Last news in Fakti

25 Август, 2023 22:21 5 241 28

Таско Ерменков: Връщането на Васил Божков не е случайно

  • васил божков-
  • таско ерменков-
  • хазарт-
  • корупция

Българинът е изпаднал в апатия. Не знам колко силно трябва да го удариш по джоба, за да излезе на улицата

Таско Ерменков: Връщането на Васил Божков не е случайно - 1
Снимка: БГНЕС

Връщането на фигурант на съдебната система от ранга на Васил Божков с неговите изяви преди да замине за чужбина, не може да бъде случайно. Има причини, но няма нищо тайно, което да не стане явно, ще ги разберем какви са. Това е пореден коз в картите на покера, който се играе в управлението на държавата между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Това каза членът на Изпълнителното бюро на БСП Таско Ерменков в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му в момента и двете страни на игралната маса са в патова ситуация.

"Лошото е, че тази патова ситуация се отразява пагубно както на обикновения гражданин, така и на политиката, която се провежда в държавата и на авторитета в държавата. Колкото по-бързо тази агония свърши, толкова по-добре ще бъде за държавата. А проблемът с контрола никога не е бил проблем на пристанище "Росенец", защото този контрол се е осъществявал от държавни органи - митниците и "Гранична полиция". Те са там, били са и по времето на концесията, проверявали са всеки товар и всеки човек, който е слизал или се е качвал на корабите", добави Ерменков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че държавата продължава да държи контрола, а операторът, който ще се занимава с "Росенец", няма нищо общо с контрола: "Той е длъжен да осигури условията, за да може контролиращите органи да си изпълняват работата, както е било досега."

И припомни, че концесионната такса не беше голяма.

"Тя е била определена от държавата, никой не е задължил държавата. Биха могли да искат и по-голяма концесионна такса. Числата, които влизат официалния джоб на държавата, са малки, другите, които излизат от държавния джоб, са големи. Частните фирми изпълняват своята дейност. В България поръчките се печелят по един специфичен начин. Всички, които са в сглобката, ще имат участие в цялата дейност там. Силно се притеснявам, че това ще бъде поредната "ин хаус" поръчка, ако мога така да я нарека", допълни Таско Ерменков.

Представителят на БСП е на мнение, че българинът е изпаднал в дълбока апатия.

"Не знам колко силно трябва да го удариш по джоба, за да излезе на улицата. Но нека не стигаме и до това, защото това няма да доведе до нормални резултати, ако насилствено започнем да решаваме проблемите, които съществуват в държавата. Има други начини - участване активно в изборите, забравяне за тези 100 лв., които се дават на глас, защото днес си получил 100 лв., но утре си ги консумирал, после 4 години се чудиш защо ти се случва това на главата, трябва да има и активна позиция", подчерта Ерменков.

Той поясни, че рафинерията при пренастройване може да работи с всякакъв вид нефт, но ще се отрази в цената.

"Едно е да прекарваш танкери прогнозируемо през Черно море, друго е да търсиш танкери по света и да ги прекарваш през Босфора, където невинаги може да разчиташ на график и на регулярност на доставките. Това повишава и цените на суровината, а това повишава и цената на крайния продукт", коментира гостът.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Магарето 🐴

    23 3 Отговор
    Черепа ако си каже всичко в прокуратурата и тя не го замете под килима, тогава ще падат много глави и Тикви.
  • 2 Aлфа Bълкът

    16 5 Отговор
    Нали БъСъПе му бяхте поддръжници и защитници на Черепа? Сега плювачи му станаха.
  • 3 инхи

    29 4 Отговор
    В последно време боко не съм го виждал да не е изчезнал
  • 4 Редник

    24 1 Отговор
    Със сигурност има някаква договорка, но ще се разбере след време. Божков надали ще се простреля сам

    Коментиран от #13

  • 5 сър Радулов

    11 0 Отговор
    стана ясновидец след като управляваше от 1995 до 2010 г. Мъдри стават хората
  • 6 Ако е до покера

    18 1 Отговор
    Божков е един от най- добрите играчи
  • 7 Русофил

    12 4 Отговор
    Таско, като беше на хранилка при Божков не рива.
  • 8 Абре Таско,

    14 2 Отговор
    Тая работа с подкупите по избори я внедрихте вие,забрави ли през 90-те като обикаляхте по села и паланки и БСП-ту раздаваше капачки и буркани за зимнина...,а в градовете черпехте с кебапчета?

    Коментиран от #11

  • 9 възможностите не са

    11 2 Отговор
    толкова много - 1) Божков помага в изпирането на ББ и получава поредното дело, при което обвиняемият е оправдан от съда (може за цвят по някои от обвиненията да получи само някакви глоби или условни присъди), 2) Божков изпълнява заканите си от Дубай и разкрива схемите на ББ. Като награда, пак получава оправдание по част от обвиненията, а други отпадат по сделката за свидетелски показания (за цвят, отново може да получи някакви глоби или условни присъди)
    Важно е кой му е дал по-добрите основания за вяра в правосъдието.
    Фанфарното му завръщане е гарнция, че няма да получи инфаркт като други, върнали се в България, но въпреки това, залагам повече на сценарий 1) - Божков е хитра лисица и знае кой държи съдебната система в подчинение, т.е. чии обещания са изпълними.
  • 10 луна 55

    8 0 Отговор
    Таско откри топлата вода,
  • 11 Пилотът Гошу

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Абре Таско,":

    Аре аре, на барикадите в София други раздаваха пари и кебапчета на студентите. От Стани Да Седна.
  • 12 РОГАТИЯ

    5 5 Отговор
    ТАСКООО, ДАЛИ СИ ТОЛКОВА ГЛУПАВ, КОЛКОТО
    ИСКАШ ДА СЕ ПРЕДСТАВИШ НО РОСЕНЕЦ БЕШЕ РУСКИ АНКЛАВ, С РУСКА ОХРАНА И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ПРИПАРИ, А ЛЮБИМИТЕ ТИ "БРАТУШКИ" СИ ПРАВЕХА КАКВОТО ИСКАТ И НЕ СА ПЛАЩАЛИ ДАНЪК ПЕЧЛБА 23г. И КОГАТО ПРЕДИ 12г ген. ТАНОВ - ШЕФ НА МИТНИЦИТЕ ИМ МОНТИРА КОНТРОЛНИ УРЕДИ СКОРОПОСТИЖНО ПОЧИНА ОТ "ИНФАРКТ" - РАЗБИРАЙ НИВИЧОК!!! БОЙКО СЕ УПЛАШИ И ЗАБРАВИ ДА ГИ КОНТРОЛИРА, ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ ИГРАЕШЕ И ПИЕШЕ СЪС ЗЛАТЕВ-ШЕФ НА БОРДА НА ЛУКОЙЛ ТОГАВА. КОМУНИСТ ДО КОМУНИСТ А НИЕ ЧАКАМЕ РЕАЛНИ ЦЕНИ ОТ ЕВТИНИЯ УРАЛС.
  • 13 Гошо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Редник":

    Ако е свършил парите ,какво друго да направи

    Коментиран от #19

  • 14 Да бе да

    2 1 Отговор
    "Таско Ерменков: Връщането на Васил Божков не е случайно"
    Аз няма да го усмивам този индивид ! Просто питам колко българи пизнават някой с името " таско"🙄😂😂?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 БОЖКОВ НИКОГА НЕ Е БИЛ ТАКА УСМИХНАТ

    5 0 Отговор
    НЕ СЛУЧАЙНО МУ ВИКАТ ,,ЧЕРЕПА" - МАЙ ЩЕ ИМА РАЗПЛАТА ЗА МИЛИАРДИ ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ И ТО С ПРАВО !
  • 18 ТЕЛЯЦИТЕ НА ВРЕМЕТО БЯХА ДНЕШНИТЕ РЕХАБИ

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Да бе да":

    ЛИТАТОРИ , А БАНЯТА БЕШЕ ИНСТИТУЦИЯ - ДНЕС РЕХАБИЛИТАТОРИТЕ И ЗА ТЕЛЯЦИ НЕ СТАВАТ А ИНСТИТУЦИИТЕ И ЗА БАНЯ НЕ СТАВАТ !
  • 19 ЧЕРЕПА СИ ЗАМИНА СЪС СОБСТВЕНИЯ СИ САМО

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Гошо":

    ЛЕТ , САМО НЕ МИСЛЕТЕ ЧЕ ГО Е ИЗПИЛ И ИЗЯЛ ! А АКО ГО Е ПРОДАЛ , ТО Е ЗА ДА СЕ РАЗПЛАТИ С НЯКОЙ ТУКАШНИ ШОПАНДРОЦИ ! .............. ПРИГОТВЯЙТЕ СИ ФОЕРВЕРКИТЕ !
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 плюс минус

    6 1 Отговор
    Гледам снимката, 5 полицаи около Божков.
    Единият е с брада.
    Това ли е по МВР правилник, полицаите с бради?
    Колко ли интересни неща могат да се случат!
    А животът си върви, инфлацията и народната беднотия - също.
  • 23 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 5 Отговор
    Българинът знае,че в момента трябва да изчака..........Да изчака да рухне режима в Кремъл.Вече кремъл е на смъртен одър и смърта е изписана на кремълските умници!След това.........След кремълците ще има повече хляб и нефт!

    Коментиран от #26, #28

  • 24 колко интересно

    1 0 Отговор
    а нещо за альошката да кажете докато го свитнат и хоп божков … дали е случайно а ?
  • 25 банио

    1 1 Отговор
    И този хемароид ташко ерменко надигна глава и изпълзя от косматия г.ъ.з.
  • 26 колио

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Може да си дълбоко виждаш, но като живееш в мазен г.ъ.з. кел файда
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове