Last news in Fakti

18 Август, 2023 13:44 3 810 46

МВР официално: Отмъщение или финансов дълг са версиите, по които се работи за убийството на Алексей Петров

  • алексей петров-
  • версии

Това съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов

МВР официално: Отмъщение или финансов дълг са версиите, по които се работи за убийството на Алексей Петров - 1

Две са основните версии за убийството на Алексей Петров, по които работи МВР – отмъщение или финансов дълг. Това съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов в интервю за „24 часа“.

„В цялата страна се работи с тежък криминален контингент във връзка с убийството на Алексей Петров и се търси евентуална тяхна съпричастност. Версиите, които сме извели, са за отмъщение или финансов дълг“, казва Стоянов.

Това е първото изявление на вътрешния министър след покушението срещу Алексей Петров, както и за първи път се споменават конкретни версии за него. До момента имаше множество спекулации за мотивите за убийството – някои го свързваха с миналото на Петров, други с разстрела на Красимир Каменов-Къро и със смъртта на Ангел Христов, известен като един от братята Галеви, трети заподозряха руска връзка, четвърти – политическа и т.н.

Днес министърът на вътрешните работи ще присъства на свиканото от премиера акад. Николай Денков съвещание със службите за сигурност заради зачестилите тежки престъпления в страната. На него Стоянов ще информира министър-председателя за хода на разследването и ще го запознае с набелязани конкретни мерки, изготвени от МВР, е споделил министърът в интервюто, информира "Лекс".

Заместник главният прокурор Мария Павлова на свой ред заяви, че не очаква убийството на Алексей Петров да предизвика война в подземния свят. „Анализите, които тръгнаха непосредствено след убийството, са и в двете посоки. Едните казват, че може да отключи война, други – че не. Аз нямам такива очаквания. По-скоро – не. Все пак това е трети опит за покушение, за съжаление, вече успешен“, казва Павлова пред „24 часа“. Тя допълва, че няма информация Алексей Петров да се е чувствал застрашен през последните седмици.

Мария Павлова уверява, че ръководството на прокуратурата ще направи всичко възможно подобен род тежки престъпления да не останат без последици както за извършителите, така и за евентуалните поръчители.

Алексей Петров, бивша барета, някогашен съветник в ДАНС, бизнесмен, преподавател беше застрелян в сряда по време на разходка в кв. „Драгалевци“, придружаван от своя позната, която беше ранена. Още тогава от прокуратурата съобщиха, че той е бил с трима души охрана, но те не са успели да реагират. Според неофициална информация той им е казал, че няма нужда да вървят с него.

В близост до мястото на покушението са били двама украински туристи, които са чули стрелбата, но не са видели извършителя. Те са помогнали на ранената жена да подаде сигнал.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теория

    32 0 Отговор
    на вероятностите ! Браво !

    Коментиран от #33

  • 2 Айде бе..

    19 0 Отговор
    Трети ден вече..Всяко чудо за три дни.Още чудеса идват,уморихме се.Но дойде ли време за Разащане,ще се събудим..
  • 3 Град Симитли

    20 0 Отговор
    Па да се не содЕрете от работа, яваш, яваш---
    след 20ина години, ако е рекъл господ.....
  • 4 кокорчо

    23 0 Отговор
    ТАКОВА Е НАРЕЖДАНЕТО
  • 5 Хаха

    22 0 Отговор
    Е ми както винаги грешни са ви версиите но мвр кога ли са работили по същество.
  • 6 Градация

    11 2 Отговор
    Да живее площада на свободното слово - Сайта "ФАКТИ" ! Тук всеки може да изрази своето мнение колкото некомпетентно и просташко да е то дори с риск да не го изтрият!
  • 7 Еми профита са в МРВ

    20 0 Отговор
    Щом не са допуснали любовен триъгълник като версия. А иначе Ботьо Бутилката ще обясни, че убиеца е този, който е държал пушката, въобще въпиюща кадърност сред настоящи и бивши кадри в тая пенсионерска институция
  • 8 Тома

    20 0 Отговор
    Този на снимката министъра е голям смешник.Разследван за корупция и пп.дб го направиха министър

    Коментиран от #9

  • 9 На Бою

    12 0 Отговор

    До коментар #8 от "Тома":

    човек , от Бургаско !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Емо

    9 1 Отговор
    Това са версиите за балъците, а истината каква е? Дали не са тия, които са му помагали да натрупа парите от първоначания капитал с рекета, тия, които са го отървали от правосъдието. Но тия организации не обичат пионките им да имат собствено мнение, а всяка проява на нелоялност, така както те я виждат, се наказва.
  • 12 Сатана Z

    13 0 Отговор
    Най -вероятно е любовен триъгълник.В МВР са назначени дбили
  • 13 ТаУмВзе

    15 0 Отговор
    Да се Закрие ме ве ре, поради простата Причина, че само Папкат клекнали! Накрая ще ни обявят, че Трактора се е самоубил със снайпер, щот се е трогнал от международното положение некак.
  • 14 оня

    12 0 Отговор
    Да питат тиквата:))
  • 15 Експерт

    8 0 Отговор
    Очаквам това да беше последната и окончателна информация по въпроса! Страницата се затваря! Важно е да гледаме напред! Както и до сега!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Палома

    6 1 Отговор
    Сега трябва да се докажете колко сте печени ченгета и да си оправдаете заплатите и веднага да заловите извършителя!
  • 18 Кой натисна апелативен съд да осеободи

    8 0 Отговор
    представяне чно наемния убиец, хвърлил гранатомет върху колата на алексей Петров!! Същия боклук от българската политическа мафия изпрати освободения наемник да си довърши работата...същия "политик"- мутра сега мълчи и се скрил като плъх под магнолията...
  • 19 след като

    0 0 Отговор
    незаконно е управлявал - не на служба , данс , гранична, мвр , пожарна Да не го прави повече. Даскал . Сега ги управлява Грозев, Славков, Дачков . Ама ако ги слушат . Киро не го слушал и баща му не каза . Да хванат убииците . 7 година затвор и 20 000 лв обещетение .
  • 20 мисирка

    13 1 Отговор
    А какво ще каже тлъстото човече /?!?/ от Банкя?!
  • 21 Тц тц тц

    8 0 Отговор
    Тази загадка още вчера май я разгадахме в коментарите хаха.Освободили са предсрочно укропсихара,за да си довърши започнатото.Дори да са го пратили извън страната при освобождаването колко му е да се върне като бежанец?Решили са,че е "червен" заради руското име Алексей и защото е бил против увеличаването на застраховките,а това че българите са бедни и няма кой да плаща над 600 лева застраховка никой не пита...има си хора,които цял месец работят за толкова.Жалко за човека.
    Има по-цивилизовани начини да се разберат вместо да се стрелят.Хайде да спрат вече да ни връщат в 90-те!
  • 22 мдаа

    15 0 Отговор
    Отмъщение или финансов дълг? Сериозно? А версията политически причини защо я изключихте? Значи докато не се намеси явно в политиката, никой нямаше за какво да му отмъщава, че дори и финансови задължения нямаше, и изведнъж, о, чудо - цели две сериозни основания за наемане на професионален килър! Този, дето е имал да взема пари, защо ще убива длъжника си, като умрял пари не връща? А този, дето е имал да си отмъщава, откъде е взел поне 200 бона в евро, за да си отмъсти? Ако това е капацитетът на полицията ни, по-добре да се закрива, че е повече вредна, отколкото полезна. А защо министърът на вътрешните работи още не е подал оставка? Може ли посред бял ден, в баровски столичен квартал да се извърши публична екзекуция и той да се натиска на поста?
  • 23 Сталин

    18 0 Отговор
    Абе хайвани кво се мъчите питайте Тулупа той ще ви обясни ,ако ли не звънете на Галя от посолството
  • 24 Поредния

    10 0 Отговор
    Министър смешник! Ако за всеки дълг или отмъщение тръгнем да се убиваме и то с професионалист нема да остане народ който да яхат жалките ни политици.Нещата с убийството са много по-дълбоки и сериозни, а не елементарни както упорито някои се опитват да ни убедят !
  • 25 Ха ха

    8 0 Отговор
    Отдавна са извън България. Кого ще хванете?
  • 26 отмъстили

    4 0 Отговор
    са му за трафик, рекет, канали, ддс измами . Сик,Вис,Спартак и първия милйон . Може да е за друго . Дошло му е изненадващо . Каратиста рита пушката и бяга .
  • 27 пешо

    12 0 Отговор
    Всички мутри са или бизнесмени, или политици вече. Мотивите на това престъпление са много по сложни, от това което дрънкат тези. Личното ми мнение е, че убийството е политическо и е свързано с разпределяне на влияние при контрола на големите кинти в държавата, които не са непременно само от светлата част.
  • 28 Дъра бъра

    8 0 Отговор
    с две думи мутренско разчистване, това докара пРЕЗИДЕНТА !
  • 29 Антон

    8 0 Отговор
    какво е мнението на боко по въпроса? скрил се е и несе показва.
    гузен негонен бяга

    Коментиран от #45

  • 30 Истината

    8 0 Отговор
    Сегашното продажно правителство са едни смешнициииии...
  • 31 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 0 Отговор
    нищо няма да разкрият

    Коментиран от #42

  • 32 СКАЛАТА

    6 1 Отговор
    Шенген ли Никога
  • 33 Ооооохххххх

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Теория":

    Охххх, калинчо, и той сред " теоретиците". Ама едни умници са се намърдали " да управляват", ай ай ай.....
  • 34 М, да

    8 0 Отговор
    КОЙ има цел и толкова години таи мъст да отмъщава на Трактора? Всички го знаем, защо се правят на луди и ни разиграват някакъв театър?
  • 35 Орби

    7 0 Отговор
    А, не! Ченгетеата не знаят какво да разследват. Големи умници са! Гонил е булката на един съсед!
  • 36 Омерта

    10 0 Отговор
    Пак се опитват да замажат истината ! Алексей Петров беше замесен с цялата държавна мафия , която вече 33 години смуче кръвта на нацията ! Убиха го защото искаше да отхапе за себе си по-голямо парче от колкото му се полага ! Поради тази причина никога няма да се каже истината за убийството му ! А тя се знае от цялото котило продажници които ни управляват !
  • 37 Окраин4ев

    3 1 Отговор
    Те само окраинци там в гората и ясно, че козяк е замесен в убийството
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 0 Отговор
    МаВъРа,
    ОФЕЦЕАЛНО - жив ли е €-то❗
  • 40 Ченге 007

    1 2 Отговор
    Жени, любовник, алкохол, секс и рокендрол... Тук някъде се крие отговорът на въпросът!
    Парите и бизнеса на ченгетата са най-малкият проблем по между им...
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Ченге 007

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    то това е идеята, нищо да не се разкрива... Ченге си го е гръмнал или за секс или за гаджето...
    Тя ще каже, ако й разрешат да говори , защото може и да не й разрешат да говори...
  • 43 ЕДНА ОТ ВЕРСИИТЕ Е,,ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ

    2 0 Отговор
    ОТ БОКЛУКА !
  • 44 Бай Ламби

    0 2 Отговор
    И кво толкова е станало бре?!?! По цял свят мафиотите се трепят един друг, тука голем проблем го напрайха че думнали некъв мафиот. Ми така е в мафиотские среди.
  • 45 БОЙКО СЕ КРИЕ В МАЗЕТО

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Антон":

    НА ЗАЙЧАРНИКА - ТРЕСЕ ГО СТРАХ !
  • 46 Само да питам

    3 0 Отговор
    Тоьи пъпеш от къде го изровиха за министър коаборантския коалиционен незаконен кабинет на посолството?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове