22 Юли, 2024 15:08 1 493 34

„ЛЕВИЦАТА!“ настоява да бъде възстановена служба „Гражданска защита“

  • румен петков-
  • левицата-
  • гражданска защита

Държавата трябва веднага да предприеме стъпки за купуване на техника

Коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ настоява да бъде възстановена служба „Гражданска защита“. Пред медиите във Варна председателят на АБВ Румен Петков обясни, че същото се отнася и за министерството за борба с бедствията и авариите и подчерта, че настоящата ситуация с пожарите в цялата страна доказва тази остра необходимост. Случващото се е доказателство, че страната ни е организационно и технически неподготвена, посочи Петков и обвини лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и неговите правителства през годините за закриването на „Гражданска защита“ и министерството за борба с бедствията и авариите. Той подчерта, че трябва да бъдат дадени ясни отговори на въпросите къде са техниката и материалите, съхранявани в складовете на службата.

Държавата трябва веднага да предприеме стъпки за купуване на техника, на вертолети и самолет за целите на противопожарна защита, каза още Румен Петков, като подчерта нечовешките, но невъзможни усилия за справяне с бедствието от страна на огнеборците. С удовлетворение отбеляза липсата на жертви, поне засега и същевременно коментира безхаберието на държавните институции и провежданата от тях политика. „Ние сме готови да настаняваме бежанци в петзвездни хотели, а за българите, останали без домове, търсим фургони“.

Румен Петков подчерта, че възстановяването на „Гражданска защита“ ще бъде от полза и за доброволците - обучението на хората е елемент от работата на службата, много българи тръгват да помагат с чисти сърца, но са неподготвени и необезпечени материално-технически, което ги прави потенциални жертви.

Вън от тази тема „ЛЕВИЦАТА!“ настоява държавните институции да положат усилия и да бъде отдадена почит на починалия наскоро италиански юрист проф. Джузепе Консоло, адвокат на Сергей Антонов в процеса за атентата срещу папа Йоан Павел Втори. Той успя да докаже, че страната ни не е замесена в този атентат и е редно да бъде почетен, отбеляза Румен Петков.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аве

    27 3 Отговор
    Направо да връщат и организацията за съдействие на отбраната и всички десетокласници по 15 дена на Военно!

    Коментиран от #17

  • 2 До сега

    15 6 Отговор
    всички спахте и сахте !
  • 3 ТаУмВзе

    21 4 Отговор
    След Пожар качулка а! ХАХАХХ Тва е Всяка година ей. После просят Евро Фондове за Възстановяване Уж, които си ги Крадът. Добре е Врътката да!
  • 4 честен ционист

    14 13 Отговор
    Ква гражданска защита, бре Румба? То гумата на противогазите отдавна се е скапала, или някой гербаджия отдавна ги е изнесал за Конго. Седи си у шадраваня, лади се у това горещо време.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Никой

    12 2 Отговор
    Ей ! Тези не свалиха потурите. Както при полицаите, така и при пожарникарите има умишлен 15 % процента на кадри. Така бюджета за издръжка за заплати не расте.
  • 8 без ГЕРБ няма да има Геп

    9 17 Отговор
    Румен Радев като бивш шеф на ВВС, назначил любовницата си на две длъжности, да каже защо имаме само два оборудвани хеликоптера за гасене на пожари.
  • 9 без ГЕРБ няма да има Геп

    6 11 Отговор
    Киро Тъпото разговарял на тема борба с корупцията с Румен Радев, който като бивш шеф на ВВС, назначи любовницата си на две длъжности с две държавни заплати.
  • 10 Роки

    8 5 Отговор
    Аз съм от десницата не хсресм комунизма като идеология
  • 11 Листопад

    9 9 Отговор
    Агент Гоце поема юздите в БСП. Тандема Гоце, Сава и Буда се готвят този път да управляват държавата явно. Радев им помага
  • 12 бай Бончо

    12 3 Отговор
    Каквото разрушиха от социализма , лека -полека го връщат
  • 13 Тома

    10 3 Отговор
    Само искам да попитам на този защо му викат глъвъта.Защото е много умен ли
  • 14 Град Козлодуй

    7 5 Отговор
    Браво
  • 15 ха ха

    14 4 Отговор
    още паразити на заплати , от 3 часа слушам как гърмят с газово оръдие до един соларен парк , от 2 месеца се зададоха дъждовни облаци и тия ги разгониха , температурата навън е +41 градуса и всичко изсъхва но пък дъжда пречил на соларките , е такива са и гражданска защита и полиция и армия , безмозъчни боклуци на високи заплати , а соларките ще изгорят рано или късно и без моята намеса
  • 16 План

    10 1 Отговор
    Има и готов кандидат министър, бившият заместник министър на бедствията и авариите.

    Иначе що не публикувате Годишния план за 2024 г. за изпълнение на националната програма за намаляване на риска от бедствия, приет от МС през юни тази година (след изборите е приет та невинни няма). Какво ще се обясняват после и защо в него липсват практически мерки, а е пълен с ПР събития.
  • 17 редник

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "аве":

    Много пъти съм предлагал възстановяването на ОСО, но реакция от властимащите няма...
  • 18 Отстрани

    7 4 Отговор
    Подкрепяме!
    Нашите евроатлантици се вълнуват повече от здравето и живота на узурпатора Зеленски и неговата нацистка гвардия, отколкото здравето и живота на българите .
    Всичката читава техника която сме имали нашите държавни изменници отдавна са харизали на нацистите, бъдете сигурни - самолети, хеликоптери, ракети, оръдия, танкове, бронетранспортьори и много други неща от гражданска защита, вероятно пожарни, генератори, водоноски и т.н.

    Коментиран от #29

  • 19 Тити

    5 3 Отговор
    Оооо не нови държавни лежачи не ни стигат тези които са сега.
  • 20 пуцц

    1 3 Отговор
    няма се плашите докато не влезем в еврозоната нато ще ни пази като писано яйце и няма да падне руска ракета в териториите ни. Имаме си предостатъчно талибани и саксонци за да сме защитена територия от нападения. Па кат паднат европейските граници да му мислим
  • 21 Троян

    8 2 Отговор
    Костадинов предлага хората със изгорели къщи да бъдат настанени не във фургони а във хотели и къщи за гости на мястото на 100 000 украински туристи.
  • 22 Да върнем старата хранила

    2 5 Отговор
    Не ни стига МВР , ДАНС и военните и пожарникари .
    Пожарникарите от асфалта не излизат и освен маркуч друго не хващат

    Коментиран от #23

  • 23 Троян

    7 0 Отговор

    До коментар #22 от "Да върнем старата хранила":

    Дълбоко се лъжеш. Пожарникарите бяха на първа линия при бедсвието на Беклемето. Срамът на пожарникарите е само един, Бойко Методиев Борисов.
  • 24 Система която

    2 4 Отговор
    Трябва да се наложи е наложена в няколко държави
    Закон за задължителните застраховките на имоти.
    Всеки къща трябва да е застрахована за около 120 000 лева. Трябва да се увеличи отчисления за фонд бедствия но може да имаш много бедствия и да не слагаш по вече. За изграждане на нова инфраструктура и екология.
    След парите са техниката вече някой лидери на партии и организации се запознахме с водещи технологии като самолети за гасене и хеликоптери. И откъде могат да се наемат или да помогнат. После си е ПОМОЩА на организация в доброволния резерв на всички който работят в държавния апарат и извън него. 2 месеца за 3500 лева.

    Коментиран от #25, #33

  • 25 Ти да видиш

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "Система която":

    Дрън дрън ти да не си брокер на бул инс??
    Едно и също плямпаш под всяка статия.
    Застраховките не пазят от пожари, драги мой брокер!
    Особено когато става дума за човешки животи!
  • 26 Не не съм

    1 2 Отговор
    Но ситуация е такава няма къща - нещо е станало и е разрушения
    120 000 лева от застраховка
    Платени на фирма Кисьов
    10 дена нова дву етажна къща.
    С всички екстри.
    Не е майтап не е фургон.
    Всичко точно.
    Или подписваш с държавата да те застраховка или си намираш твоя застраховка на стойност 120 000 лева.
    Ефекта е един и същ нова къща за 120 000 лева с всички екстри , модерни двоен стъклопакет прозорци и много солидна врата.

    Коментиран от #31, #32

  • 27 zaпалката

    2 1 Отговор
    що не отиде да препик@е?или само във фонтани
  • 28 от май ка ти

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Седемте козякливи джуджета:":

    млогу я гласите
  • 29 отzaт

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Отстрани":

    и ма маша ти им я дарихме.да я ползваат с кеф
  • 30 Троян

    2 0 Отговор
    Няма да разправям колко пожара са запалени от дървената мафия. Държавата гаси, после се взема застраховката, после се реже до голо и се продава във Турция или Гърция за производство на ламиниран паркет.
  • 31 Ти да видиш

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "Не не съм":

    Щом държавата има пари да издържа 100 хиляди украински нацисти по курортите ни ще намери пари за 1000 души българи, а не да храним частни застрахователи.
    Ако държавата направи държавна застрахователна компания може да се помисли по въпроса!
  • 32 да де

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Не не съм":

    ти ще има да вземаш , те ще има да дават , но пък вноските си вървят , за пример , помниш ли градушката в софия и застрахователите на автомобили които отказаха да плащат щетите , е същото ще е и при пожарите
  • 33 Пасев

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Система която":

    Хората нямат пари да си платят здравни и данък на къщата на село. Я виж в която и да е махала колко къщи има ,колко от тях съществуват в общината и накрая колко са платили данък. Та затова е направено Доброволното застраховане на имущество . Щом смяташ ,че имота ти си заслужава да платиш 120000 -на застраховка ,то плащай. Само ,че помисли колко къщи ще "изгорят " за парите и как ще ги делят със инспектори на застрахователите. Сещаш ли се изобщо ,че си в територия БГ-стан.
  • 34 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    "ЛИГАВИЦАТА " НЕ ЗНАЕ КАКВО Е " ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА " ---НО НИЕ КОИТО СЕ БЯХМЕ ОТДАЛИ ЗА РОД-РОДИНА И ДЪРЖАВА - ЗНАЕМ И С ПОСЛЕДНИ СИЛИ ЩЕ СМЕ НА " ПАНГАРА" В ЗАЩИТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове