Last news in Fakti

5 Декември, 2023 18:35 1 875 28

Слави Василев и Георги Харизанов в спор за ролята на Румен Радев в политиката

  • слави василев-
  • георги харизанов-
  • румен радев-
  • политика-
  • служебни правителства-
  • българия-
  • промени в конституцията

Христо Иванов е прав, че не е редно хора от партиите, създали това правителство, непрекъснато да го подритват

„Освен да произвеждат скандали – друго няма. Пеевски се е разпищолил на сцената отпред. Бойко Борисов си пази хората. ПП-ДБ се опитват да оцелеят. Нищо друго не се случва“, коментира в предаването „Лице в лице“ по бТВ политическият анализатор Слави Василев.

„Тънката логика на това управление е да си гарантира политическо дълголетие като отстрани всички възможни алтернативи. Единствената цел на управляващите е да се опитат да отнемат от президента Радев и от всеки един президент възможността да създава политическа алтернатива чрез служебните кабинети. На фона на тази коалиция служебните кабинети на Радев са политическа алтернатива и целокупният български народ го вижда“, смята той.

„Чобанското орязване на правомощия на президента, само защото конкретно този президент не ни е симпатичен, е голяма политическа щуротия. Това не значи, че служебното правителство не се е месило в политиката, което не е негова работа. Неговата работа е да управлява формално до провеждането на избори“, посочи анализаторът Георги Харизанов.

„Христо Иванов е прав, че не е редно хора от партиите, създали това правителство, непрекъснато да го подритват. В новините се видя, че здравният министър е прозаичен лъжец от невисока класа. Един ден, след като е подписал смяната на директора на „Пирогов“, казва, че няма да сменя директора“, каза още той.

„Те ще отстранят всеки един, който ще им се изправи на пътя. Цялата юридическа общност ще гръмне. Двойното гражданство, 3 март, да отрежат президента Радев да назначава състав на Министерския съвет противоречат на Конституцията“, добави Слави Василев.

„Може така да продължава. Заявката беше, че това правителство се създава с пълно недоверие, за да може да се изпълнят конкретни цели. Една от тях е промяната в Конституцията и реформата в правосъдната система. Има много какво да се свърши“, добави Харизанов.

Според него управлението на „некоалицията“ ще продължи и след ротацията.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ххммм

    15 16 Отговор
    Като го изритаме от топлото местенце спор няма да има!
  • 2 Как

    20 21 Отговор
    Слави е достоен син на офицера от ДС и виден приватизатор на заводи ,вече нарязани на скраб, за да финансират образованието на политическия анализатор.

    Коментиран от #18

  • 3 Ще има протести

    39 15 Отговор
    Президентът и президенството гарантират гражданските права и свободата на народа.
  • 4 Някой

    34 14 Отговор
    Слави Василев е най-близо до политически анализатор в България. Харизанов може би е прав, но не му прави чест, че подкрепя безпринципната сглобка, дето работи против народа.
  • 5 харизан

    23 8 Отговор
    ближитопков на винету
  • 6 Слави е

    15 25 Отговор
    Доказателство че само диплома не е достатъчна за да анализираш.Очаквахме като млад човек да навлезе в политологията но той се отдаде да брани глупостите на една институция която иска да си присвоява власт.Слави бранеше итн сега президенството и никога не е обестивен а силно вярващ.Може да бъде добър събеседник в селската кръчма но не да го канят в телевизии.

    Коментиран от #10

  • 7 тома

    25 5 Отговор
    Жоро трабата е от десните които крадат с г.за си
  • 8 Ползата от файдата

    6 10 Отговор
    Две козлета хранещи се от различни ясли спорят кое ще мине първо по моста за да има вечеря след шоуто. Друго не разбрах от спора.
  • 9 Харизанов

    10 17 Отговор
    Сам е постигнал това което е докато Слави говори небивалици защото не се е борил да бъде добър политолог а някой го лансира като си мисли че свирка става от всяко дърво.

    Коментиран от #14

  • 10 Демек

    19 9 Отговор

    До коментар #6 от "Слави е":

    брани все достойни хора! Това му прави чест на Слави!
  • 11 Радев постъпва като истински държавник

    25 13 Отговор
    Малките пуделчета се разджавкаха. Плащат им, за да джавкат.
    А Радев мисли как да спаси страната от участие във военни действия. И така постъпва отговорно към държавата и народа си.

    Коментиран от #17

  • 12 Пенсионер

    12 2 Отговор
    Спрете тия лакардии. Вие 33 години не се спряхте да крадете. Затова сме на туй дередже.За празниците оставихте пенсионерите без Коледна добавка. Засрамети се. В Гърция дават на хората по 250 евро, тука нищо. С какви пари възрастните хора ще посрещнат празниците?

    Коментиран от #15

  • 13 Слави

    8 18 Отговор
    Василев е много некомпетентен а н а л изатор. Отдавна е видно, че обслужва президента, който е верен на Путин и е от петата колона. На президента му се услади да премиерства, и да пооткрадвам от енергийните сделки с уж Турция, ама демек Русия. Голям позор и срам е за България пилотчето Радев.
  • 14 Аха

    13 4 Отговор

    До коментар #9 от "Харизанов":

    Сам открадна тръбите от напояването! Какво "достойнство"!
  • 15 С увеличените

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "Пенсионер":

    пенсии наборче, няма да чакаме подаяния.
  • 16 Никой

    8 18 Отговор
    Лицето Румен Радев,по недоразумение наричано " президент на Р. България " очевидно има план да ни държи колкото може по близо до Русия. Колкото може по близо до една престъпна,терористична държава.,както и до народ ,който е знае на кой свят се намира ,защото неговия свят е изцял о измислен от зловещ впиянчен мозък.В същия моментпланът на Радев е да ни държи възможно най далеч от ЕС и НАТО . Радев не дава българските БТР на украинците защотото тези изгнили нерентабилни возила от 45 години биле ценни за нашата защите от врагове,но умишленно не казва ,кои са враговете.Защото трябва да каже в прав текст известното ,че единствените които са ни обявили за враг е Русия или Сърбия.

    Коментиран от #24, #27

  • 17 Дрън дрън

    7 20 Отговор

    До коментар #11 от "Радев постъпва като истински държавник":

    Радев е на страната на агресора и фашиста Путин, който затрива една суверенна държава като Украйна, но и унищожава и руските войничета, както навремето Сталин. Който не е искал да воюва във ВСВ, са го застрелвали.

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Верно ли

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "Дрън дрън":

    не ви ли писнаха тия лъжи с детски интелект? Колко трохи да ти хвърля, за да не се влачиш по корем? Жалки майкопродавци!
  • 20 Факт

    16 3 Отговор
    Харизанов, не пипайте Радев - човекът с най-висок рейтинг. В сравнение с него сте мъничета, но много злобни.
  • 21 Пудел

    5 13 Отговор
    Този Слави е пуделът на Радев. Напълно безличен.
  • 22 бай герги

    2 8 Отговор
    не пинчера на зеления чорап
  • 23 Бай Дън

    4 0 Отговор
    Този го спасиха от затвор за кризата в Перник и сега ще лиже до гроб.
  • 24 Бай Дън

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Никой":

    Недоразумения са вашите некалициони сглобки. Ще оставят държавата без бюджет какъв е смисъла че ги избрахме по добре служебен кабинет без парламент. Ще спестим заплати и разходи за командировки и охрана.
  • 25 Юмер

    0 1 Отговор
    Ще имаме нов цар и това не е Тулупио. Същия, като Меди Генчев трябва да подготви заместник - последовател!
  • 26 1122

    2 5 Отговор
    Работата на президента не е да създава политическа алтернатива чрез служебните кабинети. Това означава само, че е обявил война на парламентарната република!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ТРЪБАРЯТ ХАРИЗАНОВ ,

    2 0 Отговор
    ЗАЩО НЕ Е Е В ЗАТВОРА ДЕТО ОТКРАДНА ТРЪБИТЕ ОТ МЕЛИОРАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове