Last news in Fakti

27 Декември, 2023 14:17 1 525 14

Вили Лилков и Карлос Контрера организират среща за излизане от патовата ситуация в СОС, БСП отказа участие

  • столичен общински съвет-
  • вили лилков

Ние прекратихме преговорите с ПП-ДБ-СС след незаконното и варварско унищожаване на Паметника на Съветската армия, завяват още от  "БСП за България"

Вили Лилков и Карлос Контрера организират среща за излизане от патовата ситуация в СОС, БСП отказа участие - 1

Местна коалиция "БСП за България" няма да има представители в срещата, организирана от общинските съветници Вили Лилков и Карлос Контрера в Столична община на 28-ми декември, четвъртък, съобщиха от пресцентъра на Градския съвет на БСП – София, цитирани от БТА.

В официална позиция общинските съветници от групата на социалистите в Столичния общински съвет (СОС) заявяват, че тази среща има за цел да подготви „сглобката“ между "Продължаваме промяната – Демократична България" ("Спаси София") (ПП-ДБ-СС) и ГЕРБ-СДС в Столична община.

"През последните четиридесет дни групата на "БСП за България", единствена в СОС, показа отговорност и разум като участва в преговорите, инициирани от първата политическа сила ПП-ДБ-СС, конструктивно, професионално и с конкретни решения за бъдещето на града ни", пише в позицията на общинските съветници от групата на социалистите.

На двете срещи подробно аргументирахме предложенията си по важните политики и откроихме основните приоритети за работата на СОС, за част от които внесохме и докладите си. От първия ден заявихме, че разумът и диалогичността трябва да са водещи в политически сложно конфигурирания общински съвет. Трябват работещи решения, които да се реализират от стабилно мнозинство, сформирано на основата на общи принципи и политики, в интерес на гражданите на София, но и при съобразяване с "червените линии", които избирателите са поставили на всяка от политическите формации", заявяват общинските съветници от левицата.

В позицията си те отбелязват, че, за съжаление, тези срещи не са дали очаквания резултат. "А твърдо заявената ни позиция за запазване на културно-историческото наследство беше грубо погазена от управляващите държавата, чието представителство е най-многобройно и в Столична община", пишат те.

Всички ние носим политическа отговорност пред избирателите си за изпълнение на обещанията в предизборните си програми. Управлението не може да бъде индулгенция за погазването им. Затова ние прекратихме преговорите с ПП-ДБ-СС след незаконното и варварско унищожаване на Паметника на Съветската армия, завяват още от "БСП за България".

За нас е ясно, а и за повечето софиянци, че водещо през последните седмици беше не желанието за преодоляване на кризата в СОС, не благосъстоянието на града, а втвърдяването на сглобката и пренасянето ѝ в управлението на София, се посочва в позицията, в която се заявява, че двете най-големи групи в СОС ПП-ДБ-СС и ГЕРБ-СДС очевидно подготвят възпроизвеждането на некоалицията в Столична община, посочват още в позицията си от МК "БСП за България".

Общинските съветници от групата на социалистите в СОС смятат, че организираната от общинските съветници Вили Лилков и Карлос Контрера среща на 28 декември 2023 г., четвъртък, цели точно това. "А ние ще продължим да работим конструктивно, разумно и отговорно за града и за хората в него", категорични са те в позицията си.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лилко вилков

    10 10 Отговор
    твърди питиета и постоянен махмурлук, аман от пияни демократи-фашисти
  • 2 Стършел

    12 7 Отговор
    Другаре бесепаре, това е "Специална Рреставрационна Операция"- немойте се коси толкоз!
  • 3 последния орк

    11 6 Отговор
    руското циганче ваня кфо прай там свети ли му 😂
  • 4 Няма да плащам за градски транспорт

    9 4 Отговор
    Защо млади мъже показват на контрольорите от градският транспорт някакви бележки от Общината и казват, че са „бежанци от Украйна“ и имали право да пътуват безплатно ???
  • 5 Майора

    15 6 Отговор
    Хора от БСП , личи си колко много сте загрижени за столичани щом съдбата на един чужд паметник, символизиращ установяването на комунистическия режим в България , е по важна! Но вас друго интересува ли ви , на времетоискахте страната да е шестнадесета страна на бившия СССР!
  • 6 БСП за България

    8 5 Отговор
    обича - Сьветският Кенеф...❤️
  • 7 пъпочистач

    7 3 Отговор
    френи...олиго .
  • 8 БСП

    9 4 Отговор
    Имаме готовност, да минем в нелегалност! Изкопали сме тунели..
  • 9 И сега кво?

    9 5 Отговор
    Сега следва Альоша в Пловдив и имената на много улици и булеварди в София, така че на БСП тепърва им предстоят много ядове и нерви. На копейката и чорапа също.
    .
  • 10 Искаме Български паметник!

    9 3 Отговор
    Русофилите измират. Да вземем за пример БСП. От 1-2 сила, сега .. 5та.
  • 11 Кефи ме тортата.БСП да го вее

    9 4 Отговор
    Само долни комyнисти страдат за този паметник на позора ако толкова ви е мъчно ходете в музея
  • 12 БОЦ - ко

    6 2 Отговор
    Отказали са нашите "другари",
    Щото станали шумкари...
  • 13 пътник

    1 0 Отговор
    Тези от снимката на чие погребение са?
  • 14 Боже, какво нахалство

    0 1 Отговор
    Лили Вилков, стига напъни! Нямаш ка1ества!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове