Last news in Fakti

15 Декември, 2023 21:15 3 206 27

Майката на момичето, живяло в кокошарник: Наказах я, защото тропаше. Тя много лъже

  • майка-
  • момиче-
  • кокошарник-
  • село крушовица-
  • тропане

"Последният случай, който е дал основание, е при преглед от медицинското лице за паразити. Видели са драскотини, синини. И детето е споделило, че всъщност е било удряно в семейството“, заяви Лорета Колева, началник на Регионалното управление на образованието- Враца

Майката на момичето, живяло в кокошарник: Наказах я, защото тропаше. Тя много лъже  - 1
Снимка: Нова телевизия

Само по Нова телевизия проговори майката на 7-годишното дете от село Крушовица, което беше открито от полицията да спи само в стопанска постройка без отопление. Пред камерата тя заяви, че това било единичен случай. На място в селото пристигна образователният министър Галин Цоков. За да потърси отговор на въпроса защо никой не е реагирал на разказите на детето, че живее с паяци и мишки.

„Аз я наказах сутринта. Защото тропаше. И я наказах“, заяви майката на детето Миглена Иванова.

Майката на 7-годишното момиченце разказа, че то вдигало шум като удряло по масата и щяло да събуди по-малкото ѝ дете. „Не съм се ядосала. Без агресия ѝ казах: „Хайде мамо, отиди навън!”. И тя отишла отзад. Да, има гуми в помещението. Тя си е постелила и се е завила с одеялото. Но аз нямаше да я държа цял ден и цяла нощ. Щеше да остане там за малко да помисли“, твърди жената.
В този момент дошли и полицаите. „Тъкмо щях да изляза и да я прибера - и виждам полицаите. Направо влезли вътре и я видели“, посочва Иванова.

Майката отрича и върху детето да е упражнявано насилие. „Тя много лъже. Отива в детската градина, удря се в люлката и отива да каже, че я пребивам. А няма такова нещо“, категорична е жената.
В училището детето разказвало, че спяло в стая с мишки и паяци. Усъмнило ги, че има нещо нередно, след преглед за въшки. „Последният случай, който е дал основание, е при преглед от медицинското лице за паразити. Видели са драскотини, синини. И детето е споделило, че всъщност е било удряно в семейството“, заяви Лорета Колева, началник на Регионалното управление на образованието- Враца.

„Доколкото сме запознати и каквито и познания да имаме по психология - не ни дадоха сигнали, че това дете е подложено на тормоз. Доста противоречива информация ни даваше”, подчерта Дарина Стоянова, директор на ОУ „Христо Ботев“, с. Крушовица.
Да се запознае със случая и да разговаря с учителите на детето в училището дойде и министърът на образованието.

„Колегите не са безчувствени хора. Те са виждали определени проблеми, търсили са начин да сигнализират. Може би не са били докрай настоятелни. Но в даден момент те са намерили начин“, подчерта Галин Цоков, министър на образованието и науката

Според него детето е добре и вече учи в друго училище, в друго населено място.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Индия чака

    25 7 Отговор
    Интересно колко гледаеми ще са тези ромски драми, ако дадат на самите ромули пари, да направят сериял?

    Коментиран от #12

  • 2 Мдаа

    32 0 Отговор
    Така ли се възпитава дете ма п@ч@вро.
  • 3 Вер Вайте

    35 0 Отговор
    „Тя много лъже. Отива в детската градина, удря се в люлката и отива да каже, че я пребивам. А няма такова нещо“, категорична е жената.
    Омразата към биологичния му баща примитивно е насочена към детето.
    Дете без майчина ласка - малка пепеляшка.
  • 4 мда

    24 8 Отговор
    Курнела Нинова не беше ли от Крушовица? И тя много лъже.
  • 5 Лагрестин

    27 1 Отговор
    Тази жена да не се обяснява много-много!Някои родители си мислят,че като са създали деца и че могат да разполагат свободно с техния живот.Който ще създава деца е длъжен да ги закриля,възпитава и да дава най-доброто от себе си докато са малки,а също да бъде отговорен.
  • 6 Сила

    21 1 Отговор
    Уродииииииииииии, Уродииииииииииии, Уродииииииииииии......... И ВРАЧАНИ, естествено
  • 7 Много лъжело детето ли...?!

    18 1 Отговор
    Ами ДА!
    Крушата не пада по-далеч от дървото си...!
  • 8 Помак

    7 17 Отговор
    ...да кажа ...по добра майка е от много Бг майки в панелките ....ьа които ништо никои не знае ,не казва..чува викове и бои по жени о деца но не мърда ,не шуми , И не се обажда на 112 ...и никога няма смелост да отиде до вратата на издевателството и насилието !

    Коментиран от #10

  • 9 тук

    13 2 Отговор
    Социалните щеше да ги няма , ако племето не беше се завъдило !!!
  • 10 Любопитен

    18 6 Отговор

    До коментар #8 от "Помак":

    А у вашето село като плющите козите, защо няма един сред вас да звънне на "четири лапи"?

    Коментиран от #11, #24

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 А ти

    4 11 Отговор

    До коментар #1 от "Индия чака":

    От къде знаеш че са роми?Ех докога с този расизъм и тази умраза.Образовайте се бе хора,кога ще станете човеци.

    Коментиран от #13, #16

  • 13 Индия чака

    7 3 Отговор

    До коментар #12 от "А ти":

    Живея сред тях, съвсем без "Умраза", но с много емоции.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Помак

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Съдника е само Един !
  • 16 Баце

    8 2 Отговор

    До коментар #12 от "А ти":

    Кви роми бре цигани та дрънкат,личи от самолет

    Коментиран от #17, #19

  • 17 Помак

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "Баце":

    Кефиш ли се ...пр дльо ..а
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Помак

    3 7 Отговор

    До коментар #18 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ...нека цгсните са 99% оклук ...така е ...лошото е че тези 99% не могат да са мерят с 30% Бг оклук....татарте биат и убат жени,деца, крадат банки,фирми,еврофондове,бг фондове,пенсионери,детски надбавки...убиат баштите и майките си ....ШАнген нанай бате ..хората са ва проучили Кви ..олуци сте !

    Коментиран от #21, #27

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Има Току що Излязла статия в 24 Часа БГ за битото Дете
  • 23 6нтщ5ж

    6 0 Отговор
    И какво като тропало детето, то е дете, ще го учиш, ще му обясниш, няма да го биеш и наказваш за такава дреболия. Садисти!
  • 24 Щото

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Любопитен":

    Всички са заети с козичкитии...
  • 25 насилието над дете

    2 3 Отговор
    Това са остатъци от комунизма. Тогава и учителите биеха

    Коментиран от #26

  • 26 Последния Софиянец

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "насилието над дете":

    Разбира се, че биеха учителите по време на комунизма. Имах учителка по български език, тя влизаше в час с пръчка и ни налагаше с нея. Повече от половината от учителите бяха като нея.
  • 27 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Помак":

    Това Нее Майка
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол