Last news in Fakti

21 Август, 2023 17:10 2 685 107

СДС: България няма как да скъса с комунистическото си минало

  • сдс-
  • пражка пролет-
  • комунизъм-
  • васил терзиев

На 21 август се навършват 55 години от нахлуването на войските на Варшавския договор в Чехословакия, за да смажат Пражката пролет. В операцията участват и български войски

СДС: България няма как да скъса с комунистическото си минало - 1

На 21 август се навършват 55 години от нахлуването на войските на Варшавския договор в Чехословакия, за да смажат Пражката пролет. В операцията участват и български войски. Отговорен за техния контрол и неутрализиране на всеки опит за брожения и несъгласие сред изпратените в Прага български офицери и войници, е бил ген. Васил Терзиев. Човекът, чието име, кръв и гени носи неговият внук - настоящият кандидат на ПП-ДБ за кмет на София. Това се посочва в официална позиция на СДС до медиите.

Комунистическа България слага срамно клеймо върху репутацията си и за пореден път се доказва като най-верен слуга на Съветския съюз, защото е първата страна, настояла за военна интервенция в Чехословакия, и последната, която се извинява за участието си в потушаването на Пражката пролет – с решение на парламента през 1990 г. и по-късно по време на президентската визита на президента Петър Стоянов в Прага през 1997 г. За потушаването на порива на Чехословакия към реформи и повече свобода, България участва с два мотострелкови полка и един танков батальон. Показателен факт е, че румънският диктатор Чаушеску не изпраща войски и осъжда нахлуването, защото е категоричен противник на съветското влияние, за разлика от българските партийни и държавни ръководители, които хвърлят сериозен ресурс срещу Пражката пролет. Днес техните наследници продължават генералната линия, че когато Кремъл нахлува винаги е в правото си, а нападнатата страна е виновна. За тях е нормално България да изпрати войски и оръжие през 1968 г. в Прага, за да запази влиянието на СССР, но не е нормално да дадем оръжие на Украйна, за да защити свободата и независимостта си от агресора Путин, изтъкват от десницата.

На този политически цинизъм на проруските партии у нас трябва да се даде категоричен отпор, но вместо това, неочаквано се появи тяхна сериозна конкуренция за реабилитация на комунистическото и ДС минало. Градските либерали от ПП и ДБ издигнаха за столичен кмет наследник на една от най-влиятелните фамилии на Държавна сигурност и с това нанесоха голяма обида на демократичната общност, на хората пострадали от репресиите на режима и техните наследници с погубено бъдеще. България няма как да скъса с комунистическото си минало, ако на думи осъждаме престъпленията на режима, а на дело постиламе „червен килим“ пред наследниците на неговите генерали, ако пазим Паметника на съветската армия сякаш е Триумфална арка, а не символ на окупация и половинвековно васално съществуване, ако не се излекуваме веднъж завинаги от стокхолмския синдром към Кремъл и да осъзнаем, че мястото ни е в Европа, а не в Евразия!


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 77 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    70 66 Отговор
    Не на съветската окупация,не на паметниците на съветските окупатори,не на комунистите

    Коментиран от #20, #40, #42

  • 2 Просто човек

    47 51 Отговор
    Доживях да се съгласявам с СДС...

    Коментиран от #8, #48, #89

  • 3 Хихихи..

    67 52 Отговор
    Тва Минало е общо,кво се прайте на паднали от Марс? Тарикати ганьовски,просто ви чакаме на мушката.Кацнете ли,ще отлетите барабар с Козяк и пилотското паметниче..
  • 4 вашето мнение

    66 31 Отговор
    Как да скъса с бойкиев ли, с кандидат кметчето ли, с най-младия комунист ли, с мирчев или атанасов?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Реалист

    67 23 Отговор
    Че то СДС е съставено от бивши кадри на БКП

    Коментиран от #10

  • 7 Неразбрал

    28 9 Отговор
    Що да къса, бре нека помни !
  • 8 Прозт чиляк

    21 4 Отговор

    До коментар #2 от "Просто човек":

    Личи ти !
  • 9 Гост

    27 30 Отговор
    Огромна грешка на Желев... Бог да го прости ...че не забрани тази нова партия БСП....но със 110 год .история....
  • 10 и ме само

    32 4 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    Всички са от бкп и дс
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Сандо

    51 6 Отговор
    СДС-то не може да скъса с комунистическото си минало,какво остава за България!
  • 13 Шадола

    50 11 Отговор
    СДС е комсомола който докара Сорос в България официално 1990г
  • 14 Васко влизай влизай

    39 8 Отговор
    За бога братя демократи
    не клатете стола на г-н Терзиев ваш човек е.
  • 15 Госあ

    30 9 Отговор
    Изпълзялите от плодзеленчуците напомнят периодично за себе си.
  • 16 Град Симитли

    42 9 Отговор
    Професионални демагози, повечето агенти на ДС, ама устата им големи от София до Киев!
    .... Внука на Терзиев търсят, както навремето са търсили връзки за ДС!
  • 17 Новинар

    44 17 Отговор
    34 години не мога да разрушат това, което е направено преди тях.
  • 18 Дългият

    14 35 Отговор

    До коментар #5 от "само да припомня че сега нищо няма":

    Ок..припомни какво беше времето тогава...зъбеха се едни срещу други СИВ и НАТО...нормално е да имаме голяма армия и много въоръжение..А сега....като изключим Хитлеровият ход на Путин...кажи ми защо ти е оръжие и войници...почти 30 год,..живяхме спокойно...без да има нужда да се въоръжаваме...Благодарение на този..сдфгхйертъу...няма да пиша защото ще ме изтрият си изгубихме спокойствието...В това се вгледай...а не преди 30 и кусур години...

    Коментиран от #35

  • 19 Дайте първо

    48 8 Отговор
    Да скъсаме със сградна инсталация, че е срамота 15% от чиста средна работна заплата да отиват за нещо, което не ползваш. Кажето нещо за Евростат, 70% от българите изпитват затруднения да си плащат консумативите. 80% са недоволни от здравеопазването. Намалете тока, чакаме евтин ток, горива, бензин, нещо по въпроса? С безумната инфлация как ще се справите. 34 години сте на власт и нищо не направихте за този народ.
  • 20 военна помощ

    19 24 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Украйна използва български ракети с-200 за атака срещу руски градове. Здравствуйте, Братушки?!
  • 21 мале

    42 8 Отговор
    Хора , погледнете кои бяха на кръглата маса ,доносник до Болшевик !! ТЕ си смениха "Строя" дойдоха още по гладни болшевишки активисти тези от 3 то и 4 то ниво !! Направиха се демократи залепиха си "СДС" !! Никога няма да им простя "мушенгията" дето спретнаха ,няма и 97 година да им простя когато избягаха от площада и ни биха ченгетата !! НИКОГА няма да им простя на тези изменници /изедници /демократи...........
  • 22 Изправен

    27 7 Отговор
    На кривата ракета - космоса и пречи.
  • 23 ха ха

    36 10 Отговор
    е нали сме пазарна икономика със супер богати капиталисти , даже ни убеждаваха че прехода е завършил , така че робите да си мълчат , какви комунисти ги следват в кошмарите на сдс ?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Гръч

    41 16 Отговор
    Демократичното се оказа в пъти по-лошо от комунистическото.Няма да изброявам демокрацията какво е причинила и причинява на българския народ,че е дълго писането.Държавата по принцип не съществува,като държава,която да мисли за своите граждани типично за колониалните на запада номерирани територии
  • 26 Терзиев

    22 8 Отговор
    СъсДС няма как да скъса с комунистическото си минало. България може да постигне успехи в тази насока.
  • 27 Иван

    41 2 Отговор
    Най върлите комунисти станаха най върли капиталисти.... синът на Първанов с пет звезден хотел

    Коментиран от #38

  • 28 Още няма осъдени

    33 10 Отговор
    за фалита на банките 1996-7, когато ограбиха спестяванията на хората, и изкупиха за 1 лев България, благодарение на "пазарната икономика" и бармани станали шефове на банки - персоналът на комунистическият елит от най-ниско ниво, и преподаватели по политикономия, видни платени комсомолчета, и агенти на ДС-сега големи демократи.. Под зоркото "око" на БНБ. На члена на Римския клуб Тодор Вълчев. Друго ми е странно, откъде хората са имали спестявания в банки, като социализмът бил много лош? И как така, всяко семейство е имало апартамент и вила? Сега гледам половин милион апартамент, млад човек с 4000 хиляди заплата да забрави за дом и семейство.
  • 29 КАЛАШНИКОВ

    16 7 Отговор
    Бравооо,....ама чак сега ли го разбрахте,явно не виждате по-далеч от Либерално-Демократичния си носове!!!? НИЕ СМЕ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР, ОТТУК ДО КРАЯ НА СВЕТА!
  • 30 мале

    13 2 Отговор
    Никога няма да простим ...................................горкият Бате Гошо какво ли щеше да каже днес ....................

  • 31 Ти си

    22 6 Отговор
    Да попитам , какво е това "СДС" .......

    Коментиран от #36, #39

  • 32 Лост

    30 7 Отговор
    Имаше една песен:
    Комунистите Родината изграждат,
    Комсомолците след тях строят,
    Пионери, пионери славен път ви чака.
    Е точно от тези пионери в СДС ме е страх много. Добре се накрадоха.
  • 33 Абсурдистан

    17 13 Отговор
    Това е обяснението за липсата ня съветска окупационна армия в България -твърде много хора с рабско мислене, предатели, подметки, еничери и откровени кремълски подложки!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ОМБРЕ

    13 12 Отговор

    До коментар #18 от "Дългият":

    ЯЛ СИ ОТ ОНАЯ ЦАРЕВИЦА -ДАРЕНАТА-малко ГМО малко МУХЪЛ -и малко пари
  • 36 Лост

    27 6 Отговор

    До коментар #31 от "Ти си":

    Ами едни дето казваха-"Времето е наше!". Ами времето остана наше, а благата техни
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 555

    17 10 Отговор

    До коментар #27 от "Иван":

    Трагедията на тази държава е,че всички бяхме товарищи,десните лица бяха избити 1946г.тук оиникога не имало опозиция,така че не виждам защо се очудват някои персони.
  • 39 мале

    12 8 Отговор

    До коментар #31 от "Ти си":

    Онова залепеното до Тиквоций или по скоро той едно време се "залепи "за тях !!Това са "Скъпо платени БЕЗРАБОТНИ ,криещи се по кюшетата на държавната администрация ,правейки се на загрижени за нас ,лапайки пържолите напреко и без хляб !! Днес правих една работа в "Общината " На Московска .Един ми седя на главата половин ден ,скръстил ръце като Гестаповец !!!СКЪПОПЛАТЕНИ ОТ НАШИТЕ пари народе
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Най-големите комунета

    12 10 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    са гербппдбдпс.
  • 43 Ха-ха-ха

    18 12 Отговор
    И затова ли се прегърнахте с най--върлия комунист -- оня от Банкя?
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Здрасти

    14 11 Отговор
    СДС в боклукааа!
    Чао!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 оня

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Просто човек":

    А ти се научи, кога се пише "с" и "със".:))

    Коментиран от #100

  • 49 Пфу бе!

    9 5 Отговор
    Седни Да Станем.Колко агенти на ДС кътаха тия измамници.За това Петър Берон им тегли една.

    Коментиран от #64

  • 50 шопендар

    16 9 Отговор
    НЕ МОЖЕ ДА СКЪСА ЗАЩОТО ВМЕСТО СДС ДА ИЗВЪРШИ ЛУСТРАЦИЯ,И ДА НЕУТРАЛИЗИРА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ,ПОМОГНА ЗА РАЗГРАБВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА,И ДАЖЕ СЕ ИЗКАРАХА ГЕРОЙ ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМАЛО СЧУПЕНИ ЧЕРВЕНИ КРАТУНИ.И СЕГА ЧЕРВЕНИЯ ОКТОПОД ДУШИ ДЪРЖАВАТА,И МАЧКА И СЕ ГАВРИ С НАРОДА НИ.

    Коментиран от #54

  • 51 Това беше плод на краварите,

    17 10 Отговор
    още тогава бутаха фитили на подлогите си и правеха майдани, затова и си го получиха сега. Света ще затрие САЩ, империята на злото, вече не се търпят. Противни са като нашите подлоги, уж евроатлантици, разни Соломончета, Тагарчета и други подобни .оклуци!
  • 52 33 г. US колония стигат, времето е наше!

    20 14 Отговор
    Така е, България няма как да скъса с комунистическото си минало, защото тогава бяхме в пъти по-добре и имахме държава.
    Трябва да скъсаме с неолиберализма - убийствен за нация и държава. Факт от 30 години.

    Коментиран от #56

  • 53 съюз на дс

    4 6 Отговор
    има,има!с децимация
  • 54 верно е

    6 5 Отговор

    До коментар #50 от "шопендар":

    Мачкат яко.Боко от село Банкя е пример.
  • 55 хасан двата у....

    3 9 Отговор
    ТОЯ СЕЛСКИ БИТЪЛС ДЕТО Е НА СДСто СЪМ ГО ГЛАСИЛ В ТАКОВАТА
  • 56 Файт

    14 12 Отговор

    До коментар #52 от "33 г. US колония стигат, времето е наше!":

    Бъшгария няма как да скъса с комунистическото си минало защото комунистите излизат с мантрата че Русия ни е освободила от Турско робство.Ето там е фундаменталната грешка че Цардка Русия няма общо с Ссср.
  • 57 хммм

    6 8 Отговор
    Това мижитурката на СДС ли го казва?? Кога ще си дадът партия на истински демократи и ще напуснат?!
  • 58 ПБФ

    13 9 Отговор
    В България е имало еднопартиен тоталитарен режим с планова икономика, в комбинация с право на дребна частна собственост и дребно частно производство. Много подобно на ситуацията в Китай днес.
    Това е реалността без излишни емоции в едната или другата посока.

    Страната скъса с този режим и се превърна в бандистка клептокация на новоизлюпени "герои" с претенции за едва ли не аристократизъм и безкраен апетит към власт пари и жажада за задоволяване на всякакви свои низки сртасти....

    Тази клептокрация в много отшения е по-зле от онова преди 89-а година.

    Всички се надявахме и все още се надяваме членството н ив ЕС да кристализира в едно по-нормлано, по-справедлито и по-ефективно общество.
    За тази цел е важно да скъсаме не с Комунситическия режим, с който отдавна сме скъсали, а с клептократическия който и днес ни тормози.

    Представятели си как комитетите , подготвящи Априлското въстание, вдигат лозунги против Византия?
    Е същата работа е седесарската сега. Отдавна изчерпана и маргинализирана партия, която не може да надживее ролята си от началотро на 90-те. Останали са в миналия век, отритнати от избирателите излишняци.

    Коментиран от #62

  • 59 Редник

    9 5 Отговор
    Марийче, душко, що не ги махнеш тез черни очилца. Може пък без тях да погледнеш по добре. Не казвам да е в червено, но едно розово ще ти пасне.

    Коментиран от #92

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Генерал 🇧🇬

    18 11 Отговор
    Лицемерието на запада и нашите “атлантици”е огромно: Окупацията на Чехословакия е 82 жертви и е “терор”, Виетнам е 2 млн. жертви, и е “борба за демокрация”…

    Чехословакия беше член на Варшавския договор (както ние днес в НАТО) с което се задължаваше да изпълнява определени задължения, а и имаше покана от страна ЧССР на някои твърдолинейни комунисти за навлизането на съветски войски.
    И не всички тогава в ЧССР са били на страната на Дубчек, страната е била на прага на гражданска война.
    Я си помислете ако сега бълг. политици поискат излизане от НАТО и свързване с Русия и Китай, няма ли 6-ти амер. флот да дофтаса за нула време до Варна. От Румъния, Гърция, Турция веднага ще бъдат прехвърлени натовски войски. Нали тъй!?
  • 62 Факт

    15 13 Отговор

    До коментар #58 от "ПБФ":

    През комунизма частна собственост нямаше възможност за регистриране на фирми също нямаше възможност да се излиза от държавата и тн.Управляваше Бкп и който не беше съгласен бой в кауша.Беше си удържавен концлагер

    Коментиран от #63, #67

  • 63 Смех

    14 7 Отговор

    До коментар #62 от "Факт":

    Освен това ако имаш къща наследствена ти набутват в къщата някакви абсолютбо непознати така наречени нуждаещи се.Смо си представи живееш в твоята къща с някакви непознати те у едната стая ти у другата.Чист Аушвиц
  • 64 Иван4о

    4 4 Отговор

    До коментар #49 от "Пфу бе!":

    Не е ли Берон дс сътрудник/
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 инж. Ганчо Илков

    18 5 Отговор
    БКП/БСП чрез ДС предварително бяха планирали Сценария за създаване на псевдо Демокрация. Това бе необходимо, тъй като блянът за Светлото Бъдеще се оказа Мит. Цяла Източна Европа бе обхваната от ентусиазмът да отпрати Комунистите на бунището. На юлския Пленум 1987 година, Комунистите създадоха условия за изкуствена поява на Десиденти. Това бяха преди всичко лица с червени билети. Те трябваше да не допускат Лицата с духовно възприети Демократични Принципи да вземат превес. Комунистите, "срамувайки" се и по точно страхувайки се от гнева на Народа, смениха името на Партията и се определиха като Социалисти. Манипулираха изборите за Велико Народно Събрание и с подкрепата на внедрените Агенти в СДС и уж реабилитираните Партии, разработила и приеха Третата (настоящата) Конституция. Както казваше Тодор Живков - "Няма лабаво". Псевдо демократът Желев с подгласник генерал от БКП (Семерджиев) призна Изборите за редовни и организира свалянето на Правителството на Филип Димитров. Лустрацията и търсене на отговорност за Комунистическото Управление и жертвите на Комунизма въпреки голямото очакване не се състоя. Луканов (в две Правителства) успя да наложи Руският Модел (Моделът на Чубайс) в Приватизацията. Социалните фондове бяха окрадени. Банковата Система изкуствено бе срината. Създаде се Икономика на Олигарсите. Появиха се псевдо Политически Партии, които провеждаха Избори с цел постигане на Парламентарно Мнозинство, а в същност създаване на корупционни схеми и лично за
  • 67 факт ли?

    11 11 Отговор

    До коментар #62 от "Факт":

    През т. нар. "комунизъм" си има както частна собственост така и частно проиизводство, вкл и търговия.
    Големият мащаб разбира се е резервиран за държавата.

    Дори по времето на АПК-тата всеки притежава и свой имот, където масово бива проиизвеждана продукция за собствена употреба, но и за пазара..
    Частна собственост в общия случай е и домът, колата, гаражът, вилата и пр.
    Съществуват свободни професии, дребни производства, частни търговски обеки и т.н.
    Дори в комунистическите закони е записана неприкосновеност на частната собственост, на кореспонденцията и пр.
    .....
    Затова и терминът "комунизъм" е погрешен. По-точният е- еднопартиен тоталитаризъм с командна икономика. Това, разбира се, ще взема да го обясня на г-н Румен Христов, че да ви смени опорките. Тук да се хабя полза няма.
  • 68 НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ КОМУНИЗМА

    17 7 Отговор
    И ЧЕРВEНАТА МУ БАНДА

    Никой не ни е нападал през 1989 г., нито САЩ, нито Германия, а самите комунисти рухнаха строения от тях комунизъм . Комунистите сами се отказаха от комунизма, след като той фалира през 1989 г. за четвърти пореден път за 40 години , сами тръгнаха да правят капитализъм, сами си го строиха , така , че и това което те наричат демокрация по комунистически , самите те я започнаха и строят и в настоящия момент , и самите те откраднаха държавните предриятия , така като откраднаха частните през 1944 г, ама нали са прости и крадливи пак ги фалираха .

    Последните ни два фалита – през 89 г.- 90 г. и през 95-96 г. пак ни ги докараха комунисти - гладните зими на Анрей Луканов (пак към купонна ситема минахме тогава) и Жан Виденов, при който доларът стигна 3000 лева, заплатите станаха 20 долара, пенсиите – 8 долара .

    ТА КОЛКО КОМУНИЗМА ПОСТРОИХА, ТОЛКОВА И ДЕМОКРАЦИЯ МОГАТ ДА ПОСТРОЯТ ТЕЗИ ПРОСТИ И КРЪВОЖАДНИ БАНДИТИ .

    Единственият период, в който властта не е била в ръцете на комунисти е 91 -92 г., при правителството на Филип Димитров - единственото демократическо , което беше свалено от БКП и ДПС , през цялото останало време от 1944 г. досега на власт са все комунисти .

    И сегашните и предишните партии в парламента до една са комунистически - Бойковци, Курнелиевци, Атанас Атанасовци, Христо Ивановци , ДПС – до едни главатарите им все са били комунисти и агенти на ДС.

    Коментиран от #71, #82

  • 69 Я не ми се правете на

    13 15 Отговор
    хуманисти, защото не сте преброили колко българи си отидоха от бедност, от самоубийства, колко ровят по кофите, заради чудния нов строй.
    А това нахлуване в Ирак, на новите ни "съюзници" с фабрикувани основания, то на колко иракчани направи живота черен? И само иракчаните ли са?
    Сега сме много по-наведени и зависими, и ни внушават непрекъснато да обичаме веригите си.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 ха ха

    0 9 Отговор

    До коментар #68 от "НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ КОМУНИЗМА":

    не бе , служители са към посолството
  • 72 Киро Тъпуту

    5 13 Отговор
    Единственото с което трябва да скъса България е Кенет Хаитянина мъфина краварски
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Демократ

    13 9 Отговор
    България е тежко пропита от комунизъм и затова няма как да се развива. Ретроградните ДС сили владеят държавата и тъй като те са в основата на всички беди и техните сценаристи дърпат конците на съдбата ни, няма да има промяна. Няма ли прочистване, няма движение напред.
  • 75 СДС моля

    1 10 Отговор
    Няма такъв филм....
  • 76 ТИГЪР

    8 24 Отговор
    КОГАТО ЦИФРИТЕ ГОВОРЯТ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ!

    Ето къде сме били през соца:

    Информацията е официална по данни на ООН и ЦРУ за периода 1988 г./1989 г. – 2019 г./2020 г!

    Преди: Народна република България: Стандарт на живот в света — 26-то място в света.
    Днес: Република България: Стандарт на живот в света — 89-то място.

    Преди: Народна република България: Качество на здравеопазването — 6-то място в света.
    Днес: Република България: Качество на здравеопазването — 82-ро място.

    Преди: Народна република България: Качество на образованието в света — 2-ро място в света.
    Днес: Република България: Качество на образованието в света — 78-мо място.

    Преди: Народна република България: Технологични производства — 3-то място в света.
    Днес: Република България: Технологични производства — 116-то място в света.

    Преди:Народна република България: Свобода на словото в света — 68-мо място в света.
    Днес: Република България: Свобода на словото в света — 112-то място.

    "Възраждане" е единствената БЪЛГАРСКА партия !!!

    Коментиран от #79, #81, #107

  • 77 Червените боклуци

    22 6 Отговор

    До коментар #5 от "само да припомня че сега нищо няма":

    Ах, как червените боклуци се нагушкаха със старо желязо !
  • 78 СДСМУХЛЯРИ

    10 17 Отговор
    Разрушихте държавата СДСтъпанари.

    Коментиран от #80

  • 79 НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ КОМУНИЗМА

    22 9 Отговор

    До коментар #76 от "ТИГЪР":

    И защо тази чудесна държава НРБ, която описваш, ама която не е била на местата, които ти поставяш , нзе че фалира .

    Никой не ни е нападал през 1989 г., нито САЩ, нито Германия, а самите комунисти рухнаха строения от тях комунизъм . Комунистите сами се отказаха от комунизма, след като той фалира през 1989 г. за четвърти пореден път за 40 години , сами тръгнаха да правят капитализъм, сами си го строиха , така , че и това което те наричат демокрация по комунистически , самите те я започнаха и строят и в настоящия момент , и самите те откраднаха държавните предриятия , така като откраднаха частните през 1944 г, ама нали са прости и крадливи пак ги фалираха .

    Последните ни два фалита – през 89 г.- 90 г. и през 95-96 г. пак ни ги докараха комунисти - гладните зими на Анрей Луканов (пак към купонна ситема минахме тогава) и Жан Виденов, при който доларът стигна 3000 лева, заплатите станаха 20 долара, пенсиите – 8 долара .

    ТА КОЛКО КОМУНИЗМА ПОСТРОИХА, ТОЛКОВА И ДЕМОКРАЦИЯ МОГАТ ДА ПОСТРОЯТ ТЕЗИ ПРОСТИ И КРЪВОЖАДНИ БАНДИТИ .
  • 80 ТИГЪР

    8 18 Отговор

    До коментар #78 от "СДСМУХЛЯРИ":

    ДЕМОКРАЦИЯ = КАПАН за НАИВНИЦИ

    Близо 30 години ми трябваха за да го проумея...

    Коментиран от #85

  • 81 Иван

    20 11 Отговор

    До коментар #76 от "ТИГЪР":

    Копейките от възраждане продават държавата и никой не ги закача ! До кога ли ?

    Ако чуят или видят "боговете" извратените цифри показани от "възраждане" сигурно ще възкръснат !

    А истината е проста:
    Преди 1989 г. - средна заплата около 50$, сега е доста над 1000$
    Преди 1989 г. - свобода на словото - няма, не може да се покаже в нито една класация.
    Преди 1989 г. - технологичните производства се свеждаха до копиране на западни технологии и които започнаха да се разпадат още 84-85 г и фалираха до 1989 г. - всичките.
    Преди 1989 г. - магазините бяха празни и нямаше какво да се купува с жалките прари, които не ставаха за нищо.
    Преди 1989 г. - Границите бяха затворени и българинът нямаше достъп до Европа и света.
    Преди 1989 г - Се чакаше за нов автомобил на-малко 10 г. и то съветски.
    Преди 1989 г. - Купуването и продажбата на имоти беше забранено.
    Преди 1989 г. - Частната инициятива беше забранена. Имаше само държавни предприятия.
    Преди 1989 г. - Селяните нямаха земя за обработване и трябваше да работят за ТКЗС или АПК.
    Преди 1989 г. - Можеше да се гласува само за Комунистическата партия и то задължително.
    Преди 1989 г. - Хората трябваше да участват в принудителни "бригади" за събиране на селскостопанската продукция, която заминаваше директно за Москва.
    Преди 1989 г. - Се слушаше само радио Хоризонт и Христо Ботев
    Преди 1989 г. - Се гледаше само Първа програма и Руска телевизия.
    Преди 1989 г. - Тъпчеха главите на учениците и студентите с "Истори

    Коментиран от #90, #94, #95

  • 82 за съжаление

    6 17 Отговор

    До коментар #68 от "НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ КОМУНИЗМА":

    Високият интелект и базовата грамотност по основните теми никога не са били изискване за ролята на креслив политически клакьор.

    Дори напротив, колкото по-елементарен и неинформиран е индивидът, толкова по-добре си върши работата на скандираща нечии лозунги мажоретка.

    Коментиран от #83

  • 83 Кико

    14 0 Отговор

    До коментар #82 от "за съжаление":

    Ти за "восок интелект" ли претендираш или само за "базова грамотност" ?
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 ЛЪВ

    11 1 Отговор

    До коментар #80 от "ТИГЪР":

    След още 30 години може да проумееш, че нищо не си проумял )

    Коментиран от #97

  • 86 Тома

    3 8 Отговор
    Ма то седесето умря ма
  • 87 Бай иван

    8 4 Отговор
    Докато не умрат и последните които помнят комунизма в бг. Няма се упрайм значи. Още 50 г..,. Такива кат мене.....7376
  • 88 И що така бе Миме

    5 10 Отговор
    ...Хайде да не се лъжем. Как да не са се случили декемунизацията и дерусификацията? Малко примери, не се ли декемунизираха цели родове като Дайнови, Бойкикеви, Прокопиеви, Кюранови, Такови, Паневи, Кръстеви, Мирчеви, Левчеви и знайни и незнайни комунистически родове сега първи неолиберали? Комунист ли е кандидат кмета на ПП$ДБ за София Васко? Нали с тази декемунизация и дерусификация си изкарват хляба синовете и внуците на големците от БКП и ДС цели 30 години? Народа не бил се дерусифицирал, че на народа никой не му плаща в грантове и долари да се дерусифицира като на синовете на големците от БКП. Я посланик губернатора на САЩ за България да осигури по две три хиляди долара на човек месечно за декумунизация и дерусификация да видите, че и народа може да се промени като синовете на големците на БКП.
  • 89 точно СДС-то

    4 10 Отговор

    До коментар #2 от "Просто човек":

    биши заченато в грях и то допринесе за това ни дередже.
    По-добре е да не се обаждат. Всички те, и сегашните, са жълтопаветни болшевики, които крещят, че са евроатлантици, джендъри и т.н.БАСТА!
  • 90 това е ТЪПО изказване

    5 9 Отговор

    До коментар #81 от "Иван":

    Дори не си заслужава да му се обръща внимание. Говорпи за ниското интгелектуално ниво на козячето. И смешното е, че такива като този се правят за ГОЛЕМИТЕ прозрели истините хора!!!

    Коментиран от #98

  • 91 Познаващ

    3 0 Отговор
    Точно така си е било,13та танкова бригада от Сливен.Баща ми Бог да го прости ми разказваше как са мили танковете от...

    Коментиран от #96

  • 92 За мара

    1 1 Отговор

    До коментар #59 от "Редник":

    направо си е суха....
  • 93 г-н

    3 10 Отговор
    БКП слага срамно клеймо,а крадците от сдс първо орязаха пенсиите с 50% и после унищожиха цялата икономика като се започне от БГА,КРЕМИКОВЦИ,КОЖЕНИ З-ДИ,ДАРЕНИ ТАНКОВЕ НА рсм и много други сдс от----и
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 да даа

    4 8 Отговор

    До коментар #81 от "Иван":

    - Тате, що е "cедесар"?
    - Мpъсна дума сине, д0лна твap!
  • 96 Стратега

    2 0 Отговор

    До коментар #91 от "Познаващ":

    По точно четвърти черен полк на бригадата е кацнал в Прага и танковете му са завладели летището за да дойдат руските десантчици.
    Маша №1 на СССР и КГБ.
  • 97 ТИГЪР

    3 8 Отговор

    До коментар #85 от "ЛЪВ":

    Продължавай да ближеш "ДЕМОКРАЦИЯТА"

    Най-голямата грешка в живота ми е, че и аз скачах по площадите.
    Скачах, за да има банани целогодишно по магазините, за младите наркоманизирани лумпени...

    Коментиран от #99

  • 98 Остро изказване

    7 1 Отговор

    До коментар #90 от "това е ТЪПО изказване":

    "Остро-изказващия" явно се е напънал да обърне внимание на изказването . Ама така се напънал че ...........
    Ами с напъване не става, трЕбе си и малко акъл, пиленце червенадалесто )
  • 99 ЛЪВ

    7 1 Отговор

    До коментар #97 от "ТИГЪР":

    Ами предполагам, че така си си оскубал косите от яд, че сега кубето ти свети като на Александър Невски.
    Ха честито !
  • 100 Просто човек

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "оня":

    Прав си, извинявай...от бързане е
  • 101 ЯМБОЛИЯ

    6 2 Отговор
    Войната на руските агресори и убийци в Украйна,катализира процесите,водещи до освобождаване на България от руското робство. Това е необратим процес. Участието на тогавашната Н Р България в Пражката Пролет е срам за българите. Варшавските военни сили( без Румъния) унищожиха брутално опитът за полет към свобода и независимост на тогавашна Чехословакия. Сега Чехия( а и Словакия) са напред по всичко,защото имаха своят ОПИТ ЗА ЛЕТЕНЕ. Чехи и словаци разбраха,че няма по-голямо зло от ЧЕРВЕНИЯ ФАШИЗЪМ.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 АНТИКОМУНИСТ!

    3 1 Отговор
    ЗАЩО "гол€мит€" $Д$ари КАТО БЯХА ДВА ПЪТИ НА ВЛА$Т НЕ ГЛА$УВАХА ЗАКОН ЗА ЛУ$ТРАЦИЯТА?!?!?!
    ЗАЩО? ЗАЩО? ЗАЩО?
  • 106 Васко делчев

    0 2 Отговор
    Няма, защото хората, живели тогава знаят какво имаха и какво загубиха... България с огромната помощ на СССР беше изградена три пъти. След промените вие я превърнахте в пустиня, изгонихте 3 млн души и докарахте САЩ-ския сатанизъм тук..... Идеология имаше и тогава и сега. Преклонение пред силния имаше и тогава и сега. Но онези използваха и двете неща да градят и успяха, а вие не сте в състояние градски нужник да изградите. Заради погрома над отечеството ми сами си викате новия народен съд. Той няма да закъснее и ще си платите заслужено за всички зулуми. Тази период от историята на страната ми след време ще се разглежда като най-мракобесния и не паметници, а плювалници ще трябва да се изградят за вас да ви заплюва кои къде мине...
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове