Last news in Fakti

22 Октомври, 2023 14:08 1 197 29

Борис Бонев: Едни хора 15 години повтарят “тук е така”. Но ние можем повече

  • борис бонев-
  • местни избори 2023-
  • кмет-
  • софия

Няма друг ден, няма поправителен изпит. В неделя се избира общинският съвет и за това втори тур няма

Борис Бонев: Едни хора 15 години повтарят “тук е така”. Но ние можем повече - 1
Снимка: БНТ

Водачът на листата за общинските съветници на местната коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България (Спаси София)” Борис Бонев заяви, че изборите на 29 октомври са знак може ли София да се управлява по друг начин. “Има хора, които единствено повтарят “тук е така”. Като сме в задръстване, когато търсим паркоместа, като се спъваме по улиците - отговорът е “тук е така”. И тези кандидати твърдят, че не може да е по-добре, защото те го правят така от 15 години. Но ако те не могат, ние можем”, категорично заяви Бонев в ефира на БНТ.

Той добави, че идната неделя е ключовият ден за всеки, който не се примирява, че в София е така. “Няма друг ден, няма поправителен изпит. В неделя се избира общинският съвет и за това втори тур няма. Аз познавам София като собствената си длан. Мен не могат да ме излъжат - нито фирмите, нито администрацията, нито хората с фалшивите си обещания. От “Спаси София” познаваме всеки проект и решение, ние сме хората, които живеят с проблемите на града ден след ден вече 14 години”, каза Бонев. Той призова гражданите да не пропускат да гласуват масово на 29 октомври.

“Никога не сме подвеждали хората и сме подготвени да управляваме почтено. Разчитам, че хората няма да гласуват под команда, защото гласуването под команда на избори води до гласуващи под команда в Общинския съвет. Не позволявайте да ви убедят, че “тук е така” и че всички са неспособни и крадливи. Аз съм спечелил доверието на гражданите на база 14-годишен път”, обясни той.

Бонев даде и конкретни обещания за решителни стъпки напред. Като стратегически приоритет той определи строителството на 20 нови етажни паркинга, както и изграждането на модерен скоростен трамвай по бул. “Тодор Каблешков”, между бул. “Цар Борис III” и Студентския град. “Ще свържем десетки презастроени квартали и няколко станции на метрото с бърз и удобен транспорт в периферията. С това около 65 000 граждани всеки ден ще могат да се придвижват бързо без да преминават през центъра”, обеща Бонев.

Паралелно с подобряването на градския транспорт от коалицията предвиждат и сериозни инвестиции за решаване на проблема с паркирането. В програмата са заложени изграждането на 4 паркинга в широкия център и реформа на платената зона, така че всички приходи да отиват за строителство на нови паркинги. “Предвиждаме и намаляване на служебните абонаменти, с което ще освободим около 1000 допълнителни места в центъра, специални места за доставки, както и за живущи. Вече сме идентифицирали и терени за монтажни паркинги в кварталите. Те се строят бързо и евтино, утрояват броя места и щадят околното пространство. Кошмарното обикаляне в търсене на места за паркиране и спиране върху тротоарите трябва да спре”, категорично заяви Бонев.

Според плана първите многоетажни паркинги трябва да бъдат изградени в големите квартали като “Младост”, “Люлин”, “Овча купел” и “Красно село”. “Най-важното е инвестициите в инфраструктурата да стигнат до кварталите, защото градът трябва да е еднакво уреден, независимо дали живеем в центъра, “Люлин” или “Младост”. Ако не променим дисбаланса, София ще остане разделена на презастроена южна част и изоставена северна. Време е нуждите на гражданите да бъдат във фокуса на всяко решение и инвестиция”, завърши Борис Бонев.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да,

    51 4 Отговор
    нищонеработил и нищоправещ се опитва да убеди, че може повече!Смях!
  • 2 Малкия Пръц

    20 5 Отговор
    Нощеска сънувах ,че един камион бутна бате Бойко на пешеходна пътека . Чу се едно "буум и оле майко!" ,ма накрая ... хепи енд ..на камиона и Буци нищо им немаше. Събудих се плувнал в пот.
  • 3 хекиМЯУУ

    28 2 Отговор
    как си ма колежке, от отбора на посолство сме много парцакели
  • 4 Тодоров

    37 3 Отговор
    Този и брат му са ГЕЙнии.
  • 5 Софийски

    35 3 Отговор
    Жална ни майка ако ДС управляват софия
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Обаче

    16 2 Отговор
    💲Борис Бонев заяви, че изборите на 29 октомври са знак може ли София да се управлява по друг начин.💲
    Може да се управлява - по втория начин, както обяви президента за Киро назначавайки го за служ. премиер : "Ако имаше повече повече като него - България щеше да изглежда по друг начин" 😜Аналогични изказвания.
  • 8 Ако някой...

    28 1 Отговор
    ..психо-сексолог успее с точност да определи сексуалната ориентация на тва съшество, ще ми е много интересно да разбера от кой от всичките нови модерни полове е, а на специалистът трябва да се присъди Нобелова награда за здрави нерви!
  • 9 Вергина

    11 0 Отговор
    Поправка: фразата е от комунизма, но е нормално господинът да не знае. Цитира я Георги Марков, така омразен на всички свързани с ДС и БКП. Бил двоен агент. Може, ама задочните му репортажи са си съвсем реалистични. Четете повече.
  • 10 Обаче

    16 1 Отговор
    💲Вече сме идентифицирали и терени за монтажни паркинги в кварталите.💲
    Но ... Но не са безплатни: И за общинарите - комисионни за разрешения, и за близките строителни фирми - приходи от паркоместа, а и за вас гражданите е добре, че няма да се оплаквате къде да паркирате. Като нямате хляб - яжте пасти.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Кирил

    7 1 Отговор
    Пакистански ц......
  • 13 Илиев

    6 0 Отговор
    Може.... точно пък тоя. Дай му да спами у Фейса....
  • 14 Таня

    10 1 Отговор
    Имаме достатъчно п.едали в София. Може ли да минем и без този? Непродуктивни са.
  • 15 Борис, Бонев! Обещаваш като циганин на

    11 1 Отговор
    Свадба!! Не можеш да забиеш пирон в кисело млеко, ще си счупиш пръстите!!
  • 16 ЕДГАР КЕЙСИ

    11 1 Отговор
    TOЗИ Е САMO .........,... BЪЗДУX И ........... НИЩO ДРУГО .......... ФАКТ ! .......... ЕДHO KЪМ ЕДНО Е С ......... KИРИЛ ПETKOB .......... TЪЖЕН ФАКТ !
  • 17 Септемврийче болшевик банкя

    6 4 Отговор
    Ограби София,пак ще харижем на господарите от Москва милиарди
  • 18 Съученик

    4 1 Отговор
    Бояне,помниш ли как се пипахме по циците?
  • 19 Някой

    11 1 Отговор
    Знаем, че можете да крадете повече. И по европейски.
    Затова не ви щем.
  • 20 Въпрос

    3 0 Отговор
    Али хас ли?
  • 21 Калин

    12 1 Отговор
    Този му дайте власт и му гледайта сеира. 14 години е стоял отстрани и си мисли, че това е достатъчно, за да може да управлява
  • 22 РъпОн

    7 1 Отговор
    Да изберем внука на Станиш Бонев, на Пеко Таков, на Петър Младенов и всички соц внуци да дойдат и така да ни променят, че да не можем да се познаем.
  • 23 ВКК

    5 1 Отговор
    Нахлно, та нагло! Няма да гласувам за вас!!!
  • 24 Борис бонбонев

    4 1 Отговор
    Излъжи София
  • 25 Майора

    5 1 Отговор
    Бонев от "Смучи София" пак се изказа неподготвен!Като толкова мисли за София защо не се откаже от 3-4000лв , които вземаше като председател на комисия? С като за съветник е предложил интимния си пръньор , син на най голвчатс българомразка в РСМ Солза Горчева? Това ли е промяната и с такива ли ще управлява?
  • 26 Този

    2 1 Отговор
    може единствено да превърне София в столица на прайдовете и в конкуренция на остров Пукет на Балканите.
  • 27 ти факултета не можеш

    2 0 Отговор
    да управляваш , София си тръгнал. Ей смешник.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове