Last news in Fakti

3 Януари, 2024 09:12 1 857 36

Георги Гвоздейков прогнозира пълноправно членство в Шенген до края на годината

  • шенген-
  • кораб верила-
  • бдж

Корабът "Верила" все още е задържан. След приключване на следствените действия корабът трябва да се прибере в България, каза министърът на транспорта

Георги Гвоздейков прогнозира пълноправно членство в Шенген до края на годината - 1

До края на 2024 г. България ще стане пълноправен член на шенгенското пространство и еврозоната. Това заяви министърът на транспорта Георги Гвоздейков в студиото на БНТ.

"Шенген е възможност за високо икономическо развитие на България. Шенген дава възможност за бърз достъп до стоки и свободното пътуване на хората", каза министърът на транспорта.

По думите е било добро решение България да се съгласи с условията на Австрия, въпреки че страната ни беше "полуприета" в Шенген.

"Австрия беше най-големият противник за влизането на България в Шенген. Всяка страна има своите вътрешнополитически настроения, които много влияят, но все пак трябва да бъдем благодарни от резултата", каза Георги Гвоздейков.

Георги Гвоздейков обясни и какъв е развоят на събитията във връзка с двата кораба "Верила" и"Руен".

"Информацията, която е налице за кораба "Верила", е че са освободени останалите хора от екипажа. Корабът все още е задържан. След приключване на следствените действия корабът трябва да се прибере в България. Корабът "Руен" се намира в териториалните води на Сомалия, екипажът е в добро здравословно състояния, няма заплаха за живота им", уточни той.

Министърът на транспорта гарантира, че ще се работи усилено в посока изграждането на по-добро качество в сектора на БДЖ.

"Минималната заплата в НКЖИ и БДЖ ще се увеличи с близо 20%. До 8 януари трябва да приключи подаването на оферти за доставката на 8-те двуетажни влака. Имаме ясен план за модернизирането на железопътния транспорт", каза Георги Гвоздейков.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сглобката не е избрана от народа

    32 3 Отговор
    А наложена от мутромафията с измама.
  • 2 Шенгенец

    24 2 Отговор
    Гладна кокошка просо сънува !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пич

    38 2 Отговор
    Идиоти..... Най грандиозният провал във външната политика на България , се опитват да го изкарат като успех !!! Австрийските медии се счупиха от фукня , как да ни навили врата да вземаме камилари , тези предатели от парламента ни разправят , че не било така !!! Е , ние знаем , на кого да вярваме !!!
  • 5 гост

    26 1 Отговор
    Светът вече се управлява от ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ, който трябва да взема най-правилните решения. В резултат на няколко поредни избора напълнихме парламента с много добре платен ЕСТЕСТВЕН ИДИОТИЗЪМ, чиито решения са винаги във вреда на държавата и народа!
  • 6 Бамби

    28 2 Отговор
    Кой е Георги Гвоздейков че да дава акъли?! Всички лижат и мажат на тази тема, създават нереалистични надежди, а не казват, че като ни контролира границите Европа и като регистрираме всички мигранти, те ще си остават у нас и тогава за 2-3 години ще са повече от нас....При това положение никога няма да влезем в Шенген. Нали мигрантите ще тръгнат безпрепятствено към западните страни, чиято цел е да се отърват от тях, като ни ги прехвърлят тук.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тапа Нар

    18 1 Отговор
    аз пък прогнозирам кацане на извънземни на ларгото другата сряда. Прогнозирането е безплатно, възползвайте се
  • 9 Фен

    13 0 Отговор
    А ние, какво ще приемем в замяна!?🤔 1 милион палестинци?
  • 10 мдаа

    12 0 Отговор
    Целта е талибаните като влезнат в България да остават тук. Освен ако не ги хванат докато се качат на самолета за западна Европа заради въздушния Шенген.
  • 11 Грантаджиев соросоид

    16 0 Отговор
    Хем гащите им в кафяво, хем ти разправят, че на рози миришело. Тия са патологични лъжци.
  • 12 Мнение

    17 1 Отговор
    Шенген-менген по въздух, може да си го....!!!!

    Интересува ме повече, КОГА ЩЕ ПРОВЕДЕТЕ ЗАКОННО ОРГАНИЗИРАНИЯТ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ОТЛАГАНЕ НА ЕВРОТО В БЪЛГАРИЯ??????????????

    КОГА ФАШАГИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ БЪЛГАРИЯ, ЩЕ СЕ ДОПИТАТ НАЙ-СЕТНЕ ДО МНЕНИЕТО НА НАРОДА СИ???
    ИЛИ ЧАКАТ ДА ВИДЯТ КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО ПРОДЪЛЖАТ С АНТИБЪЛГАРСКАТА, ПРЕДАТЕЛСКА И ЗАРОБВАЩА ПОЛИТИКА?!

    Коментиран от #28, #33

  • 13 Мислете с тия глави

    9 1 Отговор
    Ще ни приемат, ама друг път... Те ни гласят да ни напълнят с мигранти... КОЙ ще ти отвори границите след това, нали талибаните ще тръгнат обратно на Запад щото в България не им е добре..???
  • 14 Врачка!

    13 1 Отговор
    Още една "врачка"на сглобката!Плазмо диите нямат свършване!Оставка к ре.Тен и!
  • 15 Мирон Пиронков

    8 1 Отговор
    Тази сглобка е с тиксо и тел, ще се разпадне преди Шенген.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Роки

    11 2 Отговор
    Ужасът е пълен. Всеки нелегално елязъл или заловен мигрант ще получи убежище у нас. Това условие е приела Сглобката и кабинета Денков тайно на връх Нова година от ЕС и Австрия.
    Известни са условията на Австрия към България за Шенген! Сглобката ги е приела безропотно и въобще не става въпрос само за Дъблинското споразумение! А за нещо друго, пряко доставящо в България точно афганистанци и сирийци.
    Пет условия е поставила Австрия, за да пусне България и Румъния в Шенген. Това става ясно от анекс към решението на Съвета, с което двете държави бяха допуснати да се присъединят с морските и въздушните си граници от март.
    Най-страшното условие е номер 3. Всеки, влязъл от границата с Турция и потърсил убежище, ще получава такова от нас на мига. България ще се превърне за една година бежански лагер в буферната зона между ЕС и Близкия Изток.
    Анексът, който е всъщност споразумението между Австрия, България и Румъния, бе разпространен в социалните мрежи от румънския евродепутат Алин Митута.

  • 18 зрител

    2 2 Отговор
    Говорещ неистини...
  • 19 Пенчо

    3 0 Отговор
    Платените ръкоПЛЕЩЕЩИ как им викаха?.....клакьори май беше.
  • 20 Верно ли

    8 2 Отговор
    Тоя Палячо всякак се опитваше да замазва голямата лъжа за Шенген по въздушно капков път,и за условията да прибираме мигранти на наша територия! Съвсем ни взеха за калинки тия продажници!
  • 21 "шенгенЪт"-тежка психо-соросоидно болест

    8 2 Отговор
    Тия соросоиди са пълни с психически болести нещастни биологични отпадъци без ден трудов стаж, които сега като увеличиха годините за пенсиониране до 70-80 години и тъй като те са безработни и на издръжка на краварските убийци , това предполага пълно разграбване и прехвърляне на държавата срещу жалки центове в активите на краварите ...а вие овце, раждайте, раждайте нови роби за забавление, робство и за извращенията на краварите, включително и медицинските експерименти с вас и децата ви....по соросоидите продажнически телевизии-клозети се вряха в малкото незакрити родилни домове през дните на празниците да броят новите риби, родени от робите
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Много

    3 5 Отговор
    свестен министър! Точно така, ще влезем и в Шенген и в еврозоната. Всички путинофили, начело с Радев, Румен Петков, Волгин и петата колона са бесни. А врачките предричат и смъртта на Путин, така че идват добри дни за демокрацията. Бог да ни пази от злите сатанински сили на терористите.

    Коментиран от #29

  • 26 Киро

    2 2 Отговор
    Гвойдейче на програмата, ако всички продаваме "бело" до края на годината ще сме най-богатите в Европата.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Въвеждането

    0 4 Отговор

    До коментар #12 от "Мнение":

    на еврото ще сложи край на всичките мафиотски фирми, които са в сивата икономика. Това ви тресе от бяс, защото сте крадци и лъжци.
  • 29 Влезнали сте на майка ти в г@за

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Много":

    Пееерасино, този терор шенгенс трябва да спре над населението на България - разболяхте деца,възрастни, жени с вашите психически болести, сороски изча---дия
  • 30 Населението не е шофьори на тирове

    3 0 Отговор
    Не го--вед---а мръсни....спрете тоя Теро над децата в България, над възрастните, над болните хора, над жените...стигаса , ши--б---ани мозъчни и--зро---ди и извратеняц---ци заврете си шенгена и афганистанците в ши--б@ни---те си преградки фашистки г@зове....
  • 31 Кой е тоя и кво работи

    1 0 Отговор
    Към лко трудов стаж има и в ква професия!?

    Коментиран от #36

  • 32 Така започнаха новините и 2023г.

    1 0 Отговор
    ..,,До края на 2023г-ШЕНГЕН,,
    ДА,АМА НЕ....
  • 33 Шопо

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Мнение":

    Референдум за ЕС и НАТО.
  • 34 Мдаа

    4 0 Отговор
    Два бежански центъра в България - тези в Овча купел и Възраждане, вече са препълнени над 100 процента. Това стана ясно от интервю пред БНТ на председателя на Агенцията за бежанците Мариана Тошева. Във въпросните центрове има предимно млади мъже и тийнейджъри. По нейни думи общата запълняемост в центровете вече е 72%, което е сериозна и притеснителна цифра. Конфликти има всяка седмица, затова има стриктни правила, уточни Тошева. ДАБ има 3600 места по принцип, преди имахме 5000 места, тези 3600 места са крайно недостатъчни, трябва да подобрим условията в съществуващите центрове, каза още тя. Тошева коментира и темата с Австрия и връщането на бежанци. 6000 е ориентировъчна бройка на лица, които са минали през България вече и са заминали за Австрия. Тези 6000 лица, условно подлежат на връщане по сега действащия регламент. Регламентът се изпълнява от България през всичките години, заяви Тошева.
  • 35 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    0 0 Отговор
    СЪН В ЛЯТНА НОЩ.
    КОЛКОТО РАЗБИРА ОТ ТРАНСПОРТ ТОЛКОВА РАЗБИРА И ОТ ПОЛИТИКА.
    ТАКА СА МУ КАЗАЛИ ТАКА ГОВОРИ.
    ЗАЩО НЕ СИ ГЛЕДА ПРОПАДНАЛОТО БДЖ
  • 36 Иванчо

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Кой е тоя и кво работи":

    Фалшив автосъстезател на който все нещо му пречи все някой му виновен.Какъвто автосъстезател беше такъв и министър е,с една дума прилепало и мекере
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове