Last news in Fakti

26 Ноември, 2023 07:40 3 484 29

35 сантиметра сняг покри София

  • сняг-
  • софия-
  • дървета-
  • сигнали

Над 100 сигнала за паднали клони и дървета са подадени в столицата

В София през нощта работата на екипите по почистване на снега не е спирала поради усложнената зимна обстановка, съобщават от Столичната община, цитирани от NOVA.

Интензивните валежи от сняг, придружени с усилване на вятъра, продължиха през цялата нощ. Снежната покривка към момента е между 25 и 35 см, по данни на НИМХ.

На територията на всички 24 района на Столичната община са извършени няколко обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса. Общо 130 снегопочистващи машини на фирмите, ангажирани с дейността, са обработили трасетата на градския транспорт, стръмни участъци и мостове, както и основни улици в районите и частично вътрешно-квартални улици. Обработени са и общински пътища и Южната дъга на Околовръстния път. На места са извършени и по 4 обработки. Работата продължава и към момента.

Постъпили са над 100 сигнала за паднали клони и дървета. Аварийните екипи са на терен и реагират, като към този час са почистени повече от 60 паднали клони и дървета от пътните платна. Поради обилният снеговалеж и натежала листна маса множество клони са прекършени и създават затруднения за придвижването.

Градският транспорт се движи при зимни условия. Почистват се прилежащите площи на спирките на градския транспорт. Затруднено е движението по трамвайна линия 10 поради паднали дървета, като същата се движи от кв. „Иван Вазов” до ж.к. „Връбница”. По трасето на линии 20 и 22 са пуснати заместващи автобуси. Поради липса на напрежение в контактно-кабелната мрежа трамваите от линии 7 и 27 достигат до кв. „Иван Вазов”. Поради паднали дървета е затруднено е движението и на автобусите от линии 3 и 7 до селата Плана и Пасарел.

В планината Витоша поради обилен снеговалеж временно се затварят за движение пътищата: кв. „Драгалевци” - хижа „Алеко” и „Бояна” - местността „Златни мостове”.

Към момента няма данни за спряно топлоснабдяване в райони на София. По данни на „Електрохолд” има прекъсвания на електрозахранването в отделни части на районите „Витоша”, „Панчарево”, „Кремиковци”, „Лозенец”, „Нови Искър”, „Студентски”, „Банкя”. Аварийните екипи на дружеството работят за отстраняване на авариите.

Техниката и екипите, ангажирани със снегопочистването, са на терен и продължават работа. Очаква се понижение на температурите и усилване на вятъра. Според прогнозите на НИМХ за днес е обявен жълт код за силен вятър.

От Столичната община напомнят на шофьорите да карат със съобразена скорост и внимателно, както и с автомобили, оборудвани за движение при зимни условия.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дебел

    27 3 Отговор
    сняг , голям комат е казал народът ни .
  • 4 обективен

    25 3 Отговор
    Пълна лъжа !! София е блокирана и коли не вървят !!!!!!Вижте видията и снимките във фейса !!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Човек

    13 1 Отговор
    Обичам снега,но съм в депресия постоянно пускам cv-та за работа,но никой от никъде не се обажда.....

    Коментиран от #11

  • 7 Вдовица

    22 3 Отговор
    35 см е един добър размер, не разбирам какъв ви е проблемът.

    Коментиран от #12

  • 8 да де

    19 4 Отговор
    35 друг път я има 20-тина сантима я не, ако на места има навявания е друг въпрос.
  • 9 Айде бее

    25 1 Отговор
    Голям проблем за 20-30 см сняг ми зима е. Преди 10-15 години,като имаше сняг по метър и на горе как сме се справяли?
  • 10 Аууууу

    21 2 Отговор
    Трагедияяяяяя.Че вие 42 градуса ли искате.М.ъ.р..ши

    Коментиран от #19

  • 11 мдаа

    19 1 Отговор

    До коментар #6 от "Човек":

    Виновни са комунистите. Преди 15 години беше същото.

    Коментиран от #16

  • 12 хмм

    11 0 Отговор

    До коментар #7 от "Вдовица":

    Проблемът е, че всички лъжете!
  • 13 мани-мани

    16 0 Отговор
    В Южна София е ТРАГЕДИЯ! Половината улични дръвчета са изпочупени.
  • 14 Хахо

    21 3 Отговор
    Не се оплаквайте столичани в повече! Нали искахте промяна? Ами ето ви я

    Коментиран от #17

  • 15 Нах

    16 0 Отговор
    Видяхме ги всичките 130 снегорина стоят по големите булеварди,ако изобщо благоволят да се движат са с вдигнати гребла.Снощи около 23:30 даже булевард Сливница не беше почистен.(каквото са стопили колите като се движат)
  • 16 Демократ

    13 2 Отговор

    До коментар #11 от "мдаа":

    Виновни са демократите, че 34 години не правят нищо. Са ше кажеш ми те са комунисти. Ми къде са демократите
  • 17 Хахаха

    12 0 Отговор

    До коментар #14 от "Хахо":

    То тук даже и промяна няма .Пада 20 см. сняг и се обевява бедствено положение .Вземат се едни пари уж се почиства а реално чакат да се стопи,защото ако не вали той трафикът "почиства" по-натоварените пътища.
  • 18 Ветеринарен психолог

    22 1 Отговор
    Не мога да се начудя на толкова народ дето се тъпче в мегаселиса.За едни 200-300 лева повече ,то е стрес.Всеки ден пътуване сутрин и вечер по 1 час.Задръствания,светофари, подсвирквания,панелки. Дали ще има топла вода или не.Детето на детска градина на 5 километра от дома.Дупка до дупка по булевардите.Всякакви протести по всяко време.Вижда се отчетливо какво се диша......Абе купете си една селска къщичка. Вземете си прасенце. Винце. Бачкайте за по 1000 лева. Е вярно няма да карате Лексуси и последен модел КИЯ или Инфинити. Ще карате 25 годишно голфче. И няма да харчите по стотак на ден а по 20 лева. Но спокойно. Тихо ,кротко ще си гледате семейството и ще се радвате на хармония и обич и от близки и от съседи.
  • 19 Нека

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "Аууууу":

    надуем БГ АЛЕРТА !
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Чичко Били

    2 0 Отговор
    Казах 35°С, не 35 cm сняК! Как да пея сега за глобал уорминг?!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ПСР

    5 0 Отговор
    Много тежък,мокър сняг,върху неопадали листа и за капак-силен вятър.Зимно време,обичайно е.
    Нещо бях решил да излизам с колата,като видях,какви клони са паднали по улицата,се прибрах вкъщи.

    Коментиран от #26, #27

  • 25 Гордостта на Тара

    4 1 Отговор
    Терзиев като знае че ще има сняг защо не е почистил клоните които могат да паднат .. работа нула .. мисли нула ..
  • 26 Гордостта на Тара

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "ПСР":

    И аз и казах на жената да сипи направо 100 и после цял ден фи зарядка в леглото
  • 27 Стар софиянец

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "ПСР":

    Дърветата в градовете имат нужда от поддръжка - периодично обрязване, намаляване на короните, оформяне, премахване на някои части от тях. Това не е гората, където е оставено всичко на природата.
    Във всички нормални държави се прави, но нашите управляващи супер специалисти, учили и работили в топ-места, не отбират и бъкел от тези неща. Те са там само за да местят парични потоци.
  • 28 Зимна приказка

    1 0 Отговор
    Емил от Льонеберя обичаше да си похапва снежинки.
  • 29 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор
    Трамвай №10 не се движи по тези улици и до тези квартали..........по вероятно е това да се отнася за трамвай №6........
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове