Last news in Fakti

26 Август, 2023 07:02 2 003 24

Пламен Юруков: Смъртта на Петров и завръщането на Божков няма да се отразят на родната политика

  • професор захари захариев-
  • пламен юруков-
  • алексей петров-
  • васил божков

Не трябва да се търсят паралели между убийството и завръщането на бизнесмена от Дубай, смята проф. Захари Захариев

Пламен Юруков: Смъртта на Петров и завръщането на Божков няма да се отразят на родната политика - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Не познавам нито Алексей Петров, нито Васил Божков. Трудно ми е да преценя, не знам в какви отношения са били. Не смятам, че това по някакъв начин ще се отрази на българската политика. Нито Петров има някакво влияние в българската политика директно, за косвено винаги може да се спекулира, нито г-н Божков е проявявал някакви интереси към политиката. Не смятам, че ще има някакво особено влияние върху политиката", коментира бившият председател на СДС Пламен Юруков в "Денят ON AIR".

Пред Bulgaria ON AIR председателят на асоциацията "Един пояс, един път" проф. Захари Захариев сподели, че не трябва да търсим паралели между убийството на Алексей Петров и завръщането на Васил Божков. "Още през май той заявяваше своето желание да се върне в България. Както разбираме, имало е чисто технически причини, включително разрешението да напусне Дубай, за да дойде в България. Голяма роля в негово решение има и отстраняването на бившия главен прокурор и тези размествания, и протести, които текат в съдебната система. Връщането на Божков ще смъкне усмивките от лицата на много хора, които са били от управлението, във властта и са пряко съпричастни да се започнат този низ от обвинения към него. Има още една причина, която не бива да се изпуска - г-н Божков беше заявил и своето желание да се намеси в българската политика", подчерта още проф. Захариев.

Според Юруков нещата са много по-прости. "Има криминални хора, има криминални истории, между тях нещата се решават по този начин и не винаги трябва да търсим и да закачаме всяко нещо с националната политика, с отделни други отрасли. Някой път нещата са много по-семпли и прости", добави той.

По думите на проф. Захариев отслабването на държавността е до голяма степен предпоставка за повишаване на криминалността и стимул за прибягване на крайни мерки в политиката на разчистване на сметки, личности, групировки.

"Не мога да разбера защо винаги когато липсват факти и информация, започват да се говорят общи приказки и да се приписват конспиративни взаимовръзки, които не съществуват. Това са неща, които могат да се твърдят след много разследване, проучване, след събиране на факти. Ако имаш криминална дейност, нормално е тя да свърши по този начин. В САЩ има непрекъснато по десетки убийства на ден", коментира Пламен Юруков.

Запитан до какво ще доведат показанията на Васил Божков, проф. Захариев отговори, че те ще бъдат допълните камъни, "хвърлени в блатото на политическото обществено безмълвие". "Ще разкрякат жабите. Той не може да мълчи, той се е прибрал в България с ясна цел. От една страна, влизайки от части в ролята на граф Монте Кристо, за да накаже виновниците за ударите, които той самият понесе, бъдете сигурни, че такъв момент ще има, но и успоредно с това движен, според мен, от обществено-политически амбиции", допълни той.

Относно местните избори Пламен Юруков коментира, че националната политика и местните избори невинаги е необходимо да съвпадат, особено под формата на коалиции. "За политическото си бъдеще "Продължаваме промяната" и "Демократична България" трябва да заемат сериозни позиции за местната власт и то в големите градове. От друга страна ГЕРБ-СДС ще иска да си задържи позицията, интересно става с кандидатурата на Вили Лилков. Много хора го припознават и за първи път СДС-арите имат възможност освен да гласуват тактически и ценностно", каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 обективен

    18 1 Отговор
    Докато боко не влезе в затвора тази държава и крачка напред няма да мръдне ,защото той окраде милиарди ,и изгони над милион млади !!

    Коментиран от #6

  • 2 Град Симитли

    9 0 Отговор
    Дърдорани!
  • 3 Бамби Барбие

    12 1 Отговор
    Айде пак организирани лаладжии да ни убеждават, че черното е бяло! И двете събития СА ЧИСТО ПОЛИТИЧЕСКИ. Става интересно и много напечено, за някои. Сглобката много се пука, току-виж се счупи.
  • 4 Мое мнение

    13 2 Отговор
    Пак се опитват да ни убеждават, черното е бяло. Нямало да се отрази завръщането на Божков. Ами, че то вече се отразява. Баце вчера го оправдаха за Барселона и кюлчетата в чекмеджетата. Нямало било доказателства и снимките можело да са фалшиви. Сега ще намерят начин да го оправдаят и по обвиненията на Божков за подкупи. Сигурно ще натресат всичко на Горанов, а Баце не е знаел нищо. Ще го изперат, така както си говореха и обещаваха в записа на Радостин Василев.

    Коментиран от #8

  • 5 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 0 Отговор
    мафията е Овладяла Държавата
  • 6 Той

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "обективен":

    с единия си крак вече е вътре !
  • 7 фен

    3 5 Отговор
    Единственото, което ще се отрази на родната политика, ще е крахът на Украйна. Защото родната политика, е политиката на ПосолствоТО!
  • 8 Кюлчетата

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мое мнение":

    са капка в морето срещу всичките му престъпления от всякакъв криминален характер ! При това , за тях още не е оправдан и тепърва му предстоят многобройните изненади и безсънни нощи !

    Коментиран от #9

  • 9 Ма баш

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Кюлчетата":

    А дано, ма надали...
  • 10 Брокер

    1 0 Отговор
    Абя Я се поинтересувайте кои чужденци масово изкупуват земи в БГ с цел да се заселят трайно

    Коментиран от #14

  • 11 Тома

    2 1 Отговор
    Най голямо влияние в българската политика указва посолствоТо
  • 12 БОЖКОВ МОЖЕ ДА ОСВИТКА БОКО

    5 4 Отговор
    И ТОВА НЯМА ДА ПРОМЕНИ ПОЛИТИКАТА , ТАКА ЛИ ?........ НАЙ - МАЛКОТО ЩЕ ИМА ПОНЕ 3 ДЕНЯ ФОЕРВЕРКИ И ПРАЗНИЦИ БЕ ....................... А КИРО ЩЕ ИЗБЯГА В КАНАДА !

    Коментиран от #13

  • 13 Червен кхмер

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "БОЖКОВ МОЖЕ ДА ОСВИТКА БОКО":

    А ти в Русия
  • 14 Читател

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Брокер":

    Марсианци?
  • 15 Българка

    8 0 Отговор
    О, искрено се надявам завръщането на Божков да се отрази на политиката. И очаквам Бойко Борисов след присъда за рекет, изнудване ,незаконно обогатяване да облече затворническия костюм. А заедмо с него ПР Севда, Уйчовото Владко Горанов и Менда Стоянова. Все пак рекетът е за 60 милиона. А какво стана с почти толкова окрадени от АМ Хемус и изнесени в чували към нечии мутренски джобове?...............

    Коментиран от #17

  • 16 тоз и той майтапчия

    2 0 Отговор
    все едно да кажеш че на един работник ако му спрът заплатата това няма да му се отрази ?та начи тези са част от управляващите едните ни ги показват по тв и ни лъжат че ги избираме а другите си се крият и тихичко си ни баламосват …
  • 17 надявай се моме

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    надеждата крепи човека
  • 18 Е как иначе

    2 2 Отговор
    Всичко ще се потули за да може чекмеджан шиши подмяната и доносниците да се изперат съвсем и да гризат кокала
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Спуред мени

    1 1 Отговор
    Бай Васил е дошъл да изплати печалбите от националнатъ лотариъ.
  • 21 Баце ЕООД

    0 2 Отговор
    Емчи няма ми. На американското посолство му е все тая, искат война
  • 22 НЕ САМО ЧЕ ЩЕ ПРОМЕНИ ПОЛИТИКАТА , АМИ И

    1 1 Отговор
    ТРЯБВА НЯКОЙ ДА ВЪРНЕ КРАДЕНОТО ИНАЧЕ ЩЕ ПЛАТИ С ЖИВОТА СИ !
  • 23 ,БОЙКО СЕ ЗАКЛЕ И СВИДЕТЕЛ МУ Е ГОСПОД

    2 1 Отговор
    ЧЕ НЕ Е ВЗЕЛ СТОТИНКА И ЛЕВЧЕ - ......... В ЧЕКМЕДЖЕТО НЯМАШЕ НИТО СТОТИНКИ НИТО ЛЕВЧЕТА !
  • 24 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    Връзката е очевадна.Само дебил не би се досетил,кой и защо е направил новото раздаване.....Дано не се отрази,но идеята на раздаването е -ДА се отрази!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове