Last news in Fakti

7 Януари, 2024 19:06 3 337 22

Убийство край София: Двама души са задържани при съвместна акция на полицията и прокуратурата

  • убийство-
  • софия-
  • задържани-
  • съвместна акция-
  • полиция-
  • прокуратура

И двамата мъже, заподозрени за убийството, са задържани за 72 часа и се очаква утре прокуратурата да поиска постоянния им арест

Убийство край София: Двама души са задържани при съвместна акция на полицията и прокуратурата - 1
Снимкa: Shutterstock

Извършено е тежко убийство в района на София. Двама души са задържани. Мотивът за престъплението е финансов, предаде БТА.

Двамата мъже са арестувани при съвместна акция на полицията и прокуратурата в петък вечерта, след като роднини на жертвата подали сигнал за неговото изчезване. Тялото на убития мъж е открито в камера в морга, като той е бил настанен там с фалшиви документи.

В същото време двамата мъже, задържани за убийството, са минали границата между България и Сърбия, като на граничните власти са показали документите на убития мъж.

По този начин, според разследващите, предполагаемите извършители направили опит да прикрият следите от престъплението.

И двамата мъже, заподозрени за убийството, са задържани за 72 часа и се очаква утре прокуратурата да поиска постоянния им арест. Те вече са с повдигнати обвинения за тежкото престъпление.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ссс

    16 7 Отговор
    Пак са от Свещения етнос,значи са невинни

    Коментиран от #6

  • 2 Винкело

    48 0 Отговор
    Тежко убийство. Вие за леко убийство да сте чували?
    Ех, тежък туд журналистически...
  • 3 Гошо

    39 0 Отговор
    "В същото време двамата мъже, задържани за убийството, са минали границата между България и Сърбия, като на граничните власти са показали документите на убития мъж." Е те двамата с един паспорт ли лична карта са минали границата и сега в Сърбия ли ги арестуваха, нали са минали границата Да не говорим пък за оня "настанения" в моргата Много така весело написана тая статия браво на Ели- авторката

    Коментиран от #8

  • 4 Мухаа ха!

    27 0 Отговор
    Явно ,наш,те мисирки не са писали никога в основното училище свободни съчинения по тема..
    Абе вие там,на гъби ли сте,на треви,или нещо друго? То бива,бива, ама вашата излагация е безкрайна.
  • 5 Винкело

    18 0 Отговор
    Стана още по-смешно. Коригираха заглавието, но "тежко убийство" в текста си стои. Нелепо.
  • 6 ХАХАХА

    27 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ссс":

    Не са ! Единият е синът на бившия министър на финансите Стоян Александров, а другия имал погребална агенция . Ставало въпрос ,за 300 хиляди лева ,които убития дължал на сина !

    Коментиран от #7, #17

  • 7 Цар Симеон

    29 0 Отговор

    До коментар #6 от "ХАХАХА":

    Стоенчо е стар лихвар още отккато беше в УНСС. Синчето продължи бизнеса, с идеята че е Марлон Брандо в Кръстника. Един път се измъкна, сега вече не. Има възмездие.

    Коментиран от #15

  • 8 оня с коня

    16 4 Отговор

    До коментар #3 от "Гошо":

    Според мене замисъла е следният:1/Успяват да вкарат трупа в Моргата под чуждо име с подправени документи,за което - Евала.2/Двамата убийци преминават границата със Сърбия УСПЕШНО като единият пътува официално с личните си Документи за Самоличност,а другия ползва Паспорта/л.Карта/ на Убития с цел регистриране от Граничните власти че Убитият Е НАПУСНАЛ БГ ЖИВ И ЗДРАВ,т.е. не следва у нас да подлежи на издирване,като в последствие Паспорта му се изгаря,а лицето представило се за Него се връща със собствените си документи.Отлично замислено,но явно не чак дотам,след като са ги разкрили.Много по лесно е да го бяха заровили в някои храсталаци,но Подозренията щяха да възникнат срещу тях,защото определено се е знаело че са Ортаци по бизнес.Колкото до откриване на Трупа в моргата - Те самите са си признали,притиснати от неопровержимите доказателства при разследването.Така и не става ясно къде са задържани- в БГ,или в Сърбия.

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Ветеран от Протеста

    14 2 Отговор

    До коментар #8 от "оня с коня":

    "Хитрата сврака - с двата крака "..Другия път ако го кремират ще бъдат по - успешни...

    Коментиран от #14

  • 10 ШопО

    16 0 Отговор
    Извода е не вземай пари от лихвари.
  • 11 Гошо

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "оня с коня":

    Може , то Ели на Агата Кристи и Жорж Сименон се направила едновременно Та тълкованията са си от нас
  • 12 Ветеринарен психолог

    10 3 Отговор
    Съчинение по картинка. Като доклада на един милиционер- По средата на стаята лежеше трупът. До него на дивана беше седнала ,,труповата жена,, , която горко плачеше.
  • 13 ПОСЛЕДНИЯТ КОЗЛОДУЕЦ

    14 0 Отговор
    Ама убийството тежко ли е или само лекичко е умряла жертвата?
  • 14 оня с коня

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ветеран от Протеста":

    Според мен Слабият момент не е в Кремацията,а в недомислието при преминаване на границата с Документите на Убития.И така:Връща се Лицето излязло с неговите документи в БГ вече със Своите си за Самоличност,но на Краничния пункт Компютърът започва ИНТЕНЗИВНО да се чеше по Главата разсъждавайки КАК ТАКА има "Връщане",пък няма "Излизане".

    Коментиран от #20

  • 15 1551

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "Цар Симеон":

    Няма възмездие.Поне не и в територията.На бас че след някакво късо време че си обикаля свободен..?.
  • 16 Редник

    7 1 Отговор
    Каскетурата на Сарафа никакви операции не може да извършва. Това е работа на МВР. Поркорорите само наблюдават и от времето на време дават, акъл, но последното е доста съмнително. Мм
  • 17 Мдааааа...

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "ХАХАХА":

    Много интересно, как щял да си върне 300 хил. като го убие?
  • 18 ЖИТЕЛИТЕ НА БОГОТА...

    5 0 Отговор
    ...СА ПОТРЕСЕНИ.....
  • 19 Емо

    4 0 Отговор
    Някак си много странна новина. Не се казва кой е убит, ония уж минали границата със Сърбия, пък задържани, показали документи на убития, че границата вече двама души с един паспорт ли я минават?
  • 20 Тошо

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "оня с коня":

    Принципно има една директива, която се прилага или поне така пишат граничните като получат запитване за издирвано лице, дали е приминало границата - "Следва да се изтъкне, че проверката на документи на български граждани при излизане от страната се извършва по метода "оценка на риска", т.е. е възможно лице да премине границата и да не бъде записано като преминало". Това му е смисъла на обяснението, по памет го цитирам. Връзват си гащите отвсякъде.
  • 21 Давидов

    1 0 Отговор
    Вече в България не е новина убийство жертви от катастрофи и корупция. Страната ни се е превърнала във фронт на престъпността заради реанимацията на правосъдието.
  • 22 Ненов

    1 0 Отговор
    Докато в ръководството на страната и правосъдието са на власт мутри и корумпирани чиновници, страната се превръща в бездънно тресавище.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове