Last news in Fakti

22 Ноември, 2023 06:51 1 621 30

Парламентът гласува споразумението за предоставяне на военна помощ за Украйна

  • парламент-
  • програма-
  • гласуване-
  • украйна-
  • военна помощ

Депутатите ще проведат и първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия

Парламентът гласува споразумението за предоставяне на военна помощ за Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

През настоящата седмица народните представители ще гласуват Законопроект за ратифициране на Споразумението между Министерството на вътрешните работи на Република България и Министерството на отбраната на Украйна за безвъзмездно предоставяне на бронирана транспортна техника, подписано в София на 8 август 2023 г. и в Киев на 13 ноември 2023 г., предаде dariknews.bg.

Депутатите ще проведат и първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия, както и първо гласуване на Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за акцизите и данъчните складове.

Народните представители ще гласуват и избор на подуправител на Националната здравноосигурителна каса, както и ще гласуват Проект на решение за създаване на Временна комисия за защита на правата на психичноболните пациенти и изготвяне на законодателни промени, които да ги гарантират.

Депутатите ще проведат и второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест, както и второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за авторското право и сродните му права.

В програмата на народните представители за тази седмица е предвидено и първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност, първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане обект за изменение и допълнение на Закона за данъците върху доходите на физическите лица, както и първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за местните данъци и такси.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Орел ,

    26 5 Отговор
    рак и щука !
  • 2 Българин

    58 3 Отговор
    Позор

    Коментиран от #3, #29, #30

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 До кога???

    59 1 Отговор
    А спрете се вече
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 фен

    49 1 Отговор
    Купуваме си фабрика на девети септември 1944. Пак се хванахме за губещата страна...
  • 9 Плащай народе

    63 1 Отговор
    Да си мислил като си гласувал/негласувал. Подаряваме оръжие и купуваме друго на тройна цена. Плащай народе!

    Коментиран от #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Да бе

    42 0 Отговор

    До коментар #9 от "Плащай народе":

    И като гласувах та кво ?!? Тия дето щяха да опандизят ония, взеха че се взеха и ни таковат заедно. Имаше преди години приказка, гласуваш за Станишев, получаваш Доган. Сега е същото, нищо не се е променило.

    Коментиран от #15

  • 14 Последния Софиянец

    5 27 Отговор
    Руските шпиони от ПП разоръжават държавата.
  • 15 нннн

    12 2 Отговор

    До коментар #13 от "Да бе":

    ,,Да си мислил" пише. Не го ли прочете?
  • 16 AMAH OT ИДИOTИ

    40 1 Отговор
    Т"ВА, ВСЕ ЕДНО НА 1-ВИ МАЙ 1945-А ДА ПОДКРЕПЯШ ФАШИСТКА ГЕРМАНИЯ.

    Коментиран от #17

  • 17 Последния Софиянец

    22 1 Отговор

    До коментар #16 от "AMAH OT ИДИOTИ":

    Както винаги изоставаме в световната политика.
  • 18 ЕВРОНЮЗ

    35 0 Отговор
    Българският нацистки батальон под командването на нациста Тагарев усигуряват смъртта на 1500-- 2000 Украинци....... Украинци запомнете ги.. Българският народ няма нищо общо с тях.

    Коментиран от #20

  • 19 Студопор

    28 0 Отговор
    Предатели!! Всичко друго в България оправих е, та и Украйна да оправим! За нас няма, на тях ще даваме...
  • 20 AMAH OT ИДИOTИ

    18 0 Отговор

    До коментар #18 от "ЕВРОНЮЗ":

    ИМА ВИНА, КАК ДА НЯМА. ДОКОГА ЩЕ СИ ЗАРАВЯМЕ ГЛАВАТА В ПЯСЪКА. МОЖЕМ ЛИ ДА ИЗМЕТЕМ ПРАВИТЕЛСТВОТО ? ДА ! ВЛАСТТА В МОМЕНТА Е БЕЗКРАЙНО СЛАБА. ВИДЯХМЕ НА 16-ТИ, ЧЕ БАШИБОЗУКА Е СЛАБ. НА 17-ТИ ТРЪГНАХА ДА СИ ВАДЯТ МЕДИЦИНСКИ.
  • 21 Дупотат

    1 7 Отговор
    Всички до един от БСП гласувахме "ЗА"!!!
  • 22 Закс

    9 1 Отговор
    Не народ а .....
  • 23 Артилерист

    17 0 Отговор
    При настоящия състав на парламента, ако не бяха нарязани нашите Оперативно-тактически ракетни комплекси и руснаците ни бяха предоставили и ядрените бойни глави за ракетите, атлантическото мнозинство на сглобката щеше да ГЛАСУВА И ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ да се подари на украинците за войната на американците чрез тях срещу Русия. СГЛОБКАТА доказа, че нищо не зависи от избирателите при нашенската демократическа, Божем, изборност и те, избирателите и затова, в най-голямата си част, отвратени, не ходят да гласуват. От записа от сбирката на Подмяната и в статията на Валерия Велева в този сайт от вчера, ясно се чу и видя, че за просто Киро и компания няма закон, който да не погазят, камо ли да се съобразяват с мнението на избирателите си. Още повече, че просто Киро в прав текст призна, че повечето от избирателите им се дължат на президента, задето ги вкарал в политиката. Иначе техните собствени избиратели щели да са само 7%...
  • 24 Избирател

    15 1 Отговор
    Прост народ - слаба държава. А българския народ се доказа като изключително прост - ходи да гласува за прозападно ориентирани подлоги на чужди посолства но и той не знае защо - защото от медиите му казали че иначе ще станем едва ли не руснаци а той не може да мисли. Кога българите ще почнат да гласуват за пробългарско ориентирани политици които да мислят първо за България а после за ЕС и НАТО. Даже и поляците които мразят руснаците се опълчиха на ЕС, НАТО и Украйна когато беше засегнат техния интерес а да не говорим за Орбан.

    Ето сега "сглобката" между крадци и лъжци ще вдига данъци акцизи и какво ли не за да има за Украйна а обикновения българин ще плаща. Това са хора работещи против интересите на България.

    Интересно ми е тези които не са мислили и са гласували за ПП-ДБ как им се отразява Банкянската мутра в едно с Пеевси и Доган да ги управляват защото реално сега те управляват България а са оставили на продажниците от ПП-ДБ да се занимават с Украйна и да се подмазват на американците или пак не могат да мислят което е по вероятно.
  • 25 Идиотизъм

    12 0 Отговор
    Защо да се дава наша техника безвъзмездно, докато ние купуваме от фащ на пресолени цени престаряла и най-важното непотребна техника?
    Какъв парламент изобщо мисли за България? Тези там мислят ли изобщо?
  • 26 бай Ставри

    6 0 Отговор
    Докато го гласуват, докато ги подготвят БТР - ите, докато ги изпратят и ще ги приемат руснаците.
  • 27 трия яко

    1 0 Отговор
    Копейка мръсна дума ли е.

    Коментиран от #28

  • 28 Радио Ереван

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "трия яко":

    Според курса на долара е.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове