Last news in Fakti

11 Януари, 2024 15:51 4 033 87

Нова партия се появи в лявото политическо пространство

  • левицата-
  • костадин паскалев

Формациите в коалицията са взели решение за създаване на единен политически субект. Това обяви председателят на Коалиционния съвет на „ЛЕВИЦАТА!“ Костадин Паскалев

Нова партия се появи в лявото политическо пространство  - 1

Консолидацията на „ЛЕВИЦАТА!“ е в пълен ход в началото на 2024 година, формациите в коалицията са с решение за създаване на единен политически субект. Това обяви пред медиите председателят на Коалиционния съвет на „ЛЕВИЦАТА!“ Костадин Паскалев.

Създават се и съответните вертикални и хоризонтални звена за вътрешна координация, изграждат се граждански съвети на местни и национални нива. „ЛЕВИЦАТА!“ започва и диалог с потенциални партньори в лявото политическо пространство, посочи още Паскалев.

Още в началото на новата година „ЛЕВИЦАТА!“ започва и изграждане на клубове, които отразяват приоритетите в дейността на коалицията. Клубовете са формулирани в няколко основни направления на този етап – „Държавно устройство и право“, „Сигурност, ред и граждански права“, „Здравеопазване“, „Образование“, „Селско стопанство, гори и хранително-вкусова промишленост“, „Външна политика“.

В началото на новия политически сезон „ЛЕВИЦАТА!“ поставя като тема на дебати членството на България в Шенген, каза още Костадин Паскалев, като подчерта, че българската държава е длъжна да направи анализ на своите двустранни отношения с останалите страни от ЕС и да формулира решение по въпроса за членството си в Шенген. „ЛЕВИЦАТА!“ ще заработи адекватно и по отношение на териториалните планове, които бяха утвърдени от ЕК преди дни – въпрос на енергийна и национална сигурност. Насоката на дейност ще бъде и работа с представителите на „ЛЕВИЦАТА!“ в местната власт в контекста на гарантиране на адекватно и справедливо разпределение на бюджетните средства.

В коментара си в началото на новия политически сезон Валери Жаблянов подчерта, че самооценката на представителите в държавната власт за работата им радикално се разминава с обществената оценка, а поставените цели от страна на правителството – пълноправно членство на България в Шенген, промяна на конституцията, създаване на усещане у обществото за развитие на България – не са постигнати. В този смисъл „ЛЕВИЦАТА!“ вече е в подготовка на следващите предсрочни парламентарни избори.

В анализа си Жаблянов подчерта правителствената политика на остро противопоставяне срещу българската история във всички моменти на общи политически и исторически цели с Русия и рушенето на паметници не е просто вандалски акт, но продължение на тази основна политика на правителството.

По въпроса за „ротацията“ в правителството Валери Жаблянов определи подобен парламентарен и конституционен инструмент като екзотичен, който подменя волята на българските граждани за управление на държавата и инструмент, който размива управленската отговорност.

Румен Петков подчерта, че българският парламент е задължен да подложи на обсъждане преговорния процес за Шенген и поетите от България ангажименти, където правителството на Денков официализира България като концентрационен лагер за бежанци и по-специално такива от Сирия и Афганистан. Той подчерта, че на европейско равнище проблемите трябва да се решават вътре в държавите, източник на бежанци, а не те да се прехвърлят в една или друга държава или лагер – политика, която води до засилване престъпността и промяна на генофонда.

Петков подчерта и продължаващата липса на ангажимент от страна на държавното ръководство към българското образование и образователна система, както и растящата функционална неграмотност. Той изтъкна, че за 30 години са ликвидирани близо 1500 училища, а цялостна програма, която да гарантира образователната система, липсва, заменена от пренаписване на учебници и подмяна на ценности.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стари

    66 14 Отговор
    червени пенсионери , но надяждане нямат !

    Коментиран от #6

  • 2 хмм

    31 8 Отговор
    Никакъв смисъл от подобни опити. Знам какво и трябва на политиката, но няма да кажа.
  • 3 Дърти

    46 14 Отговор
    комундета искат още да крадат народа.

    Коментиран от #8

  • 4 Успех!

    26 33 Отговор
    Нямам лично отношение към тази партия. Но ляво движение е нужно на бедна България. Жалко че не се разбират помежду си и не се консолидират. Но може и това да стане. След толкова лъжливо, невежо и предателско управление като сегашното на намагнитената разглобка неминуемо следва промяна!

    Коментиран от #56, #65

  • 5 запознат

    46 9 Отговор
    Както се появи така и ще отлети
  • 6 Добре че

    30 13 Отговор

    До коментар #1 от "Стари":

    с всеки изминал ден намаляват по естествени, биологични причини. До 15 години максимум ще са точно НУЛА останали живи.

    Коментиран от #13, #21

  • 7 мухаха

    40 10 Отговор
    Старите комунЯги искат пак от баницата амаа нямаа
  • 8 младенче си навярно

    26 12 Отговор

    До коментар #3 от "Дърти":

    Колкото и да крадат тези на снимката, на малкия пръст на крака не могат да се сравнят със сегашните две корпулентни фигури, слещу които бяха протестита през 2020 г. (шиши и тулупа) и тези, които бяха поставени от козяк -ппдпдпстроб, майна райна и т.н.
  • 9 българка

    30 14 Отговор
    Червените бурени не са изкоренени и пак се канят да поникнат през пролетта. Това е болезнено и вредно за развитието на България като демократична и просперираща съвременна държава! Да не им позволяваме отново да се разпореждат като собственици на земята и съдбите ни!

    Коментиран от #25, #67

  • 10 Бегай !

    36 6 Отговор
    Поредната мижава партийка -"ЛЪЖИЦАТА",нямат наяждане комундетата.
  • 11 дайте някой леф беИЗРОДИ

    24 5 Отговор
    на снимката се вижда един дето пишка във фонтаните, пълен алкохолик абе тия от де намират пари че само партий правят?
  • 12 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    32 4 Отговор
    Защо в България всички "леви" партии са леви само в името? Иначе са си десни с богаташи и чорбаджии в тях, даже има и робовладелци в тях! Истинска лява партия не допуска в редиците си, капиталисти и робовладелци, олигарси и всеки ден громи капитала и капиталистите.

    Коментиран от #17

  • 13 биологичните причини са едни,

    20 3 Отговор

    До коментар #6 от "Добре че":

    но след като се почувстваш беден представител на излъгана колониална държава, продадена от невежи и чевръсти в краденето деца и внуци на БКП номенклатурата, ще запееш друга песен. Ти си младок, нали, след като търсиш биологични причини.
    И невежа, защото иначе ще знаеш, че земята се върти и нещата обръщат. Кой днес е иван костов командира? Или онова....филип димитров?
  • 14 само питам

    23 5 Отговор
    ТАЯ ПИЯНИЦА Румен Петков НАЛИ БЕШЕ ОТ ДРУГА ПАРТИЯ? СЕГА ПРИ ТИЯ ЛИ СЕ ПРЕМЕСТИ?

    ПАК ЛИ ЩЕ пикаеВЪВ ФОНТАНИТЕ?
  • 15 А бе

    25 11 Отговор
    Аман от русопоклоннници!

    Коментиран от #24

  • 16 АГАТа Кристи

    21 6 Отговор
    Емблемата на "партията" ШАДРАВАН ли ще е, или алкохолна бутилка ?

    Коментиран от #18, #38

  • 17 ти си болшевик от времето

    8 3 Отговор

    До коментар #12 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    на Ленин и Благоев, разбирам, коггато това беше недопустимо.
    Не защитавам БСП, не съм гласувала за тях, но ДАЛЕЧ не са изключение сред левите партии в света и ЕС. В КОЙ СВЯТ ЖИВЕЕШ? И защо ни насаждаш смешен примитивен болшевизъм? Кефи те съчетанието от шик определения в некнейма ти?
  • 18 не, емблемата

    6 10 Отговор

    До коментар #16 от "АГАТа Кристи":

    ще бъде гол спящ човек до чекмедже с пари и кюлчета злато, сниман от Мата Хари.
  • 19 БСП на Бунището

    24 2 Отговор
    По повод " растящата функционална неграмотност,"според Румен Петков - шадравана ,имаме и тотална Амнезия .Самия Румен Петков е завършил висше образование в Пловдив - математика.И какво откриваме - завършил с диплома 3.25....
    Диплома 3.25 ,другарю Румен ,означава ,че по всичко си имал Тройки и само по Основи на Комунизма -.4...
    Диплома 3.25 таварищ Петков,означава че процеса на Функционалната неграмотност е започнал още със самия Теб !!!
  • 20 погрешно

    14 1 Отговор
    Новата партия ще се казва Леваците, не Левицата.
  • 21 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    7 9 Отговор

    До коментар #6 от "Добре че":

    Истински комунисти сега се раждат, а не пенсионерите! Млади хора като им се наложи да превиват гръб на богаташа олигарх и чорбаджия и да ги храни с трохите от масата си, тогава се става истински комунист. Пенсионерите си взеха пенсия когато нямаше безработица и робовладелци и чорбаджии, но сега младите дали ще видят пенсия и как ще я карат като остареят ако пак е капитализъм и чорбаджията да им е над главата?

    Коментиран от #30, #79

  • 22 Иво

    19 4 Отговор
    Аман от левици леваци и всяква червена измет. Още чуват партизански песни и залпове на Аврора. Тези смешници са за лечение при тяхната левичарка Гълъбова. Макар че тази женица има нужда от психиатър.
  • 23 леваците са

    18 4 Отговор
    Б О К Л У К до Б О К Л У К А
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Нямам доверие

    23 1 Отговор
    Партията нова, но муцуните изхабени.
  • 27 инж. Ганчо Илков

    15 4 Отговор
    Поддръжниците на Болшевишко Комунистическата Партия, обсебила Държавата за дълъг исторически Период, Период в който със активната Защита на Съветския Окупационен Корпус и КГБ "Въдворяваха" и Репресираха, ограбване и убиваха своите съграждани. Жалейки за историческото си минало, за премахването на Символите символизиращи Геноцидния им Режим, сега се Консолидират. Тази Косолидация за сетен път показва Предателската Роля на псевдо Дисидента Жельо Желев, който има определена Вина за отпадане на Лустрацията. Политическият Проект - БКП, БСП дава Резултат. Бившите Управници от БКП възкръснаха. Ще глътнат Корнелия и в Новият Политически Проект, преименувани в "Левичари" ще възстановят Болшевишко Комунистическата Идеология.
  • 28 Гост

    18 1 Отговор
    Понеже стотина партии са малко за шест милиона народ, що да не направим още една?
  • 29 Бамбука

    19 2 Отговор
    Представяте ли си колко са крали, че след 30 години им са останали кинти не само за нова партия, н и за клубове и членска маса.
  • 30 666

    14 4 Отговор

    До коментар #21 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Абе болшевик нещо ти хлопа дъската. Комунизма е забранен от закона и е на бунището на историята.

    Коментиран от #37

  • 31 Няма новобранци

    7 1 Отговор
    Който не отглежда свои деца отглежда децата на другите който не храни своя армия отглежда друга армия за да има класова борба трябва да има класи
  • 32 Aлфа Bълкът

    8 1 Отговор
    Чудят се как да хванат 1% и да продължат да си цоцат наготово още един мандат.
    Ей тия сърдити старчета ще приберат субсидията и ще кажат на районни функционери - "оправяйте се сами".
  • 33 Като чета червените букви и става

    4 1 Отговор
    ВИЦ АТА виц баща
  • 34 Боже, защо

    8 1 Отговор
    позволяваш на старите политически котви да се гаврят с народа.
  • 35 Б.Делчева

    9 2 Отговор
    Що не са поканили господин Сидеров???
  • 36 Ветеран от Протеста

    13 2 Отговор
    - "Левицата". В нея участват лидерът на "Изправи се БГ" Мая Манолова, Румен Петков - председател на политическа партия АБВ, д-р Цветеслава Гълъбова, председателят на "Движение 21" Татяна Дончева,
    както и Валери Жаблянов и Костадин Паскалев.
    Все отбор комунисти ,изхвърлени от БСП и Руски подлоги начело с Румен Петков с АБВ - братска партия на Путиновата Нова Русия и завършилата в Москва Института за Комунистически кадри - Мая Манолова...

    Коментиран от #43

  • 37 Енгелс

    9 0 Отговор

    До коментар #30 от "666":

    Един призрак броди из Европа.....
  • 38 007 /агент/

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "АГАТа Кристи":

    Не.
    Ще е онова полуобърнато момченце дето го има на едни врати с двете "00" !
  • 39 ....

    6 1 Отговор
    Майкоооооо
  • 40 Дали

    12 4 Отговор
    не сме единствената страна в света в която продължават да се раждат комунистически недоразумения.Кой опложда тия,които ги раждат?До кога ще сме за смях на нормалните държави?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Геноцид

    11 1 Отговор
    За 34 ГД починаха 2 млн българи и още толкова заминаха завинаги в чужбина...жалко за народеца тук сме около 4 млн ... жалко
  • 43 ....

    7 0 Отговор

    До коментар #36 от "Ветеран от Протеста":

    Майкоооооо...И психоПАТКАТА,ли се е включила?
  • 44 Ветеран от Протеста

    6 0 Отговор
    В ляво от политическия Оксиморон Румен Петков е портрета на Путин,в дясно- на Лавров....

    Коментиран от #80

  • 45 Защо не кръстиха

    12 3 Отговор
    Новият проект боклучаник на червените крадци.
  • 46 Ццц

    7 1 Отговор
    Както е расъл народа: нов....... със стари.........
  • 47 Все тая

    15 1 Отговор
    Едни и същи имена без един ден трудов стаж са на опашка за народните пари, боклуци.
  • 48 Мисля,

    9 3 Отговор
    че всеки,който е решил да прави комунистическа партия,задължително трябва да минава през психиатър.

    Коментиран от #64

  • 49 Стамболов

    14 5 Отговор
    Мръсна комунистическа измет.
  • 50 Така са ми заповядали

    9 4 Отговор
    От Масква.
  • 51 не разбах

    10 2 Отговор
    партията се казва "лъжицта" или "вилицата" ?
  • 52 ЗАЩО ПРАВЯТ ПАРТИЯ

    10 1 Отговор
    Питаха ли народа дали иска да ги храни. Аман от търтеи.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ДОЛУ

    8 5 Отговор
    МОЧАТА
  • 55 Пиночет

    7 3 Отговор
    Лекувам русофили!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 С целия тоя списък

    6 2 Отговор
    На партията веднага всички бегом към Белене.
  • 58 Мишел

    13 0 Отговор
    Колкото и да се роят партиите на петата колона на Москва от национални предатели и българофоби резултатите им отново ще бъдат плачевни. Но ще създават усещането за преобладаване на русофилите в политиката и в повече ефирно време в медиите
  • 59 Как беше приказката

    9 0 Отговор
    Вълкът козината си мени, но нрава не.
  • 60 оня

    6 0 Отговор
    В развитите държави има малко партии примерно 2. Тук са създават много за да се пръскат гласовете и да печелят знаете кои:))
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Трябва да си отглеждаме класи

    2 0 Отговор
    За да имаме класов борба вътре в България но за съжаление всичко ни е вносно
  • 63 Пикам ви на

    9 1 Отговор
    Новата ви отвратителна партия.
  • 64 Умен по цялата глава

    9 1 Отговор

    До коментар #48 от "Мисля,":

    Добре го мислиш,но те се крият зад Коалиции с благозвучия...На Местните избори участва коалиция
    Неутрална България" ("Комунистическа партия на България", "Българска комунистическа партия", "Партия на българските комунисти", "Нова сила", "Русофили за възраждане на отечеството")
    "Неутрална България" с ТРИ комунистически партии и една Русофилска...
    При положение,че в България има Закон обявяващ Комунизма за Престъпен Режим...
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Ле ВАЦИТЕ

    7 2 Отговор
    Поредните!

    СмЕх, дрОгари, СМЕХ!!!
  • 67 оня

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "българка":

    Да, предпочиташ децата им да те управляват:)) Но те крадат мнооооого повече:)) То е ясно, че си една кUха лейка:))
  • 68 Ако народа умственно

    9 1 Отговор
    Е узрял, няма да гласува за тая сган.
  • 69 Баба Милка

    6 2 Отговор
    От тия няма отърване!!
  • 70 Софийски

    6 2 Отговор
    Планът какъв е ;) петилетката ще преизпълните ли или за днес да прИпикаете фонтана пред президенството стига ;)
  • 71 Алчни за власт

    9 2 Отговор
    Старите чекисти се наредиха пак за парче от баницата
  • 72 Сатана Z

    7 0 Отговор
    България е държава -феномен като Пеевски.На изборите всички прош-ляци гласуват за десни партии ,докато консервативните предпочитат патриотическите платформи или лявото пространство.
    За турско-цганското мешере ДПС не става дума.Там са маргиналните от етносите.
  • 73 Е.....

    4 1 Отговор
    Е... Крайно време е нещо по-нормално да се появи! Не само Крадливи Свраки!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 ЛЕВАЦИТЕ

    6 0 Отговор
    Със стари ку.....и нов бардак не става
  • 76 БСП ОТЛОМКИТЕ

    7 0 Отговор
    Изгладняха.
  • 77 Наблюдател

    5 0 Отговор
    Не са казали нищо за развитие на средната класа. Все обясняват как е тежко положението.Т. е. ...,,бля,бля,бля..."....Нищо ново по фронтовете на партийте в България.
  • 78 ДЪРТАЦИТЕ

    4 0 Отговор
    Пак съ напинят за кокала
  • 79 Хахахаха

    8 1 Отговор

    До коментар #21 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Да, наистина.
    Хвани кои да е дребосък и го накарай да събира боклуци събота, да учи стихотворения и песни за партията, да ходи да по бригади по полетата, да има гледа само първа и втора програма, пълни с комунистически пропаганди и филми за ВСВ и за нашите партизани, и единственото детско да е "Лека нощ деца" и на първи юни "Милион и едно желания". Банани и портокали само на нова година, и че трябва да се редят на 100 метрови опашки за хляб "България", салам "Закуска", капачки за буркани и захар. Лятото да копаят на село и да берат зарзават и плодове, за да варят лютеница и помагат за компотите. Да се бършат със стари вестници "Работническо дело" и "Труд", защото няма даже и тоалетна хартия, да живеят по две семейства във ведомствени жилища, да учат каквото им кажат, защото хубавите училища и и,учаването на английски език са запазени за децата на висшите партийци и т.н.
    Пробвай!
    Пожелавам ти успех!
  • 80 Дааа ...

    5 2 Отговор

    До коментар #44 от "Ветеран от Протеста":

    Като две капки боза ...

  • 81 Град Симитли

    3 0 Отговор
    Колко да е "нов" кочо паскалев?
    .... Колкото вулканизиран кап0т!
  • 82 бай Даньо

    5 0 Отговор
    Нова колко нова мен ми прилича на старите муцуни. Костя ви изяде хляба на русофилите , стоите си мирно на вилите при доматите и пипера ...
  • 83 БАЙ село

    6 0 Отговор
    Идва нов партизански отряд.Пазете си овцете.
  • 84 Разведка

    2 1 Отговор
    Комунягите колкото повече се роят толкова по-добре.
  • 85 Пазете се от червената аристокрация

    0 0 Отговор
    Ленин
    Електрификация съветска власт НЕП= комунизъм ама след Руската империя
  • 86 123456

    3 2 Отговор
    Та не изпукахте червена измет
  • 87 така така

    1 0 Отговор
    Давай, Мая! Напред!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове