Last news in Fakti

26 Януари, 2024 07:48 3 867 43

Ученичка е била нападната брутално от свои връстници във Варна (ВИДЕО)

  • насилие-
  • ученичка-
  • варна

Кадрите бяха разпространени и в социалните мрежи и провокираха редица коментари, а след това видеата бяха свалени

Ученичка е била нападната брутално от свои връстници във Варна (ВИДЕО) - 1
Снимка: shutterstock

Пореден случай на агресия сред младежи. Ученичка е била нападната брутално от свои връстници. Сцената е заснета от техен съученик, а на кадрите се вижда как няколко момичета и момчета на възраст между 15 и 18 години унижават, обиждат и удрят многократно момичето.

Кадрите бяха разпространени и в социалните мрежи и провокираха редица коментари, а след това видеата бяха свалени.

Виновните ученици вече са установени, а по случая работят полиция, прокуратура и всички ангажирани институции в сферата на образованието.

„Преди ден в едно от районните управления във Варна беше подаден сигнал от директорка на училище, която ни предостави тези видеоклипове и въз основа на тях колегите образуваха досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди”, съобщи в предаването "Здравей, България" по NOVA Светла Златева, говорител на ОДМВР – Варна.

По думите ѝ семейството на жертвата до момента не е подало сигнал до полицията.

„Веднага, след като сигналът беше подаден, беше установено и кои са учениците. Те вече бяха на привикани за сведения в районното управление заедно с родителите си. Няма данни те да са проявявали агресия друг път, но това, което се наблюдава в момента в социалните мрежи, е, че има огромна агресия в социалните мрежи от страна на техни съученици, заплахи и публикуване на лични данни. В тази връзка искам да напомня, че всичко това е подсъдно”, добави Златева.

Все още са различни становищата, които учениците изразяват при въпроса каква е причината да се стигне до насилие.

„След като разбрахме за случая, уведомихме Държавна агенция за закрила на детето. Назначени се проверки по случая. От днес психолози от Националната мобилна група са в училищата и ще започнат кризисно консултиране с учениците, които са участвали в това деяние”, коментира началникът на РУО – Варна Ирена Радева.

По думите ѝ експерти от Детска педагогическа стая ще влязат във всички учебни заведения в морската ни столица с превантивна цел, така че следващи подобни изблици на агресия да бъдат избегнати.

Според Радева насилието в училищата действително се увеличава като тенденция.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    71 1 Отговор
    Сага, вместо с нападателите да работят "психолози", трябва да работят шамаролози, те вършат по добра работа от психолозите.

    Коментиран от #23

  • 2 Бургазлия

    47 1 Отговор
    Какво стана със същият случай в Бургас, преди месец-два. Медиите изобщо не следят какво се случва в последствие.
  • 3 Решение

    44 1 Отговор
    Оправя се с дървен Господ !
  • 4 Ден

    24 4 Отговор
    Като в америка нали хахха
  • 5 Група молец

    9 20 Отговор
    Нека се бият децата, какво ви пречат. На вас всичко ви пречи.
  • 6 Момчил

    11 6 Отговор
    "...Искам да припомня,че всичко това е подсъдно!"
    За кого е подсъдно, Златева? За ученици със сигурност не е,защото още нямат 18 г.

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Човек

    12 4 Отговор
    Преди дигиталната революция никой не разбираше за тези случаи, освен преките свидетели. Днес всичко се качва в нета и стига до медиите, което води до по-сериозна реакция. Сигурно и самите хулигани вече се замислят, защото знаят, че могат да ги снимат. Такива инциденти винаги ще има, но съм сигурен, че днес са по-малко, отколкото в миналото. Раздухването им по медиите създава грешното впечатление, че е обратното. Иронично, но точно то ги ограничава, което го прави полезно. Да не забравяме кой даде на света дигиталната революция, с нейните безбройни преимущества.

    Коментиран от #25, #43

  • 8 ⚜️Просветен⚜️

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Момчил":

    За да бъдеш деликтоспособен е нужно да си над 16!!!

    Коментиран от #12, #14

  • 9 Петър

    17 0 Отговор

    До коментар #6 от "Момчил":

    Чудно ми е, как си ги съчинявате тия глупости, и си мислите, че като са ученици не могат да ги съдят? Стегнете се малко и четете бре хора.
    В България, на съдебна и наказателна отговорност подлежат лица навършили 14 годишна възраст.
  • 10 Тона не са деца

    17 0 Отговор
    Семейството на пострадалата не е реагирало?! Другите "деца" надушват страха и безпомощността и нападат като глутница диви животни. Родители, винаги се интересувайте от децата си! В днешния свят трябва да ги браните от всичко и всички непрекъснато!
  • 11 Псайхо

    1 11 Отговор
    Тая куклата от клипчето, гледам си го е заслужила. Няква красавица ще се извъди. Такива кокони трябва да се поставят на място от малки

    Коментиран от #34

  • 12 Петър

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "⚜️Просветен⚜️":

    14 годишна възраст е границата, не е 16.
  • 13 Физиотерапевт

    21 2 Отговор
    Работата е изтървана отдавна.Колкото по-вече психолози,ресурсни учители и толерантни НПО-та,и един чувал тунеядци -толкова по-вече изхайлайзване.Бич трябва и строга ръка.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 То кое ни е наред?

    13 1 Отговор
    Не останаха хора в държавата, само зверове… А това е направо планирано нападение, по всичко личи, че не е инцидентно и е планирано.

    Коментиран от #39

  • 16 Сефте

    11 0 Отговор
    В района на техникумите, поради масови сбивания, по няколко пъти седмично се налага да ходи патрулка.

    Коментиран от #31

  • 17 ...

    6 0 Отговор
    че хванали и някой да снима какво творят тъпите прасенца :)))))
  • 18 село

    20 0 Отговор
    нападнатото момиче ако можеше да се защитава, нямаше да я нападат отрепките. И един родител като хората да имаше дори чужд на всички като едно време да нашамари цялата хайка гороломници и кандидати престъпници, чувстващи се безсмъртни от Агенцията на закрила на детето и т.н.
  • 19 Eлементарно

    17 1 Отговор
    Когато родителите не бият, когато учителите не бият, - бият учениците! Хайде сега - къде са психолозите да разрешат проблема!? НЯМА ГИ!!! В този случай те са без значение!

    Коментиран от #24

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Чума

    12 0 Отговор
    Сега проумях защо онова в Сърбия грабнало пищова! И тая говорителка на ОД!? Нямало сигнали за агресия срещу момичето, обратното - мрежата била залята с агресия срещу милите извършители!!?
  • 22 За момичетата разбирам!

    5 1 Отговор
    За момичетата разбирам! Те не разполагат с много интелект! Но за момчетата това не го разбирам! Явно са били повлияни от Женските страсти!

    Коментиран от #38

  • 23 Бай Ставри

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    По-добре да ги накарат събота и неделя цял ден да чистят улиците от сняг и лед и да окопават парковите пространства! За да си изразходват за нещо полезно енергията, натрупана с плюскане (особено тия дебеланите, приличащи на 55-годишни дебели лелки) и зяпане на смартфоните как БОКо се хвали, че е набил приятеля на дъщеря си защото не изпълнил капризите й! Или мелетата, млатенето и хулигански "геройства" в самия парламент от разни полит-мутри бивши каратисти, борци, държавни биячи-полицаи, .... без никакви санкции и наказания!

    Коментиран от #26

  • 24 Кма случаи

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Eлементарно":

    Кма случаи когато унижението от методите на Макаренко Вършат работа! И връщакт нещата на място!
  • 25 Чума

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "Човек":

    И вие не сте с нормален разум когато пишете, че те ще се замислят, когато знаят, че ги снимат! Не, господин наивнико! Хич не се замислят и не им пука, а напротив - сами се снимат и качват позорното за приятелката им видео! Ще се замислят само ако знаят, че предстои публичен побой в пряк ефир над тях законно! Както в разказа на Вазов стачниците един по един бяха порядъчно натупани от учителите и училищното настоятелство с голямата тояга пред всички ученици! Така е било през Взраждането и България 40 години след Освобождението е била дисциплинирана и силна, със запазени добродетели!
  • 26 Чума

    14 1 Отговор

    До коментар #23 от "Бай Ставри":

    Как ще ги накараш, ако са от така наречените ,,добри семейства" и родителите им до един нагли местни герберюги с добри позиции в местната власт и авторитет в извратеното ви общество? Такива колкото са прости, три пъти са по нагли и ще те убият ако им кажеш, че трябва да положат физически труд! Стамболийски на времето е убит не заради ,,национално предателство", а защото искал да накара чиновниците веднъж седмично да излязат от кабинетите и копаят темели на сгради, канали за кабели и нов водопровод! Работата е за простите, които носят на работа и бой, и си траят, като уважават насилието и гласуват за наглостта! Утре агресията ще бъде конституционен съдия, а битото ще хване за чужбина, ако не се хвърли под пътнечиския влак. Както преди ден!

    Коментиран от #37

  • 27 ...

    0 0 Отговор
    ахъй ахъй ли чух?
  • 28 УЧЕНИЦИТЕ ОТ БРОУНКС...И КУИИНС..

    2 1 Отговор
    ....СА ПОТРЕСЕНИ....

    Коментиран от #36

  • 29 7236272772

    7 1 Отговор
    Няма възпитание ,онуй време като малки много добре възпитаваха ,няколко шамари и ретници съм ял ,че съм взел 50ст. от съшколник и милицията ме би и родителите ме биха и учителите ме наказаха.Разбрах ,че е зло да взимаш на другите салама,а салама трябва да го заработиш с пот начелото.
  • 30 спомени нахлуха в мен

    4 0 Отговор
    едно време когато нямаше видеа никой не ревеше !!! когато някой постъпеше така с наш познат или приятел се събирахме тайфа и отивахме в тях да се разправяме (само да кажа че винаги имициатора на подобна гавра е един а другите са му поддръжници ) и ставаше весело чувахме през прозорците как вие на умряло когато баща му го превъзпитава и после нямаше подобни изпълнения от въпросния индивид..!
  • 31 гого

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Сефте":

    Никаква полза от полицай, учители и родители. Вслушайте се в музиката на лапитийте
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Патриот

    2 3 Отговор
    И п мое време беше същото ама без видеоклипове. Да не ми излизате дътри комунета ,,не беше така при правешкия Янко ятака, това е от демокрацията.,, Още осемдесетте от училище помня час по труд и творчество. Така в нащо школо метал и дърворезба в съседното текстил и готварство. И си гостувахме на размени начала, като агитките (някои от сегашните тартори помнят хаха) първо те нас като сме по малко, после ние тях. А в края на седмицата като се събираха и батковците от квартала които бяха по техникуми и гимназии ставаше същинската битка с камане и дърве. Учете децата си да се защитават и да защитават по слабите подобни простотии винаги ще има.

    Коментиран от #35

  • 34 разбира се

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Псайхо":

    Освен това е руса, което още повече предизвиква завист у бразилките.
  • 35 Още малко ви остана

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Патриот":

    Явно още тогава си ял кьотек като фашистка издънка
  • 36 Демократичен побой

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "УЧЕНИЦИТЕ ОТ БРОУНКС...И КУИИНС..":

    А най много са потресени ученичките зомбита по тротоарите на Кенсингтън авеню във Филаделфия
  • 37 Тя от днес вече Е

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Чума":

    конституционен съдия...
  • 38 НАФАРФОРИЙ

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "За момичетата разбирам!":

    И от години налаганото лгбт соросоидно възпитание....
  • 39 Посолството

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "То кое ни е наред?":

    Ами да, планирано е унищожение на нацията Ви, като "Образованието" на децата е най важната част от плана.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 От Варна

    0 0 Отговор
    Наистина положението с гимназистите е сериозно. Бях свидетел в автобус, как две ученички ( с изкуствени мигли, червени нокти и подправени устни) коментираха , как да се справят с тяхна връстница. Буквално: след като я заляли с вода вчера и тя не “разбрала от дума”, днес ще я пребият. Щели да имат и подкрепа на приятелки от друга гимназия! Седяха зад мен и ги чух. А какви неща говореха за момчета, възрастен човек да се изчерви?! И неприличен кикот на висок глас . Мелех се сама за горките им родители, дето ги хранят такива търтеи. Чудя се, защо ги държат да учат 12 клас? Брадясали мъже и разпасани жени?Те и без това почти не посещават последната година редовно занятията. Или се поддържа такова разточителство, за да не расте безработицата и сред младите и сред учителите?
  • 42 Ама тези психолози,

    0 0 Отговор
    психологически съветници и пр. педагогическа сган отдавна трябваше да са извън училищата... Впрочем - във Варна, на Галата, имаше едно училище... варненци го знаят и знаят кого и защо изпращаха там. Подобни училища имаше и в Доброплодно, и в Невша, май и в Щипско... Сега няма. Либерализация... Впрочем - медиите нерядко преекспонират ситуацията и осигуряват търсената "слава" на участниците в тях. Решението - първо изтърпяване на наказанието, после - всичко одтанало. Сега даже и наказания няма - напротив, дори най-виновният получава повече права от най-примерния - вижте "Наредбата за приобщаващо /!/ образование"...
  • 43 Не са "по-малко,

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Човек":

    отколкото в миналото" - имам достатъчно информация и като ученик до 70-те години и после -цял живот в системата, която се занимава с подобни участници и събития. Сбивания, агресия ВИНАГИ е имало, както и -макар и рядко - тежки престъпления сред подрастващите - но "в миналото" се спазваше принципът "провинение - наказание", а не либерастия.... Днес има и допълнителен фактор - "показност" - и точно в тази насока следва да се работи - и профилактично, и санкционно, и като представа за престиж.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове