Last news in Fakti

19 Август, 2023 08:10 1 610 20

Въпреки увеличаването на заплатите: Спешната помощ отново излиза на протест

  • спешна помощ-
  • протест

Според синдикалисти от "Защита" тотално са ощетени шофьори, парамедици, фелдшери и лекарски асистенти

Въпреки увеличаването на заплатите: Спешната помощ отново излиза на протест - 1

Назрява поредно недоволство в Спешната помощ. От синдикат "Защита" съобщават, че в понеделник излизат на протест, съобщи "Фокус".

"От 11:00 часа пред Министерство на здравеопазването ще бъде организиран поредния протест, на който шофьорите на линейки ще връчат ключовете на министъра", пише в съобщение до медиите Мария Терзийска от синдикалната организация.

Ето повече за мотивите им:

След поредната глупост, която сътвориха в Тристранката и ощетиха тотално шофьори, парамедици, фелдшери и лекарски асистенти доведе до сериозно социално напрежение и готовност тези групи работещи в системата на Спешна помощ на протест и да започне подготовката за Национална стачка.

След като така брутално излъга работещите с увеличение на заплатите и обеща, че исканията ще бъдат изпълнени, той ще излъже и работещите с категорията на труд, която гръмко обеща, както и ще излъже, че ще вдигне купоните за предпазна храна, които не са вдигани от 15 години. Може да изтъкваме още много причини, както в ЦСМП, така и в болниците, където също не са увеличени заплатите и издръжката, като все повече болници се намират пред фалит.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаберих

    21 4 Отговор
    Дано да не участваме във война, че с това чалга- поколение, като им извикат: - “Ръцете горе!”, и ще почнат да пляскат, и да мятат салфетки.
  • 2 Тома

    6 11 Отговор
    Разбира се че мучо винаги е ощетен

    Коментиран от #4

  • 3 Опа

    29 1 Отговор
    Увеличават непрекъснато и незаслужено на учителите и знаем че образованието в България е на много низко ниво. Знаем ,че се плаща за частни уроци и то на същите учители, ето ти и конфликт на интересите. Образованието се купува, както се видяло. Здравето не купиш. Спешната помощ има голямо значение и трябва да бъде високо платена и финансирана от държавата и добре оборудвана. Помощ трябва на бедните и богатите. На всеки може да се случи.

    Коментиран от #6

  • 4 квя

    15 3 Отговор

    До коментар #2 от "Тома":

    Щом смяташ, че получават добри заплати за труда си, защо не отидеш да работиш там? Ще работиш и ще пееш от удовлетворение, от условията на труд и заплащане!

    Коментиран от #9, #14

  • 5 купуват

    13 3 Отговор
    Тече жестоко купуване на гласове чрез надуване на заплати. Навсякъде увеличиха заплатите драстично- учители, магистрати, държавна администрация, полиция..., а на пенсионерите подхвърлиха едни мизерни 50лв. Пенсионерите и хората в неравностойно положение в Бг остават най- бедните.
    Новата социална се занимава с какво ли не, обаче не се постара да увеличи месечната подкрепа на инвалидите. Тя изобщо знае ли какви жалки стотинки се дават на хората с до 70% ТЕЛК? Подигравка!
  • 6 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Опа":

    Опа Логично Точни Сте
  • 7 евртъ

    10 2 Отговор
    Социалното министерство е най- жестокото и човеконенавистно министерство в Бг. Трябва да го наричат Министерство на насилствено бедните.
    Тая министърКА 1 нещо не е направила за хората с увреждания. Кой я назначи изобщо?!
  • 8 Всеки иска...!

    4 3 Отговор
    А откъде пари в тая обрулена държава...?!
    Никой не пита...!

    Коментиран от #10

  • 9 варненски пенсионер

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "квя":

    едно време ни казваха: " като не ти харесва, напусни".....неуместният ви коментар е аналогичен !
  • 10 варненски пенсионер

    15 0 Отговор

    До коментар #8 от "Всеки иска...!":

    не е "обрулена" , а окрадена !

    Коментиран от #13

  • 11 Да се пренасочи паричния поток

    9 0 Отговор
    От МВР към Болниците и спешна помощ,СПЕШНО,аман от глупави хора които ни ръководят,да пази бог от човек прост на висок пост
  • 12 Пенсионер

    6 2 Отговор
    А, на пенсионерите кога?
  • 13 Този израз-,,обрулена държава"....

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "варненски пенсионер":

    ...,бе използван твърде успешно за първи път от проф.Чирков...!
    Когато искаш да откраднеш плода на дървото,брулиш и каквото падне-крадеш...!
    Така,че ,,обрулена" и ,,окрадена"...все едно и също...

    Коментиран от #15

  • 14 Има един израз...

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "квя":

    ...,,кой за каквото учил..."
    Съжалявам- не съм учил за шофьор...,пък било то и на линейка...

    Коментиран от #16

  • 15 варненски пенсионер

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Този израз-,,обрулена държава"....":

    помня го и беше изречено на място, но след това започна бясното крадене - нагло и открито !
  • 16 милиционер

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "Има един израз...":

    право ! никой не си подава молбата за работа насила !
  • 17 Артилерист

    5 0 Отговор
    Пари няма, действайте! Ние нямаме сериозна икономика, откъде да дойдат парите. Засега положението се спасява, като нашите колонизатори ни съдействат за заеми, кредити и траншове. Тези пари са книжен баласт, който множи нашата задлъжнялост. Няма инвеститори. Вследствие крадливото рекетиране и отнемане на печеливши бизнеси, трайно установено от гербаджийската шайка, инвеститорите бягат от и заобикалят България като дявол от тамян. Да не говорим за оскъпяването на производството, заради отказа от руските енергийни източници и двойно и тройно по-скъпите им заместители, основно американски. Да не забравяме, че атлантическите демократи изгониха руските туристи и ни "освободиха" от руския пазар...
  • 18 Трябва да ги

    4 2 Отговор
    подкрепим!
  • 19 МИТКО

    2 0 Отговор
    НЕКА ХИНКОВ ДА СЕ КАЧИ ДА КАРА ЛИНЕЙКА ДА НОСИ ПО ЕТАЖИТЕ С НОСИЛКИТЕ.КАРАЙКИ ДА НОСИШ ОТГОВОРНОСТ ЗА ПАЦЕНТ ЗА ЕКИПА И ЗА ДР.УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО.СЪЖАЛЯВАМ ХИНКОВ НЯМА ДА СТАНЕ.
  • 20 МИТКО

    1 0 Отговор
    ОСТАВКА НА ХИНКОВ.ЛЪЖЕЦ.КАК СЕ ЖИВЕЕ С 1000 ЛЕВА ЗАПЛАТА.ДА СИ КАРА ЛИНЕЙКИТЕ ТОЙ.ЛЪЖЕЦ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове