Last news in Fakti

21 Ноември, 2023 16:12 3 360 38

Калоян Методиев: Изявлението на вътрешния министър е нарушение на конституционния ред и е форма на държавен преврат

  • калоян методиев-
  • вътрешен министър-
  • изявление-
  • държавен преврат

Аман от експерти. Аман от папагали, които повтарят: без политика, без партии, без политиканстване, само гражданско и експертно начало и т.н. Заради това се докарахме дотук, коментира политологът

Калоян Методиев: Изявлението на вътрешния министър е нарушение на конституционния ред и е форма на държавен преврат  - 1
Снимка: БГНЕС

Изявлението на вътрешния министър: "Недопустимо е политически лидер да се меси в работата на МВР" е форма на държавен преврат. Това е нарушение на конституционния ред и потъпкване на парламентарна демокрация. По тази логика излиза, че всеки министър, шеф на служба или който и да е друг избран започва да работи безконтролно сам за себе си. Редът е точно обратният. Партиите се явяват на избори - гражданите гласуват - партиите ги представляват в парламента - формират мнозинство и зареждат с кадри институциите. Те контролират каква политика провеждат тези кадри и ги управляват. И носят отговорност за действията им. Оценки се пишат на следващите избори. Така функционират европейските държави - министрите са политическа функция. Аман от експерти. Аман от папагали, които повтарят: без политика, без партии, без политиканстване, само гражданско и експертно начало и т.н. Заради това се докарахме дотук. Заради разбиването на партийната система и заобикалянето ѝ чрез купуване на хора, инженеринг и задкулисие.

Коментарът е публикуван на Фейсбук страницата на автора


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    53 10 Отговор
    Вън КАЛИНката на ГЕРБ от властта!!
  • 2 Калояне,

    28 33 Отговор
    Учил си но не си доучил. Аман от експерти, като теб.
  • 3 Батмани и Робокопи

    30 3 Отговор
    Като няма армия и МВР е армия. Още Цецо златното ухо имаше доста странни разбирания за функциите на вътрешния министър.
  • 4 Анан верно

    18 18 Отговор
    Точен както винаги. Радев вдигна юмрука и разби всичко.
  • 5 българка

    40 4 Отговор
    Когато някой е на властова позиция и е допуснал грешки изискващи оставка, но се запъва като магаре на мост, това означава, че е на ГЕРБЕРСКА ХРАНИЛКА! Да ви напомням ли за Гешев, Борислав Михайлов...... може някой да се сети за още.
  • 6 Макс

    31 6 Отговор
    Той пък Стоянов е един експерт , мале, мале . Само с ромски произход хора ли искат да заемат този пост , или угаждаме на дъпъсъ и толупа ?
  • 7 Той

    30 5 Отговор
    не знае на кой свят е ! Днес чете на брифинга от някакъв лист написаното му , сричайки и държащ се така , сякаш не го докосва нито персонално , нито служебно , нито морално ! Посещението му на кино , баш в ужасите на протеста е недопустимо , безотговорно , както всичко друго сътворено от него !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Орел

    11 18 Отговор
    Аман от "Иксперти" като изгонения от президентството Методиев. Трябва да го вземат в НАСА да обясни на американците как се лети в космоса.
  • 10 Минувач

    7 9 Отговор
    Ок, ама по тая логика айде да видим електоратът на ПП, за какво точно гласува за тях?!? За коалиция с Герб? Нека тоя капацитет да обясни на избирателите на ПП, как така се случи, че ББ и ДПС управляват държавата. И да, тези хора са гласували против модела Герб, а не за коалиция с него. Така че дори от неговата гледна точка, това управление НЕ е легитимно. ПП не казаха на избирателите си, че ако нямат мнозинство за самостоятелно управление, че щели да се коалират баш с Герб. Тогава, дали щяха да имат тези проценти. А тези проценти за тях вече са видими и всяко проучване им дава огромен спад. Но това за тях не е от значение, те не се запитват, защо им пада доверието, те го знаят. Но не пускат кокала, защото знаят, че това им е последното участие в управлението. На следващите избори ще са с не повече от 3то място и ако пак се коалират с Герб, то ще са в още много по-неизгодна позиция и най-много да им дадат 2-3 малки министерства и до там.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 реру

    25 4 Отговор
    Преди няколко дни Емил Азар написа нещо, което всеки нормален човек си мисли:

    "...
    Какво излиза тогава? ГЕРБ всеки ден, а ДПС през ден нападат кабинета за някои решения и действия и дори заплашват да развалят т.нар. сглобка, но в същото време се оказва, че част от министрите и някои други висши кадри във властта се държат като хора на прикритие, които служат на съвсем други кръгове, невидими за обществото.
    ...
    Тези хора имат гръб, който според тях е по-влиятелен от министър-председателя Денков. Не подценявам Николай Денков, той доказа, че умее да се справя с политически изнудвачи и рекетьори, но очевидно трябва да наблегне на съвета на Макиавели: Политиката няма връзка с морала.
    Шушумигите всъщност са къртици, спуснати в някои институции да ровят по съответни указания. Тези животинки се славят с много чувствителни муцуни и дълги пръсти с остри нокти, с които копаят тунели. Налага се в действие да влязат репелентите и димките…
    ..."
  • 14 никога

    20 4 Отговор
    Да се нападат хора, без причина от подивели полицаи като гладно канибалско племе, е показателно за какви кадри и ред има в МВР!!!!
  • 15 Град Симитли

    8 9 Отговор
    Пресолена манджа
  • 16 Е на тва е

    13 17 Отговор
    Калояне, министрите се назначават от премиера и само той може да им поиска оставките и съответно да ги освободи от длъжност. Онова харвардско мекотело само бръщолеви глупост след глупост. Впрочем и ти с твоите дълбокомислени разсъждение не падаш по долу от него.

    Коментиран от #18, #34

  • 17 Lоста

    7 9 Отговор
    Колко ли трябва да си пр0z, за да вярваш на отпадъка, произвеждан от този човек. Че и да го публикуваш.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Леля Гошо

    7 8 Отговор
    От изявлението става ясно, че този Калоян е елементарен, простоват човечец, отзовал се незнайно как там където не му е мястото

    Същото важи и за Кики Петков.
  • 20 Евтин филм

    12 1 Отговор
    МВР кога ще ни поканят да гледаме и нас гражданите да гледаме ВИП филм във ведомствената им кинозала в министерството до като на улицата се разиграва Филм ноар на живо без прекъсване, на всяко място в България.

    Коментиран от #33

  • 21 Николай Стоименов

    4 9 Отговор
    Какъв експерт е тоя пръдльо Методиев бе, докога ще ни управляват неграмотни тъпанари
  • 22 УРА,,УРА

    13 2 Отговор
    Всичките калинки на мутрата удивително много си приличат.
  • 23 реру

    9 1 Отговор
    //Offtopic

    Не е лошо да се проверят и прецизират филтрите, алгоритмите за автоматично триене и т.н.
  • 24 Съгласявам се изцяло

    10 2 Отговор
    с коментара на № 7. И аз мисля, че този т. нар. министър на вътрешните работи не знае, къде се намира. Може би в някой филм?! Може би трябва да се консултира с някого, преди да говори и да пише нещо нерелевантно за ситуацията /както се е консултирал, по думите на един гост в студиото на една телевизия днес сутринта/, преди да приеме този пост?! И тъй като не изглежда да "мъж на място", може би ще продължим да слушаме и да четем за неговите странни действия. Жалко за нас като държава!
  • 25 Бесен-_ Язовец

    3 11 Отговор
    Подлого, преврат е когато посолството назначава правителство и това правителство пере бандити
  • 26 Мистер

    9 1 Отговор
    Тоз министър много ми бие на копанарин някак си
  • 27 Шеф

    9 3 Отговор
    По голям папагал от този няма, спускат от партията и почва да повтаря опорките. Тези от ПП са по страшни и от Путин искат да овладеят цялата държава
  • 28 Никой

    9 0 Отговор
    Винаги министъра на МВР е бил политическо лице. Щом кабинета е изграден от представители на и от политическите партии ,какъв да е министъра ? Общински служител.
  • 29 ПП и ДБ

    3 8 Отговор
    излъгаха избирателите си и се коалираха с обявеното от тях най голямо зло Герб и ДПС, респ Борисов и Пеевски.
    Избирателите им са вероятно като тях мошенници и лъжци, след като не ги изритват.
  • 30 Не и не

    7 2 Отговор
    Как се пази пост със зъби и нокти, а? Гледате ли, уважаеми Дами и Господа, заредихте ли пуканките? Интересни дни предстоят...
  • 31 Азз

    2 10 Отговор
    Кои граждани представляват бе пухльо?
    С шмекерии и манипулации кирчо,кокорчо и сие се вкопчиха във власта с цел забогатяване и затриване на това което е останало от държавата...
    още един АНАЛизатор..
  • 32 Милен

    3 6 Отговор
    Голяма драма настана, а можеше да кажат Путин е виновен и готово. Сега се чудят с кой да се оправдаят 😂😂😂😂
  • 33 Тилът

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Евтин филм":

    Да ти кажа държавна тайна този VİP салон си има топла връзка под земята със Прес центърът на МВР и НФЦ на Гурко. Отиди си поискате покана от пропуски на 6ти Септемри за прожекция.
  • 34 Милен

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "Е на тва е":

    Е па сигурен ли си в това което казваш, министър председателя и министрите се назначават след гласуване от парламата. На практика те са едни самозабравили се чиновници и всеки гражданин има право да им държи сметка как си вършат работата.
  • 35 Вътрешен човек

    5 6 Отговор
    Този, понеже е експерт по нищо, иска да е експерт по всичко!
    Ама аман от не доучили, млади, красиви и "интелигентни" ! Еми поне да беше у "лево"? ама май и това НЕ е. Питайте го по каквато и да е конкретна тема, спрете му интернета и му гледайте сеира😃

    Коментиран от #37

  • 36 Симеон Хасан Банкянски

    9 1 Отговор
    Да, ама този министър на българското МВР е от ДПС! Това означава, че само Турция може да контролира дейността му в България.
    Значи софиянци има да ядат още много бой по улици и заведения. Това е О. К. за ДПС и Турция.
  • 37 Вътрешен човек

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Вътрешен човек":

    Имам предвид Калоян Методиев
  • 38 Одит

    0 0 Отговор
    Калоянчо, много си зле юридически!
    Политически лидер е фантасмсгория. Той може да се меси само в нещата на партията си. Само парлсмента и правителството имат право на контрол а не някакви си лидерчета!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол