Last news in Fakti

18 Август, 2023 14:31 3 200 19

Румен Ралчев: При поръчковите убийства изпълнителят или изчезва от България, или изчезва от белия свят

  • алексей петров-
  • румен ралчев

Трудно е да се опази човек, когато има поръчка за него. Ако някой я долови, той е в състояние да се договори, заяви бившият служител в НСО

Румен Ралчев: При поръчковите убийства изпълнителят или изчезва от България, или изчезва от белия свят - 1

Когато поръчката е направена към професионалисти и те имат достатъчно време за подготовка, трудно ще се стигне до поръчителя. В повечето случаи изпълнителят или изчезва от България, или изчезва от белия свят. Във всички случаи това ще затрудни много службите, тъй като опитите, които бяха правени назад във времето върху Алексей Петров, показаха, че той е двузначна личност. Това каза бившият служител в НСО ген. Румен Ралчев в студиото на "Bulgaria ON AIR.

Той анализира предишните опити за покушение и възможните мотиви за убийството.

"Беше сътрудник на отделните служби, имаше възможността да контактува с повече хора от различни прослойки и различни етноси. Това му даваше възможност да се добере до повече информация, което в дадени моменти също може да е една от причините за опитите, които се правеха и финалът, който сложи точка на неговия живот", коментира ген. Ралчев.

Според него убийството не е било предизвестено. "Той беше много предпазлив по отношение на себе си. Прекалено много се успокои. Независимо, че беше осъден от последния атентат изпълнителят, а не поръчителят, тъй като това беше междинното звено, това не означава, че е вечно отрязана главата на ламята. Там връщане на пари няма, има изпълнение на поръчка. Във всички случаи има някакво подценяване. Трудно е да се опази човек, когато има поръчка за него. Ако някой я долови той е в състояние да се договори", заяви бившият служител в НСО.

По думите му службите не са имали предварителна информация за случая.

"Спокойствието, с което е тръгнал, показва, че е бил уверен, че е в безопасност. А той никога не можеше да бъде в безопасност", на мнение е той.

Случаят не може да се свърже с опита за покушение над Иван Гешев, посочи ген. Ралчев. "Грешката беше на Алексей Петров, че той активно се зае да кара главния тогавашен прокурор да се оттегли. Кой е Алексей Петров, че да каже на главния прокурор "оттегли си"? Той играеше или е повтарял думи, които са му сложени в устата, най-вероятно от обкръжението около него, което може би е вътре в играта във връзка с неговия край", каза още Ралчев.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мухаха

    15 2 Отговор
    Много добра логика как си стигнал до нея просто не знам
  • 2 Според

    11 3 Отговор
    Експертът, България и белият свят да различни неща.. Освен това според Брюксел, няма расизъм в подобно изказване.. Демокрация!
  • 3 Палома

    23 1 Отговор
    Мисирките кога ще питат ББ. Само той не се е изказал.

    Коментиран от #7, #14

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хихихи..

    18 1 Отговор
    И тоя "експерт" го раздава..Тракторът стигна до доцент,накрая стигна до Витошките поляни..
  • 6 Или

    10 0 Отговор
    си живее волно и свободно и никой не подозира , че той е ТОЙ ! При това едва ли му е за пръв път ! Другите приказки и внушения , по - скоро опити за такива , ги приказвай на шапката си !
  • 7 Той

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Палома":

    нещо се покри , иначе дай му микрофон !
  • 8 Или ги освобождават предсрочно вБългария

    8 0 Отговор
    Под натиск и с корумпиране на Апелативния съд и ги връщат да доубият жертвата след като не са си свършили работа с гранатомета през 2015....Сами си отговорете коя мутра сменя/ наначава еднолично главни неглавни прокурори, съдии и всеква паплач от сорта и си прекратява и разследвания срещу себе си и барцелонагейтовете си.......
  • 9 Баце

    5 0 Отговор
    При братята, това закон ли е или не писано правило или както ви заповядат майсторите?
  • 10 Сталин

    6 1 Отговор
    Ами и аз това ви казвам ,искайте помощ от нашите западни партньори от ЦРУ ,те ще ви обяснят и също и за Кюлев
  • 11 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 1 Отговор
    Бряяяя.......Ако всеки "Чистач"...изчезваше от този свят,то нямаше да има такава професия......Такъв Предвидлив и Дълбоко виждащ ,човек като Петров.....Надали щеше да остави така нещата...Освен ако не е решил да спре завинаги опитите на някой да го ликвидира.С нова самоличност и зачеркната по най сигурният начин предишна.......Можеш да си живееш спокойно,особенно и ако някой лицев хирург щипне тук и там....
  • 12 така е

    4 0 Отговор
    убиеца не е бил перфектен . От близо думка по милярдерите , обръща се и бяга , Със заглушител изтрелите чуват украинките . Охраната е на 55 м зад завоя и слуша радио . Нападателя може да е с електро бике . Само се отдалечава в сянката . Взел е 15 бона . В медиите хаос и паника в службите - кой ни управлява, как ни управлява , хахаха . Ако мацката небеше го прикрила с тяло нямаше да страда . Утре ще я изпишат .
  • 13 Схванат зидарокурфажист

    6 0 Отговор
    Тоя с бялата ризка освен алкахол от зарана нищо друго не прихваща
    а по обяд веч джапа кът патка в калчища.
  • 14 Ами то бойко

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Палома":

    Обадиха му се да му кажат какво е станало, а той с едно учудване вика:
    - А! Ама аз изобщо не съм усетил кога стана 12:20???
  • 15 Никола Гешев

    12 0 Отговор
    Великият масон, милиционера от ДС Ралчев пак се изока!
  • 16 Дрън дрън та пляс

    6 0 Отговор
    бездарник, изчезва от белия свят само когато не си е свършил работата . после може да си го наемат за някой друг ако поръчката е изпълнена както трябва . аман от специалистчета вече
  • 17 стоян георгиев

    5 0 Отговор
    Тоя пък от де знае кво става с убииците? И за петров що го питат този клоун?
  • 18 гаргамел

    7 0 Отговор
    Никой не задава въпроса каква е етническата принадлежност на АП...!! Любопитно е и след като го представят като преподавател по корпоративна сигурност / доцент!!! / какво е нивото му на образованост... Че е завършил едно време "Ф.Е.Дзержински /т.е . средното милиционерско у-ще в Пазарджик / е ясно.
  • 19 Никой

    7 0 Отговор
    Този " добър " човек не беше ли масон от ложата " Слънце " ? Те, там какви са ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове