Last news in Fakti

1 Ноември, 2023 12:36 8 184 15

Илхан Андай: Хасан Азис се готвеше за шести мандат кмет на Кърджали и отстраняването му бе суперизненада за него

  • местни избори-
  • кмет на кърджали-
  • хасан азис

Стратегията Пеевски вкара кислород в артериите на изборното ДПС, смята журналистът

Илхан Андай: Хасан Азис се готвеше за шести мандат кмет на Кърджали и отстраняването му бе суперизненада за него - 1

Една от изненадите на местните избори тази година бе смяната след 20 години управление на община Кърджали на Хасан Азис. ДПС обаче остават там на власт, след като Ерол Мюмюн спечели местните избори още на първи тур.

Един от хората, които са започнати с работата и на общината, и на партията ДПС в региона, журналистът Илхан Андай коментира пред bTV, че Хасан Азис е натрупал доста грешки във времето и е бил заобиколен от клакьори. Имало е скандали и около фирми и обществени поръчки.

"Има натрупани негативи на Хасан Азис. Още през август бяхме написали, че ще има голяма и малка изненада в област Кърджали. Хасан Азис не се вслуша и направи нещо много скъпо и мащабно като предизборна кампания. Той беше и при папата, покани мегазвезда от Турция. Готвеше се за шести мандат, но Хасан Азис е нямал лоби в София. Не е знаел каква информация тече към Ахмед Доган. И всичко това се стовари като суперизненада за него, но не и за нас“, коментира той.

„Има надежда за повече пари от централната власт за Кърджали, ще се работи в синхрон Кърджали – София. ДПС ще бъде фактор в изпълнителната власт. Очакванията са всичките минуси, натрупани през последните години, да бъдат преодолени“, заяви Илхан Андай.

“По време на управлението на ГЕРБ, имаше неприязън между ГЕРБ и ДПС на местна почва и тя рефлектираше върху средствата за инфраструктура и социални дейности. Областният град беше губещ. Между самия Хасан Азис и Мустафа Карадайъ има едно състезание още от младежките години на ДПС, което Карадайъ винаги е печелил. Имало е проект навремето той да бъде младежки лидер, а след това е стъпил на други трамплини. Ако стартът за Хасан Азис е бил друг, сега председателят на ДПС можеше да не е Карадайъ, а Хасан Азис“, посочи Илхан Андай.

„Това рефлектира върху управлението в Кърджали – за десетки хиляди, не само за града, но и за селата", допълни той.

Илхан Андай коментира и че съпредседателят на ДПС Делян Пеевски е имал ключова роля във вота в Кърджали – бил е на терен в ключови за партията общини и резултатът е постигнат.

„ДПС са скромните отличници в тези избори – на база поставени и изпълнени цели, правят пробив, връщат си община“, заяви той. „Стратегията Пеевски вкара кислород в артериите на изборното ДПС“, посочи още Андай.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 германеца

    24 2 Отговор
    Изненада няма . Щеше да е изненада , ако ДПС не печелеше кметското място . Дали Хасан или/ както и да се казва другият / е все едно . Кърджали е вилает на ДПС , в който дори и нормалните турци не искат да живеят . Питам се как ДПС печели винаги и как 67 000 имат право на глас, след като в града живеят не повече от 20-23 000 ?

    Коментиран от #8

  • 3 Овцеланд

    18 0 Отговор
    Ако и за турците сарайната демокрация не е дразнеща, значи съвсем е загубена територията.
  • 4 Дрън дрън та пляс

    15 1 Отговор
    Ма моменти се чудя в коя държава живеем...
  • 5 Очевидец

    9 2 Отговор
    Избирай, в кауфланд младеж с 2 деца всяка вечер пазарува за по 250-300 лева, и то разни лакомства на малките си дечица, а има хора с 2 деца и карат с 1500 лева на месец. И това е самата истина. При герб много се краде и още ще продължат да ви крадат техните си приближени хора. Не от завист пиша. България не е място за живеене. Който мисли на длъж и на шир и за в бъдеще е на същото мнение. Айде за старите, интелигентните пенсионери, нужда никой няма от тях, но и бойко е на 65 2024, дайте му минимална пенсия и ще се озъби на 3 месец. Липсва ви думата състрадателност. А за ромите. Също са някои потърпевши, дават им на ръка пари и утре без исигуровки здравни и пенсионни. Използват ги, а от тях има много добри младежи. Трудно на този етап ще я бъде Бг, когато си отидат, тогава ще я бъде Бг но не сега, а след още няколко години след падане от власт герп.
  • 6 плюс минус

    12 2 Отговор
    Истината е, че след десетина години на власт всеки управленец се променя.
    Към по- лошо.
    Може би затова в доста държави изборни и държавни длъжности са САМО по два мандата

    Коментиран от #15

  • 7 Изселване

    8 5 Отговор
    Той български не знае сегашния кмет на вилаета!
  • 8 Гост

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "германеца":

    Защо лъжеш?
    Населението може да се провери във Wikipedia, там е публикувана информация, която е коренно различна от твоята ЛЪЖА!
    А някой ти слагат плюсове, та чак ти ръкопляскат, ето това е "стадо"!
  • 9 българка

    9 0 Отговор
    Тактиката на Доган, че уж се пречистват от натрупани негативи не минава, като ни навират гадната мутра Пеевски!
  • 10 ами да

    9 0 Отговор
    как е възможно този кмет да бъде най богатия в града-мултимилионер.
  • 11 хххх

    7 0 Отговор
    Напълнил е чекмеджетата до горе и Доган е казал – СТИГА!
  • 12 Гледах го

    4 2 Отговор
    това Мюмюн- пълна скръб! Нямаше ли някой по- млад и представителен мъж . Всички са изперкалу!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Кърджали

    4 0 Отговор
    Ликвидатора на Кърджали...
  • 15 Кочо

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "плюс минус":

    То и в Бг по закон са били до 2 мандана, но по време на тройнана коалиция, НДСВ БСП и ДПС са гласували за отпадане на мандатноста, остави ли са само за плезидент. Ца това в палламевта има депутати от ДПС и БСП които ще се пенсионират като такива.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове