и след като се увели че е бизопасно да преминава на прибежки.
  • 10 Голяма прилика

    15 1 Отговор
    Ми той трактора си прилича на глигaн в чутурата, как няма го обърка ловеца?
  • 11 Веселинов

    15 2 Отговор
    Защо на стената е сложил украинското знаме ?

    Коментиран от #52

  • 12 Тя знае

    5 3 Отговор
    Да разпитат Надежда Йорданова
  • 13 Динев

    19 1 Отговор
    Поредният от мутренско-милиционерското котило на Илия Павлов, Пашата, Доктора, Самоковеца и Тиквата от Банкя. След акцията Октопод и проблемите със закона свързаното с що-годе легална търговска дейност имущество на Трактора - наследството на Винената царица и Лев инс. номинално мина в ръцете на израелски граждани подставени лица на Моосад. Най-вероятно Трактора да е решил, че може да си върне обратно част от това имущество и в резултат да е получил куршум. Тиквата от Банкя май е по-разумна - изглежда че е напълно забравил за 3-те си милиарда с номинален собственик подставеното лице Цецилия (Цветелина) Бориславова и има реален шанс да му се размине
  • 14 ЕДГАР КЕЙСИ

    11 2 Отговор
    СЛЕДИТЕ ВОДЯТ КЪМ ......... ZEЛЕНИЯ ЧОРАП ........
  • 15 Павлов

    22 0 Отговор
    Моля бъдете точни. Името на убития е Асан Ибраим Юмеров и е козарче от колибите над Тетевен.
  • 16 Бай Иван

    25 1 Отговор
    "Ректорът на УНСС: Много сериозен мотив и добре организирано убийство на Алексей Петров"

    Щом и ректора на университет за национално и световно стопанство се изказва за едно такова тежко престъпление, как било организирано сме го закъсали. Чакаме и ветеринарите от Стара Загора да се включат в разследването, а службите да пишат концепции за развитието на икономиката. Или пък да почнат да израждат крави .

    Личните отношения между тях в УНСС са друго нещо и може да си ги коментира колкото иска. Макар ,че и там по върховете на този институт са си кадри на ДС , като Стати Статев.

    Коментиран от #50

  • 17 Савов

    10 1 Отговор
    Защо не казват охраната къде е била и защо не се е намесила

    Коментиран от #28

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Здрасти

    3 4 Отговор
    ЦРУ? Ликвидирва и последната надежда за различен живот ли?
  • 22 за седмица

    8 0 Отговор
    гласене и една атака и последната мутра е убит . власта му го уби . силен на деня , кръгове безименни , олигарх , а без следово куче да хване следата . Зад воденицата е прикрито . вкараха ни във войната , разграбен бюджет, вдигане на цените .
  • 23 Чадърчето

    16 1 Отговор
    - Крият за действията на охраната.
    - Крият самоличноста на жената.
    - Дори точното място и време не смеят да огласят - под манастир, над манастир, под Бай Крстьо, над Драгалевци.

    Отклоняват вниманието както могат, за да скалъпят версия.

    Коментиран от #33

  • 24 Еми

    19 1 Отговор
    Един паразит по малко.Такива кърлежи като този смучеха кръвта на България и народа.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Красимир Петров

    14 0 Отговор
    Пълна пародия,само акушер гинеколози не са се изкарали по този въпрос.Колко добра мутра беше трактора.
  • 28 За охраната

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "Савов":

    Доколкото разбрах охраната е залегнала в тревата. Ми не знам нищо...ония се разхождали
    по пътеката...охраната..не трябва ли да бъдат пред тях и след тях..
  • 29 Куршум за него

    17 0 Отговор
    Ректора на УНСС също е за убийство, далавераджия който продава дипломи срещу големи суми!!!
  • 30 Дедо ви...

    9 0 Отговор
    За кого ревете за архитекта на сглобката ли. Появява тенденция, че който се сближи с Асенката и Кирцата прекалено, взима да дава скоропостижно фира. Първо Джинговецът нещо се подхлъзна и падна в градината.
    После Къро нещо обясняваше, че си ги бил напазарувал и му били в джоба и взе, че се гътна. За Трактора също се знае, че беше един от баячките на това правителство и беше много близък с татко Петко.
  • 31 Весо

    9 1 Отговор
    Охраната му се е уплашила и побягнала, даже от страх не звъннали на бърза помощ, а някаква жена която ги видяла да бягат от местопрестъплението се обадила на 112
  • 32 Приятел,

    7 1 Отговор
    изчерпахте се с ненужна информация
  • 33 БелаДона

    11 0 Отговор

    До коментар #23 от "Чадърчето":

    Жената най-вероятно ще я гътнат още в Пирогов тези дни, защото е видяла някой неща, като това как охраната е избягала след изстрела и са залегнали в храстите
  • 34 Милев

    13 0 Отговор
    "Доцентът" по национална сигурност, всъщност е козарче от Тетевенските колиби и се казва Асан Ибраим Юмеров, пом аче с основно образование.
  • 35 Райков

    8 0 Отговор
    За тези, които не знаят, така известният като Алексей Петров, наистина е роден под името Асан Ибрахимов Юмеров, преда да бъде прекръстен при смяната на имената.
  • 36 !!!?

    11 1 Отговор
    От биографията на Алексей Петров разбираме, че е завършил училище за милиционери в Пазарджик...и това е достатъчно да бъде преподавател в УНСС ! Наскоро един Чеков или Чуков обвини Габриел, че е завършила университет в Бордо, но не била влизала в пантеона в Париж, та затова на ставала за комисар в Брюксел !! Явно "изкуствения интелект" вече е чипиран в менторите на съветското "въzраждане" !!!?

    Коментиран от #51

  • 37 БОКО

    4 0 Отговор
    и аз искам да съм преподавател, знам до основи изкуството на висшия държавен рекет и корупция - къде има такива предмети, а може и по поръчкови убийства. Кой ще потърси сметка на университетите, допуснали такива "преподаватели" - с 3-4 човека въоръжена до зъби охрана, бронежилетки в учебните зали и аулите. На студентите е забранено да ходят с неподходящи облекла, забранено е да се пуши, но с оръжие може...Утре отивам с РПГ в университета, за самозащита...може ли
  • 38 Всички знаят

    8 0 Отговор
    Престъпник, нищо повече!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Петков

    6 1 Отговор
    Кой ли не се изказа за това убийство, само главната мутра се спотайва в Зайчарника. А и мисирките ги е страх да го питат.
  • 41 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 0 Отговор
    СЛЕДАТА ВОДИ В ......... ЕДНО КОТИЛО ...... ФАКТ !
  • 42 Маринов

    6 1 Отговор
    Най-достоверен е Цветелин Йовчев. Алексей Петров си бе ше мутра и силов човек. Използвали са го политиците срещу опонентите си, дали са му прекалено власт, той като про ст човек си е помислил, че всичо е в ръцето му, надценил с е е и са го гръмнали. Просто. Съжалявам, но такива като него винаги са були пушечно месо на тези, за които той работи,. Няма да се учудя и убиецът му вече да е гръмнат.
  • 43 ЕДГАР КЕЙСИ

    7 0 Отговор
    "КОТИЛОТО" Е ОТ ........ АГЕНТИ НА ДС И ШПИОНИ НА КГБ ......
  • 44 Стоянов

    7 1 Отговор
    Господина всяка манджа мерудия, банкянския тарикат защо се скри и мълчи. Обикновено е първа писта по медиите, сега никакъв го няма. Гузен ли е нещо, страх ли го е? Мисирките и те не смеят да питат къде е . Странна история
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Прометей

    5 2 Отговор
    Един доказан мръсник като Алексей Петров си получи заслуженото. Човека които арестува Петров по делото октопод е министър на МВР Цветан Цветанов. Никой не знае колко майки е разплакал Алексей Петров? Държавата си затваряше очите за извършените престъпления на старшина Петров, той е бил в Дс и съответно закрилян от тях.Помашки доказан мръсник. ДАНС бе създадена от БСП с премиер Сергей Станишев, а президент бе милионера Гоцето Първанов, тогава започна кариерата на Петров в ДАНС и създадения от него отряд Оса, които колеше и бесеше в България.
  • 47 И тоя палячо

    4 1 Отговор
    компетентен

    Коментиран от #53

  • 48 Стати

    4 0 Отговор
    Димитров излъга, че се е виждал с Алексей преди две години. Всеки месец се виждат поне по веднъж.
  • 49 доц. Помаков

    3 0 Отговор
    Виждате ли какво е нитовото на науката в България? Има и качествени учени, но нарочно ги държат настрана. Едни и съъщи, много специалисти по национална сигурност, затова нямаме никаква национална сигурност- убийства, беден народ, престъпност, мутри, разчистване на сметки. Ако в държавата имаше наистина национална сигурност, нямаше да допусне един престъпник от помашките села да го направят "доцент".
  • 50 от едно тесто замесени

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Бай Иван":

    Статев е агент на ДС, понастоящем се е заселил в Солун, има две вили в Гърция, не си знае парите.
  • 51 доц. Калпазанов

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "!!!?":

    Понеже са от един дол дренки и взаимно се хвалят. Големият учен, няма що!
  • 52 Промянов

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Веселинов":

    За да се хареса на "новите".
  • 53 меракът на чичо Денчев

    3 0 Отговор

    До коментар #47 от "И тоя палячо":

    Изключително компетентно мнение, все едно констатира, че денят се сменя с нощта. Оригинално, умно, откривателско.
  • 54 Потънало образование

    0 0 Отговор
    Сградата на един корпус на този университет е пред срутване
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове