Last news in Fakti

18 Октомври, 2023 21:31 2 454 20

Отново блъснаха мъж на пешеходна пътека в София

  • мъж-
  • зебра-
  • прегазен-
  • софия

Инцидентът е станал в 19:49 часа

Тежък инцидент в София, съобщи бТВ.

Автомобил блъсна човек на пешеходна пътека на кръстовището на столичния булевард "Ситняково" и ул. "Попова шапка". Инцидентът е станал в 19:49 часа.

На място е изпратена линейка, която е откарала ранения в болница "Пирогов". Пострадалият е с тежка черепно-мозъчна травма.

По информация на МВР водачът на автомобила е 39-годишен мъж. Огледите на място продължават.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обаче

    33 2 Отговор
    На такъв булевард Ситняково с трамвай и 6 пътни ленти е малоумнно да се чертаят пешеходни пътеки - капани за пешеходци, вместо светофари (ама струват пари на общината).

    Коментиран от #16

  • 2 Киро Катастрофата

    18 3 Отговор
    Шофьорите на територията го обърнаха на лов на покемони. По тротоари, велоалеи и пешеходни пътеки, ловят всичко наред. Скоро и в паркове, къщи и детски площадки.
  • 3 Българин

    41 1 Отговор
    София е кочина с инфраструктура на кочина, нито улиците са улици, нито булевардите са булеварди, асфалт и осветление са кочина, регулировката на трафика е кочина. Няма нищо общо с коя да е европейска столица или голям град. Не става само с крадене, иска се акъл. На 6 лентов булевард не се рисува с боички, не се слага и светофар, прави се подлез и този подлез се поддържа

    Коментиран от #15

  • 4 Мда

    25 4 Отговор
    От 2009 г. насам (Борисово-герб/дпс) управлвние в България има най-много жертви на пешеходни пътеки в ЕС. Факт...
  • 5 Изчакайте малко

    2 3 Отговор
    Ей сега колегата Вальо ще го оплаче!

    Коментиран от #12

  • 6 Лумпен

    21 5 Отговор
    Ами не е лошо пешеходците да се научат да се оглеждат !
    Пази се сам за да те пазят и другите !
    Щом има табели че трамваят е с предимство на пешеходна пътека...!
    Какъв е матеряла?
    Време е да се обяснява че пешеходците не са безсмъртни!
    Колите имат спирачен път!

    Коментиран от #14

  • 7 Хохо Бохо

    18 2 Отговор
    Ако искате да не ви блъснат на пешеходна пътека, не пресичайте на пешеходна пътека!
    Или поне оглеждайте се, преди да я пресичате...
  • 8 Студопор

    6 2 Отговор
    Аз ако съм, ще спра да пресичам на пешеходни пътеки в тая София...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Радой Ралин

    18 2 Отговор
    В София ходя само по нужда.
  • 11 Как да разбера

    8 2 Отговор
    От заглавието:
    ,,Отново блъснаха мъж..."
    Тоя нещо да не се явява като ,,боксова"(пешеходна) круша,че все него да блъскат?!?!
  • 12 ААА НЯМА ДА Е СКОРО☝

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Изчакайте малко":

    СЕГА Е ЗАЕТ С ПАЛЕСТИНСКИЯ ХАБИТАТ..
    СТИГНАЛ Е ДО НОМЕР №195......
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Много Ясно...

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "Лумпен":

    Прав си ! Но иди и го обясни на новото дебилно общество което си мисли, че и бързия влак трябва да спре да даде път на пешеходеца! И не инструкторите са виновни, а катилите които не осъзнават какво им обясняват по време на курса. Колкото и да им обяснява инструктора то си блей в телефона и гледа в ФБ сисите на съседското момиче. Те не осъзнават каква е отговорността на шофьора на пътя и какво може да стане. Ако се огледаш на зелен светофар или на път с предимство никой няма да ти каже нищо нито ще те скъсат на изпита. Но ако не се огледаш на пресичане на път с предимство или минеш на червен светофар или не дадеш път на пешеходец, а и на ППС с включен светлинен и звуков специален режим на движение ще те спрат и ще ти съставят акт, а най малко ще ти отнемат точки и глоба по фиш. От лош материал неможе да стане хубаво вино!
  • 15 Абсолютно си прав!

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Скоро очаквам, някой да начертае пешеходна и на магистралата - що пък не, кой може да го спре!
  • 16 Пешо

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Обаче":

    Няма никаква култура и разбирателство в обществото. Резултат от живота тук породен от политиците. Не знам кой прав и кой крив , но и пешеходците трябва да са внимателни. Не може да си мислят , че като стъпят на пешеходна пътека са безсмъртни. Това е само една боя на пътя. Нищонповече. А има някои като стъпят направо се хвърлят пред колите. Хубаво е да се огледат и да се уверят, че колите са спрели преди да се втурнат.
    И шофьорите е добре да минават с повишено внимание, за да няма неволни инциденти. За пияните дрогирани и уличниъе състезатели не коментирам. Те трябва да понасят цялата строгост на закона, а той трябва да е още по-строг и безкомпромиден към тях.
  • 17 Прави се,

    2 1 Отговор
    както колега упомена в по-горен коментар, подлез или надлез. Но мисията на управляващите 34 г. е този народ да загива. Като липсва критична маса, която да отстоява правата си ежедневно пред СО, геноцидът над българите ще продължава.
  • 18 Иван

    4 1 Отговор
    На Ситняково и Попова шапка има светофар. Каква пешеходна пътека, какви 5 лева ?
    Някой е минал на червено и това по-вероятно е да е пешеходецът !
  • 19 Кико

    4 1 Отговор
    Откакто въведоха това правило - "Предимство на пешеходеца" на пешеходна пътека, рязко се ужеличиха жертвите на пешеходците. Пешеходците загубика инстинкта си да се пазат от колите и пресичат както има падне, без да гледат и се съобразяват с възможностите на автомобила да спре. И резултатът е факт.
    Не оправдавам неразумните шофьори, но все пак пешеходецът ако сам не се пази все някой ден ще стане фира.
  • 20 В нормалните държави

    2 0 Отговор
    Хората ги учат, да правят контакт с очи. Когато пешеходецът и шофьорът се "срещнат" визуално, то тогава е почти сигурно, че и двете страни осъзнават намерението на другия.
    Оня ден една овца, забила сурат в телефона и изскочи пред колата та едвам спрях. Добре, че се изнесе тичешком, че щях да сляза да и извия овчия врат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове