Last news in Fakti

29 Август, 2023 12:08 4 576 28

Васил Божков е сам в килия

  • васил божков-
  • килия-
  • софия

За да не скучае, бизнесменът, вероятно чете книгите, останали от престоя на съпругата му Елена Динева

Васил Божков е сам в килия - 1
Снимка: БГНЕС

Васил Божков е сам в килия в следствения арест на “Г. М. Димитров”. Той е там вече три денонощия, след като кацна у нас в петък, а в събота съдът го остави за постоянно в ареста, разкри “24 часа”.

За да не скучае, бизнесменът, вероятно чете книгите, останали от престоя на съпругата му Елена Динева. Тя беше задържана през февруари 2020 г. и лежа в ареста 8 месеца, колкото не е бил зад решетките без присъда никой от обвинените като членове на престъпната група, ръководена от Божков. Елена Динева така и не се оплака публично от условията в ареста, както го правеха Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Съдът я освободи с парична гаранция от 1 млн. лв. 17 дни преди изтичането на максималния срок на задържането от 8 месеца. Динева избра да не плати парите и излежа ареста си до края.

По време на дългия си престой зад решетките близки ѝ занесли десетки томове литература, “колкото една библиотека”, които след напускането тя оставила в следствения арест. Погрижила се и за по-добрата хигиена, след като подала няколко жалби заради хлебарките.

Васил Божков е в ареста с решение на Софийския градски съд от събота, но то не е окончателно. В понеделник адвокатът му Георги Гатев е внесъл жалба срещу определението на СГС и на 5 септември апелативният съд ще се произнесе окончателно.

Постоянният арест беше наложен по т.нар. хазартно дело за данъчни престъпления, подкупи и пране на пари. Другите две дела са т.нар. криминално - за подбудителство към три убийства и изнасилване, и това за колекцията му от антики, иззети от дома му и от офисите на фирмите му. По това дело предстоят експертизи за оценка на античните вещи.

Още в петък, когато му предявявали обвиненията, Божков е получил призовка да бъде разпитан по делото за неговото изнудване. В нея били посочени няколко алтернативни дати, на които той да даде показания, вече по правилата на НПК.

В няколко изявления във фейсбук и на пресконференции с дистанционна връзка Васил Божков обяви от Дубай, че е платил над 60 млн. лв. подкупи на политици от ГЕРБ, за да не се пречи на хазартния му бизнес. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и пиарът Севделина Арнаудова бяха задържани, но съдът определи арестите им за незаконни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сигурно

    13 4 Отговор
    Е ВИП килия с всички екстри.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пуснете

    14 4 Отговор
    Човека ,той няма да прави повече така
  • 4 Защо е сам

    22 5 Отговор
    в килията? Крайно време е да му намерят подобаваща на ранга му подходяща компания.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Българин

    38 9 Отговор
    А баце кога? Ами Влади? Да ви уринирам на правосъдието търтеи продажни!
  • 7 Левскар

    28 17 Отговор
    Ей колко пари и антики му взеха незаконно от Божков и продьлжават да се подиграват с него.Колко подла е тази дьржавица БГ.
    .Но ще дойде видов ден и за разплата тогава тия дето го сьдят ще разберат какво е болка.

    Коментиран от #17

  • 8 шизо

    13 10 Отговор
    От адвоката му разбрахме, че е тренирал и т.н. Алооо службите какво е работи последните 3 г., с какви пари е платил и колко да преживява горкият.
  • 9 Ханку брат

    26 4 Отговор
    Да не стане така, че както си е сам да не бъде намерен в безпомощно състояние и никой нищо да не знае.
  • 10 гост

    12 5 Отговор
    Този ще излезе чист от всякъде ! Ако ще го съдят може единствено, че "посегнал" на Мария Филипова, но дали "посягането" е продължило повече от 60 дни ? В Родното " Правосъдие продължителността на присъдата е обратно пропорционална на получената сума. Колкото повече са нулите в сумата, толкова повече присъдата клони към НУЛА !
  • 11 Пратете Боко

    23 5 Отговор
    да му прави компания.
  • 12 в килия

    25 4 Отговор
    А трябваше да е с боко и горанов !!
  • 13 Бай Ставри

    11 5 Отговор
    Да, да...с телефон и интернет. Нормално, та тоя човек е откраднал половин милиард. Може да купи целия затвор и още 10

    Коментиран от #26

  • 14 Химическо чистене "Кирчо, Харвард и Ко"

    10 3 Отговор
    И този че го изперем, ако се налага
  • 15 Развеселен

    14 1 Отговор
    Я, тия мутри имали и наистина мъжко момче - съпругата Елена Динева!
    Обикновенно ходят с патерици и се правят на сакати само и само да не лежат в ареста.
  • 16 Защо не е при бай Ставри ?

    2 1 Отговор
    Килия 216 , втори етаж в ляво . Той е строг но справедлив..........
  • 17 Въпрос

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Левскар":

    А сега предстояло експерти да оценят антиките, обаче защо до сега три години не са направили нищо?

    Коментиран от #18

  • 18 Френдо

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "Въпрос":

    То не е останало какво да оценяват. Лешоядите заграбиха всичко – кое за себе си, кое продадоха на частни колекционери и др. под. Имал ВБ пари и акъл – сабирал, купувал, съхранил. Мърш..яците опустущиха всичко за отрицателно време.
  • 19 9876

    3 1 Отговор
    Уж умен човек пък не осъзнава ,че и той носи солидарна отговорност за деянието си.Колкото е виновен вземащия подкупа също толкова е виновен и даващия.Сега ,трябва да го сложат в една килия с Боко и Горанката.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 6532

    6 1 Отговор
    Със сигурност му е припарило под краката и не се чувства в безопасност в Дубай.Няма как да предпочетеш килия пред луксозен хотел. Но ако е набелязан, килията едва ли ще му помогне.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 6532

    3 1 Отговор
    Върнал се по собствено желание. Да бе ,вервам ти.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Истината

    2 0 Отговор
    Ние сме под домашен арест, без присъди от 25 години, а някои от 15,20,други от 78 години, бял ден от вас не са видяли, от кражбите ви, недоимък
  • 26 Истина

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Бай Ставри":

    Нали ,затворници нямат право на телефони и интернети, защо този е с предимство,ЕГАТИ ДЬРЖАВАТА.
  • 27 Емил

    1 0 Отговор
    КОЛКОТО СА ВИНОВНИ БОРИСОВ И ГОРАНОВ ,АКО Е ИСТИНА, КОЕТО ТВЬРДИ БОЖКОВ, ТО ТОЙ Е ТОЛКОВА ВИНОВЕН ЧЕ ИМ Е ДАЛ ПОДКУПА,ТАКА ЧЕ ВСИЧКИ В ЕДНА КИЛИЯ АКО Е ИСТИНА.
  • 28 Българин

    0 0 Отговор
    Тоя череп с заповед на пУтлера ограби целия народ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове