Last news in Fakti

22 Януари, 2024 13:31 3 320 22

Битката за лидерския стол на Нинова става ожесточена

  • бсп-
  • румен овчаров-
  • лидерско его

След острото изказване на Румен Овчаров, санкциониран по закона "Магнитски" преди два дни и Александър Симов взе думата по темата

Битката за лидерския стол на Нинова става ожесточена - 1

Изказването на Румен Овчаров, че Корнелия Нинова трябва да подготви промяната в БСП и да се оттегли от поста, не беше конфронтационно. Това беше мнението на Румен Овчаров и в залата не е имало усещането, че това е начало на революция.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria бившият депутат от БСП Александър Симов.

Въпросът за лидера на БСП е важен, но много по-важен трябва да бъде начинът, по който лидерът да бъде избран. Някакви хора, които се въртят около БСП се опитват да прокарат идеята, че лидерът трябва да бъде избран на конгрес на БСП. За мен най-важната реформа, която Корнелия Нинова направи е лидерът да бъде избиран от всички социалисти. Така правим лидер на цялата партия, а не на една групичка от партията, която е овладяла апаратните механизми.

На конгреса не сме изключвали наши членове, а констатирахме тяхното отпадане от БСП. Големият системен проблем на БСП са големите егота, които някои хора си въобразяват, че трябва да разположат преди партията. Не е лидерски проблемът, в БСП това е дефект от години насам.

Не смятам, че Корнелия Нинова е виновник за проблемите на БСП. Разбира се, че лидерът е направил своите грешки, но трендът на БСП надолу беше спрян на последните избори.

БСП номинира евродепутати и от тях се очаква да спазват политиката на партията, която тя формулира на национално ниво. За тях гласуват български граждани, а не средностатистически европейци. Ние видяхме български евродепутати, които гласуват напук на позицията на БСП. Е, как да ги поддържаш? Нашите представители там трябва да имат куража да защитават тази политика, а не да се вписват в общата маса и да гласуват както са им казали там. Ще търсим депутати, които се съобразяват с политиката на партията. Искам да имам съмишленик в Европарламента, а не костюмар, който се съобразява с други интереси.

Сглобката се превръща в луксозно бюро по труда, чиято цел е да назначи кадрите си по регулаторните органи. Всяко костюмарче от ДБ, ПП или ГЕРБ ще получи шанса да бъде назначен на добре платена работа за дълги години напред. Разграждане на държавата, което минава под маската на големия, космически евроатлантизъм. За тях не е проблем, че Делян Пеевски коли и беси.

Смятам, че няма да се стигна до ротация в правителството. Тази власт ще се срине под тежестта на собствените си лъжи, измами и корупция - когато Асен Василев краде, той може да краде под медийно ръкопляскане.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 мухаха

    31 15 Отговор
    Абе нека си е Курни да затрие комунета,та до края ... да ги заличи от лицето на земята

    Коментиран от #8

  • 3 Айде

    30 17 Отговор
    Какво се пъне тоя!? Когото и да сложат отпред в БКП/БСП резултатът ще е същия - тази партия, виновник за всички беди на България от 100 години до днес, си заминава!
  • 4 ТаУмВзе

    16 8 Отговор
    Нема се Избият за тва, кой да Слугува за да Краде! Кинтоимпексова си вдига със милиардите гепени и Чао. Са Други се гласят да Крадът.
  • 5 Майора

    18 17 Отговор
    Симов , вие действате по зле и от Борисов , който не есъгласен с вас , го изключвате! А не е ли срсмно чр заради гласуванията на Йончеви сие срещу България в ЕС , е нормално? Не заслужавате въобще дасте на политическата сцена след като сте наследници на партия , забранена със закон!

    Коментиран от #9

  • 6 1122

    10 5 Отговор
    Ако на мен ми предложат да се оттегля така, ще си тръгна с половината партия.
  • 7 Той го прави!

    8 5 Отговор
    Той го прави! Заедно със всички смишленици както от неговата партия! Така и останалите въвлечени в този процес! За това парите в Държавата не Стигат!
  • 8 напротив

    10 5 Отговор

    До коментар #2 от "мухаха":

    Тя ги спасява, ама те не го разбират.
  • 9 Да си Майор означава

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Майора":

    Да си Майор означава да си малко по-интелигентен от останалите! За съжаление това много- много не се забелязва! Всяко нещо иска Обща концепция меродавна за всички страни!
  • 10 Хахахаха

    17 7 Отговор
    Тези малоумници освен да плюят по политическия противник ..друго не им.ли идва на ум ? Като че ли за всички говори един и същи човек Сутринта корнелия оплю със същите слова Няколко часа по късно свиленски. Довечера ще излезе и трети и той ще хули и плюе по същия начин Как не разбраха че това вреди повече на тях Отколкото на противника..Ама от къде толкова акъл тъй са ги учили руснаците
  • 11 Пантагрюел

    12 5 Отговор
    БеСеПе е жизненоважна за Съшивката,или както обичат да се наричат Сглобката.
    Защо е важна ли?Защото без БеСеПе няма опозиция,а без опозиция десните ще правят състезание с един кон,а това намирисва на дясна диктатура,в която лъсва липсата на Демо(версия на ) крация.
  • 12 честен ционист

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Към закриването.
  • 13 Обикновен

    13 3 Отговор
    Корнелия Нинова е време да си тръгне от лидерството на БСП. Има много качества като мислене, но прекалява със скандалния тон с който представя проблемите и отблъсква много хора. Показва амбициозност която е неприемлива, не може да привлича съмишленици. Време е да застане друг човек който не се напъва с толкова плам.
  • 14 Всеки друг

    11 8 Отговор
    но не и другарката Нинова. Много щети нанесе. Да не забравяме че американска подлога.
  • 15 Майора

    8 5 Отговор
    До9
    Не ти и такива като теб , защитаващи една партия , която не трябва да съществува и с лидер , уволнен за корупция , да дава оценка! Заради действията на Йончева и сие никой ни нямс доверие в ЕС и затова скоро няма да видим Шенген! И като сте толкова за Русия защо децата ви не учиха там!

    Коментиран от #16

  • 16 7те козякливи джуджета:

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "Майора":

    Деца НИ не можеха да се доредят да учат там
    от децата ВИ! :))
    ... иво инджев... тодор тагарев......
  • 17 Голям зор

    4 0 Отговор
    Бо.й по ка.нчето.
  • 18 Аз съм веган

    9 1 Отговор
    Симов как плачеше за мочата.
  • 19 БАЙ село

    3 1 Отговор
    И буските му червени на момченцето.
  • 20 БОЦ - ко

    6 3 Отговор
    Курнело, ти не се предавай,
    "Врагът" не спи,
    ПАРТИЯТА разрушавай,
    И не му мисли !
  • 21 Артилерист

    1 2 Отговор
    Ама Симов да не иска да каже, че дядо Иван от село Калище е избрал Нинова, защото я знае какъв голям ръководител е? Симов съвсем избледня, откакто се хвана за полата на Нинова. Симов беше толкова остро и оригинално перо в един сайт, който ми е приоритетен, а сега се е свил и мънка неразличим, като другите пажове край Нинова...
  • 22 Румен

    1 1 Отговор
    Овчаров не е санкциониран преди дна дни. Слагайте запетайките, че става лошо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове