Last news in Fakti

1 Декември, 2023 06:20 7 756 78

Влиза в сила забраната за движение на старите автомобили в центъра на София

  • софия-
  • автомобили-
  • център-
  • забрана

Ограниченията не засягат хората, които живеят в конкретните зони

Влиза в сила забраната за движение на старите автомобили в центъра на София - 1
Снимка: bTV

От днес, 1 декември влиза в сила забраната за движение на старите автомобили в центъра на София, предаде dariknews.bg.

В първа категория попадат автомобили на дизел на 20 години и на бензин над 30 години, или иначе казано колите, чиято първа регистрация е до юли 1992 и съответно до 2022 г. за дизеловите.

Зона „Голям ринг“ – оградена от булевардите „Сливница“, „Данаил Николаев“, „Ситняково“, „П.Яворов“, ул. „Атанас Дуков“, бул. „Х.Ибсен“, бул. „П. Ю. Тодоров“, бул. „И.Е. Гешов“ и бул. „Константин Величков“. Ограничения за тази зона се предвижда да има от 1-ви декември 2025-а година, когато ще бъде забранено влизането на най-замърсяващите автомобили от първа екологична група, а от декември 2027-а година – и за тези от втора екологична група.

Зона „Малък ринг“ – между булевардите: „Васил Левски“, „Патриарх Евтимий“, „Ген. Скобелев“, „Сливница“ и улица „Опълченска“. От днес ще влязат в сила ограниченията за най-замърсяващите автомобили от първа екологична група за тази зона. Година по-късно същите ограничения ще важат и за колите от втора екологична група.

Ограниченията не засягат хората, които живеят в конкретните зони. Няма да се отнасят и за хората, които са със специални потребности и увреждания. Контролът ще се осъществява с камери за видеонаблюдение.

Марката се прилага от десетилетия във всички европейски столици, а целта е да се осигури по-чист въздух.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боруна Лом

    97 13 Отговор
    ВСИЧКО ОПРАВИХМЕ И ДО КОЛАТА НА БАЙ ИВАН СТИГНАХМЕ! НЕСРЕТНИЦИ!
  • 2 Гого

    46 4 Отговор
    То добре, ама знаците които са сложили отговарят ли на ЗДвП?

    Коментиран от #58

  • 3 Плашимир

    57 7 Отговор
    В тая демокрация няма дискриминация!?
  • 4 Петър

    37 6 Отговор
    Чудно ми е, как ще се контролират нарушителите, по еко стикера не става, на ден от столичният КАТ-регистрация излизат поне по 100 автомобила които нямат еко стикер, но имат ГТП за една година?
  • 5 Демократ

    55 9 Отговор
    Когато демокрацията притиска народа, но няма проблеми. Те и децата и жените да ни вземат пак ше мълчиме
  • 6 Пак е..глупости

    72 2 Отговор
    И като обикалят сума ти време около ринговете, да търсят паркиране, хич няма да замърсяват? Даже двойно.

    Коментиран от #14

  • 7 Гошо

    52 7 Отговор
    Селяните софийски, сами си правят изкуствен ,,лукс" и ,,комфорт", опитвайки да си представят че този кален град ще се превърне в приказен
    Безсилни управляващи циганска територия ,

    Коментиран от #69

  • 8 РЕАЛИСТ

    54 3 Отговор
    В Лондон в центъра се плаща, за да шофираш. Виждаш само луксозни коли на богаташи и таксита. В София забраняват на бедняка със старо кола да влиза в центъра. Там депутатите и правителството искат да дишат чист въздух. Богаташите , старата буржоазия и номенклатура имат жилища в центъра и те са загрижени за здравето си. "Два свята, единият е излишен" беше написал Смирненски.
  • 9 Дааа

    67 3 Отговор
    Плащаш данък за колата и получаваш.. малък ринг за забрана.
    В Англия карат 150 годишни коли карат без ограничени, стига да са технически изправни съгласно производителя.
    Тук селските пръчки инсталирани от гербавите... разбират от коли.

    Коментиран от #30

  • 10 Алооо

    41 4 Отговор
    Стига глупости и лъжи. Мярката се прилага от 3-4 години в Европейските столици, а не от десетилетия!! Медиите обичате да манипулирате народа.

    Коментиран от #49

  • 11 Самият факт

    53 2 Отговор
    Че започват със забраните, е много лош знак. Те пробват малко нещо, после го увеличават и хората свикват, че някой им прави всякакви забрани и ограничения. Нали не се съмнявате вече, че демокрацията отдавна, още с началото на вирусите умря?

    Коментиран от #63

  • 12 Кон с каруца

    39 2 Отговор
    "Прилагат се във всички европейски столици"... И от кога софето стана "европейска столица"?
  • 13 Дааа

    39 4 Отговор
    Абсолютни глупаци са тея измислили тая забрана. Ходили на екскурзии из западна Европа, но само ходене на шопинг не става. Веднага уволнение.
    Нищо не са разбрали.
    Хората там ограничават трафика на всички в центъра с такса. Искаш да преминеш.. плащаш. Няма 1-5 категория.
    Така се ограничава трафик. А не като тея малоумници.
  • 14 Тука "замърсяването"

    43 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пак е..глупости":

    Няма никакъв смисъл. Просто целта е ОГРАНИЧЕНИЕТО! Забраната е важна за тези. Ако всичко приемаме безропотно, някой прошлек ще ни забрани следващото нещо, и следващото. И още нещо е важно: Разделянето на такива и такива. Едни ИМАТ право, а други НЕ. Да се свиква, че в новия фашистки ред днешните "богати" ще имат неограничени права за високо, докато другите ще бъдат направо роби. Това е "великият план" и би трябвало да НЕ го приемем.

    Коментиран от #18

  • 15 мазна лъжа

    29 2 Отговор
    Освен в Париж тази мярка не се прилага другаде,в Германия отпадна!
  • 16 Софиянеца

    9 1 Отговор
    Абс неграмотник освен, че има само на-на-на - на нищо не му се разбира. Автомобили произведени до 2003г на дизел не могат и бензинови преди 1993 г също не могат да влизат в определените райони.
  • 17 Дори и 100 коли днес

    35 3 Отговор
    Да не влизат в определената зона, понеже "замърсявали", а някой си, който там живее си пуснал колата на 50 г дизел цял ден в гаража? Няма никакъв смисъл от това....
    Ние трябва да обясним на тези, които си мислят, че ИМАТ ПРАВО да забраняват, че НЕ МОГАТ ей-така да ни забраняват. Такива забрани трябва да се обсъждат от всички, нещо като народен референдум но на открито. Всеки, трябва да участва, даже и тези, които нямат коли. Не може 5 прошлека да забраняват. Ако беше така, аз пък утре на всички на държавата работа щензабраня да дишат между 6 и 18 часа. :)... Кои са те? Никои.
  • 18 Трифонов

    1 26 Отговор

    До коментар #14 от "Тука "замърсяването"":

    Останал си някак с грешното усещане, че някой те пита дали го приемаш? Мен ако питат, да забранят използването на автомобили с първа регистрация преди повече от 10 години. Няма София, няма Бургас, няма център, няма рингове!

    Коментиран от #25, #29

  • 19 Само да питам

    17 4 Отговор
    Къде първа регистрация у КАТ София ли, че тя може да е произведена в Германия 1983 и да е регистрирана в София 1997 и кво става а?
  • 20 Никакви забрани

    28 0 Отговор
    Умря вече и "демокрацията" и "союзо на евробезмозъпните " ... Каква "европейска столица"? Нима имат право в европейска столица да се разхождат маса хора от други континенти, които НЕЗАКОННО по европейските конституции са се навлекли тука? С нарушаване на един закон, втори, на Конституцията даже....виждате до къде се стигна. Киро излъга за гражданството. Някои решиха, че могат да затворят цял народ с глупавото обяснение заради "вирусна заплаха", но такива затваряния може да има само при война. Даже и в Киев хората си пият кафе в ресторанта, дори когато и дронове могат да дойдат. Олигарсите са решили да ни "приспособят" към новата им фашистка система. Искат да ни накарат да ядем червеи, да имаме разни "сертификати", да пътуваме и имаме пропуск с "електронни билети" и подобни. 15-минутните градове са планирани: Париж, Хамбург... Искате ли да свършим така, като бездушни роби?! Не трябва да отиваме в тази посока.
  • 21 Милен Ганев?? Не лъжи!

    24 2 Отговор
    В кои столици на Европа се прилага подобно Ограничение от Десетилетие???Всички искаме да "работиме Обществени поръчки" но само тяхни фирми Печелят(Усвояват) тези милиони!! Искаме и служебни коли като за държавните
    и Обшински Тунеядци, но не може да се доредиме!! Повече от 2/3 Българи са Бедни по всички Стандарти на ЕС!!! Така че не излизай с тоя номер да Сравняваш България, София с нещо от ЕС!
  • 22 Бесен

    22 1 Отговор
    Няма такава простотия.Този малък ринг...по късно и голям ринг ще бъдат покрити със стъклен похлупак ли???Там ще има въздух от Рила и Пирин.Теченията на въздуха се движат...пълно безмислие!!!

    Коментиран от #27

  • 23 Механик

    23 0 Отговор
    Малеееее! То бива да сте Г-образни, ама вашето вече смешно.
    Какво е това "голям ринг" и "малък ринг"? Та това си е чиста шльокавица,бе? Едната дума на български, другата на английски и всичкото това написано с български букви....
    Никога не съм вярвал, че българите сме такова стадо овце!

    Коментиран от #31

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Виж, и на мен

    27 1 Отговор

    До коментар #18 от "Трифонов":

    Замърсения въздух ми пречи. НО не може някакви си НИКАКВИ да забраняват на ВСИЧКИ. Нали за това се отказахме от социализма? Да не ни тероризират някакво си комунисти? А тези сега, какви са?
    "Демократи"? "Евро - високо платени атлантици"? "Фашисти"? Докато се съгласяваме на всяка глупост, ще ни тъпчат глупаци, които се правят на "по-важни" от другите.
  • 26 9999

    8 0 Отговор
    Още не съм се кандидатирал за Цар на България, но като стана, това ще е от първите неща, които ще премахна.
  • 27 Реалист

    9 0 Отговор

    До коментар #22 от "Бесен":

    В центъра ще дишат чист въздух от ТЕЦа до малашевските
  • 28 Бесен

    24 0 Отговор
    До Г-н Кмета...Кмете,мръсния въздух е от:мръсните улици(прашни и кални) от строежите и колите които спират в калта по градинки и къде ли не.. защото няма къде да се спира.Второ- Горенето на всякакви боклуци в печките на някои ...КВАРТАЛИ.Няма да има никакъв ефект е от тази МЯРКА...

    Коментиран от #34

  • 29 Механик

    28 1 Отговор

    До коментар #18 от "Трифонов":

    А защо г-н Трифонов сте против колите произведени преди 2010-та година?
    Какви нблюдения имате относно тях? С какви технически средства направихте замерванията? Имате ли необходимия образователен ценз, относно това да направите замервания и въз основа на тях да изкажете мнение? Или просто, телевизорът ви е казал, че колите преди 2010 са вредни?
    Големи философи станахте, Ама те за това ще ви слагат чатала. Гответе се за още мнооого ограничения от тук нататък. Естествено, всичко е само и иключително във ваш интерес и е от грижа за вашето здраве и живот.
    Шилета!
  • 30 Смешно

    1 9 Отговор

    До коментар #9 от "Дааа":

    Що не си си пил кафето да се разсъниш.Малко трудно в Англия ще карат 150 годишни коли, защото първата кола е от 1886-та година, а оттогава са изминали около 130 години. Колко ли човека в света имат такъв автомоили, той е като открит файтон.
  • 31 Ринг на немски

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "Механик":

    Означава кръг, пръстен. В нашия език има много чуждици. Английски, немски, турски, руски думи. Наскоро бях с една рускиня на ресторант и тя на излизане започна да си търси "хамута"??? Започнах да се чудя, какво точно търси? А то се оказа "хамут" бил кръгъл шал. Не дълго парче плат, а кръг, който на осморки се навива около врата. Докато на български "хамут" означава на коня около врата се слага едно кръгово приспособление за да тегли с това каруцата. Но тука общото е в "затворен кръг"! Тепсия пък е турска дума. Капия също е турска. Аутобан е немска. Метро е руска дума и т.н.

    Коментиран от #78

  • 32 Просто

    16 0 Отговор
    гонят бедняците, за да може онези с джиповете да им е по -широко.Ако имаш х брой коли и ги изместиш от центъра към периферията на града с примерно 10-20 км, на екологията ще се помогне с едно голямо нищо.Да сменят барутниците на градския транспорт за начало, ама е по-важно да се карат в СОС.
  • 33 Бесен

    30 0 Отговор
    Един въпрос..ако трябва да закарам някой мой близък,до някоя болница???Какво правим?Преди да се разболеем да си купиме нов автомобил ли? Или отиваш до лечебно заведение и излизаш с глоба???Няма такава недомислица.

    Коментиран от #44, #56

  • 34 Ама този ли от ДС

    27 0 Отговор

    До коментар #28 от "Бесен":

    Забрани това??? Лелееее... Оказа се че комунистическата "Държавна сигурност" днес в капитализма ни ЗАБРАНЯВА ПАК???
    Значи ТЕ откраднаха парите на народа, купиха си НОВИ КОЛИ, за тях НЯМА забрана, но за тебе, от когото откраднаха и колата ти е стара, ти забраняват???
    Наглост на н-та степен. Бившите комунисти от КГБ, ДС пак ни тероризират...

    Коментиран от #40

  • 35 Бесен

    10 0 Отговор
    Предлагам:по бул.Сливница да се поставят духалки през 1метър,които да да бъдат насочени в Северна посока. За да не влиза мръсен въздух към центъра....
  • 36 Боби

    19 1 Отговор
    Има коли на по 4/5 години , които пушат и замърсяват въздуха така , чечак номера не можеш да им видиш. И обратното , коли на по 30 г. които нито пушат нито замърсяват. Какво правим тогава? Махнете годините , а спирайте от движение всяка пушеща кола и влючително рейсове и камиони които замърсяват въздуха!

    Коментиран от #38

  • 37 Васил

    13 1 Отговор
    В Европа може да забраняват,но и дават!Има компенсации!Приятел ,който живее в Испания има безплатна карта за транспорта ,карта за фитнес за 7евро,а живее 15 години на социал...да не говорим ,че социала като навърши 65 автоматично става пенсия...Друг приятел в Шотландия ,същатата работа и карта за транспорт фрии за цялата страна!! За какво говорим ...?!А тука се сипят само забрани от небето!!

    Коментиран от #43

  • 38 васил

    4 0 Отговор

    До коментар #36 от "Боби":

    Много точно!
  • 39 То като има инверсия и се кара

    18 0 Отговор
    По улиците около малкия ринг мръсния въздух не влиза в малкия ринг стои мирно и се завихря навън към големия ринг
  • 40 Еми взимат парите защото са

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "Ама този ли от ДС":

    АБПФК от тях зависи кой да има и кой да няма пари и покоение
  • 41 Александър Минев

    3 17 Отговор
    Правилно, че даже закъсняло и слабо. И аз обичам коли, но извинявайте една бензинова кола Евро 4 в момента може да се купи за 1800 лв. Буквално всеки продавач, работник на бензиностнация или пенсионер може да я си позволи. Трошките, които пушат и замърсяват трябва да се спрат и изхвърлят. Освен ако не са някакви супер запазени, чисто нови ретро автомобили, но такива не се карат всеки ден. Така, че стига сте ревали.

    Коментиран от #46, #55

  • 42 а всичко тръгна от

    2 2 Отговор
    С ВАС СМЕ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ
  • 43 Бай Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Васил":

    Брат, този е построил Рая на земята. Е, гати тариката!
  • 44 Не, просто става

    21 1 Отговор

    До коментар #33 от "Бесен":

    РАЗДЕЛЯНЕ между бедни и богати. Бедните са обречени на смърт в тяхната "нова фашистка система"! Нали си гледал филма "Титаник"?
    Третата класа пътници бяха заключени в каютите си, докато сдаосителните лодки се раздаваха на ПЪРВА И ВТОРА класа пътници. Който е купил евтин билет, се удави. И най-важното: В ГЛАВИТЕ НА ЗАПАДНАЛИТЕ ТОВА БИЛО " ПРАВИЛНО"???
    Според тях, ако си беден, трабва да си мреш и е правилно???
  • 45 гост

    11 0 Отговор
    Зависи кой свят ще е излишния.Щом по-голямата част са си избрали да са излишни и да търпят една шепа ,,богоизбрани" , така ще е.Проблема обаче ,че подобна ситуация се наблюдава в цяла Европа и масите търпят и явно предпочитат да са ,,излишния " свят.А въздуха в София ще си остане все така мръсен
  • 46 Бесен

    16 1 Отговор

    До коментар #41 от "Александър Минев":

    Ще ти дам 1800лв.и ми купи кола ..Евро4. Ти къде живееш Г-н Минев? Може....ако е катастрофирала за части.Майко мила.....

    Коментиран от #53

  • 47 А самолетите на летището

    8 1 Отговор
    Като рулират и след като излетят къде отиват изгорелите газове
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Сск

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Алооо":

    Проучвай преди да пишеш! В Германия отдавна има забрани за автомобили с червен и жълт стикер.
  • 50 Буквоядец

    8 2 Отговор
    Поредната герберски недомислица!
  • 51 Ако колата е стара и е с АГУ

    3 0 Отговор
    Какво правим или е Браун газ генератори демек с водород се движи
  • 52 Във Финландия има фирма

    3 0 Отговор
    Която прави от СО2 и с ток протеин
  • 53 Александър Минев

    2 11 Отговор

    До коментар #46 от "Бесен":

    Е, има разбира се! Например, черен VW Polo 1.2 бензин, Евро 4, точно 1800 лв, с пазарлък ще я вземеш за 1500 лв, идеална градска кола. Има и доста други. И то има бол пенсионери дето вземат по 2000 лв и нагоре пенсии в София. Айде не се прибеднявайте, щото ви се карат дизелови Мерцедеси без катализатори от 1998 г., дето пушат на кюмбе!!! Сега, като трябва да се протестира, трябва, но в случая не е така.
  • 54 Васил

    2 11 Отговор
    Да бяха забранили дизеляците и техният внос над 8 години и нямаше да се води тази тема. Ама нали бай Ганьо е алчен купил си 15-20 годишен пушещ дизеляк за да го кара с крадена нафта.
  • 55 Ами така, ако почнем?

    11 0 Отговор

    До коментар #41 от "Александър Минев":

    Някой друг пък на теб ще ти забрани да влизаш в театъра, че си с маратонки? Или да си купиш месо, понеже си с "наднормено тегло"?
    Натам отиват нещата...
  • 56 спокоен

    1 3 Отговор

    До коментар #33 от "Бесен":

    Личи си, че не познаваш София. В малкия ринг няма болници.

    Ако все пак ти се наложи да караш болен в София до Медицинска академия, ИСУЛ, Пирогов, Света Ана ти препоръчвам да ползваш такси, защото паркирането хич не ти е сигурно.

    Коментиран от #64

  • 57 клошар

    0 0 Отговор
    Изгоре ми буса!
  • 58 Да, отговарят.

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гого":

    Между другото знаците са в Правилника за прилагане на ЗДвП, а не в закона. Ако решиш да проверяваш да не се луташ.
  • 59 Вижте интервюто на

    6 2 Отговор
    американския офицер, Скот Ритер при Карабовски!
    :)! Той уби евро атлантизма, смачка идиотските цели на сащ за войните в Украйна и Газа. Казва неудобни истини! Уби и нас с това наше подчинение на Урсула и САЩ.
    Направо 10 точки в целта!

    Коментиран от #60

  • 60 И кво?

    3 2 Отговор

    До коментар #59 от "Вижте интервюто на":

    Ще наливам пари на Карбовски, за да ми покаже един осъден и уволнен бивш американски военен? Айде нема нужда. Има по-интересни работи за зяпане в мрежата.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Мравуяд

    10 0 Отговор
    Колко замърсява една кола - трябва да се МЕРИ !!! А не да се опраделя спрямо годините! Защо търпиш такава гавра народе???
  • 63 хмм

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Самият факт":

    Казах същото преди 2 дни. Освен това ми се струва, че някой отвън се опитва да ви мотивира да си купувате повече електромобили.
  • 64 Бесен

    0 2 Отговор

    До коментар #56 от "спокоен":

    А в големия кръг(ринг)има ли...А.???Софиянецо!!!
  • 65 Емо

    4 2 Отговор
    Всичко тука е приказки, ако поне 10% от тези, които сме против, блокираме с 1000 коли центъра за един ден, дали няма да падне забраната? Да, ще ни глобят, но на другия ден ще дойдат още и така, ще отпадне забраната.
  • 66 Гацо

    1 0 Отговор
    Они на менека че ми каат къде че одим с Жуко...Че им е..м макята...
  • 67 мани беги

    2 0 Отговор
    частиту! как сте ва? набиа ли ви го ба гражданя?
    вземате адин черен флумастер и дано на номера си имате подходяща цифричка дет да я преправите ... инак жгу дуати ... аз вече тъй правя закоту моят американски спортист е на 30 год. а пък ми се оди по центъря да ма гляят мацоранкити :) и се надявам все чичко милиционер да не ме спре и забележи какъв съм художник :)
  • 68 ⚜️Просветен⚜️

    10 0 Отговор
    Все едно в един басейн да имате зона за уриниране и такава , в която то е забранено! Функционално неграмотни!
  • 69 асдф

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Гошо":

    Кален кален ама нали пак има повече избор за работа и магазини от твоето разбито село? Града ми може да е мръсен ама за разлика от теб аз тука имам всичко. Ти от къде си моето момче?
  • 70 Айде

    4 0 Отговор
    Колата ми е със стикер за първа категория, но е с регистрация от2006 г. Имам ли право да влизам в еко зоната!? Как практически да се върна като видя забранителния знак!? Просто не е възможно! Тъпанари са го решили това!
  • 71 Хари

    3 0 Отговор
    Кой автомобил е стар има ли формула? Новият автомобил дали не е по зле от стария? Има " стари" автомобили отговарящи на еко нормите защото са добре подържани, има нови които са много зле. Кво праим тогава?
  • 72 Хахаха

    2 0 Отговор
    А печки на твърдо гориво ще се палят ли в тези райони? Улиците ще се мият ли редовно? И в коя точно държава е забранено да влизат автомобили в центъра?
  • 73 Хахаха

    2 0 Отговор
    А печки на твърдо гориво ще се палят ли в тези райони? Улиците ще се мият ли редовно? И в коя точно държава е забранено да влизат автомобили в центъра?
  • 74 хахаха

    3 0 Отговор
    А печки на твърдо гориво ще се палят ли в тези райони? Улиците ще се мият ли редовно? И в коя точно държава е забранено да влизат автомобили в центъра?
  • 75 Транзистор

    3 0 Отговор
    Намерете малко време да отскочите до дилър и си купете нова електрическа кола или екологичен плъгин хибрид. Какво са 100 000 лева!?

    Коментиран от #76

  • 76 Майк Байк

    2 0 Отговор

    До коментар #75 от "Транзистор":

    ВИК , ЕНЕРГО МОбилни и други оператори ни джасат ежедневно! Сега не можем да караме и стари коли, и що?
  • 77 Яяяяяя

    0 0 Отговор
    Да забранят и влизането на хора, че да си оправят въздуха, който също ще трябва да спазва границите и да не преминава от една зона в друга
  • 78 Яяяяя

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Ринг на немски":

    Има и български думи, ако искаш употребяваш чуждици, ако не, ползваш българска. За слушателя/читателя е само още един начин да определи интелигентността на изказващия се човек
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове