Last news in Fakti

18 Ноември, 2023 09:17 2 894 31

За първи път ставам свидетел на подобно брутално държание, заяви Николай Христов за протеста в София

  • бфс-
  • протест-
  • футбол-
  • николай христов-
  • софия

"Нямам обяснение защо беше допуснато всички агитки да се струпат на едно място"

За първи път ставам свидетел на подобно брутално държание, заяви Николай Христов за протеста в София - 1
Снимка: БГНЕС

В ефира на „Събуди се“ криминалният репортер от БНР Николай Христов заяви, че за първи път става свидетел на такова брутално държание от страна на футболните фенове, на което бяхме свидетели в София.

„Случвало се е по време на мачове да има напрежение, агресия, но такова нещо видяхме за първи път. Нямам обяснение защо беше допуснато всички агитки да се струпат на едно място. Ескалацията на моменти приличаше на масови безредици. Сбиване между отделните агитки не видях. Предполагам, че никой няма да понесе отговорност за станалото. Според мен всички знаеха какво ще се случи, когато събереш агитките на едно място и нямаш сериозен контрол вътре в тях. Когато има, например, мач между „Левски” и ЦСКА нещата стоят по различен начин. Феновете на двата отбора нямат допир и има сериозно претърсване на стадиона”, поясни той. По думите му е имало „прегаряне” на отделни служители на МВР заради словесните нападки към тях, цитирана от Нова телевизия.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хахаха

    56 12 Отговор
    Яйде няма нужда.Всички видяхме тия ангели жандармерията как нашата хората в заведението и на други места ,вече трудно може нещо да се скрие.А това с оръдието си беше пълна провокация.

    Коментиран от #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българка

    54 4 Отговор
    От протеста и всичко свързано с него става категорично ясно, че цялото ръководство на БФД трябва да си ходи, а тумбата около Боби Михайлов да бъде разследвана за незаконно разходване на публични средства и корупция. Освен това е ясно , че в БФС са хора на ГЕРБ-ДПС
  • 5 Новичок

    19 2 Отговор
    Коя е цитирана ??? Пфу да ви е6а у журнала.
  • 6 льольооо

    10 2 Отговор
    Свиквай!
  • 7 Коментар

    37 8 Отговор
    Така става като денонощно промивате мозъците на хората да ги настройвате за война.Нима сте очаквали друго?По медиите и политиците от над година се държат като футболни фенове да взимат страна на всеки конфликт без значение дали има невинни жертви.Ето го резултата.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Европейска статистика

    40 3 Отговор
    Количество милиционери на 100 000 души население:
    Германия - 192
    България - 620

    Коментиран от #13

  • 10 А50

    43 8 Отговор
    Сбиването между отделните агитки е измишльотина на полицаите които прилагат психотактики на управление на масите. Обаче много им личи като лъжат, един се изказа че полицаите нямали каски и щитове-лъжа, също така водното оръдие било хуманно защото нямало пряк контакт между полицаите и другите. Ами че по тази класификация и огнестрелното оръжие е хуманно. Направо ме е срам да ги слушам. Те вкарват и свои хора при протестиращите и действат по сценарии. Достатъчно е човек да наблюдава 2 3 такива протеста и всичко става ясно
  • 11 А50

    18 3 Отговор
    Народа обеднява, озлобява и с право, но едновременно с това и изпростява. И за това са виновни номенклатурата почти същата от освобождението насам, видяхте как се пренагаждат.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Няма значение

    46 2 Отговор

    До коментар #9 от "Европейска статистика":

    Нашите полицаи пред ромите са по-ниски от тревата, обаче набарат ли българин и го вкарат в управлението, скачат по 8-9 върху вързания и избиват комплекси с кубинките, а после един на друг си приказват; Видя ли като го цапнах как падна от първия път? Ей това ме отвращава в нашите полицаи.
  • 14 Гост

    9 3 Отговор
    Дочух, че е имало нинджи пилицаи. Правили са карате не феновете. Верно ли е?
  • 15 факт

    11 1 Отговор
    щото още има жълто по устата! Такива неща ставаха още 80 години ...е после правехме тухли 15 дни но това е дрг въпрос...
  • 16 Иван

    15 6 Отговор
    За да се оправят нещата трябва да се забрани футбола така и така и за чеп не стават поне другите хора не запалянковци да живеят нормално

    Коментиран от #17, #19

  • 17 А50

    14 1 Отговор

    До коментар #16 от "Иван":

    Иване, по тази логика трябва да закрием и държавата. Има ли съседи които живеят по-зле от нас, в крайна сметка е важно как живеят хората , а не олигархията на която й е нужна държавата, като дойлка.
  • 18 КоКо

    21 1 Отговор
    какъв криминален репортер си като не си видял сценария. Първо КОЙ от СДВР реши, че мач трябва да се играе на затворени врати... там е заровено кучето? От там Герб и ДПСто, чрез министърчето инсталирано на поста шеф на милицията, разиграват сценария да допуснат агитките на различни отбори да се съберат, надявайки се да се избият помежду си и после с това да оправдаят боя който полицаите ще дръпнат на всички посмели да скочат срещу прогнилото БФС. Да ама не, хората се събраха и протестираха срещу БФС и забравиха за клубните пристрастия. Като първият сценарий не се получи оттам се включиха двадесетина от партийно платените провокатори, които ги има на всеки митинг и това беше повода полицията да влезе и да бие наред нормалните хора. С това герберите и депесарите постигнаха две цели - от една страна показаха , че полицията бие не само когато те са на власт, показаха и че Терзиев е неподготвен. Ония лавандули от ППто поне се усетиха този път и поискаха оставката на министъра рано сутринта , ДПСто и Герб не обелиха дума против него и ясно се видя КОЙ управлява България в момента
  • 19 мушмул

    16 2 Отговор

    До коментар #16 от "Иван":

    то да закрием и държавата щото и депутати, и министри, и партии за чеп за зеле не стават... точно за това са хората и имаме нужда от луди глави, щото с логиката , че преклонената главица сабя не я сече отиваме верно на закриване..
  • 20 Име

    15 0 Отговор
    Имат право да протестират, каквото и да стана, вече е нетърпимо. БФС не може да произведе един играч, смениха 800 треньора, че даже Стоичков го сложиха, а не става с магии.

    Имахме златни шансове, ок, но поне да се представяме нормално на терена, да те е срам да включиш мач.

    Има сведения за черно тото, което пък е свързано и с други политици сигурно и т.н.
  • 21 това е

    14 1 Отговор
    на всички е ясно вече, че БФСто е под опеката и контрола на ДПСто, щото от там минават и се гепат много пари. Затова направиха сценария с тяхното министърче киноман и попребиха хората, които бяха отишли да протестират.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Шопо

    10 2 Отговор

    До коментар #12 от "Къде е справедливостта?":

    МВР е ОПГ всички началници на ОД на МВР трябва да бъдат сменени, на СДВР също.
  • 25 Свързочник

    9 2 Отговор
    Всъщност, всичко е режисура, за да се спре истинския протест на искрените приятели на футбола! Провокаторите инсценират безредици, полицията разпръсква хората, а тези, които са се запътили натам като видят какъв бой ги чака, врътват кръгом и се прибират! Боби - спасен! Една наивница тръгнала с децата си да прави мирен протест, но като видяла по телефона си преките кадри от събитието бързо се прибрала в кухнята! Най здравия аргумент, че такива изпълнения са инсценировка е това, че няма никой сериозно пострадал! Толкова е трудно да вкарат между агресивните спортно облечени служители от специалните полицейски сили и да ги изловят на секундата.
  • 26 Стършели

    1 8 Отговор
    Не футболните “фенове” а болни помияри!
    6 месеца затвор както стана в Англия и топката беше успокоена.
  • 27 Агата

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хан Ауспух":

    Все другите виновни А кой я предизвика и защо
  • 28 Некой си

    9 1 Отговор
    За цялата работа е виновна полицията.Събрали брадати пияници с татуси да бият наред !?!
  • 29 Тома

    2 0 Отговор
    За всичко са виновни ченгетата провокирали феновете.Изпълнили са поръчката
  • 30 Факт

    0 1 Отговор
    По принцип 80 от феновете които посещават мачове на български отбори са чисто и просто наркомани..алкохолици и теб подобни отрепки...ходил съм един или два пъти на мачове в България и след като видях какви наркомани има там от тогава на мач не стъпвам..това не са нормални адекватно хора ..това са пълни изроди..награбили бутилки с бира и дрога и тръгнали на мач..Ясно е че Михайлов задължително трябва да си подаде оставка ,но това за онази вечер виновните изцяло си бяха наркоманчетата..Наистина в много от случаите полицаите си надвишават правата или въобще не си ги знаят,държат се нагло и тъпо мислейки си че като имах пистолети значи са всесилни и наистина много от тях заслужават един здрав бой, но конкретно за онази вечер не виждам защо се обвиняват полицаите,..
  • 31 Факт

    0 1 Отговор
    И не разбирам тук защо разни хора защитават това което правеха наркоманиите по пътищата ....агитки ли са фенове ли са все тая...всички бяха пили и дрогирани...такива ли искате да бъдат и вашите деца айде стига де ...не вярвам ..награбил фен бутилката с бира се появява на камерата и се плези като малоумен...и вие защитавате подобни личности ...айде стига вече с глупостите ...чудите се кой да обвините за това че наркоманите изтрещяха за това че не могло да гледат някакъв си загубен мач...!!!?!!!..А що се отнася до Михайлов той няма вина за конкретния мач нито за случката от онази вечер, но този пияндурник трябва да си ходи по много други причини .....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове