Last news in Fakti

17 Август, 2023 12:11 7 271 40

Кой стои зад предсрочното освобождаване на Роман Логвиненко, подготвил атентат срещу Алексей Петров?

  • роман логвиненко-
  • атентат-
  • убийство-
  • алексей петров

Един човек не може да живее вечно заграден от охранителите си. Човек има нужда от малко лично пространство. Това е правил Алексей Петров в планината

Кой стои зад предсрочното освобождаване на Роман Логвиненко, подготвил атентат срещу Алексей Петров? - 1
Снимка: БГНЕС

Разглеждаме по-внимателно пътя на Алексей Петров през годините. Темата коментира в предаването „Тази сутрин“ Асен Иванов, зам.-главен редактор на bTV Новините.

Паралели

„Преди 21 години на 15 август Алексей Петров беше прострелян. Дали има връзка между поръчителя тогава и сега – едва ли може да се даде отговор. Има паралел, който прави впечатление – Алексей Петров беше дал заявка, че ще се върне в службите, които беше напуснал и то на висок пост, за да официализира властта, която се говореше, че има неофициално. Тогава такива бяха слуховете и спекулациите - ще се върне като шеф на НСБОП“, посочи той.

„Заявката му при Мария Цънцарова беше ясна – той е готов да се върне в службите, за да помага по един или друг начин на държавата“, допълни Асен Иванов.

„От години Алексей Петров говори за икономическата сигурност. Делото „Октопод“ започна, след като Алексей Петров даде интервюта, че има проблем с банковата система, за проблем с КТБ – неща, които се оказаха по някакъв начин верни. Точно когато започна да говори за икономическата сигурност, започна делото „Октопод“.

„Цветлин Йовчев каза, че няма как човек с такава визитка да бъде на висок пост в службите. Ясно е, но може би щеше да се случи за втори път. Когато Алексей Петров беше осветен като съветник на Петко Сертов през 2009 година, това беше интересен елемент от връзката между реалната власт на службите и организираната престъпност. От „тъмната страна“ на бизнеса и обществото той се озова от „светлата“ – разследваше хората, за които се говореше, че има контакт с тях“, обясни зам.-главният редактор на bTV Новините.

Роман Логвиненко, осъден за опита за атентат срещу Алексей Петров през 2015 г., е предсрочно освободен от затвора през май

Опитът за убийство през 2015 г.

„Алексей Петров има частна улица в София, заградена с бариери. Има един завой, на който го чакаха хората с гранатомет. Снарядът пада покрай автомобила, което го спасява. Неговите охранители ускоряват. Интересен е елементът с освобождаването през май тази година на украинеца Роман Логвиненко - човекът, организирал тази стрелба. Той беше осъден на 10 години затвор за участието си в опита за убийство. Той кандидатства за предсрочно освобождаване. Администрацията на затвора казва, че той не се е поправил и не бива да бъде освободен, Софийският градски съд казва, че не може да бъде освободен, но Апелативният съд решава, че той ще бъде освободен. Въпросите са много – къде е този човек, има ли връзка с сегашния атентат срещу Алексей Петров, какви са мотивите за освобождаването му“, коментира още Асен Иванов.

Убийството на Алексей Петров

„Един човек не може да живее вечно заграден от охранителите си. Човек има нужда от малко лично пространство. Това е правил Алексей Петров в планината. Той е имал традиция да ходи в планината с тази жена, която е била кондиционен треньор. Моето обяснение е, че охраната, която е била с него, е останала малко по-назад. Това е бил негов начин да си почива или да се отдели от всичко. Най-вероятно, че този пропуск е използван“.

„За всяко такова престъпление трябва да се търсят парите. Спекулациите, че причината е опит за връщане в службите – това е малко вероятно. Алексей Петров е част от един доста голям, светъл икономически бизнес, но не знаем какво стои там, където е сянката“, подчерта зам.-главният редактор на bTV Новините.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красимир Петров

    28 1 Отговор
    Е как КОЙ,Кой

    Коментиран от #25

  • 2 Стефан Колев

    36 1 Отговор
    Чакаме следващият
  • 3 Госあ

    45 13 Отговор
    Мани, мани, не ни стигаше нашата мафия, ами сега и украинска завъдихме….голем бизнес с органи ше пада….
  • 4 123

    3 21 Отговор
    МОЧА = Алекс !

    Коментиран от #28

  • 5 Сила

    36 2 Отговор
    Аааааааа, да е мислил навремето...... аз и познатите ми си ходиме без охрана и не носиме бронирани жилетки...... Нали всеки втори Ганьо иска да е бизнесМан, тарикат и мутра
  • 6 Красимир Петров

    24 6 Отговор
    Публикувам въпросите(отговори)на Слави Трифонов.Убийството на Алексей Петров беше предизвестено. Имаше два опита за убийство срещу него. 2002 година беше уцелен в гърдите и в крака, но оживя. И 2015 година беше стреляно срещу него с гранатомет. Тоест, това, което се случи днес не беше неочаквано. Но то ясно показа, че държавата и службите са слаби и скопени. И не са в състоянието нито да прогнозират, нито да предотвратят подобен - показен разстрел. Нали в онзи прочут запис Кирил Петков каза, че трябва да овладеят службите и те да станат техни? И ето, с помощта на Бойко Борисов, те овладяха службите и какво от това? И, някак си, от само себе си възникват следните въпроси:

    1. Това началото на гангстерска война ли е?

    2. Има ли връзка между убийството на Къро, смъртта на единия от братя Галеви и убийството на Алексей Петров?

    3. Имал ли е общ бизнес бащата на Кирил Петков с Алексей Петров?

    4. Имал ли е срещи Кирил Петков с Алексей Петров и ако да - кога, къде и защо?

    5. Бил ли е посредник Алексей Петров между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ в разговорите за съставяне на редовно правителство?

    6. Има ли нещо общо взривът срещу Иван Гешев с убийството на Алексей Петров?

    7. Защо НСО охранява Кирил Петков, ген. Атанасов и Христо Иванов? Има ли заплаха срещу тях и ако да - от кого и откога?

    И осми въпрос, но няма да е последен: Как ще ни приемат в Шенген след тези показни убийства, взривове, безпомощно МВР и, въобще, безпомощни правоохр
  • 7 Хаха

    23 5 Отговор
    Поредния мафиот убит докато крие любовницата с кола в гората...
  • 8 Тази публикация ми звучи като

    18 4 Отговор
    Наивен опит дяволът да бъде изкаран те толко черен
  • 9 Да бе мирно

    22 4 Отговор
    на село седяло , не би чудо видяло !
  • 10 скоро

    45 5 Отговор
    Чакам блага вест и за крадеца от Банкя

    Коментиран от #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Най-вероятно е смятал

    10 27 Отговор
    Да осветли руските шпиони у нас и са го отстранили

    Коментиран от #13, #30

  • 13 Викаш

    14 2 Отговор

    До коментар #12 от "Най-вероятно е смятал":

    За тва украинец го е гонел 2015та..
  • 14 Баце ЕООД

    23 3 Отговор
    100% държавна поръчка..

    Коментиран от #39

  • 15 Инфо

    20 3 Отговор
    Вече твърде много хора свързват убийството на Алексей Петров с Бойко Борисов - и по-точно с “неговия кръг@, тоест с онези лица и кръгове, които го избраха и лансираха във властта още от времето, когато го направиха главен секретар на МВР в правителството на доведения пак от същите Симеон Кобурготски.
    Ключова роля по онова време в този проект бе възложена и на друг - на Цветан Цветанов, на когото бе възложено той да му спретне и партия на Борисов, ставайки му негова “дясна ръка” по този начин.
    Всички помним стотиците шокиращи атентати и убийства по онова време, и НИТО ЕДИН заловен и ОСЪДЕН ПОРЪЧИТЕЛ!!!

    И докато поръчителите - които явно са от МАФИЯТА с отрично известен ГЕНЕЗИС останаха скрити (поне за обществото), то ТЕХНИЯТ КРЪГ вече е преселно ясен и известен на зала Бългапия, да не говорим за западните служби, респективно правителства, за ЕС и САЩ!
    Тоест, панорамната картина вече е ясна!

    И сега, на фона на поредното поръчково убийство на поредната ключова фигура от организираната престъпност някак си се забраня и пропуска, че всъщност вече има и ПОКАЗАНИЯ срещу Борисов за неговата роля - и то не само от редица лица борещи се с организираната престъпност, както и от рица ОТ тази престъпност. но ДОРИ И ОТ ДЪЛГОГОДИШНАТА ДЯСНА РЪКА на Борисов, и - да не забравяме - бивш винистър на МВР в негово правителство - Цветан Цветанов!
    И още нещо важно - той е направил тези признания и де факто ПОКАЗАНИЯ … ПРЕДИ да стане това поредно поръчково убийство, дос
  • 16 мисирка

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "скоро":

    Е, не бъди толкова жесток - разбрах от една Мата Хари, че се е нас....л от страх.
  • 17 Макробиолог

    15 0 Отговор
    Всеки се изказа по това убийство, та защо не и аз---от 15та до 23та са 8 години,доста за да ги отпишеш с лека ръка,от май до август са 4 месеца,достатъчни за човек от занаята да организира събитието.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Котьо Котев

    26 0 Отговор
    У нас не се знае кой е бандит или мутра и кой е ченге. Взаимно са се оплели като свински черва. Милицията у нас е брокер на престъпността, трябва тотална чистка. И като ги пита човек за дадено престъпление, отговарят все по един и същи начин: " Извършват се процесуално-следствени действия, не можем да ви дадем на този етап информация, оставете колегите да си свършат работа." а тези колеги сякаш по команда нарочно не вършант работа. Колко неразкрити убийства останаха през "прехода"? Сигурно има над 100.Е, как тогава да ни приемат в Шенген? Ние сме несигурна дъргжава д несигурни органи за сигурност, мудно правораздаване, лоши кадри, стари методи от комунизма.
  • 20 бай Гриша

    21 1 Отговор
    И эащо съдът му е присъдил само десет години за опит за убийство? Оитът се наказва като довършено престъпление все едно е убийство. Трябва проучат кои са били съдии по това дело- на първа и на втора инстанция и кои от апелативния съд са го пуснали ?
  • 21 Айде

    17 1 Отговор
    Глупости, редакторе на новините! Мутрите не помагат на държавата, а я управляват! Тоя си е отвсякъде мутра! Какъв светъл бизнес!?
  • 22 Ивайло

    22 2 Отговор
    Да попитам, какво става с имунитета на Б.Б?
    Някой за е чувал нещо?
  • 23 Власт,пари и високи залози

    15 4 Отговор
    Кой му пука за бивш служител на ДС, направил пари от грабеж на общото имане създадено от БГ народа...
    Не е добре да имаш взаимоотношения с Боко или БГ политическата сган, можеш да умреш случайно докато се разхождаш.
  • 24 Някой

    15 6 Отговор
    Всички гледат в грешната посока. Започва разчистване на местните велможи и мафия за да се поставят на тяхно място послушни на Америка чиновници за да се наложи квазифашисткия модел и да се укрепи източният фланг на НАТО
  • 25 Така

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Красимир Петров":

    Всички са се насочили към 2 личности - бойко и киро. Но виновниците са 3ната коалиция. Всички са замесени пп дб герб дпс.
  • 26 Прогнозата за промяна

    14 6 Отговор
    СЛЕД ВОЙНАТА ТУК ЩЕ СЕ ЗАСЕЛЯТ ДЕСЕТКИ-СТОТИЦИ ХИЛЯДИ УКРАИНЦИ.ВСЯКАКВИ.ЩЕ СИ НАПРАВЯТ И ПАРТИЯ.
  • 27 Никой

    17 0 Отговор
    Виждаме " добрата " работа на българското правораздаване. Кои съдии гледаха делото за предсрочно освобождаване на украинеца въпреки негативните заключения от затвора и СГС. Търсете парите там. Винаги имаме " честни " магистрати които ще върнат услугата.

    Коментиран от #40

  • 28 Браво

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "123":

    На мястото на моча пред парламента ще сложим паметник на Доган, Росенец ще предоставим на концесия на фирми до ДПС и накрая ще помолим Турция да ни присъедини към турската територия за да сме добре защитени от руската агресия.
  • 29 Сглобки, пушки, продаваме всякакви

    6 1 Отговор
    Трябва да кажат от некоалицията.
  • 30 Голяма логика искара

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "Най-вероятно е смятал":

    Най-голям страх от Алексей Петров са имали ГЕРБ и ДПС. Къде тук е Русия? А да, Путин е поръчителя. Ах тоя Путин... нашето МВР, ДАНС, Следствшето и на Сарафав прокуратурата работят за Путин. Как така Хайтянина, ЦРУ и британските агенти ще го допусне.
  • 31 Макробиолог

    6 0 Отговор
    Ако е вярно че Петров е организирал срещата на татко Петко,Борисов и прочие за годежа на здравите сили,то очевидно посолствата нямат причини да са му нещо ядосани.....На Борисов пък участие в такова мероприятие като убийство точно ей сега ну нужно колкото хемо$роид на буфера...и без това е свил ушите и ходи на пръсти щото в схемата само той пречи на идилията,държат го по принуда,да не се разпадне ГЕРБ...това сочи логиката....да е замесен Путин е нереално смешно,в България такива като Петров са тонове...тоест остава --откат от минали подземни събития....аз лично бих заложил 5лв на другаря роман.

    Коментиран от #32

  • 32 Алексей

    9 2 Отговор

    До коментар #31 от "Макробиолог":

    Петров беше използван от Борисов и Кира. Да не пропуснем - Делян П.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Значи

    3 6 Отговор
    всички нишки за убийството водят до Зеления Чорап или по-точно заместващата чорапеса с помилванията и от там директно към Слънце -Ориент и Маzква.
  • 36 А аз

    2 9 Отговор
    на Путин и путинистите в България.
  • 37 Опааа

    6 0 Отговор
    😆Мара! 😆 “ПредСОЧНО”! Сочно,сочно!
  • 38 НПО,,Правосъдие за всеки,,

    5 0 Отговор
    Апелативен съд.Съдия,състав.Дело NО,СТИСКА ЛИ ВИ.
  • 39 Б.Б

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Баце ЕООД":

    Да, подкрепям !
  • 40 Тарифа

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Никой":

    Има си тарифа, по нея "работят" .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове