Last news in Fakti

18 Януари, 2024 09:48 1 752 20

Кметът на Перник: Ваня Григорова да не стане кмет на София е персонална отговорност на Нинова

  • бсп-
  • ваня григорова-
  • корнелия нинова

Кметовете в Сдружението на общините трябва да решават проблемите на всички българи, а не на политически лидер и това е драмата на Нинова, тя иска да има персонални кметове, каза Станислав Владимиров

Кметът на Перник: Ваня Григорова да не стане кмет на София е персонална отговорност на Нинова - 1

Кметът на Перник Станислав Владимиров защити в студиото на БНТ влизането си като член на Управителния съвет на Сдружението на общините в България и подчерта, че там не трябва да има партийност.

"Кметовете в Сдружението на общините трябва да решават проблемите на всички българи, а не проблемите на даден политически лидер и това е драмата на Нинова, защото тя иска да има персонални кметове. В Сдружението не трябва да има партийност", каза Станислав Владимиров.

Корнелия Нинова по-рано заяви, че техният кандидат за управителния съвет – кметът на Дупница Първан Дангов не събрал достатъчно гласове и не е влязъл в Сдружението на общините, именно заради пернишкия кмет.

"Доста често ми е трудно да проследя логичната мисловна дейност на госпожа Нинова. Поздравявам ръководствата на Сдружението назад във времето, че го утвърдиха като структура, която не е просто на хартия. При госпожа Нинова доста често става дума за разпределяне на някакви квоти, позиции и т.н. Тук не трябва да се разпределя нищо. В ръководството на Сдружението на общините трябва да влязат опитни кметове, кметове с висок резултат на изборите, с голям авторитет, за да може структурата да надгражда. Това че съм бил квота на друга партия ми звучи много интересно. Според официалната страница на БСП още фигурирам като член на Националния съвет на БСП. Не фигурирам в официалната страница на никоя друга партия. Това буди доста въпроси дали и актуалното състояние на партията е обновено, защото БСП се явява не на някакво надпяване на селско читалище, а се явява на избори, с които влиза в законодателната власт. И ако ти не спазваш правилата и се явяваш на избори не по законите на нашата страна, тук някои органи могат да се самосезират дали наистина Корнелия Нинова спазва правилата, когато се явява на изборите", каза Станислав Владимиров.

Той посочи, че през 80% от трудовия път на Корнелия Нинова в парламента, доста често тя е в опозиция.

"Една изключително сладка работа. На последните местни избори вместо да саботира кандидатурата на Ваня Григорова в София, можеше като лидер да се яви на мажоритарен избор, да направи фурор в София и ѝ пожелавам понеже доста често дава оценки на други хора, да направи резултата, който направих аз в Перник, но след като си бил в изпълнителната власт след видимо тежък мандат."

Владимиров каза, че не се сеща за нещо съществено в биографията на лидера на БСП като политик.

"Ваня Григорова да не стане кмет на София е персонална отговорност на г-жа Нинова. Тя направи така че да унищожи една партия с такава история, минала през какво ли не, за това се изисква талант, признавам ѝ го."

Станислав Владимиров подчерта важната роля на Сдружението на общините.

"Сдружението на общините се утвърди като солидна структура - връзка между местната, изпълнителната и законодателната власт, защото местната власт, ние кметовете, сме първата линия на държавната машина. Всички проблеми се стоварват ежесекундно при нас. Проблемите са от различно естество. За някои от тях ние като кметове не притежаваме инструментариума да ги решаваме, трябва да имаме много бърз контакт с изпълнителната и законодателната власт."

Кметът на Перник отправи покана за юбилейното издание на фестивала "Сурва", който ще се състои на 26-и, 27-и и 28 януари.

"И тази година се стараем фестивалът да бъде по-различен. Ще има много изненади. Безопасността ще се гарантира от аварийно звено, общинската полиция прави добра организация на празника. Призовавам и всички граждани освен да се веселят и да бъдат отговорни", каза Станислав Владимиров.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само

    14 7 Отговор
    това оставаше и да стане кмет на София !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Нури

    14 12 Отговор
    Ваня Григорова не става за Кмет

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 герап

    7 10 Отговор
    Ваня Григорова ще е кметица на София,а не кмет! Кметът е мъж,а не жена. Ръйш?!

    Коментиран от #15

  • 6 Ай бЕгай и ти от тука!

    18 5 Отговор
    Беше я Комунистическата Партия,плътно до Нинова,а пък като се усети,че тук няма лапачка,се присламчи към Борисов...!
    Пък и един мазен език вадиш...отврат!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Обикновен Софиянец!

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Софийска Община орязаха клони на разни дървета и храсти в междублоковите пространства и така си стоят...много е грозно и безотговорно...!
    Боклуците преливат от контейнерите,докато ги приберат...и т.н...
  • 9 Реалист

    1 5 Отговор
    Българите много обичат чингенета:) бай тошо черния малко им дойде:)
  • 10 АЙДЕ ГЪЧ

    15 4 Отговор
    И ТИ СИ ЕДНА ЛОП АТА ,КАК УДОБНО СЕ НАМЕСТИ МЕЖДУ ТИК ВИТЕ АМА ДАВАШ ОПРЕДЕЛЕНИЯ ЗА ДРУГИ........!
  • 11 няма новина

    10 7 Отговор
    Е , на всички ни е добре известно , че Нинова даде всичко от себе си , за да ПОПРЕЧИ на Григорова да спечели изборите в София ! Все пак - Васко е от нейната бригада - ДС отвякъде , бездарник , аферист , инфантил , свикнал да папка откраднати от държавата парички . ПП. И П.дераст , разбира се .
  • 12 Манипулират ги като роми

    17 3 Отговор
    Владимиров е зомбирал Перничани, направил е престъпна симбиоза между мутри и полицаи!
  • 13 Трол

    8 1 Отговор
    Този винаги гледа лошо като треторазряден рапър.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Така

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "герап":

    Никъде няма такова животно, като кметица!!! В нито един документ или каквото и да било! Няма значение от пола, длъжността е кмет! Опитал си се да остроумничиш, ама не се получи! Пробвай друг път пак!
  • 16 нннн

    5 2 Отговор
    Женската ревност е нещо страшно. Съществува и у някои мъже, де.
  • 17 💠♻️🔆

    4 5 Отговор
    По скоро нещата стоят така,
    Корнелия Нинова направи всичко възможно Ваня Григорова да не бъде Кмет на София за да има (ДС) Държавна Сигурност място на Кметският Стол с избирането на на внука на ДС Фамилията Терзиеви, за ДС са работили Майката на Терзиев, Бащата на Терзиев, Чичото на Терзиев, с ранг полковник, Генерал, Генерал.
    Това е причината Корнелия Нинова да предпочете Терзиев тоест ДС пред Ваня Григорова.

    БКП/ДС и БСП/ДС винаги са се интереса им е бил и е, жажда за Власт и Кражба, ДС е Българското Гестапо.
  • 18 нено

    7 2 Отговор
    Продажник, ти се прегърна с мутрата грабна милионните, избран беше първият мандат с гласовете на БСП, но веднага тръгна по продажните мутренски телевизии да плюеш по Нинова!!! Далече си от нейният интелект, ти просто си пасна с мутрите и делете милионите! Явно Нинова ти е взела акъла и продължаваш да ставаш за смях!!!
  • 19 Павел пенев

    3 1 Отговор
    Прав си. Нинова е виновна, но заедно с нея и Костадинов, който призова Възраждане да не гласуват за Ваня Григорова. И двамата обаче не признават тази своя глупост.
  • 20 Весела

    1 0 Отговор
    А теб какво те интересува !
    ?Ти кой си ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове